Įkraunama...
Įkraunama...

Krapų ruošimas žiemai

QUOTE(...JA VEL... @ 2012 10 05, 17:11)
ax.gif  Aš tai krapų druskos pasidarau,nuplautus krapus ant rankšluostuko kad nuvarvėtų,po to smulkiai supjaustau,ir (santykio tikrai nepasakysiu nes viena kart taip kitą kitaip gaunas) maišau su druska,ir džiovinu orkaitėj.Na kažkaip man skani druska gaunas    biggrin.gif  Po to į mažus slovikėlius susipilstau ir naudoju kur noriu.Taip pat ir petruškių druskikės daraus.

Oi koks įdomus receptas ar būdas, kaip čia pavadint. Na, nesvarbu. Noriu paklaust kokioje temperatūroje džiovinate? Ir dar. Tai ir druska "džiūna". O jei džiovinti krapus, paskui sumaišyti su druska bus ne tas ? Tikriausiai druska sugeria dalį sulčių ir būna žalsva. Čia samprotauju.
O pertažolių nedarote taip?
Atsakyti
Darau ir petražoles taip. Džiovinu kažkur 80-90 laipsniu orkaitėj su pravirom durelėm,kažkur apie 1,5 val. retkarčiais pamaišydama . Na druska nenusidažo žaliai,bet prisigeria to kvapo.Manau jei sumaišius druska su džiovintais krapais ne tas pats gausis ax.gif bus druska maišyta su krapais,o čia druska kvepianti krapais ir su pačiais krapais dar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...JA VEL...: 06 spalio 2012 - 13:10
Kai turiu daug krapu,smulkiai supjaustau ir sumaisau su sviestu.Tuomet sudedu i maistine plevele ir suvynioju kaip desra.Laikau saldiklyje.Sie krapai tinka i padazus ,ant bulviu,sumustiniams.Taip pat pasidarau ir petrazoles,kai kepu kijavo kotletus ,nereikia galvoti is kur gauti ziema petrazoliu. smile.gif
Atsakyti
dalį krapų pasidžiovinu,
bet susidedu ir su druska, tokie gal net labiau patinka
Atsakyti
as krapus jau kelinti metai is eiles saldau supjaustytus, liuks gaunas smile.gif nuplauni, leidi issdziuti, supjaustai I maiselius ar saldymo dezutes ir ramu smile.gif ir visada bulbikem vasaros kvapo yr biggrin.gif ar salotom, ar padazam smile.gif
Atsakyti
Aš visada sumaišau su druska. Labai labai patinka tokie. Ypač pavasarį, kai jau nori šaltibarščių, o savų krapų dar nėra.
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 06 11, 08:52)
dalį krapų pasidžiovinu,
bet susidedu ir su druska, tokie gal net labiau patinka

papasakokite kaip dziovinate? smile.gif gal pameginsiu ir as dali su druskele pasiruost smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2014 06 29, 21:24)
as krapus jau kelinti metai is eiles saldau supjaustytus, liuks gaunas smile.gif nuplauni, leidi issdziuti, supjaustai I maiselius ar saldymo dezutes ir ramu smile.gif ir visada bulbikem vasaros kvapo yr biggrin.gif ar salotom, ar padazam smile.gif

Šaldau,kaip ir jus.Isdziovinti krapai,kad ir uzsaldyti,buna birus ir labai kvepia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2014 07 01, 21:49)
Šaldau,kaip ir jus.Isdziovinti krapai,kad ir uzsaldyti,buna birus ir labai kvepia mirksiukas.gif

As irgi šaldau - šiandien pasidariau kaip tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2014 06 29, 22:24)
as krapus jau kelinti metai is eiles saldau supjaustytus, liuks gaunas smile.gif nuplauni, leidi issdziuti, supjaustai I maiselius ar saldymo dezutes ir ramu smile.gif ir visada bulbikem vasaros kvapo yr biggrin.gif ar salotom, ar padazam smile.gif



Aš lygiai taip pat ir krapus, ir petražoles, ir salierų kotus ruošiu žiemai. Dedu į maišelius, mažiau vietos užima. Neįsivaizduoju kito geresnio būdo - pasiimi kiek tuo metu reikia ir ... SKANAUS!!!
Atsakyti
Man geriausia kai krapai šaldyti.
Atsakyti
Ir aš šaldau krapus, petražoles. Patogiausia juos supilti į nedideles plastikines dėžutes ar plastikinius butelius plačiais kakliukais. Tuomet tik atsuki ir paberi kiek reikia. Džiovinti kapai neturi tiek daug aromato kiek šaldyti.
Atsakyti