
girdejau ir as apie dilgeles - Bet greiciau gamtoje MAXIMA rasi, nei mieste dilgeliu

Na, dilgėlės tai jau atgyvena. Dabar yra šaltkrepšiai. Įdėjai į juos keletą šaldymo elementų ( aš imu du didelius iš šaldiklio) ir krauk viską, ką mėgsti - sūrį, mėsytę, vaisius, žuvį (pasūdytą) ir panašiai. Dvi, tris dienas tikrai išstovės.
kokia sena, bet aktualia tema radau 
reik merginos jusu patarimo, vaziuojame keturioms dienoms prie ezero su nemaza kompanija (apie 10-15 zmoniu) , taigi suku galvele koki maista pirkti ir ka gaminti
pirma vakara galvoju apie saslykus, antra diena jei vyrams pasiseks zvejyboje- virsiu zuviene, o ka 3 ir 4 d gaminti ? aisku imsim darzoviu, konservu , bulviu, makaronu .. ka patartumet?

reik merginos jusu patarimo, vaziuojame keturioms dienoms prie ezero su nemaza kompanija (apie 10-15 zmoniu) , taigi suku galvele koki maista pirkti ir ka gaminti

pirma vakara galvoju apie saslykus, antra diena jei vyrams pasiseks zvejyboje- virsiu zuviene, o ka 3 ir 4 d gaminti ? aisku imsim darzoviu, konservu , bulviu, makaronu .. ka patartumet?
as tai tokias sriubas gamtoj is "visko" verdu. be minetu makaronu dedu bulviu, tusonkes(pirktines), morku, bulviu, zalumynu, ipilu kecupo. as visada i kelione isidedu konservuotu zirneliu, kukuruzu. juos taip pat i sriubyte. gaunasi superine, valgo, net ausys linksta, jei dar grietines. labai sotu

vietoj tusonkes galvoju apie konservus.. MB neprizpazysta tos tusonkes
tai va,galvoju kazin ar su makaronais sumaisius valgyt butu galima


QUOTE(Kaprizinga @ 2009 07 01, 10:51)
vietoj tusonkes galvoju apie konservus.. MB neprizpazysta tos tusonkes
tai va,galvoju kazin ar su makaronais sumaisius valgyt butu galima 


o tai mėsos konservai ne tas pats kas tušonkė? man rodos tas pats, tik aš labiau tušonkes vadinu tas tikras namines. bet juk esme tai ta pati? ar aš klystu?
o konservus su makaronais sumaišius bus tikrai skanu. na man gal skaniau su bulvem. bet kai tingisi jas lupti tai gerai bet kas. koses man skanu labai.
o sriubas tai nusiperkam stklainiukuose dabar kur buna visokios. siaip mesyciu visokiu vezames, daaug darzovviu. o saslyku tai nelabai vezames, kazkaip. turbut tokiu atveju nebent kepsnius kokius. o siaip tikrai labai skanu bulves folijoje su sviestuku ir druskyte. o jei dar sviestas su prieskoniais tai isvis niam niam, net uzsinorejau

na konservai tai ziurint kokie.. man ten sumalta mesa .. o tusonke kaip kaime darydavom, tai mesos gabaliukai, zymiai skaniau...
o bulves kepti lauze , jei be folijos tai tik senas,o folijoj ir sviezias galima?

QUOTE(Kaprizinga @ 2009 07 01, 10:51)
vietoj tusonkes galvoju apie konservus.. MB neprizpazysta tos tusonkes
tai va,galvoju kazin ar su makaronais sumaisius valgyt butu galima 


as konservus ir vadinu tusonke



Na mes į gamtą važiuodami dar prisikepam sumuštinių tose spec. sumuštininėse, jei turim šaltkrepšį - kotletukų, visai skanu sukramsnot su duona ir pomidoru
Ateinančiai iškylai žadam kibinų prisikept, manau irgi sueis
O iš karštų, tai dažnai verdam sriubikę iš stiklainiukų + įvairios daržovės + ežere pagauta žuvis ar miške rasti grybukai
Taip pat įvairios tušonkės: įmetam su visa skardine į laužą, o paskui karštą tepam ant duonikes ir valgom
Arba lauže kepam bulves ir užkandžiaujam su prieskoniuotu sviestu arba kastiniu





Oi labai daug ko prisidedame,ir praktiškai viska gaminu pati .
Dedames šašlykų,ar marinuotos vištienos,šonkauliukų,ar kas patinka,pirmajam vakarui.Daug šviežių daržovių,vaisių.Sausainių,javainių,trapučių,riešutų įvairių.Sulčių,vandens daug,arbatos,kavos 3in1.
Prisikepame duonos su česnaku,pasidarau pikantiškų salotų ,tepame ant duonos
prisikepame iš sloksniuotos tešlos piciukų su įvairiais įdarais,kumpio,sūrio,krabų lazdelių,vaikams saldžių su uogienė ar cinamonu
dažnai koki pyraga surezgu prieš kelionę,prie arbatos labai tinka vakare .
Rūkytų gaminių,žuvies,dešrytės.
Dar kažkada dėjausi kepta batona ištrinta su česnaku,šiek tiek majonezo kad galėtu užtepti ir uždėti po 1 šprotų žuvyte
skanu kas mėgsta šprotus,ar kai nemėgstu tai dėjausi rūkytą žuvį ,liux
Karatsi dar i termosinį puodą isimesdavome keptos vištienos sparnelių,ir labai gera idėja,kai skubi ,imi i rakas agurka,pomidora ,duona ir užkandi greit ir skaniai
prigalvoti galima labai daug,tiesiog be galo be krašto
linksmų iškylų
Dedames šašlykų,ar marinuotos vištienos,šonkauliukų,ar kas patinka,pirmajam vakarui.Daug šviežių daržovių,vaisių.Sausainių,javainių,trapučių,riešutų įvairių.Sulčių,vandens daug,arbatos,kavos 3in1.
Prisikepame duonos su česnaku,pasidarau pikantiškų salotų ,tepame ant duonos


Rūkytų gaminių,žuvies,dešrytės.
Dar kažkada dėjausi kepta batona ištrinta su česnaku,šiek tiek majonezo kad galėtu užtepti ir uždėti po 1 šprotų žuvyte


Karatsi dar i termosinį puodą isimesdavome keptos vištienos sparnelių,ir labai gera idėja,kai skubi ,imi i rakas agurka,pomidora ,duona ir užkandi greit ir skaniai



Mes vezames daug darzoviu,kurias paskui kepame ant griliaus,is kitu darome salotas.
Daug duonos,is kurios ruosiame salotas,kepame,kartu su darzovemis.
Desreliu{griliniu,ir kitokiu}
Susimarinuojame namuose mesytes{butinai vezames kelionini saldutuva}
Vaisiu,namuose keptu bandeliu,sausainiu,sulciu.
Jeigu turime galimybe verdame pagauta zuvies zuviene,kepame ant griliaus.
Svarbu pasiimti prieskoniu
Daznai verdame surinktu zoleliu arbata.
Daug duonos,is kurios ruosiame salotas,kepame,kartu su darzovemis.
Desreliu{griliniu,ir kitokiu}
Susimarinuojame namuose mesytes{butinai vezames kelionini saldutuva}
Vaisiu,namuose keptu bandeliu,sausainiu,sulciu.
Jeigu turime galimybe verdame pagauta zuvies zuviene,kepame ant griliaus.
Svarbu pasiimti prieskoniu
Daznai verdame surinktu zoleliu arbata.