Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikai turi auginti vaikus?

Mano 11 metų vyresnis brolis man nuolat primena - va, per tave negalėdavau nueiti ten ar ten, susitikti su draugais, nes privalėjau prižiūrėti tave. Tikrai nėra malonu girdėti tokius žodžius, juk kalta ne aš, o mano tėvai. Taigi esu kategoriškai prieš, kad vaikai augintų vaikus.
Atsakyti
As galiu pasisakyt is savo varpines. Tarp manes ir brolio 6m. skirtumas,esam skirtingu tevu, bet be galo ji mylejau, be galo rupinaus ir tai greiciausiai ne kazkieno verciama, bet del to, kad man tai buvo malonu.As jauciausi tokia stipri salia jo, galedama ji apginti, nesdama atsakomybe uz ji.
Dabartinej situaciijoj, kai turiu savo issvajota mergyte, broliai kad ir pasikeiksnodami ja priziuri, nes visada mama gryzta su lauktuvem, su pilnom tasem, daznai ir uz tai sumoku. As pas juos paklausiu, ar man zmogu pasisamdyt ir jums pinigelius moket, ar jus paziuresit, jie tvirtai atsako, kad pazures iir uz tai gauna pinigus, nes tai yra sunkus darbas. Jei jie butu mazi, tokiu dalyku nedaryciau, bet mano vidurinelis atstoja visas aukle, auksas o ne vaikas, vargiai dar moteris taip apsidirbtu ka jis sugeba. Isvada tokia: jei yra tarpusavio supratimas, problemu nera.
Atsakyti
Manau čia kiekviena pritartų,kad svarbiausia šeimoj sutarimas. Aš pati turiu ir 1.6m jaunesnę seserį ir 6 m jaunesnį brolį,bet tiek su vienu,tiek su kitu teko neblogai pasipešt vaikystėj. Brolį žinoma tekdavo prižiūrėt,bet kažkaip to nepamenu kaip katorgos. smile.gif Tiesiog tėvai su vyresniais šeimoj vaikais turėtų ta tema rimtai pasikalbėt ir rast kompromisą smile.gif
Atsakyti
mano nuomone vaikai auginti mazesnius vaikus neturetu,kaip sakoma ka teveliai prisidirbot ta ir auginkites,kam is vyresnio vaiko atimti vaikyste,kokie liks prisiminimai?kad turejo augint jaunesnius brolius ar seses . mano mama seimoje vyriausia ir jei teko auginti mazesnius brolius ir sese,po siai dienai prisimena kad savo vaikystes neturejo nes teko skalbti palas,maitinti ,ir vezint sese ir dar priziuret brolius 2,Manyciau padet tevams namu ruosoje ar dar kazka padet tai taip turi,bet ne daugiau,neatimkime is vaiku VAIKYSTES PRISIMINIMU!
cia mano tokia nuomone,manyciau per daug nekritikuosit ax.gif
Atsakyti
auginu pati , nebent savanoriskai vieni kitus prisiziuri smile.gif
Atsakyti
Aš manau, kad vaikai yra mano ir aš turiu juos prižiūrėti, rūpintis t.y. auginti. O didieji jei nori padeda. O nori visada - mažylė pati atėjus pas juos dėmesio prisiprašo lotuliukas.gif
Atsakyti
kam atimti vaikyste vaiko,as pries smile.gif
Atsakyti
As manau, kad tevai patys turi savo vaikus auginti, o ne reikalauti is vaiku priziureti mazesnius. Musu seimoje broliai ir seserys visi dideli, todel reikalui esant galiu pas kuri nors paprasyti, kad leistu isbegti kazkur, bet jiems nenoriu ikyreti.
Taciau turiu tokia nuostata, kad anuku taip pat neauginsiu, nes cia tevu darbas. Padeti, kazkur isleisti sutinku.
Taip pat jei mazajai reikes aukles ir kazkuris is vyresniuju panores prisiimti atsakomybe ir gauti auklei skirtus pinigus, manau sutiksiu. Zinoma ziuresiu ar saziningai atliekamas darbas g.gif
Atsakyti
Aš turbūt labai senamadiška, bet kai perskaitau apie užmokėjimą pinigėlių vaikams už pagalbą, tai kažkaip keistokai atrodo... Tai gal tada už viską pradėt šeimoj atsiskaitinėt - blyno iškepimas - litas, rubų išskalbimas, sulyginimas - irgi pagal pagalbininkės tarifus... Kažkaip atrodo kad visi šeimoj draugiškai vieni kitiems turėtų padėti...
Atsakyti
MAnau svarbu neperlenkti lazdos. Priziuret jaunesni (-e) galima, bet nereikia to paverst nuolatine pareiga. Ir skiepyti vaikams tarpusaio meile. Zinau atveji, kai brolis su sese gyvena kaip suo su kate doh.gif Ar cia charakterio nesutapimai, ar auklejimo klaidos, sunku dabar ka ir pasakyt g.gif Bet ji iki siol pamena, kaip jai reikdavo supti vezimeli unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2010 04 29, 03:59)
Aš turbūt labai senamadiška, bet kai perskaitau apie užmokėjimą pinigėlių vaikams už pagalbą, tai kažkaip keistokai atrodo... Tai gal tada už viską pradėt šeimoj atsiskaitinėt - blyno iškepimas - litas, rubų išskalbimas, sulyginimas - irgi pagal pagalbininkės tarifus... Kažkaip atrodo kad visi šeimoj draugiškai vieni kitiems turėtų padėti...

Aš irgi senamadiška, ir net nesiruošiu vaikams mokėti už pagalbą. Ne man vienai reikia , kad namai tvarkingi būtų, kad aplinka graži, gyvenam visi ir visi turim dirbti, tvarkytis, grąžinti savo aplinką. To betrūko, kad vaikams mokėčiau. Vaikai turi pramogas, bet turi ir pareigas. Ir vyresnis prižiūri mažesnę, ir nieko čia blogo, aišku, tai ne jo pareiga, bet padėti privalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 03 gegužės 2010 - 08:07
vaikus turi auginti mamos o ne ju broliai ar seserys... turiu patirties is salies, tai savo vaikams taip gyvenimo neapkrausiu...
Atsakyti