QUOTE(californiagirl @ 2006 04 14, 20:42)
Patys juodaodziai ir hispanics yra ne mazesni rasistai.
Tai jie tokie pat zmones kaip ir baltaodziai kaip azijieciai ir t.t. visi mes turim savo nuomone.Tik tai tiek as manau kad baltaodziu rase maziau diskriminuojama nei kokia kita.As pradejau mokytis sociologija tai va net knygos apie tai raso, kad juodukai ar latinos prastesnius darbus gauna ir t.t
Papildyta:
QUOTE(Fasolka @ 2006 04 14, 14:45)
tokiu zmoniu JAV geriausiu atveju 35%.. lieka 65% ..
...Bet, deja, rasiszmas egzistuoja ir tikrai gan stipriai isreiskiamas ir tarp "isilavinusiu, bet gal "ne blaiviai" mastanciu"..pvz.. tos pacios musu "uzsienio mamos", kurios labai mielai isgyria musu vaikucius.. bet.. tikrai buvo ne vienas postas, kuri as priskirciau prie rasistiniu..(manau apseisim be nereikalingo kapsitimosi cituojant).. ivairiuose visuomenes sluoksniuose ivariai isreiskiamas rasizmas (gal nuo issilavinimo priklauso KAIP jis yra isereiskiamas- grubioje formoje ar uzvualiuotuose mandagiuose frazose)
Taip pat, vel gi, deja, tikrai yra vietos tarp ivariaus plauko juodaodziu progresuojanciam spekuliavimui savo padetim ( ka as turiu omenyje manau visi supranta) ir nemanau, kad tai slopina rasistines nuotaiaks, o tik jas pakaitina... arba, netgi, uzmezga ten, kur ju nebuvo
pritariu labai teisingai pasakyta!
Papildyta:
QUOTE(TauRe @ 2006 04 14, 18:52)
Man yra pasitaikę atvejų (ačiū Dievui retai), kai aš buvau diskriminuojama dėl savo rasės (aš white jei ką
) . Bet aš toks žmogus, kuris netyli, tiesiog sakau į akis tiesiai šviesiai, kad matau, jog esu diskriminuojama ir noriu to paties serviso kaip gauna juodaodžiai ir hispanic. Po tokio pasakymo viskas greitai susitvarko
as ir kartais jauciuosi diskriminuojama beje as ir baltaode jeigu ka
vien delto kad esu ne amerikiete del to kad mano akcentas jauciasi...Kad ir vakar reikejo pasakambinti firmai ir paklausti kiek kainuoja (kaip cia lietuviskai isireiskus net nezinau)sunaikinti bites kurios isikurusios musu parduotuveje kai as paskambinau ,jie paparase 500$ kai paparasiau bendradarbes perskambinti jai pasake kad reikes tik 186 $ sumoketi
Nu ar ne pikta
Va ir pasijaucia rasizmas