Įkraunama...
Įkraunama...

Pasidalinkite nuomone apie savo valstiją

smile.gif labas mamytes, as is Floridos, ir man cia patinka, kad visada silta drinks_cheers.gif siaip zmones ir geri, irt draugiski, su draugais sunkiau, bet turiu geru drasugiu rusaiciu ir lietiuviu, amerikones ko tai nepuola draugauti su manim:) Su darbais sunku cia, na as mazam miestelyje ir moka nedaug, tasi gal ir kraustysiuos i didesni miestuka kada. Ir ne i tema, noriu paklaust, kaip su pasalpom leliukams, as turiu 3 men. dukryte, sedziu namie be darbo, tetis neislaiko musu, jis toli, gal zinot, kaip gaut pinigweliu, ar priklauso kas nors mums? Nes pirmas vaikelis man ir as nenutuokiu nieko, liepe man eit i teisma, o as nenoriu... lotuliukas.gif tai lauksiu atsdakymu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikute,

Man atrodo pasalpu nera cia. Dukrytei WIC gali gauti, daugiau tai nelabai zinau. Greiciausiai reikia i vietini departamenta nuvaziuoti ir ten gal ka issiaiskinsi. Sekmes jums.

Rasyk i AZ jei ka.
Atsakyti
GAL KAM IDOMU:
http://promo.realestate.yahoo.com/
Atsakyti
Perskaičiau visus pasisakymus, bet gal buvau ne atidi, o gal ir nieko nekalbėjot apie PA. Noriu jūsų pastebėjimų apie šią valstiją, nes artimiausiu laiku joje apsistosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2007 02 25, 16:19)
Perskaičiau visus pasisakymus, bet gal buvau ne atidi, o gal ir nieko nekalbėjot apie PA. Noriu  jūsų pastebėjimų apie šią valstiją, nes artimiausiu laiku joje apsistosiu  ax.gif

As is PA. Bet ji tokia didele, kad taip paprastai neapibudinsi. Tu geriau ka nors konkreciau klausk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2007 02 25, 23:24)
As is PA. Bet ji tokia didele, kad taip paprastai neapibudinsi. Tu geriau ka nors konkreciau klausk  smile.gif

Valio, ne viena būsiu šioje valstijoje thumbup.gif

Parašysiu ką spėjau pajausti:
Oras bent Pittsburgh'e panašus į Lietuvos, tik šilčiau ir aišku didelė drėmė, kurios mano plaukai nepakenčia, bet odai labai patiko. Labai graži gamta, todėl kiek ten buvau, tiek laisvalaikiu klaidžiodavom po miškus ir kitas gražias vietoves. Vienas kaimynas vis gąsdino, kad taip negalima, nes galim pasiklysti ir nerasti kelio namo. Kol kas vis rasdavom.

Žinau, kad alkoholinių gėrimų, tai nenusipirksi bet kur. Buvom radę, kur galima nusipirkti lietuviško alaus, bet per šias Kalėdas jau to padaryti nepavyko, nes pasirodo jo nelabai kas perka ir nebeužsako sad.gif

Pabuvus kelias savaites, kaimynai priima kaip savus ir kalbina, sveikinasi. Labai dažnai sustoja ir sako pačius įvairiausius komplimentus. Bet čia gal Amerikai šiaip būdinaga, a?

Dabar ieškom vaikams mokyklos, bet kaip supratau, tai pirmiausia reikia susirasti namus (vyras ten gyvena jau beveik metus ir aišku nuomuoja mažą butuką) kur gyvensim, o jau tada mokyklą. Tai nežinau kaip ten su skiepais vaikų, ar jie tiks kas paskiepyta Lietuvoje ar dar kažko reiks. Va šita vieta būtų gerai sužinoti.

Darbas. Vyrą atsiviliojo viena firma, tai neturiu ką ir pasakyti. Neteko darbo ieškotis, jis pats atėjo. Aš kol kas nežadu dirbti: užteks veiklos su vaikais, ypač kai jų negalima niekur nei sekundei vienų palikti (ši vieta man labiausiai nepatinka Amerikoje, bet teks su tuo susitaikyti) ir mano anglų kalba silpna, tai eisiu mokytis laisvu laiku.

Aš pačioje Amerikoje praliedusi labai mažai laiko. Buvau 3 kartus po mėnesį. Tai mano įspūdžiai daugiau turistinio pobūdžio smile.gif Ta prasme: stebi, grožiesi, apžiūrinėji, nagrinėji ...

Tai gi labai konkrečių klausimų kaip ir nėra, tik šiaip norėjosi išgirsti pastebėjimus. Kad valstija labai įdomi ir įvairi, tai jau teko pastebėti. Mėgstam daug keliauti ir susipažinti su supančia aplinka, todėl teko jau daug įvairių dalykų pastebėti, bet apibendrinti dar negalėčiau. Trumpai aš ten buvusi.
Atsakyti
as kai palyginu londona ir lt.man lt visai nebepatinka,visu pirma lt zmones grubus labai,jokios pagarbos zmogui ir t.t. bijok ko nors paklaust ir kokiai poniutei is ofiso sutrukdyt nosi krapstyt,ne ne ,man lt.visai nebepatinka
Atsakyti
Sveikos mamytes, as biskiuka noriu ne i tema paklausti, bet gal atsakysit blush2.gif

Tai va jau kuri laika gyvenu Airijoj, bet kad jau labai man cia pradeda nepatinkt, noriu lekti i JAV tik va visi giria giria, bet kazkaip niekaip nerandu tos informacijos, kiek ten moteris pav. uzdirba dirbdama full timu, kiek isleidziat maistui, kokios vyru algos, buciau labai dekinga jei parasytumet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 26, 15:27)
Sveikos mamytes, as biskiuka noriu ne i tema paklausti, bet gal atsakysit  blush2.gif

Tai va jau kuri laika gyvenu Airijoj, bet kad jau labai man cia pradeda nepatinkt, noriu lekti i JAV tik va visi giria giria, bet kazkaip niekaip nerandu tos informacijos, kiek ten moteris pav. uzdirba dirbdama full timu, kiek isleidziat maistui, kokios vyru algos, buciau labai dekinga jei parasytumet  4u.gif

Tai, kad kiekvienoje valstijoje bus skirtinga istorija. Dar priklauso ka dirbti nori, kur gyventi ir tt
Atsakyti
Nu tai as sita suprantu, bet vis vien kazkoks bent panasus lygis yra blush2.gif Pavyzdziui kiek ten uzdirba padaveja, dirbdama full timu? as girdejau, kad tik apie 3 dolerius per val., tai jeigu taip, tai prasciau nei but negali doh.gif Del to ir klausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 27, 02:26)
Nu tai as sita suprantu, bet vis vien kazkoks bent panasus lygis yra  blush2.gif  Pavyzdziui kiek ten uzdirba padaveja, dirbdama full timu? as girdejau, kad tik apie 3 dolerius per val., tai jeigu taip, tai prasciau nei but negali  doh.gif Del to ir klausiu  ax.gif

Bet kas tau sake ,kad 3$ nedasake iki galo ,tegu pasako kiek tipsu susirenka per diena ....del to ir alga3$

Cia sunku pasakyt kiek uzdirba ir kiek galima labai priklauso kaip Maya sake kur gyvensi ,PVZ illinojuj algos labai skiriasi nedgi nuo vietoves kur gyveni ,siaureje ar pietuose ,ziurek vienai auklei moka 500 per savaite kitai 1000,tiek pat vaiku ,tik vietove skiriasi,vienos nama valo uz 60$ kitos uz 130$ toki pati,taip kad turi nusprest pirma kur gyvensi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasisa: 27 liepos 2007 - 15:08
Bet vis tiek viskas ne taip, tipsai juk amerikos i saskaita iskaiciuojami, tai juos kaip ir alga moka blink.gif tai vis vien nesuprantu, tipsu juk niekas daugiau nepalieka, jeigu jie iskaiciuojami i saskaita g.gif Tai is kur ju susirinksi blink.gif
Pavyzdziui Airijoj, tai gaunu 10 euru per val. nu ir dar tipsu kiek kas palieka, nes jie cia i saskaita neiskaiciuojami thumbup.gif
Atsakyti