Įkraunama...
Įkraunama...

Kretingos gimdymo namai

QUOTE(varlius2007 @ 2009 10 08, 17:15)
nezinau kodel tada kvietesi is Klaipedos gydytoja, as gimdziau pries 2 metus, kadangi nepagimdziau,tai iskviete gyd. Opulskiene ir ji padare cezari

o gal jos nebera?as pati nekretingiske tai nezinau nieko apie kretingos daktarus
Atsakyti
uzsiregistravau pas sopagiene siandien g.gif matysiu kaip praeis konsultacija pirmoji unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(varlius2007 @ 2009 10 07, 16:11)
cia kretingoj tokios kainos, net jei pati gydytoja rekomenduoja cezari darytis?

Kretingoj gimdymai nemokami. Kretingos ligoninėje, pagalba gimdančiai moteriai priskiriama prie pirmosios ir būtinosios medicinės pagalbos, kaip to ir reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai. tongue.gif

QUOTE(renatuxre @ 2009 10 08, 08:27)
kretingoj nedaro cezario kiek zinau,puske gimde pries 1,5m.tai nepragimde 12h.iskankino,kvietesi is klaipedos gydytoja kuris atlieka cezari  doh.gif  ne cia klaipedoj tokios kainos.

Kretingos ligoninėje daro cezario operacijas, man jau darė dvi.
Jas atlieka, kaip jau kažkuri anksčiau rašė, Gyd. Švėgždienė ir Gyd. Opulskienė.
Jos ir dabar abi dirba Kretingos gimdymo skriuje.
Ačiū joms.
Atsakyti
QUOTE(:Barboryte: @ 2009 10 07, 09:49)
sveikos 4u.gif

dabar sioje klinikoje kretingoje dirba holcman ir sopagiene..... sprendziu klausima, pas kuria uzsirasyti g.gif  gal bus kokiu komentaru ar atsiliepimu????

Labas,
As lankiausi pas Holcman. Man ji patiko- jauna, labai maloni, viska placiai ir aiskiai paaiskina. Ir girdejau apie ja tik gerus atsiliepimus thumbup.gif . O Sopagienes nezinau.
Atsakyti
QUOTE(elikule @ 2009 10 09, 19:43)
Labas,
As lankiausi pas Holcman. Man ji patiko- jauna, labai maloni, viska placiai ir aiskiai paaiskina. Ir girdejau apie ja tik gerus atsiliepimus thumbup.gif . O Sopagienes nezinau.

o holcman gimdymus priimineja?? g.gif
as pas sopagiene jau buvau thumbup.gif man patiko, taip pat labai maloniai ir issamiai ir aiskiai pabendravom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2009 10 09, 10:21)
Kretingoj gimdymai nemokami.  Kretingos ligoninėje, pagalba gimdančiai moteriai priskiriama prie pirmosios ir būtinosios medicinės pagalbos, kaip to ir reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai. tongue.gif 
Kretingos ligoninėje daro cezario operacijas, man jau darė dvi.
Jas atlieka, kaip jau kažkuri anksčiau rašė, Gyd. Švėgždienė ir Gyd. Opulskienė.
Jos ir dabar abi dirba Kretingos gimdymo skriuje.
Ačiū joms.

reiktu man i parasa isimest si sakini, tik Kretinga isbraukciau-pakeisciau biggrin.gif skolinsiuos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurin22: 11 lapkričio 2009 - 18:35
sveikos tos kurios svarsto kur gimdyti...
prieš tris dienas parsivežiau sūnelį iš kreitingos gimdymo namų...
nuostabus personalas,gimdžiau pas gydytoją Švėgždienę,dėkui jai...
nuoširdi,palaikanti,jautri daktarė...džiaugiuos kad patikėjo manim
ir leido skatinamųjų,nes kitaip galbūt savo vaikelio neturėčiau...
džiaugiuos kad gimdžiau būtent Kretingoj (nėra ko nė lyginti su klp)...
pamačiau kad žmonės tikrai nuoširdžiai dirba ir be "kyšių"...
Atsakyti
Labux kurios napsisprendžiat. balandžio men gimdžiau kretingoj. neturiu jokiu priekaištu. Labai šauni gydytoja Opulskiene. Labai mielos akušeres,kurioms labai didelis AČIU. apie kyšius ne kalbos ner. Tik vaiku daktare la nemaloni pasirode,kuri apžiurejo leliuka
Atsakyti
thumbup.gif Gimdžiau Kretingoje prieš 5 metus, prisiminimai labai geri, be proto švelni ir supratinga gydytoja Šviegždienė, rūpestingas ir atsakingas visas personalas. Pradedu galvoti apie antrąjį vaikelį ir bijau, kad nepanaikintų gimdymo skyriaus, net neįsivaizduoju, kur reiktų gimdyti... Nuomonė apie Klaipėdą iš draugių ir pažįstamų nekokia...
Atsakyti
Sveikos, mamukes,

Stebiuosi tuo, kad parasyta daug gero apie Kretingos GN. Akivaizdu, kad tos mamytes, kurioms Kretingoje gimdymas nepaliko gero ispudzio, yra labai kantrios ir atlaidzios, nes neradau paminetu daugybes atveju, kai padaryta grubiu gydytoju klaidu (beje, ir pasibaigusiu mirtimi, tik gal jaunesnes mamytes apie tai nezino?), del kuriu nukentejo gimdyves ir mazyliai. Pateiksiu keleta pavyzdziu is mano biciuliu gimdymo istoriju, nutikusiu per pastaruosius kelis metus, korektiskai neminedama mediku pavardziu :

Smulkaus sudejimo mamyte gimde pirma karta. Vaikelis uzstrigo, taciau jai buvo liepta gimdyti paciai ir neissidirbineti, nes, atseit, per silpnai stanginosi ir gimdymo takai dar pilnai neatsivere (nors jau buvo smarkiai plysusi keliose vietose). Taip ja prakankino nuo 23 val. iki 8 val. ryto, kol eme alpti nukraujavusi. Tai, kad vaisiaus judesiai silpneja, akuserei pasirode nesvarbu. Pasikeitus pamainai, mano biciulei pagaliau atliko CP, nes, pasirodo, isgimdyti paciai jai nebuvo sansu. Deja, vaikelis gime priduses, pameles, yra isteriskai nervingas - gimdymo traumos pasekme. Bet idomiausia tai, kad su antru nestuke.gif jos istorija pasikartojo, nors ir buvo ispejusi akusere, kas nutiko pirmo gimdymo metu. Zinote, ka jai atreze? 'Su amziumi moters klubai pleciasi.' Vel vaikelis uzstrigo, vel prasikankino apie 10 val., kol pagaliau medikai isitikino, kad be CP neapsieis. Moteryte vel suplysusi, nukraujavusi, vaikelis priduses, auga nervingas. Norit pikantiskos detales sios istorijos pabaigai? Kai gimdyves mama nuvaziavo i GN aiskintis, kodel laiku neivertinta gimdymo rizika, budejusios medikes aukstas pareigas uzimanciai poniai meiliai sypsodamosi pasiteisino: 'Reikejo iskart pranesti, kad cia Jusu dukte gimdo' thumbup.gif Ir dar:
biciule abu kartus nedave kysio, nes mane, kad gydytojai privalo atsakingai dirbti savo darba. Naivuole lotuliukas.gif

Kita smulkaus sudejimo mamyte irgi 2 kartus gimde Kretingos GN, taciau budama drasesne (o gal del aukstu jos vyro uzimamu pareigu?), gimdymu metu issireikalaudavo budincio gydytojo prieziuros, savalaikio kirpimo, nelaukiant kol plys pati, aplink ja tupinejo ir t.t. Tiesa, - dar buvo teiraujamasi, ar jos vyras nera TAS DIDELIS VIRSININKAS ?! Noriu pabrezti, - issireikalaudavo !!! Nors, atrodytu, tokia prieziura priklauso PAGAL ISTATYMA, kaip sioje temoje naiviai desto kai kurios mamytes smile.gif Ir dar vienas pastebejimas: kysiai buvo duodami PRIES gimdyma mirksiukas.gif

Svieziausia istorija nutiko pries gera menesi: mamyte pagimde pati, tiesa, sunkiai, bet, atrode, viskas OK. Jokiu kysiu nedave. Grizus namo pastebejo, kad vaikelis isbertas. Paskui eme karsciuoti, tapo vangus. Kretingos vaiku gydytoja delse daryti issamius tyrimus pora savaiciu, aiskindama, kad tai issutimai (pirma savaite po gimimo?) smile.gif Kai pagaliau, isikisus itakingiems artimiesiems, vaiku gydytoja pripazino, kad neturi supratimo, kas tai galetu buti ir nusiunte vaikeli i KLP, ten buvo diagnozuotas stafilokokas, uzkratas gautas Kretingos GN verysad.gif Stacionarinis gydymas nebepadejo, todel vaikelis buvo operuotas Kauno klinikose ir ten konstatavo, kad laiku nesuteikus pagalbos, pulingi dariniai virto giluminiais ir, itariama, supiktybejo. Vaiko bukle tebera sunki verysad.gif Spekit, ar Kretingos mamytes informuotos del stafilokoko radimo atvejo? smile.gif Naivus klausimas, ar ne? lotuliukas.gif

Moralas pabaigai: jei gimdymas vyksta be komplikaciju, Kretingos GN gimdyti tikrai galima ir moketi papildomai uz sypsenas tikrai neverta, taciau jei kiltu komplikaciju, - pasekmes gali buti labai skaudzios, nes mediku atsakomybes suvokimas tiesiogiai priklauso nuo uzimamu gimdyves ar jos artimuju pareigu ir finansiniu galimybiu bei mokejimo pakovoti uz savo teises. Galit nesigincyti ir nesipiktinti, kas su tuo nesusidurusios. Deja, bet tai realybe. Stebuklu niekur nera, taciau profesionalumo ir techniniu priemoniu atzvilgiu Kretingos GN ne is tolo neprilygsta Klaipedos GN. Tai naturalu, - geriausi medikai renkasi didziausias ligonines, joms tenka ir geriausias finansavimas.

O visoms nestuke.gif palinkesiu lengvo ir sklandaus gimdymo, kad apie si svarbu gyvenimo ivyki liktu tik kuo silciausi atsiminimai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tornadas: 04 sausio 2010 - 11:34
QUOTE(tornadas @ 2010 01 04, 11:27)
Pateiksiu keleta pavyzdziu is mano biciuliu gimdymo istoriju, nutikusiu per pastaruosius kelis metus, korektiskai neminedama mediku pavardziu :

O Tu pati norėtum būdama nestuke.gif išgirsti tokias istorijas? Aš tikrai ne. Neigiamą savo nuomonę galima išsakyti ir kitais, švelnesniais būdais. Norėjau šitą temukę rekomenduoti nestuke.gif draugei, bet vien dėl Tavo žinutės nebesiryžau... O juk joje aprašytos istorijos gali nutikti bet kuriuose GN. Ir apie Klaipėdos GN kalnus tokių girdėjau, ypač dėl stafilokoko, ir apie Vilniaus, Kauno... Beje, pati visus vaikučius gimdžiau Klaipėdoje, bet ši temutė man labai pagelbėjo prieš metus, kai svarsčiau gimdymo Kretingoje galimybę (ne dėl to, kad norėčiau, bet dėl to, kad galėjau neturėti kitos išeities) - pasijutau daug ramiau. Nes iki tol žiniasklaida tikrai ne kokią nuomonę apie Kretingos gimdymo skyrių buvo suformavusi, mamų patirtis sudarė daug geresnę nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 01 11, 17:58)
O Tu pati norėtum būdama  nestuke.gif išgirsti tokias istorijas? Aš tikrai ne. Neigiamą savo nuomonę galima išsakyti ir kitais, švelnesniais būdais. Norėjau šitą temukę rekomenduoti  nestuke.gif draugei, bet vien dėl Tavo žinutės nebesiryžau... O juk joje aprašytos istorijos gali nutikti bet kuriuose GN. Ir apie Klaipėdos GN kalnus tokių girdėjau, ypač dėl stafilokoko, ir apie Vilniaus, Kauno... Beje, pati visus vaikučius gimdžiau Klaipėdoje, bet ši temutė man labai pagelbėjo prieš metus, kai svarsčiau gimdymo Kretingoje galimybę (ne dėl to, kad norėčiau, bet dėl to, kad galėjau neturėti kitos išeities) - pasijutau daug ramiau. Nes iki tol žiniasklaida tikrai ne kokią nuomonę apie Kretingos gimdymo skyrių buvo suformavusi, mamų patirtis sudarė daug geresnę nuomonę.

Jau geriau nestuke.gif tokių istorijų pasiskaityt, negu bandyti kažką slėpti nuo savęs, o po to nagus graužtis. Juk visur visko būna, bet kam rodyti tik dailų fasadą, jei vidus išpuvęs? g.gif
Atsakyti