mikalauskiene, as suprantu, kad neturi buti taip, kaip Julyte aprase - vaikas neturi auginti vaiko bet padeti vienas kitam, padeti mamai tiesiog butina. kitaip, is kur bus supratimas apie seima, kaip apie vientisa kurini juk seima - tai ir džiaugsmas, ir skausmas, ir meile, ir pagalba vienas kitam
QUOTE(gritte @ 2006 01 13, 18:24)
oho, kaip kategoriskai . Nepavydziu tavo dukrai- per anksti jai "aukles" vaidmuo
Ji ne aukle - ji vyresnioji sesuo. Tai visai ne tas pats. Atrodo kad isivaizduojate pradinuke, skalbiancia vystyklus,maisancia ant kedes pasilipusi puoda ir dar supancia rekianti leliu. O is tikruju mano dukra yra 15 metu pana, kuriai tevai liepe priziureti kad brolis galvos nenusisuktu. Dauguma jos klasioku dirba po pamoku parduotuvese, o maniske turi pareigu namie. Teko jai ismokti planuoti laika, kad suspetu i repeticijas, namuose apsitvarkyti ir pamokas paruosti, bet tai tik i nauda, mano nuomone. Pasigirsiu- visai neblogai virti ismoko.
QUOTE(karobke @ 2006 01 31, 10:48)
vaikas neturi auginti vaiko bet padeti vienas kitam, padeti mamai tiesiog butina. kitaip, is kur bus supratimas apie seima, kaip apie vientisa kurini juk seima - tai ir džiaugsmas, ir skausmas, ir meile, ir pagalba vienas kitam
Esu labai laiminga, kad mano vyresnėlis man padeda. .Ir net labai Vystyklų jis, žinoma, niekad neskalbė, bet arbatos ar kokį sumuštinį dabar mažiesiems padaro. .Ir nereikia to net prašyti.Jis pats taip mąsto ir daro taip, nesijausdamas jokia aukle .Jis tiesiog yra vyresnysis jų brolis
Ne. Tikrai vaikai neturi būti užkrauti tėvų pareigomis. Vaikai yra vaikai ir jiems pakanka kad jie tarpusavy žaidžia.
kai laukiau ketvirtojo, tai man vis sakydavo: - O pamatysi dabar bus lengva auginti, vyresnius pristatysi ir jie žiūrės.
Nieko panašaus, - atsakydavau - mažylį augins tėveliai, o vyresnieji turi aibę savo pareigų, o ne vaikus auginti.
kai laukiau ketvirtojo, tai man vis sakydavo: - O pamatysi dabar bus lengva auginti, vyresnius pristatysi ir jie žiūrės.
Nieko panašaus, - atsakydavau - mažylį augins tėveliai, o vyresnieji turi aibę savo pareigų, o ne vaikus auginti.
Pritariu tokiam požiūriui
na mūsų gyvenime yra kiek kitoks pavyzdys.Mano vyro šeimoj keturi vaikai. MB, jo sesuo, brolis ir dar viena sesuo. MB ir pirmoji sesuo turi vienodo amžiaus dukreles, brolis gyvena sau, o mažajai sesei dabar 11 metų. Kiekvieną kartą atvažiavę į svečius šiurpstam kaip vyresnioji gainioja mažesniąją sesę kad prižiūrėtų jos dukrą kaip tik atostogis ta prašosi pas mus, tai kai vieną kart mano anyta paklausė ko ta taip pas mus veržiasi mažoji tiesiai šviesiai išrėžė, kad pas mus jai aukle dirbt nereikia Suprantama, kai padeda ar pažiūri trumpam, bet kaip tampa vaiko, o ne tėvų pareiga beje paklausytumėt kaip ta mamaitė mokina kaip reikia vaikus augint, kai auginimo klaidos jau dabar lenda kaip grybai po lietaus
Neįsivaizduoju, kaip įmanoma vaikus auginti nedarant klaidų?
manau, kad vaikai vaiku augint tikrai neturetu.padeti apsiaut kojine, nuvalyt nosi, paduot sauksteli, kartu zaist-visa tai yra pagirtina, bet siaip manau-kieno vaikai, to ir vargai, ar ne taip?
nors jei tarp vaiku didelis amziaus skirtumas, sedint namuose, galima ir paklausyt-kada atsikels sese...kol mama sau su draugem kavos skaniai ir ramiai atsigers
nors jei tarp vaiku didelis amziaus skirtumas, sedint namuose, galima ir paklausyt-kada atsikels sese...kol mama sau su draugem kavos skaniai ir ramiai atsigers
As irgi pries kai vaikas turi auginti vaika.vyresniam tada perduotos vasaros..... galima paprasyti kad pabutu jei reikia kazkur iseiti ar kazka padaryti ,bet tik neuzkrauti vaikui pastoviai priziureti mazaji .tarp maniskiu 6 metu skirtumas.sutaria gerai. bet mazajam atrodo kad sese su juo mazai buna. juk irgi negaliu sakyti kad butu su broliu visa laika juk ir ji nori turi savo laiko kada galetu uzsiimti savo megstama veikla.nereikia vaikam uzkrauti vaiko.
QUOTE(karobke @ 2006 01 31, 10:48)
mikalauskiene, as suprantu, kad neturi buti taip, kaip Julyte aprase - vaikas neturi auginti vaiko bet padeti vienas kitam, padeti mamai tiesiog butina. kitaip, is kur bus supratimas apie seima, kaip apie vientisa kurini juk seima - tai ir džiaugsmas, ir skausmas, ir meile, ir pagalba vienas kitam
labai su tavim sutinku,vaikai turi likti vaikais,bet laikymasis is vien seimoje butinas,taip pat ir visokeriopa pagalba
as irgi pritariu tai nuomonei, kad vaikus turi auginti tevai, o vaikai gali tik padeti, juos priziureti. Niekada neverciau savo vyresnio priziureti mazojo, bet jis pats pasisiulo man padeti. Visai nesenai leido pamiegoti valandele, o jis tuo metu pazaide su mazuoju, aisku paskui visiems gyresi, kaip jis padeda mamai
Ir dar nelabai suprantu tevu, kurie vaikui moka uz tai, kad paziuretu mazesni sesute ar broliuka. Jeigu jau dabar vaikas pratinamas, kad uz pagalba jam bus sumoketa, tai gal kai uzaugs, o tevai pasens, tai mokes uz tai kad ir stikline vandens paduotu?
Ir dar nelabai suprantu tevu, kurie vaikui moka uz tai, kad paziuretu mazesni sesute ar broliuka. Jeigu jau dabar vaikas pratinamas, kad uz pagalba jam bus sumoketa, tai gal kai uzaugs, o tevai pasens, tai mokes uz tai kad ir stikline vandens paduotu?