taip pat saldau, supjaustau nuplautus apdziovinu ir i maisiukus arba i dezutes, bet maiseli taupiau, daugiau vietos saldikli lieka. neperku jokiu spec maiseliu , tinka paprasti skaidrus maisiukai.
Šiandiena man po ranka papuole žurnaliukas"Darbštuolė"
Užlkliuvo vienas toks receptukas,{pagal jį aš pasiruošiau krapus kartu su petražolėmis}
"žalumynų skanskonis"
reikia pusė kg. prieskoninių žalumynų:petražolių,salierų arba krapų,galima ruošti iš visų šių žalukynų.
Aš pati nuo savęs dariau krapai+petražolės.
Po 200g ,jeigu dėsite salierų 100g.
Užpilui 500g aliejaus
Šio recepto pagrinde reikia kruopščiai nuplauti nusausinti susmulkint.
Dėti į paruošytus stiklainiukus ir užpilt aliejumi.
Pati aš dėjau į mažus indelius.
Gerai paruošus rašo gali išsilaikyt 6-7men.
Nežinau ,gal kam patiks žiūresiu,kaip stovės šaldytuve.
Užlkliuvo vienas toks receptukas,{pagal jį aš pasiruošiau krapus kartu su petražolėmis}
"žalumynų skanskonis"
reikia pusė kg. prieskoninių žalumynų:petražolių,salierų arba krapų,galima ruošti iš visų šių žalukynų.
Aš pati nuo savęs dariau krapai+petražolės.
Po 200g ,jeigu dėsite salierų 100g.
Užpilui 500g aliejaus
Šio recepto pagrinde reikia kruopščiai nuplauti nusausinti susmulkint.
Dėti į paruošytus stiklainiukus ir užpilt aliejumi.
Pati aš dėjau į mažus indelius.
Gerai paruošus rašo gali išsilaikyt 6-7men.
Nežinau ,gal kam patiks žiūresiu,kaip stovės šaldytuve.
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius o saldau folijoje, zoleles issilaiko
QUOTE(Lika84 @ 2011 08 14, 23:28)
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius o saldau folijoje, zoleles issilaiko
As taipogi saldau folijoje
dar bazilikus ir spinatus taip:)
krapus dedu i maisiukus man maziau vietos uzima saldiklyje
QUOTE(georgiana @ 2011 09 26, 17:12)
krapus dedu i maisiukus man maziau vietos uzima saldiklyje
Aš irgi šaldau, dedu į maišekius arba dėžutes
QUOTE(iksiksiks @ 2012 08 20, 22:51)
išbandytas receptas jau daug kartų:krapus apvytinti kambario temperatūroje ir tik po to supjaustyti,dėti į dėžutę ir kišti į šaldiklį.tokie krapai yra birūs,paskuti šaukštu į salotas ar sriubą,nėra ledo,nesušoka į gumulą.
Išbandyta visai netyčia, kai palikau nudžiūti ir pamiršau Ir tikrai, tie apvytę gavosi birūs ir be ledukų gabaliukų
praktiškai visas prieskonines žoleles šaldau indeliuose, tvarkingai susideda šaldiklyje. džiovinu tik čiobrelį ir peletrūną
Aš tai krapų druskos pasidarau,nuplautus krapus ant rankšluostuko kad nuvarvėtų,po to smulkiai supjaustau,ir (santykio tikrai nepasakysiu nes viena kart taip kitą kitaip gaunas) maišau su druska,ir džiovinu orkaitėj.Na kažkaip man skani druska gaunas Po to į mažus slovikėlius susipilstau ir naudoju kur noriu.Taip pat ir petruškių druskikės daraus.