Įkraunama...
Įkraunama...

Pasidalinkite nuomone apie savo valstiją

QUOTE(californiagirl @ 2006 11 01, 15:23)
O tose vietose nera daug redneku? g.gif 
O pasiryzti persikelti i kita valstija nebuvo taip lengva, bet pasiryzus ir ne taip baisu biggrin.gif  Mes savo busta pardavem, vyras mete gera darba su visais "benefitais" ir vaziavome i nezinia su 3 vaikais...Is savo busto, teko apsigyventi nedideliame bute ir dar nepataikem i pati geriausia rajona... doh.gif  Bet kazkaip sekmingai mums susikloste! Antra diena po persikraustymo, jau susiradom nama kuri norejom pirkti, dar sekancia diena vyras susirado darba... thumbup.gif Ir taip viskas isivaziavo.

Sveikute,
Mes uzpylem tave klausimais. O tu man papasakok kaip medicinos sritis.Kaip tau ar patinka tau tavo vaikuciu pediatras ar jie tave isklauso? Kokios kainos privatiems draudimams, ar yra tokiu draudimu vaikams kaip Healthy Families.
Dar vienas klausimelis o kaip miestas lygtai vadinasi Tacoma ar Tahoma, nepamenu. Ten yra koledzas kuris turi ta spec. i kuria as noreciau stot.
Nenustok pasakojus apie WA mirksiukas.gif As apibrauzinau daug saitu bet visviena ne tas pats kaip tu papasakoji. Ar buvai nuejusi i Seattle LT susitikima.
Dekui
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 11 01, 11:23)
O tose vietose nera daug redneku? g.gif 
O pasiryzti persikelti i kita valstija nebuvo taip lengva, bet pasiryzus ir ne taip baisu biggrin.gif  Mes savo busta pardavem, vyras mete gera darba su visais "benefitais" ir vaziavome i nezinia su 3 vaikais...Is savo busto, teko apsigyventi nedideliame bute ir dar nepataikem i pati geriausia rajona... doh.gif  Bet kazkaip sekmingai mums susikloste! Antra diena po persikraustymo, jau susiradom nama kuri norejom pirkti, dar sekancia diena vyras susirado darba... thumbup.gif Ir taip viskas isivaziavo.

Redneku sako yra, bet toje vietoje nesuper daug. O gal zinai koki saita kur butu galiam suzinoti daugiau apie valstijos sitaucija: kriminaline; mokyklu, medicinos sistemas ir tt.
Man kazkaip labai sunku save nuteikti minciai apie toki tolima persikraustyma doh.gif
Bet jauciu be kitos vasaros nelabai mums kas ir iseis su tuo kraustymusi. Kol esu nestuke.gif persiskrauscius negauciau naujo draudimo, vel lakstyti ieskoti daktaro. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 10 31, 12:02)
Vyras po savaitgalio grizo susizavejes Knoxville, Nashvil area Tennessee. Dabar svaigsta, kad nori ten kraustytis, pasak jo tai jo svajoniu vieta: kalnai (smokies mountain), ezerai ir tt.. Gal kam yra teke gyventi tuose krastuose? smile.gif

Mes ten keleta kartu pravaziavom tas vietas, neesu tikra kad buten ten kur tavo vyras buvo. Bet man pagyvenusiai Cikagos priemiesciuose, ten tokie kaimai pasirode, negaleciau ten gyventi, man ten per ramu ir ju akcentas pietietiskas toks, reik truputi idemiau klausyti kad suprasti paie ka kalba eina.
Man teko keliuose staituose gyvneti, bet dar pries vaikus, N.Y. Buffalo gyvenom, ten grazi gamta, bet labai dziaugiuosi, kad vasara tik pabuvo ir isvaziavom, nes ziemos ten geros buna... pusnys iki "pazastu" kartais... Ohio Clevelande trumpai buvo, bet man ten nelabai patiko , po to apsisprendem vaziuoti i Cikaga, ir visai man cia patinka, Dar vazinejant ka grazaus maciau tai Atlantos priemiescius(konkreciau po Alpharetta, Roswell nzn ar teisingai paraisau pavadinimus miesteliu), man ten savotiksia Lietuva primine, ten kur as buvau pusynai tvenkinukai, taip grazu nors ir ziema buvo, bet patiko labai asmeniskai man.

Atsakyti
Matilda, negasdink manes su tais kaimais doh.gif . Man miesto centro nreikia, bet vienkiemy stogas po savaites pavaziuotu biggrin.gif Jauciu, kad po2-3 savaiciu visdelto vaziuosim pasizvalgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2006 11 01, 18:45)
Sveikute,
Mes uzpylem tave klausimais. O tu man papasakok kaip medicinos sritis.Kaip tau ar patinka tau tavo vaikuciu pediatras ar jie tave isklauso? Kokios kainos privatiems draudimams, ar yra tokiu draudimu vaikams kaip Healthy Families.
Dar vienas klausimelis o kaip miestas lygtai vadinasi Tacoma ar Tahoma, nepamenu. Ten yra koledzas kuris turi ta spec. i kuria as noreciau stot.
Nenustok pasakojus apie WA  mirksiukas.gif As apibrauzinau daug saitu bet visviena ne tas pats kaip tu papasakoji. Ar buvai nuejusi i Seattle LT susitikima.
Dekui

Medicinos sritis panasiai turbut, kaip ir CA. Tik cia nera Kaiser Permanente, ka mes turejome CA. Kazkiap buvau labai pripratusi prie tos sistemos...Ir mes turejome superine daktaryte, kokios as daugiau gyvenime turbut nerasiu. Vaikams ir sau daktaro vis dar ieskau...kiekviena karta vis pas kita einu, bet ne vienas neitinka man...jauciu ir neitiks, nes mudvi su vaiku daktare vos ne kaip drauges buvom pasidariusios, ji nuo mano vyresnelio pirmuju vizitu buvo musu daktare...Del to man liudna verysad.gif Bet mums issikeliant, ji su seima irgi issikele i kita county, tai ar taip, ar taip mes ja butumem prarade...
Privaciu draudimu kainu nezinau, vyrui nemaza dali dengia jo kompanija. Heathy Kids draudimas tikrai yra, jei income atitinka reikalavimus smile.gif
Tacoma yra miestas, o Tahoma shool districtas kuriam mes priklausom biggrin.gif Tacoma nemazas miestas apie 1h kelio i pietus nuo Seattle. Nelabai ggerai esu girdejusi apie ji, bet manau, kad kaip ir bet kuriame mieste yra "geru" ir "blogu" rajonu. Atrodo ir lietuviu tenai gyvena g.gif
Su lietuviais teko bendrauti ir ne viename susitikime. Turime kaimynus lietuvius, peskom per 5 min nueinam iki ju. Kiti irgi tame paciame miestelyje gyvena. Yra nemazai, bet ir ne tiek daug kaip CA. Vasara visa savaite teko praleisti tarp lietuviu- su vaikais dalyvavome stovykloje "Lankas".

QUOTE(Titia @ 2006 11 01, 21:23)
Redneku sako yra, bet toje vietoje nesuper daug. O gal zinai koki saita kur butu galiam suzinoti daugiau apie valstijos sitaucija: kriminaline; mokyklu, medicinos sistemas ir tt.
Man kazkaip labai sunku save nuteikti minciai apie toki tolima persikraustyma  doh.gif
Bet jauciu be kitos vasaros nelabai mums kas ir iseis su tuo kraustymusi. Kol esu  nestuke.gif persiskrauscius negauciau naujo draudimo, vel lakstyti ieskoti daktaro.  schmoll.gif

Nezinau tokiu "saitu"...Del mokyklu ziurinejau kazkoki, bet dabar nepamenu www adreso g.gif Man Baltic girl ji buvo uzrodsiusi, ir turetu buti tame skyrelyje "geri ir svarbus internetiniai puslapiai.." ar kaip ten vadinasi biggrin.gif
Mes tiesiog knisomes visaip nete. Ziurinejom darbu situacijas, nekilnojamo turto ir t.t... Po to susiradom Seattle lietuviu bendrija per interneta- paskambinom prezidentui, jis uzrode "paprastu zmogeliu" tel. numerius...taip ir susipazinom, nuskridom, apsiziurejom...viskas patiko ir apsisprendem ax.gif
Mes irgi sumastem keltis is CA, kai as dar nescia buvau su mazuoju, bet palaukem kol gims ir truputi paaugs. Kai mazgiui buvo 6men. persikelem. Sekmes apsisprendziant, t.y. pirma apsiziurint bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Californiagirl, o kaip oras dabar pas jumi, ar salta, ar saulute dar sviecia ar daug lyja g.gif
Atsakyti
Airinuke, siandien lyja ir 15-16c laipsniu silumos.
Pries keleta dienu saule sviete dienomis, temp. buvo tik apie 7c(cia seattlo ziemiska dienos temp.), o naktimis net iki -2 buvo nukrite.
Ryt zada lietu ir nesalta ora smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 11 04, 07:28)
Pries keleta dienu saule sviete dienomis, temp. buvo tik apie 7c(cia seattlo ziemiska dienos temp.), o naktimis net iki -2 buvo nukrite.

man mama sake, kad pranese lietu 10-ciai dienu doh.gif , cia salta, bet nors nelija..ir noriu namo, nes cia salta ir nenoriu, nes ten lija..vis negerai.. blush2.gif

Airinuke_1 gundykis gundykis..NW labai grazi gamta...
Atsakyti
Kol kas lietus tik prasidejo, tai dar nespejo ikyreti. Man lietus nera taip baisu bigsmile.gif Bet va praeitais metais sausio men. kai lijo 30 dienu is eiles, tai tada nebelinksma pasidare.... doh.gif biggrin.gif Bet visi sako, kad praeitais metais buvo sumustas lietaus rekordas. Tai jei siemet lis maziau, as busiu baisiai patenkinta.
Man vistiek cia patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 11 04, 09:28)

na dar norma kad nors silta. Man tai lietus irgi patinka, o jei silta tai is vis thumbup.gif tik neramu del vyro, nes jam reikia saules g.gif

QUOTE(maya @ 2006 11 04, 09:39)
Airinuke_1 gundykis gundykis..NW labai grazi gamta...

tai po truputi gundomes ax.gif jau nusprendem kad reiks atlekti i svecius pas ka nors, kas priims bigsmile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2006 11 04, 09:48)
Kol kas lietus tik prasidejo, tai dar nespejo ikyreti. Man lietus nera taip baisu bigsmile.gif  Bet va praeitais metais sausio men. kai lijo 30 dienu is eiles, tai tada nebelinksma pasidare.... doh.gif  biggrin.gif  Bet visi sako, kad praeitais metais buvo sumustas lietaus rekordas. Tai jei siemet lis maziau, as busiu baisiai patenkinta.
Man vistiek cia patinka rolleyes.gif

aha, pernai LA lygiai taip pat, as jau buvau pradejus abejoti, kad ne i California atvaziavom lotuliukas.gif
Atsakyti
dar vienas dalykelis, kaip del to ugnikalnio? g.gif ar yra kokiu prognoziu ar is vis nieko, ir as nebaisu unsure.gif
Atsakyti
Airinuke, jei jus ieskot visko kaip Lietuvoj, ko nelikti Lietuvoj g.gif Nepyk uz klausima, juk keliantis seimos ir artimuju nebus, kazkaip atrodo jums patinka Lietuvoj ir visko uztenka.
Atsakyti