QUOTE(Semile @ 2010 05 20, 22:34)
ir dabar man prasau papasakoti kaip tu tuos akmenus suklijuoji
pasidarai' kose' dedi akmenus ir ta ' kose' dedi ir psio, jie laikosi
sakysit kad as
bet man rodos kad jie nesilaikys
ir ka reik pirma det nuo zemes akmenus ar ta 'kose'
Pasidarai košę": 1 dalis cemento, 3 dalys žvyro ir vandens tiek, kad padėjus akmenį, jis taip minkštai įsitaisytų. Bet ne per sausą ir ne per skystą. Iškasam gal 10 cm griovelį ir pripilam smėlio, tada dedam paprastai ant jo eilutę akmenų. Toliau dedam ant akmenų eilės tą skiedinį (ir kur tarpai prikišam), o ant jo vėl akmenų. Ir taip kylam aukštyn. Akmenis parinkit savo nuožiūra, vizualiai matosi pridėjus koks gerai, o koks netinka. Tą skiedinį tarp akmenų galit išraižyt su tokiu specialiu liežuvėliu (panašus į bulvių skustuką), bus dar gražiau. Jei labai karšta, tai sekančią dieną palaistykit visą kūrinį su vandeniu-negalima staigiai perdžiovint, laistomas geriau tvirtėja (tik ne iškart po sumūrijimo, bet kai jau pakankamai sustings).
O ta ilgoji banga" tai paprastai sustumti akmenys, be jokio pagrindo, nes jie pakankamai dideli ir nesujungti skiediniu. Tik tarpus užtaisėm, kad žemės laistant augalus neišsiplautų. Mažoj erdvėj gal ir nelabai žiūrėtųsi, bet pas mane vien kiemas apie 50 arų, tai ...
Tam pamatėliui jau 3 metai-niekur nejuda.
Na, nežinau ar aiškiai čia aš.