Įkraunama...
Įkraunama...

Pasidalinkite nuomone apie savo valstiją

QUOTE(mamia @ 2006 04 14, 03:28)
del to nesigincysiu , kadangi maniskis pats sau virsininkas tai jamjokiu problemu neiskyla. tik kartais jo klijantai nustemba ji pamate kad jis hispanic,o ne baltaodis  sakydani kad jo kalboje nera jokio dialekto,o jis tai zvengia kad visus gali apgauti lotuliukas.gif
Papildyta:

ta is noriu pasakyti,o tipsu atveju tai maniskis gerasirdis,o as tai daugiau negu reikia pinigeliu savo kailiu uzdirptu tikrai nemetau biggrin.gif

tame ir esme......ne visi balti dosnus.....ir ne visi spalvoti skupi......
Atsakyti
QUOTE(Isabelle @ 2006 04 13, 23:30)
tame ir esme......ne visi balti dosnus.....ir ne visi spalvoti skupi......

Va butent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sutinku, kad ne mums - baltiems - spręsti, kaip jaučiasi kitų rasių žmonės. Bet man susidaręs vaizdas, kad, pvz. juodukai kaip tik dabar 'geriau gyvena' - juk visi bijo būti apkaltinti diskriminacija, tad jiems suteikia pirmenybę, privilegijas. Ne veltui šnekama apie 'baltųjų diskriminaciją'.
O kas link meksikiečių, kurių čia labai daug (ir nekalbu apie nelegalus, bet apie seniai gyvenančius, kelintos kartos), tai taip, pasakoja, kad anksčiau labai nesmagiai jie jautėsi ir tėvai net ispaniškai jų nemokindavo, kad tik labiau adaptuotųsi visuomenėj. Tačiau tie patys meksikiečiai tvirtina, kad dabar kiti laikai - visi drąsiai atkapsto savo šaknis, mokinasi ispanų, palaiko tradicijas.
Va iš tokių atskirų momenčiukų ir susidariau nuomonę, kad šiandien neturėtų kitos rasės žmonės jaustis 'kitokie'. Jei žmogus išsilavinęs, dirba normalų darbą (ta prasme, ne nelegalas, pjaunantis žolę už $3/val), tai jis automatiškai sukasi tokių pačių - išsilavinusių ir blaiviai mąstančių - žmonių rate, kuriems rasė - paskutinėj vietoj.
Bet čia tik pamąstymai. Tikrai nedrįstu - o ir negaliu bei neturiu teisės - šnekėti už tuos žmones, kaip jie išties jaučiasi. Kadangi pati esu totali antirasistė, tai man, turbūt, labai norėtųsi, kad jie jaustųsi gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 04 13, 23:38)
Sutinku, kad ne mums - baltiems - spręsti, kaip jaučiasi kitų rasių žmonės. Bet man susidaręs vaizdas, kad, pvz. juodukai kaip tik dabar 'geriau gyvena' - juk visi bijo būti apkaltinti diskriminacija, tad jiems suteikia pirmenybę, privilegijas. Ne veltui šnekama apie 'baltųjų diskriminaciją'.
O kas link meksikiečių, kurių čia labai daug (ir nekalbu apie nelegalus, bet apie seniai gyvenančius, kelintos kartos), tai taip, pasakoja, kad anksčiau labai nesmagiai jie jautėsi ir tėvai net ispaniškai jų nemokindavo, kad tik labiau adaptuotųsi visuomenėj. Tačiau tie patys meksikiečiai tvirtina, kad dabar kiti laikai - visi drąsiai atkapsto savo šaknis, mokinasi ispanų, palaiko tradicijas.
Va iš tokių atskirų momenčiukų ir susidariau nuomonę, kad šiandien neturėtų kitos rasės žmonės jaustis 'kitokie'. Jei žmogus išsilavinęs, dirba normalų darbą (ta prasme, ne nelegalas, pjaunantis žolę už $3/val), tai jis automatiškai sukasi tokių pačių - išsilavinusių ir blaiviai mąstančių - žmonių rate, kuriems rasė - paskutinėj vietoj.
Bet čia tik pamąstymai. Tikrai nedrįstu - o ir negaliu bei neturiu teisės - šnekėti už tuos žmones, kaip jie išties jaučiasi. Kadangi pati esu totali antirasistė, tai man, turbūt, labai norėtųsi, kad jie jaustųsi gerai. smile.gif

as cia nekalbu apie maniski kalbu apskritai . As Ode stoju i tavo gretas del antirasismo juk turiu vyra kuris sauleje truputi daugiau ideges biggrin.gif turiu nemazai draugiu ir draugu uzimanciu labai geras pareigas kurie paskoja savo gyvenimo istorijas.

o kodel tu nemiegi g.gif juk tau dabar ilsetis laikas kol dar galima,nes kai leliu atsiras to nebebus,nebent miegaliuka kaip Puiki_mamyte turesi biggrin.gif . As jau laukiu geguzes 1-osios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 14 balandžio 2006 - 05:49
QUOTE(mamia @ 2006 04 13, 21:46)
o kodel tu nemiegi  g.gif  juk tau dabar ilsetis laikas kol dar galima,nes kai leliu atsiras to nebebus,nebent miegaliuka kaip Puiki_mamyte turesi biggrin.gif . As jau laukiu geguzes 1-osios

Jooo... Akmenis pradėsim į mano daržą mėtyt?.. mad.gif biggrin.gif Ai, piknaudžiauju... blush2.gif Pirmą trimestrą prisimiegojau, tai kai tik jėgų antplūdį pajaučiau, tai ir negaliu sustot... doh.gif Kiekvieną rytą, kai Vaiva akis man krapšto, pasižadu, kad vakare eisiu anksčiau gult, bet ir vėl kas nors koją pakiša... (aišku, kad 'kažkas' - negi save ir savo valią kaltinsiu? biggrin.gif ) Jeigu ką, tai kaip tik žiūrinėjuosi, ką pamatyti Filadelfijoje. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 04 14, 05:38)
.... tai jis automatiškai sukasi tokių pačių - išsilavinusių ir blaiviai mąstančių - žmonių rate, kuriems rasė - paskutinėj vietoj.
...

tokiu zmoniu JAV geriausiu atveju 35%.. lieka 65% .. g.gif

...Bet, deja, rasiszmas egzistuoja ir tikrai gan stipriai isreiskiamas ir tarp "isilavinusiu, bet gal "ne blaiviai" mastanciu"..pvz.. tos pacios musu "uzsienio mamos", kurios labai mielai isgyria musu vaikucius.. bet.. tikrai buvo ne vienas postas, kuri as priskirciau prie rasistiniu..(manau apseisim be nereikalingo kapsitimosi cituojant).. ivairiuose visuomenes sluoksniuose ivariai isreiskiamas rasizmas (gal nuo issilavinimo priklauso KAIP jis yra isereiskiamas- grubioje formoje ar uzvualiuotuose mandagiuose frazose)
Taip pat, vel gi, deja, tikrai yra vietos tarp ivariaus plauko juodaodziu progresuojanciam spekuliavimui savo padetim ( ka as turiu omenyje manau visi supranta) ir nemanau, kad tai slopina rasistines nuotaiaks, o tik jas pakaitina... arba, netgi, uzmezga ten, kur ju nebuvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 14 balandžio 2006 - 14:51
QUOTE(Fasolka @ 2006 04 14, 08:45)

...Bet, deja,  rasiszmas egzistuoja ir tikrai gan stipriai isreiskiamas ir tarp "isilavinusiu, bet gal "ne blaiviai" mastanciu"... ivairiuose visuomenes sluoksniuose ivariai isreiskiamas rasizmas (gal nuo issilavinimo priklauso KAIP jis yra isereiskiamas- grubioje formoje ar uzvualiuotuose mandagiuose frazose)

drinks_cheers.gif pataikei kaip pirstu i aky , as ta ir bandziau pasakyti bet tu parasiai dar sklandziau. Aciu!
Atsakyti
Teisingai, Fasolka, išdėstei, kad ir kaip liūdna tai būtų skaityti 'juodu ant balto' parašyta. Reiškia tuomet, turbūt, galiu sakyti, kad mum su vyru labai pasisekė pakliūti į tą 35% žmonių ratą... Ir dar Teksase. wink.gif
Atsakyti
Man yra pasitaikę atvejų (ačiū Dievui retai), kai aš buvau diskriminuojama dėl savo rasės (aš white jei ką laugh.gif) . Bet aš toks žmogus, kuris netyli, tiesiog sakau į akis tiesiai šviesiai, kad matau, jog esu diskriminuojama ir noriu to paties serviso kaip gauna juodaodžiai ir hispanic. Po tokio pasakymo viskas greitai susitvarko smile.gif
Šiaip aš esu visiškai abejinga rasei. Aš kreipiu dėmesį į patį žmogų. Turiu kitų rasių draugių ir džiaugiuosi, nes jos šaunios smile.gif
Kieniečiai, aš jų nepernešu dėl garsaus rėkimo kalbant, šiukšlinimo ir "lipimo ant galvos". Nepažystu nė vienos kinietės, bet jei susipažinčiau ir ji būtų šauni, man jos rasė visai nemaišytų maloniam bendravimui smile.gif
Nemėgstu giliai tikinčių žydų, nes jie visų kitų (ne žydų) neskaito žmonėmis. Turiu krūvą puikių draugų žydų, bet jie ne fanatikai smile.gif
Žodžiu esmė žmoguje, o ne rasėje. Gyvenu ne pirmus metus geto rajone ir problemų beveik neturiu, na kelis sykius buvo smile.gif Tiesa, tas mūsų geto paskutiniu metu nebepanašus į geto. Statosi nauji namai, brangsta, kraustosi daug baltų. Deja, jaučiasi juodaodžių pasipiktinimas (juk viskas brangsta rajonui gerėjant, o "velferiniams" tai nepatinka). Praitą savaitę buvo rasistinis incidentas kurio pasekmėje žuvo žmogus sad.gif Aš daugiau į tą pusė viena neisiu unsure.gif
Atsakyti
Patys juodaodziai ir hispanics yra ne mazesni rasistai. Taip pat , turbut, priklauso kokie jie rasistai, nuo "issilavinmo" lygio. Paziurekit siandien 20/20 per abc. Tarp paciu juodaodziu, jei mokykloje vaikas gerai mokosi, tai jis nebeturi draugu, nes tipo "tu ka, vaidini balta" blink.gif Bet velgi priklauso nuo kokiame rajone jie gyvena, kokioje mokykloje mokosi...Jei tai dauguma juodaodziu mokykla, tai gerai besimokantis juodukas yra diskriminuojamas unsure.gif
Mes gyvename "baltame" miestelyje, yra keletas maisytu seimu ir man ju vaikai yra tokie pat kaip ir mano vaikai, kartu zaidzia, mokosi...padorios issilavinusios seimos, nejauciu jokio "diskomforto" ar skitumo. Bet as negaleciau savo vaiku leisti i vien "juoda" ar vien "hispanic" mokykla. Tai ar as dabar rasiste???
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2006 04 14, 20:42)
Patys juodaodziai ir hispanics yra ne mazesni rasistai.

Tai jie tokie pat zmones kaip ir baltaodziai kaip azijieciai ir t.t. visi mes turim savo nuomone.Tik tai tiek as manau kad baltaodziu rase maziau diskriminuojama nei kokia kita.As pradejau mokytis sociologija tai va net knygos apie tai raso, kad juodukai ar latinos prastesnius darbus gauna ir t.t unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Fasolka @ 2006 04 14, 14:45)

...Bet, deja,  rasiszmas egzistuoja ir tikrai gan stipriai isreiskiamas ir tarp "isilavinusiu, bet gal "ne blaiviai" mastanciu"..pvz.. tos pacios musu "uzsienio mamos", kurios labai mielai isgyria musu vaikucius.. bet.. tikrai buvo ne vienas postas, kuri as priskirciau prie rasistiniu..(manau apseisim be nereikalingo kapsitimosi cituojant).. ivairiuose visuomenes sluoksniuose ivariai isreiskiamas rasizmas (gal nuo issilavinimo priklauso KAIP jis yra isereiskiamas- grubioje formoje ar uzvualiuotuose mandagiuose frazose)
Taip pat, vel gi, deja, tikrai yra vietos tarp ivariaus plauko juodaodziu progresuojanciam spekuliavimui savo padetim ( ka as turiu omenyje manau visi supranta) ir nemanau, kad tai slopina rasistines nuotaiaks, o tik jas pakaitina... arba, netgi, uzmezga  ten, kur ju nebuvo

pritariu labai teisingai pasakyta! smartass.gif
Papildyta:
QUOTE(TauRe @ 2006 04 14, 18:52)
Man yra pasitaikę atvejų (ačiū Dievui retai), kai aš buvau diskriminuojama dėl savo rasės (aš white jei ką laugh.gif) . Bet aš toks žmogus, kuris netyli, tiesiog sakau į akis tiesiai šviesiai, kad matau, jog esu diskriminuojama ir noriu to paties serviso kaip gauna juodaodžiai ir hispanic. Po tokio pasakymo viskas greitai susitvarko  smile.gif

as ir kartais jauciuosi diskriminuojama beje as ir baltaode jeigu ka biggrin.gif vien delto kad esu ne amerikiete del to kad mano akcentas jauciasi...Kad ir vakar reikejo pasakambinti firmai ir paklausti kiek kainuoja (kaip cia lietuviskai isireiskus net nezinau)sunaikinti bites kurios isikurusios musu parduotuveje kai as paskambinau ,jie paparase 500$ kai paparasiau bendradarbes perskambinti jai pasake kad reikes tik 186 $ sumoketi ph34r.gif
Nu ar ne pikta bash.gif Va ir pasijaucia rasizmas protest.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melagele: 14 balandžio 2006 - 23:25
As nesutinku, kad baltaodziai maziau diskriminuojami. Apie tai gal tik maziau kalbama, dar siame zemyne jauciama kalte del istorijos, tai ir nuomone tokia. Metuose net "black month" yra skirtas, pati gyvenau mieste kur vykdavo butent juoduju savaitiniai susitikimai, girdejau apie juodiesiems skirtas stipendijas. Man negaila, tikrai nesu nusistacius pries rase kaip kad ir Taure sake. Tik zinau puikiai, kad baltieji tokiu renginiu negaletu rengti su sukiu "baltuju susitikimas" ar "stipendija baltajai rasei", nes tai paprasciausiai butu suprasta kaip diskriminacija. Tuo tarpu kitos rases tai gali ir yra raginamos burtis.

MELAGELE, jei mokaisi socialogijos, turetu buti parasyta ir tai, kad baltuju rase ne maziau vergavo ir buvo engiama kas liecia istorija. Statistiskai gal ir daugiausiai. Mes tiesiog gyvename zemyne kur baltieji kaip ir valdovai buvo kuri laika. Todel tas skyrius apie tai, kur "latinos maziau apmokamus darbus gauna", daugiau taikytas Amerikai, bet Pasaulyje yra nemazai vietu kur baltuoju buti nera labai lengva. To tikrai moko sociologija.
Atsakyti