Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo skausmai

zinai, geriau be reikalo , nei per velai. Juk tu nezinai ka skauda, gali buti ir apendicitas, ir tulzies pusles akmenys ir dar n dalyku , del kuriu reikia susirupinti. vaziuok i bet kuria veikiancia ligonine, kur yra ginekologinis - akuserinis skyrius, nelauk pirmadienio.
Atsakyti
Man taip buvo su pirmu. taip skaudejo, kad net itare apendicita. Ir ispjove ji 6 men. Kai po narkozes atsigaudinejau, isgirdau, kad nebuvo apendicito(aisku ji iseme), o buvo kiausides uzdegimas stiprus. nezinau ar ta operacija mazyliui pakenke. Dabar jam 7 metai. Dabar vel nescia ir vel paskausta, bet aisku ne taip.... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,esu 29sav nescia,man skauda pilvo apacia,jausmas toks lyg kas durtu i pilva.Gal kam taip buvo,cia rimta ar neverta pergevent????
Atsakyti
Man pirmus tris menesius labai daznai mausdavo pilva, kartais pasijausdavo dilgciojimai sonuose arba per vidury- gydytoja sake, kad taip turi buti, nes visi organai persitvarko, gimda pleciasi, raisciai tempiasi, organizmas adaptuojasi prie nauju formu. Man pilvukas gana anksti "islindo"- galbut ne tiek gimda, kiek ar pilvo presas "atsilaisvino", ar kas, kad labai matesi. O pati pirmus tris menesius svorio visai nepriaugau- pilvo apimtis padidejo, o pati siek tiek sulieknejau. Dabar jau keli kilogrameliai prisidejo prie bendro svorio.

Po mazdaug 12 savaiciu maudimai praejo. Viena karta labai skubejau i autobusa- kai pirma karta sia ziema iskrito daug sniego, teko klampoti, batai buvo slidoki, pavargau, persistengiau, nes bijojau paveluoti. Atvaziavusi i darba, pamaciau mazute rusva demele- patepliojo, nors ir labai mazai, bet taip issigandau, o dar pradejo mausti pilvuka, pergyvenau, turbut nuo to dar labiau maude... Skambinau gydytojai, sake nieko baisaus ir patare gerti magni (patare magne B6 complex).
Po to laiko lyg maudimu nejauciu, nebent kiek ilgiau pavaikstau, bet pailsejus praeina (man taip buvo, kai dar net nezinojau, kad laukiuosi- gimdute kiek pamausdavo, kai pavargdavau, kad eiciau ilsetis- taip ir supratau, kad turbut zirniuka jau turiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 01 07, 17:11)
Sveikos,esu 29sav nescia,man skauda pilvo apacia,jausmas toks lyg kas durtu i pilva.Gal kam taip buvo,cia rimta ar neverta pergevent????

ar skauda tau ramybės būsenoj? ar vaikštant? ar nuolat? man kartais irgi duria- bet kai staigiai iš lovos keliuos arba kai pavargstu eidama, bet tempą sulėtinu ir praeina.(man 27 savaitės) manau, bet kokiu atveju reik pasikonsultuot su gydytoju. tiesa, ar magnį geri? aš tai po magneb6 (prancūziško) per dieną. galima gerti net po 6 jo, man daktaras leipė.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 07, 20:35)
ar skauda tau ramybės būsenoj? ar vaikštant? ar nuolat? man kartais irgi duria- bet kai staigiai iš lovos keliuos arba kai pavargstu eidama, bet tempą sulėtinu ir praeina.(man 27 savaitės) manau, bet kokiu atveju reik pasikonsultuot su gydytoju. tiesa, ar magnį geri? aš tai po magneb6 (prancūziško) per dieną. galima gerti net po 6 jo, man daktaras leipė.

NEA MAN SKAUDA IR KAI GULIU IR KAI SEDZIU,BET LABIAUSIAI KAI PASILENKIU,ARBA BUNU TOKIOJ PADETI KAI NUGARA NETIESI....MAGNIO NEGERIU,BET REIKS PRADETI....GALVOJU AR NEGALI TAIP BUT,KAD MAN SKAUDA DEL TO,KAD VAIKAS NERIMSTA PILVE,NENUSTOJA JUDIET NEI MINUTEI
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 01 08, 00:36)
NEA MAN SKAUDA IR KAI GULIU IR KAI SEDZIU,BET LABIAUSIAI KAI PASILENKIU,ARBA BUNU TOKIOJ PADETI KAI NUGARA NETIESI....MAGNIO NEGERIU,BET REIKS PRADETI....GALVOJU AR NEGALI TAIP BUT,KAD MAN SKAUDA DEL TO,KAD VAIKAS NERIMSTA PILVE,NENUSTOJA JUDIET NEI MINUTEI

man tai skauda jei daugiau pavaikstau padirbu ar pavargstu taj buna toks skausmas kaip per mm bet neistisai paguliu pailsiu,Magnio(geriu magvit)papildomai isgeriu ir praeina mirksiukas.gif
Papildyta:
ir dar gine man sake kad sdu antru nestumu tai jau raumenu tonusas nebeta taj paliepe nusipirkt dirza nescioms kad pilvely prilaikytu taj man padejo ax.gif
Atsakyti
jungiuosi ir as smile.gif
iki vakar taip pat kankinausi su klausimu kas man kodel skauda pilveli lyg pries mm ir labai jau daznas lakstymas i WC,na nugaros skausmas man kaip ir zinomas tad nurasiau darbui blush2.gif visa diena prasijaudinau nes skausmas tesesi 3 dienas, o ir mama su sese sventai tikino kad to neturetu buti,tad sulaukus brangiausiojo pavakarieniavus letu zingsneliu patraukem ligonines.klausimu kaip ir nebeliko kas ir kodel?- slapimtakiu infekcija ir itariamas nesciuoju diabetas blink.gif ...kagi geriam antibiotikus ir laukiam 2dienio kai tikrins del cukriuko
as nesu tokia nervinuke kur del kiekvieno "oi" begu pas gydytoja,bet man dabar ramiau ir manau kad siuo metu pasigauti pusles uzdegima oi kaip paprasta verysad.gif
sveikatytes visoms kad butu linksmiau kiekvienai po 4u.gif
Papildyta:
ps mums 28 sav
Atsakyti
QUOTE(jujuste @ 2009 01 08, 10:53)
man tai skauda jei daugiau pavaikstau padirbu ar pavargstu taj buna toks skausmas kaip per mm bet neistisai paguliu pailsiu,Magnio(geriu magvit)papildomai isgeriu ir praeina mirksiukas.gif
Papildyta:
ir dar gine man sake kad sdu antru nestumu tai jau raumenu tonusas nebeta taj paliepe nusipirkt dirza nescioms kad pilvely prilaikytu taj man padejo ax.gif

va, jaučiu man irgi reik to nėščiosios diržo. kur pirkai? ar yra kokiok eurobazės vaistinėj g.gif nes šiandien tai vos parėjau namo iš darbo, jaučiu magnio vietoj 4 išgersiu 6- man leido gyd, 6 gert.
Papildyta:
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2009 01 08, 14:45)
jungiuosi ir as smile.gif
  iki vakar taip pat kankinausi su klausimu kas man kodel skauda pilveli lyg pries mm ir labai jau daznas lakstymas i WC,na nugaros skausmas man kaip ir zinomas tad nurasiau darbui  blush2.gif visa diena prasijaudinau nes skausmas tesesi 3 dienas, o ir mama su sese sventai tikino kad to neturetu buti,tad sulaukus brangiausiojo pavakarieniavus letu zingsneliu patraukem ligonines.klausimu kaip ir nebeliko kas ir kodel?- slapimtakiu infekcija ir itariamas nesciuoju diabetas  blink.gif  ...kagi geriam antibiotikus ir laukiam 2dienio kai tikrins del cukriuko
as nesu tokia nervinuke kur del kiekvieno "oi" begu pas gydytoja,bet man dabar ramiau ir manau kad siuo metu pasigauti pusles uzdegima oi kaip paprasta  verysad.gif
  sveikatytes visoms kad butu linksmiau kiekvienai po  4u.gif
Papildyta:
ps mums 28 sav

dėl to diabeto labai nesijaudinnk iš anksto 4u.gif man irgi nuėjau ppirmadienį- gliukozė 7,2 doh.gif bet buvau valgius preiš geras 2 valandas ( čia vakarecėjau) tai treč. ėjau kartotis, jau nuo 12 val. nieko nevalgiau, apie 16,30 pasidariau tyrimą- 4,6 thumbup.gif reikėtų prievengti saldumynų, nektarinų, persimonų, bananų, mandarinų, vynuogių- tai labai pakelia cukrų.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 08, 19:26)
va, jaučiu man irgi reik to nėščiosios diržo. kur pirkai? ar yra kokiok eurobazės vaistinėj  g.gif nes šiandien tai vos parėjau namo iš darbo, jaučiu magnio vietoj 4 išgersiu 6- man leido gyd, 6 gert.
Papildyta:
dėl to diabeto labai nesijaudinnk iš anksto  4u.gif man irgi nuėjau ppirmadienį- gliukozė 7,2  doh.gif bet buvau valgius preiš geras 2 valandas ( čia vakarecėjau) tai treč. ėjau kartotis, jau nuo 12 val. nieko nevalgiau, apie 16,30 pasidariau tyrimą- 4,6  thumbup.gif reikėtų prievengti saldumynų, nektarinų, persimonų, bananų, mandarinų, vynuogių- tai labai pakelia cukrų.

as kaip ir labai nepergyvenu,gal del to kad esu rizikos grupeje... verysad.gif bus kaip bus,juk tai tik nestumo metu ir kiek zinau badytis nereiks tad kad ir kaip bebutu svarbiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 08, 21:26)
va, jaučiu man irgi reik to nėščiosios diržo. kur pirkai? ar yra kokiok eurobazės vaistinėj  g.gif nes šiandien tai vos parėjau namo iš darbo, jaučiu magnio vietoj 4 išgersiu 6- man leido gyd, 6 gert.
Papildyta:
dėl to diabeto labai nesijaudinnk iš anksto  4u.gif man irgi nuėjau ppirmadienį- gliukozė 7,2  doh.gif bet buvau valgius preiš geras 2 valandas ( čia vakarecėjau) tai treč. ėjau kartotis, jau nuo 12 val. nieko nevalgiau, apie 16,30 pasidariau tyrimą- 4,6  thumbup.gif reikėtų prievengti saldumynų, nektarinų, persimonų, bananų, mandarinų, vynuogių- tai labai pakelia cukrų.

kadangi as gyvenu Jonavoj taj pas mus eurovaistiniu baziu ner bet radau musu miesto vaistinei mirksiukas.gif
Atsakyti
Man pirmus mėnesius skaudėdavo šonus. Tai normalu, nes plečiasi gimda (ypač jei nėštumas pirmas), tempiasi kiti raumenys, kai kuriems organams irgi reikia psisipaust, nes augantis vaikelis spaudžia ir juos. O antrame semestre kartais užeina skaudėt pačią pilvo apačią. Skaičiau, kad tai raumenų raiščiai leidžiasi žemyn. Kadangi pilvas didėja, jis pradeda smukti žemyn ir spaudžia apatinius raumenis. Nuo to labai padeda korsetas jis palaiko pilvuką reikimoje padėtyje, be to ir po gimdymo bus geriau, nebus oda susmukusi. bigsmile.gif
Atsakyti