
atejo laikas ruošti krapus. Šaldytuvo kamera ne per didžiausia - ką pasiūlysite?

QUOTE(vauga @ 2007 06 24, 19:23)
Sausus supjaustau ir i dezute,maiseli-i kamera.Jokios druskos nereikia.Laikosi iki pavasario.

As saldau,labai skanu i kokia sriubyte ziema....
as irgi saldau supjaustytus kameroj.Gal kas papasakos kaip juos reikia sudyti ar taip pat kaip rugstynes?

Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
vakar prisikarpiau krapu ir dziovinu. paskui pabandysiu sudyti.... o šaldytus darysiu turbut rudeniop

šaldau visą laiką rudeniop. nuplaunu, tada dedu ant maistinės plėvelės, susuku tokias dešrasir sudedu į šaldiklį.
nusprendziau visus tris budus isbandyti
Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu?

Gal dar zinote kas nors kokiu sūdymo receptu?
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
Aš taip pat sūdau, bet tada jau druskos tai nededu į sriubą. Ir užsišaldau, išplaunu susipjaustau idedu į celofaninį maišelį ir į šaldyklį.
QUOTE(allegro @ 2007 06 25, 09:14)
Sūdymui irgi sausus supjaustau,tada dedu į mažiuką stiklainiuką pakaitom krapų ir druskos ir su kuo nors ten juos reik suspausti. O ant viršaus truputį aliejaus,kad oro neįlįstų ir į šaldytuvą. Laikosi gerai ir dedant į sriubą tai druskos nededu,o tų sūdytų krapų.
Aš ir taip darau. Labai skanu, kai ant virtų bulvių pabarstai nedaug.

aš krapus tik šaldau, tai geriausias variantas

Man patinka džiovinti krapai. Bandžiau dėti šviežius į kamerą, tai kai atšilo, gavosi košė. Draugė patarė dėti į šaldiklį, sakė, kad krapai tada būna traškūs, labai patiko.