QUOTE(dainaut @ 2007 07 20, 20:12)
Gal galit paaiskint lietuviškai?
Neriu, bet man kažkas ne taip gaunasi
Shot at 2007-07-20
Aš nėriau pagal šią schemutę, gavosi gerai...
1 e.: 3 kilputės (+1 kilputę pridėjau stulpelių pagrindui, nes man taip geriau atrodė)
Iš pirmos nėrinio kilputės dar neri 2 stulpelius su 1 užmetimu, 3 kilputes, ir tada vėl iš tos pirmos kilputės neri 3 stulpelius su užmetimu.
2e.: Tada neri 3 kilputes, apsuki mezginį, ir išneri dar 2 stulpelius su 1 užmetimu(gaunasi toks trikampėlis), 2 kilputės, į tarpą iš trijų akučių neri 3 stulpelius su 1 užmetimu, 3 kilputes ir vėl 3 st. su užmetimu, 2 kilputės, ir 3 stulpeliai su užmetimu, išnerti iš paskutiniosios nėrinio akies.
3e.: neri 3 kilputes, apsuki mezginį, išneri 2 st. su užmetimu iš tos pačios akies (vėl gaunasi trikampėlis), 2 kilputės, į tarpą iš dviejų pynelės akučių išneri 3 stulpelius su užmetimu, 2 kilputės, į tarpą iš 3 kilpučių vėl neri 3 st su užmetimu, 3 kilputes ir dar 3 st. su užmetimu, 2 pynelės kilputės, 3 st. su užmetimu, 2 kilputės, ir iš paskutiniosios akies išnerti 3 stulpeliai su užmetimu. Vėl 3 kilputės, apsuki mezginį ir t.t. analogiškai
Esmė ta, kad krašteliuose trikampėliai (iš 1 k. išnerti 3 st. su užm.) po to kartojasi 2 kilputės, 3 st. su užmetimu, jie keičiasi kaip šachmatų lenta - į buvusios eilės kilputes neriami stulpeliai, o kur buvo stulpeliai, neriamos kilputės. Vidury - visada būna 3 pynelės kilputės.
Gal ir negerai paaiškinau, jei ką - klauskite, nes aš irgi tik tiek ir temezgu....
Mezgėja savamokslė.
Bet net 2 skarytės pavyko