Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

mes valgom moliugas+bulve smile.gif va dabar kaip tik verdu. suvalgom dar nedaug po 3-4 saukstukus
Papildyta:
QUOTE(neone @ 2009 11 11, 15:34)
sveikos,

siandien buvome pas gydytoja:)Gydytoja sake, kad mes jau galime po biskuteli paragauti darzoviu, obuoliuko ir banano...Gydytoja tik patare, kad pries verdat darzoviu tyrele morka ir bulves supjaustytas gabaleliais ir vandenyje palaikyti apie valanda tada virti. ar jus taip darote?

g.gif mums to nesake tai ir nedarome taip. tik sake jei kopusta virsiu tai jy pirma nuplikyti po verdanciu vandeniu tada det virt,tipo pilvo tada nepus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglyyte: 11 lapkričio 2009 - 17:46
QUOTE(eglyyte @ 2009 11 11, 18:46)
mes valgom moliugas+bulve smile.gif va dabar kaip tik verdu. suvalgom dar nedaug po 3-4 saukstukus
Papildyta:

g.gif  mums to nesake tai ir nedarome taip. tik sake jei kopusta virsiu tai jy pirma nuplikyti po verdanciu vandeniu tada det virt,tipo pilvo tada nepus

Cia taip reikia daryti, kad darzovese neliktu nitratu, jie is darzoviu pereina i vandeni, bet neraikiapamirsti, kad ir visos gerosios medziagos taip pat pereina i vandeni. Tad jei darzoves savos, tai jokiu budu nelaikykit vandenyje.

O kas del kopusto, tai dek juo i verdanti vandeni ir tas pats bus biggrin.gif Nors as manau, kad tai nesamone, koks skirtumas, ar tu apiplikai ji ar ne, juk jis virtas. Tai jei vaiko skandukas jautrus, tai pus ir nuo virtu kopustu.
Atsakyti
o dar vienas klausimelis?o del lasinku?Mano pusbrolio zmona yra daktare, tai man ji patare, kad maziui duoti biski paciulpti lasinuko. Tik ta visa riebala.Nes vaikutis gaus daug vitaminu kazokiu net neatsimenu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 11 13, 01:01)
o dar vienas klausimelis?o del lasinku?Mano pusbrolio zmona yra daktare, tai man ji patare, kad maziui duoti biski paciulpti lasinuko. Tik ta visa riebala.Nes vaikutis gaus daug vitaminu kazokiu net neatsimenu. 4u.gif

Girdejau ir as, kas duoda lasinuku, tik manau, kad vyresniems g.gif Reikes mamos paklausti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien suėjo lygiai 4 sav. kai valgom daržovytes ir vaisius (morkytė, bulvytė, moliūgas ir obuolys su bananu), tai šiandien gavo panelė ryžių su obuoliu (košę dariau santykiu maždaug: 80proc. ryžių 20 proc. obuolio). Dar tokia laiminga valgydama nebuvo thumbup.gif Tikiuosiu jokių reakcijų nebus... 4u.gif
Atsakyti
O mes valgom bulve+morka,poto vaisiu tyreles,daviau grikiu bet nepatiko jam,tai suvalge gal 2 vaikiskus saukstelius ir stop smile.gif dbr ryt darysiu su kalafijoru jam kose,nusipirksiu siand cukinijos dar..ir kaitaliosiu..obuoliuka duodu biski bet diena,kad ne atnt nakties,kitaip gali pusti pilvuka ir nemiegos gerai.
Atsakyti
QUOTE(Vikiki 28 @ 2009 11 16, 12:14)
O mes valgom bulve+morka,poto vaisiu tyreles,daviau grikiu bet nepatiko jam,tai suvalge gal 2 vaikiskus saukstelius ir stop smile.gif dbr ryt darysiu su kalafijoru jam kose,nusipirksiu siand cukinijos dar..ir kaitaliosiu..obuoliuka duodu biski bet diena,kad ne atnt nakties,kitaip gali pusti pilvuka ir nemiegos gerai.

O tai kiek kartu i diena tas koses duodas? Aš dar tik viena, jau galvoju, gal 2 duoti...
Atsakyti
QUOTE(ausriukas_ka @ 2009 11 16, 13:17)
O tai kiek kartu i diena tas koses duodas? Aš dar tik viena, jau galvoju, gal 2 duoti...

Viena karta per pietus darzoviu. Kai bus kokiu 6 men, tada ryte ir/ar vakare galesi duoti ir kruopu kosytes, o per pietus darzoviu su mesa.
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 11 10, 01:28)
Sveikos smile.gif
Norejau paklaust jusu,ismananciu, blush2.gif  savo maziuka maitinu savo pienu, kada cia daviau palaizyti jam obuoliuko, jam ant tiek patiko, kad visas net drebejo  bigsmile.gif  sakykit, o ar galima jam jau duot kazkiek, ar be gydytojos konsutacijos kolkas dar nerizikuot, ir jei galima, tai kaip paruost obuoliuka ax.gif
dar esu nusipirkus obuoliu-kriausiu tyrele, bet turbut tegu ji dar palaukia rolleyes.gif
Aciu 4u.gif

sveika. As aip pat maitinu savo pieneliu, suneliui 5men. Buvau nusiteikusi iki 6 men.nieko papildomo neduoti. Bet nuo 4men. teko primaitinti - per men. praiugo tik 300gr. Man atrodo, kad jis sotus, matyt jam tiek uztenka, bet gydytoja patare pradeti nuo ryziu koses. Dabar valgome per pietus darzoves, o vakare ryziu-kukuruzu kose. Jei tavo vaikelis gerai priauga svorio, tai neduok nieko papildomo...Bet kokiu atveju geriausiai patars jusu gydytoja. Sekmes! smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano mazajai 4men., bet as jau pradejau duoti obuoliuka, nulupu ir su sauksteliu pagramdau obuoliuko, tai sveikiau, negu visos parduotuvines tyreles. Pradejau nuo maziau negu puse saukstelio, taip po truputi didindama kieki, dabar jau duodu beveik 3 saukstelius. Gydytoja nepriestaravo, nes vaikas papildomai gauna vitaminu, ypac tokiu ligu metu.
Atsakyti
QUOTE(vilciau @ 2009 11 19, 00:21)
Sveikutes, mano mazajai 4men., bet as jau pradejau duoti obuoliuka, nulupu ir su sauksteliu pagramdau obuoliuko, tai sveikiau, negu visos parduotuvines tyreles. Pradejau nuo maziau negu puse saukstelio, taip po truputi didindama kieki, dabar jau duodu beveik 3 saukstelius. Gydytoja nepriestaravo, nes vaikas papildomai gauna vitaminu, ypac tokiu ligu metu.

Va, bendraminte. Ir as uz naturalu namini obuoliuka, o ne uz tyreles! As irgi vakare duodu obuoliuko, tik maniskis jau beveik visa suvalgo ant karto biggrin.gif
Atsakyti
o norejau paklausti, kuom pakeisti morkyte?nes tik morkytes idedu daugiau ir baigiasi musu valgymas...Kazkaip jam nelabai patinka morkyte blush2.gif o tarkim butu galima morkyte daryti su kokiu obuoliuku, gal sakau skaniau valgysis.
ir tokio amziaus maziams kokios galimos darzoves?
bulve
morka
kalafioras
moliugas ?
ir kur jus perkat moliuga?nes pas mu darzoviu kioskeli neradau moliugo, bandziau iki parduotuveje ziureti ir neradau. smile.gif
ir kaip ju duodatvalgyt?tarkim as nuo pirmadienio iki 5dienio duodu darzoves. savatgali valgom, obuoliuka arba banana. ar duoti kas antra diena?kada bus galima duoti kruopyte?mama sako duok manu. bet skaiciau, kad jo nelabai vertingos.tai sakau kokiu ryziu ar grikiu ga duoti?
tokia jauciuoi zalia mama. 4u.gif

P.S. ir kuo jus trinat koseles?as turiu blenderi, bet kazkaip man nelabai gerai sutrina.

nu aciu jums visom uz pagalba bigsmile.gif
Atsakyti