Vaikus gimdom sau, o ne vaikams. Pagalba - tai jau kita kalba, tik jokiu būdu neprievartinė...
Vaikai neturi auginti vaikų būna, kad kartais vyresnio sūnaus man padėti ir truputį pasupti broliuką, bet taip būna retaiir visada už tai ką nors gauna
Niekada. jie patys yra vaikai, patys dar turi buti auginami. jei nori padet - as nieko pries, kartais paprasau paduot soske. jei nenori - nepykstu, nieko nesakau, o jei paduoda - padekuoju bet daznai nori pati padet, jai idomu padet man maudyt broliuka, valyt sikniuka, kalbet su juo, o ir maziukas jau i ja teigiamai reaguoja, snekina ja, sypsosi jai. jie auga kaip brolis ir sesuo, o ne kaip vaikas ir mama. mamos vaidmuo - mano.
As tai manau, kad ne auginti turi, o padeti priziureti. Vaikai kai priziuri brolius ar seseris mokosi atsakomybes, bet tas mokymasis turi buti saikingas, kad nevirstu broliai/seserys tevais. Ir neturi virsti prievarta, labai nepritariu tam.
Pati vaikysteje labai pykau ant tevu kai man sakydavo "tu vyresne, tu protingesne, todel turejai...". Jausdavaus neteisingai apkaltinta
Pati vaikysteje labai pykau ant tevu kai man sakydavo "tu vyresne, tu protingesne, todel turejai...". Jausdavaus neteisingai apkaltinta
QUOTE(dodezile @ 2011 02 23, 14:33)
Vaikus gimdom sau, o ne vaikams. Pagalba - tai jau kita kalba, tik jokiu būdu neprievartinė...
ir siaip stengiuos kuo maziau prasyti pagalbos...
QUOTE(KRŪTA @ 2011 02 06, 00:58)
Padėti prižiūrėti - taip, auginti - ne, vaikai turi turėti savo vaikystę.
Mano vyresnėlė( 10metų )pati noriai prižiūri mažiausiąją(10mėn).Jai tai patinka
nėra jokios prievartos.Manau,kad ir turėtų šiek tiek padėti.Juk mes irgi dėl jų daug ką darome. Pas mus tai taip yra
nėra jokios prievartos.Manau,kad ir turėtų šiek tiek padėti.Juk mes irgi dėl jų daug ką darome. Pas mus tai taip yra
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 01 24, 10:15)
Man baisi situacija, kai vaikai vaikus augina.
Vaikai yra tėvų rūpestis. Tėvai ir yra tėvais tam, kad augintų, auklėtų savo vaikus. O brolio ir sesers statusas šeimoje kitoks. Jie gali ir netgi privalo taip pat investuoti kažką į šeimą - pagalbą buities darbuose, sesių ar brolių priežiūroje. Bet užkrauti nuolatinę mažųjų priežiūrą - didelė tėvų neatsakomybė už prisiimtą sau pareigą gimdant vaiką.
Vaikai yra tėvų rūpestis. Tėvai ir yra tėvais tam, kad augintų, auklėtų savo vaikus. O brolio ir sesers statusas šeimoje kitoks. Jie gali ir netgi privalo taip pat investuoti kažką į šeimą - pagalbą buities darbuose, sesių ar brolių priežiūroje. Bet užkrauti nuolatinę mažųjų priežiūrą - didelė tėvų neatsakomybė už prisiimtą sau pareigą gimdant vaiką.
100% pritariu.
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 01 24, 13:15)
Man baisi situacija, kai vaikai vaikus augina.
pritariu visu 100%
Jau vien pavadinimas temos, hmmm, švelniai tariant keistas... ką reiškia vaikai vaikus augina? gal žiloj sevovėj, kaimuose, tėvams mirus ar į laukus su arklais ir dalgiais išėjus vaikus vaikai ir augindavo. Šiais laikais vaikus augina tėvai, seneliai, na kartais vaikų namai. O tai kad brolį/sesę vaikas tėvams paprašius prižiūri, čia jau vaikų auginimas? Parduota vaikystė? Ar tiesiog skambūs žodžiai kurių nėr kur daugiau pavartot, tik komentarus rašant... Aš vaikų auginimą suprantu kaip kėlimąsi naktį, maitinimą, pampersų keitimą, o tai kad vyresnis vaikas kartais prižiūri jaunesnį namuose, arba išėjus į kiemą, tai jau baisu? reik už tai atsilygint?
o ką reiškia, vaikas suaugęs gali nekęst brolio/sesers? Brangiosios, jūs pačios brolių seserų turit? Tikrai turit? Ir tikrai manot, kad normalu brolio sesers nekęst vien dėl to, kad vaikystėj teko prižiūrėt? Atleiskit, bet čia jau psichologinėm problemom ir susireikšminimu kvepia...
Gauna vaikas kažką už tai, kad broliuką pasupa, nu nepykit - KOŠ-MA-RAS. Nebesuprantu kokiam pasauly gyvenu. Taip, brolių/sesrų statusas kitoks, bet padėti vienas kitam, galų gale padėti tėvams neieškant sau naudos, turi būti natūralu ir diegiama nuo vaikystės.
o ką reiškia, vaikas suaugęs gali nekęst brolio/sesers? Brangiosios, jūs pačios brolių seserų turit? Tikrai turit? Ir tikrai manot, kad normalu brolio sesers nekęst vien dėl to, kad vaikystėj teko prižiūrėt? Atleiskit, bet čia jau psichologinėm problemom ir susireikšminimu kvepia...
Gauna vaikas kažką už tai, kad broliuką pasupa, nu nepykit - KOŠ-MA-RAS. Nebesuprantu kokiam pasauly gyvenu. Taip, brolių/sesrų statusas kitoks, bet padėti vienas kitam, galų gale padėti tėvams neieškant sau naudos, turi būti natūralu ir diegiama nuo vaikystės.
Mano dičkis už tai, kad mažajį broliuką pasupa ar pienelį paduoda jokių atlygių negauna- padėkojam ir tiek. Dažnai kitiems (žinoma jam pačiam girdint) pagiriam, kad šaunuolis, padeda mamai broliuką prižiūrėti. Jam tai didžiausias atlygis. Jei reikia į parduotuvę nubėgti, pats pasisiūlo su mažuoju pabūti. Nemanau, kad taip jį išnaudoju. Tik stiprinu atsakomybės supratimą.
Visi trys vienas kitą dievina (peštynės dėl mašinėlių atskira tema )
Visi trys vienas kitą dievina (peštynės dėl mašinėlių atskira tema )