Įkraunama...
Įkraunama...

Krapų ruošimas žiemai

taip pat saldau, supjaustau nuplautus apdziovinu ir i maisiukus arba i dezutes, bet maiseli taupiau, daugiau vietos saldikli lieka. neperku jokiu spec maiseliu , tinka paprasti skaidrus maisiukai.
Atsakyti
nieko ypatinga-nuplaunu, apdziovinu, supjaustau ir i paprastas dezutes, ir i saldikli. Man asmenisk is dezutes lengviau juos isimti ir pan. O maiselyje toks gumuliukas gaunasi. bet manau laikymo indas (maiselis ar dezute) esmes nekeicia. Ziema taip gerai sviezio krapo kvapas ir skonis thumbup.gif
Atsakyti
Šiandiena man po ranka papuole žurnaliukas"Darbštuolė"

Užlkliuvo vienas toks receptukas,{pagal jį aš pasiruošiau krapus kartu su petražolėmis}

"žalumynų skanskonis"


reikia pusė kg. prieskoninių žalumynų:petražolių,salierų arba krapų,galima ruošti iš visų šių žalukynų.


Aš pati nuo savęs dariau krapai+petražolės.

Po 200g ,jeigu dėsite salierų 100g.

Užpilui 500g aliejaus

Šio recepto pagrinde reikia kruopščiai nuplauti nusausinti susmulkint.

Dėti į paruošytus stiklainiukus ir užpilt aliejumi.

Pati aš dėjau į mažus indelius.

Gerai paruošus rašo gali išsilaikyt 6-7men.
Nežinau ,gal kam patiks žiūresiu,kaip stovės šaldytuve.
Atsakyti
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius blush2.gif o saldau folijoje, zoleles issilaiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lika84 @ 2011 08 14, 23:28)
As krapus ir petrazoles saldau, bet nededu i maiselius  blush2.gif  o saldau folijoje, zoleles issilaiko  thumbup.gif

As taipogi saldau folijoje thumbup.gif
dar bazilikus ir spinatus taip:)
Atsakyti
krapus dedu i maisiukus man maziau vietos uzima saldiklyje
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 26, 17:12)
krapus dedu i maisiukus man maziau vietos uzima saldiklyje

Aš irgi šaldau, dedu į maišekius arba dėžutes
Atsakyti
išbandytas receptas jau daug kartų:krapus apvytinti kambario temperatūroje ir tik po to supjaustyti,dėti į dėžutę ir kišti į šaldiklį.tokie krapai yra birūs,paskuti šaukštu į salotas ar sriubą,nėra ledo,nesušoka į gumulą.
Atsakyti
QUOTE(iksiksiks @ 2012 08 20, 22:51)
išbandytas receptas jau daug kartų:krapus apvytinti kambario temperatūroje ir tik po to supjaustyti,dėti į dėžutę ir kišti į šaldiklį.tokie krapai yra birūs,paskuti šaukštu į salotas ar sriubą,nėra ledo,nesušoka į gumulą.


Išbandyta visai netyčia, kai palikau nudžiūti ir pamiršau blush2.gif Ir tikrai, tie apvytę gavosi birūs ir be ledukų gabaliukų thumbup.gif
Atsakyti
Krapus ir petrazoles supjaustau ir dedu i dezutes, o tada i kamera thumbup.gif
Atsakyti
praktiškai visas prieskonines žoleles šaldau indeliuose, tvarkingai susideda šaldiklyje. džiovinu tik čiobrelį ir peletrūną smile.gif
Atsakyti
ax.gif Aš tai krapų druskos pasidarau,nuplautus krapus ant rankšluostuko kad nuvarvėtų,po to smulkiai supjaustau,ir (santykio tikrai nepasakysiu nes viena kart taip kitą kitaip gaunas) maišau su druska,ir džiovinu orkaitėj.Na kažkaip man skani druska gaunas biggrin.gif Po to į mažus slovikėlius susipilstau ir naudoju kur noriu.Taip pat ir petruškių druskikės daraus.
Atsakyti