Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai.
QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 17:29)
Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai.
Aš irgi šaldau, nors ankščiau, kai neturėjom šaldiklio irgi sūdydavau ir visai nieko būdavo. Tik šaldyti praprasčiau, o ir vietos, jei dėti į maišelį, manau kokį tarpelį galima surasti, nors aš dedu į nedidelius stiklainukus. MMM, koks malonus kvapas virtuvėje pasklinda žiemą, kai ant virtų bulvių krapukų užbarstau.
As irgi manau, kad geriausias budas - saldyti. Saldau ir kitus prieskonius - bazilika, raudoneli, kalendra... Tik nesuprantu, kam jus smulkinat pries uzsaldydamos? Juk susalusios zoles ir taip sutrupa .
Kadangi pas mus krapai - deficitas,tai kai gaunu iskart uzsaldau,nes sudyti,dziovinti man
Aš tai arba šaldau arba sūdau, kartais ir tokių ir tokių turiu.Beje petražoles irgi taip pat .
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 10:54)
Krapus nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
As lygiai taip pat ruosiu krapelius ziemuzei
QUOTE(d-oncek @ 2007 06 24, 20:43)
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario.
AS irgi taip pat
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 09:54)
Krapus nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
ir as taip pat darau, ir nieko nesudau
Tikrai geriau nesuditi krapu, nes druska dabar neaiškios kokybės. Parduodama kur chemijos gaminiai.
aš irgi šaldau krapus, bet nežinojau kad galima ir bazilikus šaldyt, reikės pabandyti