Įkraunama...
Įkraunama...

Krapų ruošimas žiemai

QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 10:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.






Na as tai krapus supjaustau labai smulkiai,sudedu i norimo dydzio uzsukamus stiklainiukus(spausti nereikia,pakratau,kad daugiau pareitu),uzsuku dangteliu ir i padedu i saldikli(nededu jokios druskos).Kai reikia issiimi kiek reikia sauksteliu,vel uzsuki ir padedi atgal.Jie labai lengvai skirstosi,buna birus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Genita: 25 rugpjūčio 2008 - 17:39
saldau nepjaustytus maisiukuose thumbup.gif .kitu budu rezultatas man nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
šaldau
Atsakyti
QUOTE(Genita @ 2008 08 25, 18:37)
Na as tai krapus supjaustau labai smulkiai,sudedu i norimo dydzio uzsukamus stiklainiukus(spausti nereikia,pakratau,kad daugiau pareitu),uzsuku dangteliu ir i padedu i saldikli(nededu jokios druskos).Kai reikia issiimi kiek reikia sauksteliu,vel uzsuki ir padedi atgal.Jie labai lengvai skirstosi,buna birus  ax.gif

Ir aš taip pat šaldau. Ir petražoles taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Genita @ 2008 08 25, 18:37)
Na as tai krapus supjaustau labai smulkiai,sudedu i norimo dydzio uzsukamus stiklainiukus(spausti nereikia,pakratau,kad daugiau pareitu),uzsuku dangteliu ir i padedu i saldikli(nededu jokios druskos).Kai reikia issiimi kiek reikia sauksteliu,vel uzsuki ir padedi atgal.Jie labai lengvai skirstosi,buna birus  ax.gif


Pritariu 100 procentų, nes pati irgi tik taip darau. Aš tik pradžioje krapus nuplaunu ir palaukiu kol nudžiūsta, ir tuomet jau sausus pjaustau. Jei šlapius supjaustysi tai, manau, į gūzą sušals ir šaukšteliu nepasemsi tuomet.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 31, 15:50)
Pritariu 100 procentų, nes pati irgi tik taip darau. Aš tik pradžioje krapus nuplaunu ir palaukiu kol nudžiūsta, ir tuomet jau sausus pjaustau. Jei šlapius supjaustysi tai, manau, į gūzą sušals ir šaukšteliu nepasemsi tuomet.

drinks_cheers.gif Ir aš taip darau thumbup.gif
Atsakyti
O aš krapus smulkiai supjaustau, užpilu vandenuku ir ledo formelese užšaldau. kai reikia išimu kubelį ir į sriubytę ar į kokį patiekaliuką įmetu wink.gif
Atsakyti
mama visada žiemai padaro taip: krapus, petražoles, svogūnų laiškus permala per mėsmalę, prideda druskos negailedama. Tada sudeda ta sūdytą košelę i stiklainėlius. Ir sūdau tuo mišiniu visus troškinius ir sriubas... Atsuki stiklainėlį ir pakvimpa namai vasara.
Atsakyti
Aš,krapus šaldau šaldymo maišeliuose,nes man su druska nekelia gero skonio.
Aš manau,kad druskoje susilpnėja jų medžiagos,ir man jie neskanus.
Šiais metais šaldžiau papriką,nuplikinus,šaldžiau svogūnų laiškus,porą,petražoles,saliero lapus,krapus,rukolą.
Atsakyti
šaldau
Atsakyti
As taip pat juos saldau susumulkintus ir siek tiek apdziovintus.
Taciau mano mama visada juos susmulkina ir gerai isdziovina. Skonis siek tiek isnyksta, bet ir sie neblogai pagardina patiekalus.
Atsakyti
ir krapus ir petrazoles saldau susmulkintus. dar ziemai malu ir cesnaku laiskus su keletu skilteliu ir irgi susaldau, ziema i koki padaza, ar kitur, superini skoni duoda wub.gif thumbup.gif
Atsakyti