sweikos mamytės labai įdomu ką jūs valgote gamtoje,kai vaziuojate kelioms dienoms ,man tai labai aktualu,nes ruošiamės į gamtą o ką vežtis nei nenutuokiu.... tokiam karštyje maistas labai genda prašau padėkit duokit pasiūlymus išskyrus dešreles ir šašlykus
Na gamtoje jei važiuojama kelioms dienoms galima išsivirti ir sriubos kokios ant laužo, tai mes pasiimdavom bulvių, morkų, kopūstą. Jei važiuojame pažvejoti žuvienę verdame. Jei turite bulvių galite pasikepti ant žarijų prie kokios rūkytos mėsytės skanu. Taip pat galima pasiimti rūkytos žuvies, kaip skumbrė ar plekšnė. Imdavome ir įvairiausiu konservų labai skanu ir gaminti nieko nereikia. Tinka įvairiausios košės ir sriubos kurios pasigamina, tik užpylus vandenį ir šiek tiek palaikius. Vietoj šašlykų jei nenorite galite imti marinuotų šonkauliukų, labai skanu O šiaip tai dar imam visokių pomidorų, agurkų, svogunų laiškų, salotų lapų, kad pasidarytum mišrainių ( su aliejum arba rugpieniu, jei ne taip genda). Na atrodo daug prisakiau visko
Labai skanu žirnių košė. Iš pirmo paverdat kokią mėsą, po to į sultinį suberiat žirnius ir toliau verdat. Priekoniai kokius mėgstat. Labai skani tokia su dūmu kvapu košė gaunasi.
Sriubas dedamės kad reikėtu tik karštu vandeniu užpylti, dar man visai nieko įsimesti bulvių košės kurią irgi reikia tik karštu vandeniu užpylti, tinka ir prie dešrelių ir šiaip užkast. Dedamės daug agurkų ir pomidorų, kai karšta labai geri užkandžiai gaunasi
Sriubas dedamės kad reikėtu tik karštu vandeniu užpylti,
dar man visai nieko įsimesti bulvių košės kurią irgi reikia tik
karštu vandeniu užpylti, tinka ir prie dešrelių ir šiaip užkast.
Dedamės daug agurkų ir pomidorų, kai karšta labai geri užkandžiai gaunasi
taip šitos sausos sriubos ir košės ir skanu ir patogu...makaronai taip pat mes dar konservų visada truputį paimam...daržovės:pomidorai,agurkai, kopūstas ir t.t.
Orai lyg ir pagerojo - laikas į gamtą. Pasidalinkit idėjom, ka vežatės, gaminate stovyklaujant kelias dienas. Juk tie koncervai , norisi kažko paprasto, greito ir skanaus
Paprasta, greita ir skanu: vaisiai, daržovės, sausainiai, riešutai, lietuviški kumpiai, lašiniai. Skanu, paprasta, bet ne taip greitai: virtos bulvės, makaronai su mėsos konservais ir daržovėm, kepsniai, šašlykai. Paprasta, nelabai greitai ir nevisiems skanu: įvairios košės. Mes į gamtą dedamės šašlykų (pirmam vakarui), sausų sriubų (pusryčiams), sūrių, rūkytų mėsos gaminių, žuvies konservų, riešutų, vaisių, daržovių, įvairių sausainukų, šokoladukų, javainių vaikams, kavos ir arbatos. Anksčiau įsidėdavau žalių bulvių, iš kurių virdavau troškinį su mėsos konservais ir daržovėm, dabar vaikai paaugę, tai labai maisto gaminimu neužsiimu. Juk gamtoje ne maistas svarbiausia.
Merginos, gi ne akmens amžius - o kam reikalingi šaltkrepšiai? Prisikrauni ten visko, ko nori, vakume mėsos, žuvies, krabų lazdelių, dešrelių. Vakumuoti produktai gali išsilaikyti keletą dienų. Gerų iškylų
Pirmiausiai saslykai, bet marinuojam tik ne majoneze ir ne paukstienos, nes sie greiciau genda, toliau prisikraunam makaronu, ryziu, mesos konservu, tusionkiu, sausu sriubu, bulviu ( tinka ir i sriuba ir zarijose pasikepti, o jei dar ipjausit per viduri ir idesit rutkyto lasinio, tada i folija ir i zarijas ) morku, na kazkokiu darzoviu kad butu galima prasivyrt tirstesnes zuviene. Vaikams labai gerai sueina makaronai su tusonkemis
I dilgeles tinka deti zuvi, dar mano diedukas taip mokino. Pagauta svieziai zuvis ilgiau issilaiko susukta i dilgeles, bet visi kiti maisto produktai tai nezinau nezinau Kazkaip neteko girdeti