QUOTE(Dalelė @ 2014 08 09, 23:09)
Ir aš šaldau krapus, petražoles. Patogiausia juos supilti į nedideles plastikines dėžutes ar plastikinius butelius plačiais kakliukais. Tuomet tik atsuki ir paberi kiek reikia. Džiovinti kapai neturi tiek daug aromato kiek šaldyti.
Tik savo žinutėje pamiršau parašyti kodėl reikia dėti į plastiko mažus indelius ar buteliukus. Kodėl ne stiklas ar plastmasiniai maišelliai? Kiekvieną kartą šaldytus krapus ištraukus iš kameros, jei jie sudėti į stiklo tarą, stiklas sureaguoja į kambario šiltesnę temperatūrą ir apšąla. Apšąla iš abiejų stiklo pusių ir krapai nuo to sudrėgsta. Po kelių tokių stiklainiukų išėmimų krapai sukrenta į kietą masę, kurios jau taip lengvai nebeišbersi. Maišeliuose krapai sušyla nuo delno. Be to patogiausia yra krapus ant patiekalų berti tiesiai iš pačio indo, taip, kad nereikėtų kišti pirštų norint juos paimti.
Taip šaldant krapus pirmą kart pamačiau Amerikoje, man taip patiko, kad ir vasarą aš naudoju tokius krapus, mat savo prieskonių daržo neturiu. O kiekvieną dieną šviežių krapų į parduotuvę neprilakstysi.