atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia - ką pasiūlysite?
QUOTE(vauga @ 2007 06 24, 19:23)
atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia - ką pasiūlysite?
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario.
As saldau,labai skanu i kokia sriubyte ziema....
as irgi saldau supjaustytus kameroj.Gal kas papasakos kaip juos reikia sudyti ar taip pat kaip rugstynes?
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
vakar prisikarpiau krapu ir dziovinu. paskui pabandysiu sudyti.... o šaldytus darysiu turbut rudeniop
šaldau visą laiką rudeniop. nuplaunu, tada dedu ant maistinės plėvelės, susuku tokias dešrasir sudedu į šaldiklį.
nusprendziau visus tris budus isbandyti
Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu?
Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu?
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
Aš taip pat sūdau, bet tada jau druskos tai nededu į sriubą. Ir užsišaldau, išplaunu susipjaustau idedu į celofaninį maišelį ir į šaldyklį.
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Aš ir taip darau. Labai skanu, kai ant virtų bulvių pabarstai nedaug.
aš krapus tik šaldau, tai geriausias variantas
Man patinka džiovinti krapai. Bandžiau dėti šviežius į kamerą, tai kai atšilo, gavosi košė. Draugė patarė dėti į šaldiklį, sakė, kad krapai tada būna traškūs, labai patiko.