Dėkui, kad pasidalijote. Jus irgi sveikinu apsisprendus ir pasiryžus. Smagu, kad mūsų daugėja. Lauksiu žinių, kaip sekasi, kaip juda reikalai. O kokio amžiaus vaikelio, jei ne paslaptis, pageidavote?
Tiesa, o kaip praėjo susitikimas su savivaldybės darbuotoja: apie ką klausinėjo, ką apžiūrėjo?
QUOTE(Vasarvidė @ 2008 04 18, 13:41)
Dėkui, kad pasidalijote. Jus irgi sveikinu apsisprendus ir pasiryžus. Smagu, kad mūsų daugėja. Lauksiu žinių, kaip sekasi, kaip juda reikalai. O kokio amžiaus vaikelio, jei ne paslaptis, pageidavote?
Tiesa, o kaip praėjo susitikimas su savivaldybės darbuotoja: apie ką klausinėjo, ką apžiūrėjo?
Mes norim iki 1 metuku, bet nezinau gal kaip dievulis atsiūs

O susitikimas praėjo labai super

Mes irgi parašėm, kad norim iki metukų. Daugiau niekas nejuda. Padavėm prie langelio dokumentus, visa informacija buvo: Laukit, susisieks. Tai jau laukiam, nors vieną gyvą žmogų pagaliau susitiksim, nors išklausinėsim. Gerai, kad yra šitas forumas ir įvaikinimo puslapis. O tai būtumėm dar didesnėj nežinioj. Suprantu, kaip sunku laukti. O į vaikų namus važiuoti neplanuojam. Ar esat buvusi? Aš esu buvusi kitais reikalais. Nieko ten neišsirinksi, nebent būtum už kokios jiems nematomos sienos.
Šiaip svarstom:artėja vasara, atostogos, o mūsų vaikas kažkur vaikų namuose, niekieno. Vienišas ir liūdnas. Raminamės, kad viskas bus kaip turi būti. O gal jis dar negimė. Tokios tos laukimo mintys. Studijuojam vaikų prekių parduotuves: kiek ir ko susipirkti. Apžiūrinėjam draugų vaikų mišinukus. Juk visko reiks išmokti. O kai buvo ta moteris, gal kažką konkrečiau pasakė?Aš iš Jūsų supratau, gal ne taip, kad vaikelį siūlys ir nepraėjus mokymų. Tada visai smagu, Jūs jau labai arti. bet kokiu atveju sėkmės. Lauksiu naujienų
Šiaip svarstom:artėja vasara, atostogos, o mūsų vaikas kažkur vaikų namuose, niekieno. Vienišas ir liūdnas. Raminamės, kad viskas bus kaip turi būti. O gal jis dar negimė. Tokios tos laukimo mintys. Studijuojam vaikų prekių parduotuves: kiek ir ko susipirkti. Apžiūrinėjam draugų vaikų mišinukus. Juk visko reiks išmokti. O kai buvo ta moteris, gal kažką konkrečiau pasakė?Aš iš Jūsų supratau, gal ne taip, kad vaikelį siūlys ir nepraėjus mokymų. Tada visai smagu, Jūs jau labai arti. bet kokiu atveju sėkmės. Lauksiu naujienų

QUOTE(Vasarvidė @ 2008 04 21, 12:16)
Aš iš Jūsų supratau, gal ne taip, kad vaikelį siūlys ir nepraėjus mokymų.
Šiaip tai reikia pirma mokymus praeiti, nes tik po to rašoma išvada dėl jūsų tinkamumo tapti įtėviais ir jūs esate įtraukiami į būsimų įtėvių sąrašą. Tik tuomet jums gali būti pasiūlytas vaikelis, Na, nebent jūs turite labai labai labai gerų pažįstamų

O šiaip nepergyvenkite - tik dabar taip atrodo, kad laikas taip lėtai slenka, o kai turėsite savo vaikutį, to laukimo nė neprisiminsite.
Aš apie kursus esu daug girdėjus ir žinau, kad jie reikės praeiti, tik kaip apsėsta nieko taip nelaukiu, kaip leliuko, labai jau laukiamas jis pas mus. bet vėl raminu save - viskam savas laikas, gal dar ant debesėlio sėdi ir kojytėm tabaluoja
Gal forume yra mamyčių išlaukusių savo
ir žinančių kiek laiko trunka kai pakviečia į vaikų namus, lauksim atsiliepimų , ir patarimų

Gal forume yra mamyčių išlaukusių savo

Čia loterija kas laukia metus o pvz aš po įrašymo į įvaikinimo eilę gavau pasiūlymą po dviejų savaičių taigi čia kiekvieno sėkmės reikalas.
Lengviau vaiką gauti taip kaip gavau aš, buvo įvykes galutinis teismas bet nebuvo įsigalėjes teismo sprendimas taigi mergytė mėnesį nebuvo įrašinėjama į bendrą eilę ją rodė mūsų miesto tėvams. Vieni mainiškės atsisakė mes ją paėmėm ,pas mus namuose buvo 9 mėnesių.
Kai ji buvo įrašyta į įvaikinimo eilę tai ten buvo įrašas vaiku domisi taigi ji nebuvo siūloma ir gal kažkas jau laukė pusmetį ir dar lauks tiek o aš gavau per dvi svaites. VTAT sakė kad toks atvejis kai taip greitai gaunamas vaikas yra labai retas bet....
Lengviau vaiką gauti taip kaip gavau aš, buvo įvykes galutinis teismas bet nebuvo įsigalėjes teismo sprendimas taigi mergytė mėnesį nebuvo įrašinėjama į bendrą eilę ją rodė mūsų miesto tėvams. Vieni mainiškės atsisakė mes ją paėmėm ,pas mus namuose buvo 9 mėnesių.
Kai ji buvo įrašyta į įvaikinimo eilę tai ten buvo įrašas vaiku domisi taigi ji nebuvo siūloma ir gal kažkas jau laukė pusmetį ir dar lauks tiek o aš gavau per dvi svaites. VTAT sakė kad toks atvejis kai taip greitai gaunamas vaikas yra labai retas bet....
QUOTE(Pippi @ 2008 04 21, 17:08)
Šiaip tai reikia pirma mokymus praeiti,
ne visur tie kursai ir vyksta.
Taip išėjo akad akursuose nebuvau taigi lankau dabar kiek žinau kurasai vyksta 2 kartus per metus pavasarį ir rudenį tikslų laiką derina kievienas mietas bet pavasariniai kurasai jau prasidėjo ir teks laukti rudens. taigi dabar po naujakų viskas keitėsi ir kol nepraeisi kursu į įvaikinimo eilę neirašys ir vadinasi vaikų nerodys .
Šiaip dėl tų kursų. Nuo Naujųjų metų keitėsi kai kuriuose miestuose mokymų tvarka. Adaptavo kažkokį Pride mokymą ir jį privalomai turi įdiegti visoje Lietuvoje nuo 2012 metų. Keturios savivaldybės: Vilniaus m., Kauno m., Klaipėdos m. ir Alytaus r. (dėl tikslumo galiu klysti) jau nuo 2008 metų taiko mokymus pagal tą modelį. Bet kiek pastudijavau įvaikinimo puslapyje, ne visai tiksliai vyksta pagal naujosios programos reikalavimus. Kaip ir eksperimentiniai mokymai. O pagal įsakymą, kuris išleistas 2004 m., visiems būtina praeiti mokymus, tik tada sprendžia, ar tinkami būti įtėviai ar globėjai. Taigi tokia oficiali versija, o realybė, puikiai žinome, kitokia. Žinau konkretų atvejį, kur tikrai be jokių mokymų įrašė į įvaikinimo eilę
šiais metais.
Aš tikrai žinau, kad mums kursai privalomi ir tikrai vyks mokymai. Ir visai ne prieš juos. Net, jei būtų neprivalomi, eičiau. Tik, manau, kad nauda būtų nepalyginamai didesnė, jei galėčiau bent kokią pusę mokymų išklausyti, kai turėsiu konkretų vaikelį.
Laukimas sunkus, nesinorėtų, kad viskas prasidėtų tik nuo rudens. Tokia tikimybė yra. Kai skambinau telefonu prieš pradėdama popierius tvarkytis, sakė, kad gal nereiks tiek laukti, jei suras, kas dėstys.
Norėjau paklausti Zaika2: o kaip tie kursai? Įdomu? Reikalinga? Gal galit pasidalinti: naudingesni būtų prieš vaikutį imant ar dabar? Ir šiaip kažkokius bendrus įspūdžius.

Aš tikrai žinau, kad mums kursai privalomi ir tikrai vyks mokymai. Ir visai ne prieš juos. Net, jei būtų neprivalomi, eičiau. Tik, manau, kad nauda būtų nepalyginamai didesnė, jei galėčiau bent kokią pusę mokymų išklausyti, kai turėsiu konkretų vaikelį.
Laukimas sunkus, nesinorėtų, kad viskas prasidėtų tik nuo rudens. Tokia tikimybė yra. Kai skambinau telefonu prieš pradėdama popierius tvarkytis, sakė, kad gal nereiks tiek laukti, jei suras, kas dėstys.
Norėjau paklausti Zaika2: o kaip tie kursai? Įdomu? Reikalinga? Gal galit pasidalinti: naudingesni būtų prieš vaikutį imant ar dabar? Ir šiaip kažkokius bendrus įspūdžius.
Naudinga ,jei nesėdėjai prie interneto 200 valandų kaip aš ,man daug kas girdėta bet vis tiek atrandu kai ką ko negirdėjau kitaip gi ir neičiau nes vaikas jau įvaikintas.
Labai gerai ta info pateikta rusu saituose ten yra visa įvaikinimo dėstaoma medžiaga sudėta į saotą taip kad .... beje aš esu perskaičius visą šį ir www. ivaikinimo.lt forumą
Papildyta:
tam kad apsispręsti ar tikrai pasiruošę imti vaiką tikrai siūlau perskaityti abu šiuos saitus tada sužinosi daug info kuiris leis susidaryti įspudį kas gali laukti mano atveju daug kas buvo rašoma apie vaikus neisipildė bet žinojau kas gali būti o tai prieš imant vaiką reikia žinoti .
Kursuose paterikiama viskas tas pats tik kitaip iš kitos pusės su moksliškais paaiškinimais taip kad mano pasiūlymas eikite į kursus ir perskaitykite kas parašyta šiuose puslapiuose .
Labai gerai ta info pateikta rusu saituose ten yra visa įvaikinimo dėstaoma medžiaga sudėta į saotą taip kad .... beje aš esu perskaičius visą šį ir www. ivaikinimo.lt forumą
Papildyta:
tam kad apsispręsti ar tikrai pasiruošę imti vaiką tikrai siūlau perskaityti abu šiuos saitus tada sužinosi daug info kuiris leis susidaryti įspudį kas gali laukti mano atveju daug kas buvo rašoma apie vaikus neisipildė bet žinojau kas gali būti o tai prieš imant vaiką reikia žinoti .
Kursuose paterikiama viskas tas pats tik kitaip iš kitos pusės su moksliškais paaiškinimais taip kad mano pasiūlymas eikite į kursus ir perskaitykite kas parašyta šiuose puslapiuose .
Vaje kaip smagu zaika-2, kad taip viskas jums susiklostė
labai džiaugiuosi už jus
bet mums laukiančios tos nežinios tai tik nemiegi ir svarstai kur dabar tas pupsikas
nežinau kaip kitoms , bet man tai sunku , mes savo vaikelio laukėm virš dešimt metų, tai dabar visai be kantrybės likau

kadangi visai nesenai visjką tvarkiau tai žinau kad nežinomybė tikrai kankina.
Bet nežinomybė kankina visada gi ir tėvai prardę ninia kur vaikus (dingta be žinios ) sako kad geriau kūnas karste nei nežinomybė. Atrodo kad jei vaiko nepalaidojo tai jau yra vilties ir ji turi džiuginti bet kaip ir sakiau nežinomybė žudo ir žudo daugel;į kai laukiame vaiko kai laukiame ligos diagnozės kai laukiame kol išsitrauksime bilietą tai labai kankinantis jausmas. man sėdėjimas internete kasdienen po 5 valanadas (gryžtu iš darbo pavalgau ir prie intyerneto) padėjo netik daug sužinoti bet ir apsiraminti palandžiok senuose atsiliepimuose ir ten panmatysi daug gerų saitų rusų ir anglų kalba.
Bet nežinomybė kankina visada gi ir tėvai prardę ninia kur vaikus (dingta be žinios ) sako kad geriau kūnas karste nei nežinomybė. Atrodo kad jei vaiko nepalaidojo tai jau yra vilties ir ji turi džiuginti bet kaip ir sakiau nežinomybė žudo ir žudo daugel;į kai laukiame vaiko kai laukiame ligos diagnozės kai laukiame kol išsitrauksime bilietą tai labai kankinantis jausmas. man sėdėjimas internete kasdienen po 5 valanadas (gryžtu iš darbo pavalgau ir prie intyerneto) padėjo netik daug sužinoti bet ir apsiraminti palandžiok senuose atsiliepimuose ir ten panmatysi daug gerų saitų rusų ir anglų kalba.