Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaltybės paieškos po vestuvių

QUOTE(Apuokas @ 2007 07 23, 15:47)

Apuokas, 23 Lie 2007 - 15:47, para�ė:

Apuokas, 23 Lie 2007 - 15:47, para�ė:

Ar sutinki, kad metams bėgant jausmai keičiasi? Kaip manai kada norisi garsiai šaukti  ,,myliu,, - kai 10 laukimo minučių eina lyg visa diena, ar kai mylimojo lūpų prisilietimas jau seniai nesukelia virpuliukų? Ta Medinio įvardinta ,,chemija,, turi didelę įtaką susiejant (susimetant ar susituokiant) dviejų žmonių gyvenimus.  Tai kada žmogus labiau įvertina tai kas su juo vyksta? Manyčiau, kad po cheminės reakcijos.

Ar sutinki, kad metams bėgant jausmai keičiasi? Kaip manai kada norisi garsiai šaukti  ,,myliu,, - kai 10 laukimo minučių eina lyg visa diena, ar kai mylimojo lūpų prisilietimas jau seniai nesukelia virpuliukų? Ta Medinio įvardinta ,,chemija,, turi didelę įtaką susiejant (susimetant ar susituokiant) dviejų žmonių gyvenimus.  Tai kada žmogus labiau įvertina tai kas su juo vyksta? Manyčiau, kad po cheminės reakcijos.

Na štai - pagaliau pripažįsti, kad "cheminė reakcija" yra trukdis teisingam sprendimui. bigsmile.gif Taigi jos tiesioginės įtakos išvengti yra du būdai - arba laukti senatvės, kada neabejotinai nurims hormonai, arba susilaikyti nuo lytinio gyvenimo tada, kai jo dar nepažįsti - tiesiog neperžengti tos ribos, už kurios nežinai, kas tavęs laukia.
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 07 23, 14:51)

Beigbeder, 23 Lie 2007 - 14:51, para�ė:

Beigbeder, 23 Lie 2007 - 14:51, para�ė:

Del sito, del tikejimo - nei zodelio pries neturiu. Taip, griuvant tikejimui, griuva seima. TIKEJIMUI - net nesvarbu ar tai apie religija kalba eina, ar siaip apie tikejima vienas kitu santuokoje.
Bet va niekaip nesuprantu, kaip sugrius baznycia, religija del to, kad ir puse susituokusiuju issiskirtu? Juk pati baznycia isskiria - yra tokia galimybejuk...
Man rodos, baznycia prisitaiko, keiciasi ir tiek...

Del sito, del tikejimo - nei zodelio pries neturiu. Taip, griuvant tikejimui, griuva seima. TIKEJIMUI - net nesvarbu ar tai apie religija kalba eina, ar siaip apie tikejima vienas kitu santuokoje.
Bet va niekaip nesuprantu, kaip sugrius baznycia, religija del to, kad ir puse susituokusiuju issiskirtu? Juk pati baznycia isskiria - yra tokia galimybejuk...
Man rodos, baznycia prisitaiko, keiciasi ir tiek...

tai as ir norejau pasakyti kad teigininio seima- baznycios dalis, nesuprantu ta prasme, kad sugriuvus santuokoms, griuva baznycia. O suprantu tik is kitos puses, kad sugriuvus baznyciai, sugriutu seima.
Seima- baznycios DALIS, taigi baznycia gali stoveti ir be dalies. O vat seimos be baznycios tokiu atveju isviso negali buti, nes neesant visumai, nera ir tos visumos dalies. Na bet cia tikrai jau filosofija prasideda...
O baznycia laikui begant keiciasi, bet jos pagrindines tiesos vistiek lieka tos pacios. Juk tai kas yra nuodeme, netaps geru darbu. Baznycia visada draude santykius iki vedybu, ir tai nepasikeite, pasikeite daugelio zmoniu morales normos, nes jiems tai tapo priimtina. Tai nera nei blogai nei gerai, tiesiog priestarauja baznyciai ir toks zmogus neturetu saves laikyti kataliku
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 23, 15:11)

_Smalsutė_, 23 Lie 2007 - 15:11, paraÅ�Ä—:

_Smalsutė_, 23 Lie 2007 - 15:11, paraÅ�Ä—:

Žiūrint ką vadinsi išrinktuoju. Aš linkusi suprasti, kad išrinktasis - tas žmogus, su kuriuo ketini nugyventi likusį gyvenimą. Ir dar mano toks naivus įsitikinimas, kad išrinktųjų skaičius turėtų būti lygus vienam (na pats žodis kaip ir nieko kito neleidžia prifantazuoti, nes antraip tai vienas iš tų, iš kurių dar renkiesi). Jei tai žmogus, su kuriuo jau nusprendei, kad siesi likusį gyvenimą, tai kaip čia išeina, kad dar pasilieki tą paskutinį "išbandymą", kaip Tamsta minėjai - kūniškų privalumų? Tarkime, bandymas nepavyko. Tuomet išrinktasis tampa vienu tų, iš kurių rinktasi? Kaip tokią metamorfozę suderinti su visais rimtais ketinimais ir užtikrintumu, jog tai tkrai tas vienintelis?

Žiūrint ką vadinsi išrinktuoju. Aš linkusi suprasti, kad išrinktasis - tas žmogus, su kuriuo ketini nugyventi likusį gyvenimą. Ir dar mano toks naivus įsitikinimas, kad išrinktųjų skaičius turėtų būti lygus vienam (na pats žodis kaip ir nieko kito neleidžia prifantazuoti, nes antraip tai vienas iš tų, iš kurių dar renkiesi). Jei tai žmogus, su kuriuo jau nusprendei, kad siesi likusį gyvenimą, tai kaip čia išeina, kad dar pasilieki tą paskutinį "išbandymą", kaip Tamsta minėjai - kūniškų privalumų? Tarkime, bandymas nepavyko. Tuomet išrinktasis tampa vienu tų, iš kurių rinktasi? Kaip tokią metamorfozę suderinti su visais rimtais ketinimais ir užtikrintumu, jog tai tkrai tas vienintelis?

Mano paci ir tep mislino cielus šašis metus, gal kitap nebut atcidavus.....nu i daba tep paciai mislina, cik gal ne ciek kategoriskai, tai noru tu cik ciek pasakyc, kac metams beganc, tau dar kelis ros gali razumas keiscis
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 07 23, 15:49)

Medinis, 23 Lie 2007 - 15:49, para�ė:

Medinis, 23 Lie 2007 - 15:49, para�ė:

Jūs šnekate apie visiškai skirtingus dalykus. Nesulyginamus. Todėl ir nesuprantate viena kitos. Vienas dalykas yra meilė kaip jausmas, kitas - meilė kaip pasirinkimas.

Jūs šnekate apie visiškai skirtingus dalykus. Nesulyginamus. Todėl ir nesuprantate viena kitos. Vienas dalykas yra meilė kaip jausmas, kitas - meilė kaip pasirinkimas.

Tikrai taip - man meilė yra visų pirma pasirinkimas, lydimas jausmo, kuris einant kartu per gyvenimą tai atitolsta, tai vėl priartėja. Kaip neįmanoma visą laiką būti įsimylėjėlio būsenoje, taip neįmanoma ir mylėti nieko neaukojant vardan meilės kaip sąmoningai ir iš visos širdies pasirinkto dalyko.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 23, 15:59)

_Smalsutė_, 23 Lie 2007 - 15:59, paraÅ�Ä—:

_Smalsutė_, 23 Lie 2007 - 15:59, paraÅ�Ä—:

arba susilaikyti nuo lytinio gyvenimo tada, kai jo dar nepažįsti - tiesiog neperžengti tos ribos, už kurios nežinai, kas tavęs laukia.

arba susilaikyti nuo lytinio gyvenimo tada, kai jo dar nepažįsti - tiesiog neperžengti tos ribos, už kurios nežinai, kas tavęs laukia.

Aš tau juk sakiau, kad labai ilgai draugavau platoniškai. Bet va ,,taip,, dabar pasakiau daug atsakingiau, nei būčiau tai padariusi prieš 8m.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 23, 16:04)

_Smalsutė_, 23 Lie 2007 - 16:04, paraÅ�Ä—:

Kaip neįmanoma visą laiką būti įsimylėjėlio būsenoje, taip neįmanoma ir mylėti nieko neaukojant vardan meilės kaip sąmoningai ir iš visos širdies pasirinkto dalyko.

Kaip neįmanoma visą laiką būti įsimylėjėlio būsenoje, taip neįmanoma ir mylėti nieko neaukojant vardan meilės kaip sąmoningai ir iš visos širdies pasirinkto dalyko.

Kokioje būsenoje lengviau ištarti viską lemiantį ,,taip,,?
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2007 07 23, 16:01)

bamba, 23 Lie 2007 - 16:01, para�ė:

bamba, 23 Lie 2007 - 16:01, para�ė:

pasikeite daugelio zmoniu morales normos, nes jiems tai tapo priimtina. Tai nera nei blogai nei gerai, tiesiog priestarauja baznyciai ir toks zmogus neturetu saves laikyti kataliku

pasikeite daugelio zmoniu morales normos, nes jiems tai tapo priimtina. Tai nera nei blogai nei gerai, tiesiog priestarauja baznyciai ir toks zmogus neturetu saves laikyti kataliku

O ka baznycia? Ateina prie altoriaus sugyvene tris vaikus su dviem zmonom, busima zmonele su rutu vainikeliu - ka baznycia? Nieko.Normaliai. Ir vainikelis tinka, viskas tinka.Ir sakramenta ir palaiminima gauna - viska ko tik nori. Tai ko zmogui nereikalaut? Reikalauja ir gauna.Viskas ore ! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2007 07 23, 16:04)

SIMPL, 23 Lie 2007 - 16:04, para�ė:

SIMPL, 23 Lie 2007 - 16:04, para�ė:

Mano paci ir tep mislino cielus šašis metus, gal kitap nebut atcidavus.....nu i daba tep paciai mislina, cik gal ne ciek kategoriskai, tai noru tu cik ciek pasakyc, kac metams beganc, tau dar kelis ros gali razumas keiscis

Atleisk, bet logikos Tavo šiame pasisakyme nematau. Kaip bežiūrėsi, bet kad Tamstos pačios mislijimas per tiek metų nepakito, nei per kur negali būti įrodymu, jog Smalsutės požiūris turi keistis ir keistis.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 23, 16:04)

Tikrai taip - man meilė yra visų pirma pasirinkimas, lydimas jausmo, kuris einant kartu per gyvenimą tai atitolsta, tai vėl priartėja. Kaip neįmanoma visą laiką būti įsimylėjėlio būsenoje, taip neįmanoma ir mylėti nieko neaukojant vardan meilės kaip sąmoningai ir iš visos širdies pasirinkto dalyko.

Sutinku su siuo teiginiu . Visiskai sutinku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 23, 16:08)

Apuokas, 23 Lie 2007 - 16:08, para�ė:

Aš tau juk sakiau, kad labai ilgai draugavau platoniškai. Bet va ,,taip,, dabar pasakiau daug atsakingiau, nei būčiau tai padariusi prieš 8m.

Neabejoju, kad prieš mirtį jį pasakytum dar atsakingiau, bet kiek gi galima bėgti nuo atsakomybės? Santuoka yra pradžia, o ne pabaiga.
Atsakyti

Bet va ,,taip,, dabar pasakiau daug atsakingiau, nei būčiau tai padariusi prieš 8m.

Bet va ,,taip,, dabar pasakiau daug atsakingiau, nei būčiau tai padariusi prieš 8m.

Nesupratau.... Sveikint tipo? Ir suknelė buvo? Ir pasižadėjot ir "varge ir skurde"???
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 07 23, 15:10)

Beigbeder, 23 Lie 2007 - 15:10, para�ė:

Beigbeder, 23 Lie 2007 - 15:10, para�ė:

O ka baznycia? Ateina prie altoriaus sugyvene tris vaikus su dviem zmonom, busima zmonele su rutu vainikeliu - ka baznycia? Nieko.Normaliai. Ir vainikelis tinka, viskas tinka.Ir sakramenta ir palaiminima gauna - viska ko tik nori. Tai ko zmogui nereikalaut? Reikalauja ir  gauna.Viskas ore ! doh.gif

O ka baznycia? Ateina prie altoriaus sugyvene tris vaikus su dviem zmonom, busima zmonele su rutu vainikeliu - ka baznycia? Nieko.Normaliai. Ir vainikelis tinka, viskas tinka.Ir sakramenta ir palaiminima gauna - viska ko tik nori. Tai ko zmogui nereikalaut? Reikalauja ir  gauna.Viskas ore ! doh.gif

na cia jau reikalaujancio zmogaus reikalas. Tik nelabai suprantu kam jam to reikia, kokia tada turi prasme tas baznycios palaiminimas blink.gif del akiu nebent...
baznyciai nelabai yra imanoma tokiu zmoniu netuokti, kaip tam kunigui suzinoti ar tris ar penkias zmonas turejo g.gif kitaip sakant tavo sazines reikalas, juk ir ispazinties einant gali meluoti, niekas uz rankos nepagaus, tik vat ar prasmes yra
Atsakyti

Kai peržengta ta riba, už kurios visus "taip" ir "ne" kalba aistra, o ne širdimi ir protu besivadovaujantis žmogus.
Atsakyti