as irgi saldau, bet pramaisau siek tiek su rupia druska, tada nesusala i guza.
aš tai smulkiai supjaustau,patiesiu ant laikraščio,pridengiu merliuku ir džiovinu,po to i stiklainiukus.
QUOTE(mamushka @ 2008 06 11, 14:33)
as irgi saldau, bet pramaisau siek tiek su rupia druska, tada nesusala i guza.
Aš ir tik šaldau.Vienus pjaustau kitus ne.Nuplaunu iš vakaro,ryte būna nudžiuvę ir į kamerą.liuks prieskonis žiemą
QUOTE(zebra @ 2008 06 12, 11:15)
Aš ir tik šaldau.Vienus pjaustau kitus ne.Nuplaunu iš vakaro,ryte būna nudžiuvę ir į kamerą.liuks prieskonis žiemą
Man nepatinka šaldyti, lyg kvapą turi kažkokį specifinį
QUOTE(ing @ 2008 06 12, 14:26)
Man nepatinka šaldyti, lyg kvapą turi kažkokį specifinį
niu kad neužuodžiau.Vienų nevalgom,pagardinu sriubas,troškinius tai lyg ir nesijaučia.
QUOTE(zebra @ 2008 06 12, 14:59)
niu kad neužuodžiau.Vienų nevalgom,pagardinu sriubas,troškinius tai lyg ir nesijaučia.
nera jokio kvapo, viskas
Šaldau ir tik šaldau, smulkiai susipjaustau, sudedu į šaldymo indelius, jokio kvapo, puikūs krapeliai norint, kad nesušoktų į guzą, reikia krapų šakeles nuplovus, leisti joms nuvarvėti, aš padedu ant kiaurasamčio ir už kokios 1-2 val. pjaustau, niekas nesukimba
pjaustau smulkiai dedu dauk druskos i stiklainiukus ir i saldytuva,arba supiaustau ir imaiselius normuoju ir saldikli
As taip pat krapus tik saldau.
Krapus tik šaldau , sūdyti man pakeičia spalvą.
Nuplaunu, išlaukiu, kol pilnai nusausės ir smulkiai supjaustau. Po to susidedu po gerą saują į maišelius ir sumetu į kamerą. Niekada nesušalo į beviltišką guzą. Būna netgi birūs tuose maišeliuose, kol negauna karštų garų (jei maišelį laikau virš puodo).
Mano mama "tingi" pjaustyt, tai sušaldo šluoteles maišeliuose. Mat ji moka juos taip "sutrupint" - iš kameros išėmus, tos šakelės būna labai trapios. Tai tarp pirštų patrynus jos greitai sutrupa į smulkiausius gabalėlius. Nereikia pjaustyt.
Tačiau man taip neišeina. Man labai greitai atšyla ir tos šakelės nebelūžta... taigi, kas tingi pjaustyt ir turi vikrius pirštus, pirmyn.
Mano mama "tingi" pjaustyt, tai sušaldo šluoteles maišeliuose. Mat ji moka juos taip "sutrupint" - iš kameros išėmus, tos šakelės būna labai trapios. Tai tarp pirštų patrynus jos greitai sutrupa į smulkiausius gabalėlius. Nereikia pjaustyt.
Tačiau man taip neišeina. Man labai greitai atšyla ir tos šakelės nebelūžta... taigi, kas tingi pjaustyt ir turi vikrius pirštus, pirmyn.