Įkraunama...
Įkraunama...

Krapų ruošimas žiemai

g.gif Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 17:29)
g.gif Keista kad visos sako, kad sūdyti neskanūs.
Aš supjaustau krapus ir į stiklainiuką sliuoksniuoju su druska dar iki šiol turiu praitu metų, patamsėją truputį, bet ant bulvių virtų kaip skaniai, o kvapas kaip šviežių.Kai sriubon keliauna tai mažiau druskos dedu ir tiek.
Šaldyt gal ir neblogai, bet vietos reik turėt šaldiklyje, o ten pas mane viską užima uogos ir grybai. verysad.gif



Aš irgi šaldau, nors ankščiau, kai neturėjom šaldiklio irgi sūdydavau ir visai nieko būdavo. Tik šaldyti praprasčiau, o ir vietos, jei dėti į maišelį, manau kokį tarpelį galima surasti, nors aš dedu į nedidelius stiklainukus. MMM, koks malonus kvapas virtuvėje pasklinda žiemą, kai ant virtų bulvių krapukų užbarstau.
Atsakyti
As irgi manau, kad geriausias budas - saldyti. Saldau ir kitus prieskonius - bazilika, raudoneli, kalendra... Tik nesuprantu, kam jus smulkinat pries uzsaldydamos? Juk susalusios zoles ir taip sutrupa . biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi pas mus krapai - deficitas,tai kai gaunu iskart uzsaldau,nes sudyti,dziovinti man schmoll.gif
Atsakyti
Aš tai arba šaldau arba sūdau, kartais ir tokių ir tokių turiu.Beje petražoles irgi taip pat .
Atsakyti
Krapus nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 10:54)
Krapus nuplaunu,  nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.

As lygiai taip pat ruosiu krapelius ziemuzei drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2007 06 24, 20:43)
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario. biggrin.gif


AS irgi taip pat thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 14, 09:54)
Krapus nuplaunu,  nusausinu, supjaustau smulkiai ir sudedu į dėželes, paskui į šaldiklį. Kai reikia , pakabinu šaukšteliu, kiek reikia. Labai gerai ir patogu.

ir as taip pat darau, ir nieko nesudau 4u.gif
Atsakyti
Tikrai geriau nesuditi krapu, nes druska dabar neaiškios kokybės. Parduodama kur chemijos gaminiai. g.gif
Atsakyti
aš irgi šaldau krapus, bet nežinojau kad galima ir bazilikus šaldyt, reikės pabandyti
Atsakyti
as irgi smulkiai supjausciusi saldau, bandziau dziovinti, bet kazkoks skonis man ne tas - saldyti geriausiai
Atsakyti