Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

savaji pratinau nuo 4men(MP neuzteko jau nuo gimimo doh.gif ).o nuo 5 isvis tik koses ir ivairios tyreles.vaikas VISISKAI atsisake pieno arba misinio schmoll.gif .net per miegus neikisu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, man sis klausimas irgi aktualus, tad vienoj knygoj perskaiciau, kad yra tam tikri veiksniai, parodantys, kad vaikutis jau pasiruoses valgyt kosytes: kai vaikas gerai laiko galvute; kai isnyksta liezuvio kisimo refleksas (del sio reflekso kudikiai isstumia kieta maista is burnos); kai kudikis siekia ir kitaip rodo susidomejima maistu; kai atsiranda gebejimas judinti liezuvi pirmyn atgal ir aukstyn zemyn; kai kudikis sugeba itraukti apatine lupa, kad paimtu kose nuo saukstelio. Tad stebekite savo kudiki ir jis pats pasakys, kada jau laikas. Bet as manau, kad jei pati maitini ir vaikiuko svoris geras, tai labai skubet nereikia 4u.gif
Atsakyti
Aš tai tik prieš 2 sav. pradėjau košeles duoti ir jau biškį skaniau bet ir toliua maitinu MP
Atsakyti
QUOTE(rona @ 2007 06 21, 11:33)
Maitinant MP iki 6 men papildomo maisto vaikiukui nereikia smile.gif

taip, anot vadoveliu vaikus deretu pradeti primatinti nuo 6men, bet paradoksas tas, jog nuo 6men jau turetu 1k valgyt kose. kaip jums atrodo, ar taip graziai viskas ir bus,kad sukaks 6men, iki tol vaikas valgys tik piena, o tada paduosi kose ir jis ziaumos sau graziai. na tai kad ne... gana ilgokai uztrunka, kol maziukai ismoksta ryti, supranta, kas cia per reikalas ir siaip pradeda pripazinti kita skoni. nuo 4men nevadinu to primaitinimu, bet deretu, manau, vaika jau supazindinti su kitu skoniu ir kitokio pobudzio maistu. as nuo 4men pradejau duoti pagremzto obuoliuko, banano, veliau perejom prie bulvytes sutrintos su mamos pienu, na ir taip po sauksteli, po sauksteli, kol galu gale ir sulaukeme tu 6men ir tada jau pradejome graziau valgyti. dabar neturime jokiu problemu, valgo viska, ka paduodu, tik ziaugcioja nuo pirktiniu kosiu nors tu ka... blush2.gif na o zinau pvz, kai mazylei dave kosyciu tik nuo 6men, tai lakste su saukstu is paskos kaip pasiutus po to mama, nes vaikas nenorejo valgyti. puses metu maziukai nebe tokie jau maziukai, jie jau pakankamai supratingi, tad nebenori jokiu naujoviu schmoll.gif

QUOTE(timotey @ 2007 06 22, 08:50)
bet jis nori visko kai mato kai mes valgome verysad.gif

aha, pamenu ir pas mus tai buvo. skaiciau, jog tai jau zenklas, kad jam reikia kitokio maisto, jei domisi tuo, ka valgo tevai ir sekioja akytemis sauksta. wub.gif
Atsakyti
As pradejau nuo 5men duoti viena kart dienoj koses, nes labai nedaug priaugo per menesi. O jei auga normaliai, tai iki 6men nieko nereikia papildomai, tegu skrandukas susitvarko iki galo.
Atsakyti
Labai priklauso nuo pacio leliuko. Maniskis nuo 5 men atsisake gerti piena- demonstratyviai nuo jo nusisukdavo (maitinau MP), tai pediatras sake pradeti duoti kosyte viena karta dienoj. Ir viskas ejosi thumbup.gif ir pienas ir kosyte. Nuo pirmo sauksto iki paskutinio suvalge jau pati pirma karta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 21:49)
Vaikas pradėjo nesituštinti iš viso  blink.gif ... Laukiu 6 paras, laukiu 7, aštuntą jau pati nemiegu, laukiu.
Tai proktologas paporino, jog vaiko skrandukas taip idealiai suvirškina mamos pieną, jog nelieka ką išmesti, todėl ir nesulaukiam tų kakiukų. O kad visgi vyktų apykaita, tai tuomet ir reikia duoti tyrelės, košytės, žodžiu, kuo daugiau ląstelienos (minimum 180 g per parą).

Mūsiškis irgi tuštinasi retai, dabar jam 4,5 mėn., o pasituština kartą per 5-6d., maitinu mp... Tai gal jau ir man reikėtų tos ląstelienos duot vaikui?.. g.gif Kol kas pediatrė siūlė maitint vien mp... bet neramu man, kad taip retai kakina... blink.gif
Atsakyti
mums ta pati bedute,bet as vaiko nekankinu ir nelaukiu to isvajotojo kakucio,tiesiog ikisu termometro galiuka i siknyte ir kuo puikiausiai vaikutis pakakoja.
Atsakyti
Nelabai gerai su tais termometrais, atkras stengtis kakoti..Bent taip gyd sakė, aš pirmajam taip darydavau irgi, geriau vaik muiliuko su peiliuku nudrošti tokį pagaliuką ir pašlapinus įkišti i šiknytę. Nors aš tai laukiu dabar dvi paras jei neišeina ir matau kad labai stena, tada padedu,
O dėl košyčių tai mums tuoj bus 4mėn, galvoju duoti tyrelių HIPP paragauti, tik va nerandu vien morkų, duosiu morkų - bulvių greičiausiai.
Atsakyti
na tai aisku nesakau kad ten kasdien kaisioti ta termometra,tiesiog kai jau matai kad vaikutis kencia tada ir padedi
Atsakyti
Aš savo mergaitei pradėjau hippo tyreles duoti vos tik keturi mėn suėjo, nes labai didelė bėda buvo su kakučiu - jei parą laiko nepadarydavo, tai toks verkimas budavo vos ne žviegimas, tekdavo su termometru gelbėti. Maitinu MP. Gydytoja patarė duoti kietesnio maisto, kad susitvarkytų šios problemos. pasiskaičiau, kad geriausia yra pradėti nuo ankstyvųjų morkų tyrelės, tai taip ir padariau. Tyrele mažylei patiko ir gal kokią trečią dieną suvalgė maždaug pusę indelio. Ant morkų tyrelės parašyta, kad gali kietinti vidurius, tai kai užkietino, tai teko skubiai klizmutę čiupti... blink.gif Daugiau morkų bijau duoti. Geriausiai padeda kakučiui obuolių tyrelė, bent jau mums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(storule @ 2007 06 30, 09:59)
Aš savo mergaitei pradėjau hippo tyreles duoti vos tik keturi mėn suėjo, nes labai didelė bėda buvo su kakučiu - jei parą laiko nepadarydavo, tai toks verkimas budavo vos ne žviegimas, tekdavo su termometru gelbėti. Maitinu MP. Gydytoja patarė duoti kietesnio maisto, kad susitvarkytų šios problemos.

Pas mus tai ramus vaikelis. Zinau dar keleta mamyciu, kur taip. Ir nieko. Sako gydytoja, dar laukti iki 5 men. Jei svorio priauga, daug slapinasi, vadinasi, pieno uztenka, tik ji labai gerai suvirskina. Tai dar lauksim iki 5 men trupuciuka.
Siaip sakau - ramus, nieko neskauda, tai nieko ir nedarom. Suprantu, jei butu neramus, tada jau skubeciau i pagalba smile.gif
Atsakyti