Vieną kartą dienoje košytę pradėjau duoti nuo pusės metukų, maitinau irgi MP ir dabar dar maitinu
O tokiai mažutei duodavau kartais truputį obuoliuko ar kokios vaisinės tyrelės, kartais ir daržovyčių, bet jau nuo 5 mėnesio ir tai tik kokius 2-3 šaukštelius tarp maitinimų
Manau nėra ko skubėti su tom košėm jei tik svorio normaliai priauga dar tiek tų košių prisivalgys, kad nežinosi nė kokias konstruoti kad tiktų ir nebūtų pabodusi

QUOTE(timotey @ 2007 06 21, 08:24)
sweikutes maitinu sawo pieneliu bet kazkaip butu idomu suzinoti ar duodate kokias kosytes tokio amziaus kudikeliams,man daktare liepe neduoti jokiu papildomu maisteliu bet man kazkaip ramiau ant sirdeles kai duodu viena karta per diena.
Maitinant MP iki 6 men papildomo maisto vaikiukui nereikia

dar truputuka palauk su kosytem geriau kokia vaisiu tyreles truputuka duok. As savaja iki 5men maitinau tik savo pienuku ir tik vakarais duodavau misinuko,
Aš pradėjau duot nuo šešių mėnesių. Manau anksti dar tavo mažei košes duoti, o be to dar pati maitini... Aš duodavau paskusto banano arba obuoliuko, kad suprastų, kad ne vien pienukas egzistuoja.
mes nuo 4,5 men. pradejom valgyti hippo tyreles, nes nuo 4 men. nebemaitinu MP, tik misiniais... o dabar karta dienoj gauna ryziu koses ir darzoviu arba vaisiu tyreles 
Papildyta:
patartina jei svoris gerai auga iki 6 men. maitinti tik MP, o po to nuo darzoviu pradeti, o jie truksta svorio - pradeti nuo kosiu

Papildyta:
QUOTE(timotey @ 2007 06 22, 08:50)
patartina jei svoris gerai auga iki 6 men. maitinti tik MP, o po to nuo darzoviu pradeti, o jie truksta svorio - pradeti nuo kosiu
QUOTE(timotey @ 2007 06 22, 07:50)
taip tik atrodo - visi vaikai megdzioja suaugusius - mato kaip cepsi - ir patys ta daro

man irgi dege uzpakalis primaitint. bet pasimegauk, kol nereik duot kosiu

mes nuo 3.5men valgom vaisiu ir darzoviu ,o nuo 4men ir pieniskas koses,bet pati nemaitinu

Mums tai su košėm tyrelėm buvo ištisas detektyvas
Mano mažius poros mėnesių amžiaus buvo, kai daviau jam "gerųjų" bakterijų, nes chirurgė, žiūrėdama vaiko klubo sąnariukus, leptelėjo: "taigi tavo vaikas viduriuoja".
Tai ir aš "suviduriavau" ir daviau tų jogurto bakterijų. Gal tris kartus. Ir istorija prasidėjo
Vaikas pradėjo nesituštinti iš viso
... Laukiu 6 paras, laukiu 7, aštuntą jau pati nemiegu, laukiu. Ir vaikas neramus būna, bet nepadaro. Sauskelnių prasme - idealu - porą pampų per dieną pakeiti, jokio nuostolio
Tada padarau klizmutę, ir išeina graži košytė. Jokio užkietėjimo, kaip įtarinėjo pediatrai... Buvom jau nusigavę pas Klinikų proktologą.
Tai proktologas paporino, jog vaiko skrandukas taip idealiai suvirškina mamos pieną, jog nelieka ką išmesti, todėl ir nesulaukiam tų kakiukų. O kad visgi vyktų apykaita, tai tuomet ir reikia duoti tyrelės, košytės, žodžiu, kuo daugiau ląstelienos (minimum 180 g per parą).
Na, su tom klizmutem pratempiau apie mėnesį, o va jau nuo 5 mėnesio taip ir kirto mažius košytes.

Mano mažius poros mėnesių amžiaus buvo, kai daviau jam "gerųjų" bakterijų, nes chirurgė, žiūrėdama vaiko klubo sąnariukus, leptelėjo: "taigi tavo vaikas viduriuoja".
Tai ir aš "suviduriavau" ir daviau tų jogurto bakterijų. Gal tris kartus. Ir istorija prasidėjo

Vaikas pradėjo nesituštinti iš viso

Tada padarau klizmutę, ir išeina graži košytė. Jokio užkietėjimo, kaip įtarinėjo pediatrai... Buvom jau nusigavę pas Klinikų proktologą.
Tai proktologas paporino, jog vaiko skrandukas taip idealiai suvirškina mamos pieną, jog nelieka ką išmesti, todėl ir nesulaukiam tų kakiukų. O kad visgi vyktų apykaita, tai tuomet ir reikia duoti tyrelės, košytės, žodžiu, kuo daugiau ląstelienos (minimum 180 g per parą).
Na, su tom klizmutem pratempiau apie mėnesį, o va jau nuo 5 mėnesio taip ir kirto mažius košytes.
QUOTE(timotey @ 2007 06 22, 19:45)
man ramiau kazkaip ant sirdeles kai vaika pamaitinu,viena karta per diena
tau atrodo kad vaikas alkanas? jei svoris auga ir vaikas laimingas - viskas OK

QUOTE(naitas @ 2007 06 22, 20:49)
O kad visgi vyktų apykaita, tai tuomet ir reikia duoti tyrelės, košytės, žodžiu, kuo daugiau ląstelienos (minimum 180 g per parą).
hmmm...nu manasis misini valgo ir koses tiek niekaip neisiulau jam