Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo egzaminas

QUOTE(Aidyva @ 2007 07 09, 17:16)
Nežinau kaip elgtis toliau: ar laikyti egzaminą tol, kol pagaliau išlaikysiu ar bankrutuosiu; ar imti dar papildomų pamokų tik šįkart gal su kitu instruktoriumi; ar atidėti egzamino laikymą ateičiai, jei dabar taip nesiseka. Patarkite, prašau, kaip elgtis. Gal buvote susidūrusios su panašia situacija  ax.gif .

Užjaučiu Aidivą, ir aš tokia pati stresuotoja. Kur laikei egzą, gal kartais Vilniuje? Ir aš šiandien neišlaikiau, 2-ą kartą. Po bemiegės nakties jau bevažiuodama į Regitrą pakraupau, kamščiai už Gariūnų link Regitros didžiausi, fūros grūdasi, net į egzą truputį pavėlavau, žodžiu, jau tada pradėjau nervintis, kaip man reiks su egzaminuotoju važiuoti unsure.gif . O kai pamačiau, kad egzą reikės laikyti su Opel Astra, kuria nė kart nevažiavau, (mokiausi su Polo), visai apšalau blink.gif . Aš egzą pirmą kartą laikiau paeitą vasarą, po to padariau metų pertrauką ir reikėjo imti nemažai papildomų pamokų, kol viską prisiminiau. Su kitu instruktorium ir kitu mašiniuku gal ir naudinga būtų pavairuoti, bent jau nebūtų tokio streso, kad mašina ne ta blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(begike @ 2007 07 09, 21:07)
niekaip negaliu mokyklinio teorijos islaikyti  doh.gif destytojas leidzia tik viena arba nei vieno klaidos, tik tada duoda kursu baigimo liudijima.  blink.gif  labai mazai kas islaiko, vis vaiksto ir vaiksto mokiniai, nes kai pakliuna klausimai, tai ka as zinau, namie vis 100% surenku, o ten nueinu ir pamatau koki klausima pirma kart gyvenime  blink.gif  Jau visus privalomus atvazinejau, turejau ir viena papildoma, dabar viskas baisiai uzsitese, negaliu eit i regitra del to mokyklinio, mad.gif  tuoj ir vairavimo igudziai prapuls. Beto destytojas kita savaite iseis atostogu, jei sia savaite neislaikau tai tos teises uztruks iki rudens sto pudov.  doh.gif  verysad.gif

Ir mūsų vairavimo mokykloje buvo ta pati tvarka, bet aš teorinio egzo nelaikiau. Nesamonė, Regitroje gali padaryti 5 klaidas, o mokykloje reikalauja nepadaryti nė vienos. Jei turi aukštąjį išsilavinimą, jokie mokykliniai teoriniai egzai yra neprivalomi, gali keliauti į Regitrą be jokio teorinių kursų baigimo pažymėjimo ( jei be egzo jo neduos) ir laikyti eksternu. Tik praktikos egzui reikės turėti pažymėjimą, kad pravairavai privalomas pamokas bigsmile.gif .
Atsakyti
Siandien pirma karta laikiau Regitroj praktikos egzamina ir NEISLAIKIAU.Neislaikiau aikstelej doh.gif Per vairavimo pamokas man tai buvo lengviausios uzduotys.Uzgesau ant estakados tris kartus.Greicio juosta,aklaviete,parkavimas lygiagreciai pavyko is pirmo karto,bet i garaza neivaziavau vien todel,kad stulpeliai buvo sustatyti mazi,o as visa laika mokiausi pradeti parkuotis ziurint per sonini galini langa i aukstas gaires,o tik po to per veidrodelius.Zodziu,vaziavau ''is lempos''ir padariau kritine klaida-uzvaziavau ant linijos.
Dabar vel pasiemiau papildoma vaziavima,kad ismokciau parkuotis ziurint tik per soninius veidrodelius.
O egzaminatorius buvo tikrai liuks thumb_yello.gif Is pat pradziu nuramino,maloniai elgesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lincikas5: 09 liepos 2007 - 21:11
QUOTE(lincikas5 @ 2007 07 09, 20:10)
Siandien pirma karta laikiau Regitroj praktikos egzamina ir NEISLAIKIAU.Neislaikiau aikstelej doh.gif Per vairavimo pamokas man tai buvo lengviausios uzduotys.Uzgesau ant estakados tris kartus.Greicio juosta,aklaviete,parkavimas lygiagreciai pavyko is pirmo karto,bet i garaza neivaziavau vien todel,kad stulpeliai buvo sustatyti mazi,o as visa laika mokiausi pradeti parkuotis ziurint per sonini galini langa i aukstas gaires,o tik po to per veidrodelius.Zodziu,vaziavau ''is lempos''ir padariau kritine klaida-uzvaziavau ant linijos.
Dabar vel pasiemiau papildoma vaziavima,kad ismokciau parkuotis ziurint tik per soninius veidrodelius.
O egzaminatorius buvo tikrai liuks thumb_yello.gif Is pat pradziu nuramino,maloniai elgesi.

As ir mokiaus su aukstomis gairelemis, kad turi nesimatyt i per sonini langa... tai kaip cia dabar bus jei nesimato jie isvis... blink.gif ei man taip nepatinka... reiks ryt varyt pasiziureti i regitra.... kas cia per velnias... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidyva @ 2007 07 09, 17:16)
Sveikos. Noriu su jumis pasidalinti savo Regitrine vairavimo egzamino laikymo patirtimi, gal palengvės. Taigi, šiandien jau 3 kartą neišlaikiau vairavimo egzamino  verysad.gif . "Linksmiausia" yra tai, kad 1 kartą egzaminas pasibaigė ties 1 figūra aikštelėje - iš streso ne tik kaip vairuoti, bet ir savo vardą buvau pamiršusi - kliudžiau gairelę; 2 kartą susimoviau ties 2 figūra - estakada: kaip užkeikta gesau ant jos net 6 kartus; o 3 (šnd) - ties 3 (parkavimusi atbulomis 90 laispnių kampu). Iš vienos pusės, mane jau apimė egzamino laikymo azartas, bet gaila veltui leisti pinigus, iš kitos - jaučiuosi beviltiška schmoll.gif , kad net iš aikštelės išvažiuoti nepajėgiu. Suvokiu, kad didžiausias kaltininkas kodėl negaliu išlaikyti egzaminą, yra nemokėjimas susdoroti su stresu. Atrodo, kad esu rami, nesijaudinu, bet, atsisėdus į mašiniuką, kairė koja pradeda drebėti kaip pašėlusi, o klaidų pridarau tokių žioplų, kad dar reikia mokėti iškrėsti tokias nesąmones. Turėjau daug vairavimų, apie 30 blush2.gif .., nes buvau įsikalusi mintį, kad mokausi ne tam, kad Regitroje išlaikyčiau egzaminą, o tam, kad išmokčiau vairuoti.  Po pirmų 2 kartų, kai neišlaikiau Regitroje, imiau po 4 papildomus vairavimus, po kiekvieno jų instruktorius juokais klausdavo ko aš iš jo noriu, juk kuo puikiausiai vairuoju. Nors esu savikritiška, bet kaip ir sutinku su juo, na, bet praktika Regitroje rodo visai kitką, tad esu galutinai pasimetusi. Nežinau kaip elgtis toliau: ar laikyti egzaminą tol, kol pagaliau išlaikysiu ar bankrutuosiu; ar imti dar papildomų pamokų tik šįkart gal su kitu instruktoriumi; ar atidėti egzamino laikymą ateičiai, jei dabar taip nesiseka. Patarkite, prašau, kaip elgtis. Gal buvote susidūrusios su panašia situacija  ax.gif .

na tikrai neatidek to laikymo, nes bus tik dar blogiau... pamirsi po to viska doh.gif
Na o as laikiau tauragej pries puse metu thumbup.gif kiek girdejau tai tuo metu ten buvo sunkiausia islaikyti is visu regitru, nes egzaminuotojai kabinedavos prie visko... doh.gif kaip tik tuo metu aikstelej atsirado ta kvaila sankryza doh.gif doh.gif doh.gif buvau pravazinejus 23valandas kai variau laikyti egza... isgeriau lengvu vaistuku, bet koja ant sankabos vistiek tirtejo kaip lapas... zinojau, jei isvaziuoju is aiksteles tai mano pergale bigsmile.gif na ka, pagesau ant estakados doh.gif ir pagesiau ivaziavus i sankryza is tos laimes blush2.gif visa kita buvo lengva cool.gif tik pats egzaminuotojas buvo nekoks, nejo man jo prasnekinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(begike @ 2007 07 09, 21:07)
niekaip negaliu mokyklinio teorijos islaikyti  doh.gif destytojas leidzia tik viena arba nei vieno klaidos, tik tada duoda kursu baigimo liudijima.  blink.gif  labai mazai kas islaiko, vis vaiksto ir vaiksto mokiniai, nes kai pakliuna klausimai, tai ka as zinau, namie vis 100% surenku, o ten nueinu ir pamatau koki klausima pirma kart gyvenime  blink.gif  Jau visus privalomus atvazinejau, turejau ir viena papildoma, dabar viskas baisiai uzsitese, negaliu eit i regitra del to mokyklinio, mad.gif  tuoj ir vairavimo igudziai prapuls. Beto destytojas kita savaite iseis atostogu, jei sia savaite neislaikau tai tos teises uztruks iki rudens sto pudov.  doh.gif  verysad.gif

Begike, teorija gali eiti Regitroje laikyti kaip savarankiskai pasiruosusi mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, sakykit, cia matau buvo kalba apie greicio juosta blink.gif Cia aiksteleje dar kazkas? blink.gif Manes kazkaip nemokino tokio daikto ax.gif

Aidyva, kaip ir sake merginos, reikia turbut kazkaip susiimti, sau pasakyti, kad nesinervinsiu ir viskas 4u.gif Nes tas nelemtas stresas daug padaro. Siek tiek jo reikia, bet nepersistengti ax.gif As irgi, vat, pries savaite pradejau stresuoti, ale kazkaip bandysiu valdytis ax.gif

As siandien galvoju, kodel turiu nesinervinti biggrin.gif Vat, mano punktai lotuliukas.gif

1. Egzaminas - laimes reikalas
2. Nervai kisa koja
3. Anksciau ar veliau islaikysiu ax.gif
4. Esu tikraja prasme gimusi masinoj, tai cia jau turbut daugiausia itakos tures man lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2007 07 10, 11:22)
Merginos, sakykit, cia matau buvo kalba apie greicio juosta  blink.gif Cia aiksteleje dar kazkas?  blink.gif Manes kazkaip nemokino tokio daikto  ax.gif

Aidyva, kaip ir sake merginos, reikia turbut kazkaip susiimti, sau pasakyti, kad nesinervinsiu ir viskas  4u.gif Nes tas nelemtas stresas daug padaro. Siek tiek jo reikia, bet nepersistengti  ax.gif As irgi, vat, pries savaite pradejau stresuoti, ale kazkaip bandysiu valdytis  ax.gif

Aiksteleje vienas is pratimu yra isibegejimas iki 30-40 km/h ir sustojimas prie linijos mirksiukas.gif
O del streso tu teisi drinks_cheers.gif Tiesiog nesistenkit labai sureiksminti egzamino,juk perlaikymu skaicius neribojamas.Bijoti tikrai nera ko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mercedes @ 2007 07 10, 11:44)
Aiksteleje vienas is pratimu yra isibegejimas iki 30-40 km/h ir sustojimas prie linijos mirksiukas.gif
O del streso tu teisi  drinks_cheers.gif Tiesiog nesistenkit labai sureiksminti egzamino,juk perlaikymu skaicius neribojamas.Bijoti tikrai nera ko  ax.gif

o, tai reikes paprasyti, kad instruktore paaiskintu, nes ne karto net kalbos apie sita pratima nebuvo schmoll.gif

Tai taip neribojamas, ale kad pinigeli kainuoja ax.gif
Atsakyti
[quote=ievune,2007 07 10, 11:22]
Merginos, sakykit, cia matau buvo kalba apie greicio juosta blink.gif Cia aiksteleje dar kazkas? blink.gif Manes kazkaip nemokino tokio daikto ax.gif

Aikštelėje buvo praėjusiais metais toks pratimas - įsibėgėjimas, kai reikia staigiai padidinti greitį ir sustabdyti prie stop linijos, bet šiuo metu egzamine ( bent jau Vilniuje) jo nėra. Įdomu, kur lincikas laikė, kad tokia juosta yra.

Aš pati dar vakar verkiau, kad egzaminas man nepavyko, o šiandien noriu pasigirti - išlaikiau thumbup.gif thumbup.gif . Laikiau 2 dienas iš eilės, nes netikėtai atsilaisvino šiandienos vietelė . Surizikavau ir neprašoviau: pakliuvo labai geranoriškas egzaminuotojas, kuris mane sugebėjo apraminti, todėl ir stresavau mažiau negu vakar, nors ir vėl pakliuvo ta pati Astra, su kuria važiuoti nesimokiau. ax.gif Labiausiai bijojau, kad nepakliūčiau pas vakarykštį instruktorių, nžn ką jis būtų apie mane pagalvojęs tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moon: 10 liepos 2007 - 10:58
4u.gif
QUOTE(ievune @ 2007 07 10, 11:59)
Moon, gaudykit balioneli  4u.gif Saunuole, sveikinu  4u.gif

Ačiū, ir jums linkiu sėkmės egzamine ir mažiau jaudulio 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
siandien variau i regitra (klaipedos) pasiziuret kokie marsrutai ir kaip kitiems sekas aikstelej, taj ka as zinau is kokiu 10 gal 3-4 isvaziavo i miesta ( ir tai kiti grizo keleivio vietoj) doh.gif man poryt egzaminas, nebezinau kaip benusiramint...
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2007 07 10, 12:26)
siandien variau i regitra (klaipedos) pasiziuret kokie marsrutai ir kaip kitiems sekas aikstelej, taj ka as zinau is kokiu 10 gal 3-4 isvaziavo i miesta ( ir tai kiti grizo keleivio vietoj)  doh.gif  man poryt egzaminas, nebezinau kaip benusiramint...

Vilniaus Regitroje panaši situacija, bet, kiek teko stebėti, į miestą labai mažai kas išvažiuoja šeštadieniais. Tą dieną laikančių yra išties daugybė, bet, vat, aikštelės baubus nugalėti pavyksta tik vienetams doh.gif . Na, bet iki to miesto dar reikia nuvažiuoti. Daug kartų mačiau, kai egzaminas baigiasi prie išvažiavimo iš Regitros. Prie Vln Regitros nuolat yra srautai automobilių, kuriuos, norint išvažiuoti/įvažiuoti reikia praleisti. Tad laukia, vargšai egzaminuojamieji, laukia kol automobilių eilutė sumažės ir jie pagaliau galės įsilieti į srautą. Minutę, dvi, penkias, dešimt.. už jų susidaro milžiniška mašiniukų eilė ir.. pasikeičiama su egzaminuotoju vietomis.. Arba atlikinėdami posūkį į kairę, pavažiuoja per daug į priekį, per daug luktelna ir, taip užblokuoja priešingos krypties automobilių eismą - vėl egzaminas baigtas schmoll.gif .. Arba, sukdami, nespėja, laiku išlyginti vairą, atsiduria kelkraštyje ir, dėl automobilių srauto, ilgai negali įvažiuoti į kelią, ir egzaminas pasibaigia. Savo akimis mačiau visas tas išvardintas situacijas ir dar daugiau, nes beveik kasdien važinėju pro Regitrą. Tai kad egzaminas gali būti baigtas bet kurią minutę ir net dėl menkų, iš pirmo žvilgsnio, klaidų verysad.gif. Aš tai sutinku ir pripažįstu visas savo padarytas klaidas, nors jos ir buvo žioplos, nors tąkart, kai 6 kartus gesau ant estakados, buvo kilę abejonių, kad egzaminuotojas buvo prikišęs savo pėdą prie stabdžių. Kadangi, kai pasakė, kad egzaminą neišlaikiau, jis man parodė kaip tai yra lengva užvažiuoti ant tos estakados. Pasakė, kad patraukčiau nuo pedalų kojas, palengva atleido koja sankabą (neduodamas gazo) ir mašiniukas pats pradėjo važiuoti įkalnėn. unsure.gif Dar sužinojau, kad Regitros automobiliams ant estakados užvažiuoti užtenka tik atleisti sankabą, gazas tik duoda 100 procentų tikimybę, kad užvažiuosi. Gaila, kad visus 3 kartus egzaminuotojai neprisistatė, tad nežinau net jų vardų. O ar jie turėtų tai daryti? Iš tos baimės net nepastebiu ar jie yra prisisegę kortelę su vardu/pavarde, o ir spoksoti į ją, jei ir turi, nelabai turbūt išdrįsčiau, nes jų veideliai ir taip yra rūškani, lyg būtų suvalgę kelias citrinas be cukraus, tad kažkaip nesinori jų dar labiau rūstinti. Na, bet man labai patiko mano 3-sis egzaminuotojas: vardo nžn, bet, iš išvaizdos, jam turėtų būti apie 32-34 m., vidutinio ūgio, tamsių plaukų, rudų akių, daug šypsojosi. Kalbėjo su juntama tarme, gal dzūkų. Jis vienintelis iš 3 nedūsavo automobilyje, paaiškino kaip susireguliuoti veidrodėlius (nors tai, žinoma, žinojau), kaip automobilyje jungiasi atbulinis, paklausė gal kuo dar galėtų padėti. Vėliau, kai pasimečiau atbulianiame parkavime 90 laipsnių kampu, paaiškino kad tokioje situacijoje galiu taisytis ir mėginti prisiparkuoti dar kartą ir parodė kaip tai padaryti. Po to paaiškino kokią dažniausiai klaidą daro egzaminuojamieji T formos sankryžoje - sustoja per toli nuo linijos-orientyro, t.y. per daug į kairę. O dar vėliau išsiėmė popieriaus lapą ir pradėjo braižyti parkavimosi 90 l. kampu schemą thumbup.gif. Išties super egzaminuotojas, toks žmogiškas, visoms linkiu pas jį laikyti egzaminą, nes egzamino baigtis priklauso ir nuo egzaminuotojo.
Atsakyti