taip pat saldau, supjaustau nuplautus apdziovinu ir i maisiukus arba i dezutes, bet maiseli taupiau, daugiau vietos saldikli lieka. neperku jokiu spec maiseliu , tinka paprasti skaidrus maisiukai.
Šiandiena man po ranka papuole žurnaliukas"Darbštuolė"
Užlkliuvo vienas toks receptukas,{pagal jį aš pasiruošiau krapus kartu su petražolėmis}
"žalumynų skanskonis"
reikia pusė kg. prieskoninių žalumynų:petražolių,salierų arba krapų,galima ruošti iš visų šių žalukynų.
Aš pati nuo savęs dariau krapai+petražolės.
Po 200g ,jeigu dėsite salierų 100g.
Užpilui 500g aliejaus
Šio recepto pagrinde reikia kruopščiai nuplauti nusausinti susmulkint.
Dėti į paruošytus stiklainiukus ir užpilt aliejumi.
Pati aš dėjau į mažus indelius.
Gerai paruošus rašo gali išsilaikyt 6-7men.
Nežinau ,gal kam patiks žiūresiu,kaip stovės šaldytuve.
Užlkliuvo vienas toks receptukas,{pagal jį aš pasiruošiau krapus kartu su petražolėmis}
"žalumynų skanskonis"
reikia pusė kg. prieskoninių žalumynų:petražolių,salierų arba krapų,galima ruošti iš visų šių žalukynų.
Aš pati nuo savęs dariau krapai+petražolės.
Po 200g ,jeigu dėsite salierų 100g.
Užpilui 500g aliejaus
Šio recepto pagrinde reikia kruopščiai nuplauti nusausinti susmulkint.
Dėti į paruošytus stiklainiukus ir užpilt aliejumi.
Pati aš dėjau į mažus indelius.
Gerai paruošus rašo gali išsilaikyt 6-7men.
Nežinau ,gal kam patiks žiūresiu,kaip stovės šaldytuve.
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius
o saldau folijoje, zoleles issilaiko


QUOTE(Lika84 @ 2011 08 14, 23:28)
Lika84, 14 Rug 2011 - 23:28, parašė:
Lika84, 14 Rug 2011 - 23:28, parašė: ![]()
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius
o saldau folijoje, zoleles issilaiko
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius
o saldau folijoje, zoleles issilaiko 


As taipogi saldau folijoje

dar bazilikus ir spinatus taip:)
krapus dedu i maisiukus man maziau vietos uzima saldiklyje
QUOTE(iksiksiks @ 2012 08 20, 22:51)
iksiksiks, 20 Rug 2012 - 22:51, parašė:
iksiksiks, 20 Rug 2012 - 22:51, parašė: ![]()
išbandytas receptas jau daug kartų:krapus apvytinti kambario temperatūroje ir tik po to supjaustyti,dėti į dėžutę ir kišti į šaldiklį.tokie krapai yra birūs,paskuti šaukštu į salotas ar sriubą,nėra ledo,nesušoka į gumulą.
išbandytas receptas jau daug kartų:krapus apvytinti kambario temperatūroje ir tik po to supjaustyti,dėti į dėžutę ir kišti į šaldiklį.tokie krapai yra birūs,paskuti šaukštu į salotas ar sriubą,nėra ledo,nesušoka į gumulą.
Išbandyta visai netyčia, kai palikau nudžiūti ir pamiršau


praktiškai visas prieskonines žoleles šaldau indeliuose, tvarkingai susideda šaldiklyje. džiovinu tik čiobrelį ir peletrūną


