Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikai turi auginti vaikus?

QUOTE(lora2006 @ 2008 10 20, 13:05)
Mes stengiamės kuo rečiau prašyti mergaitės, kad pažiūrėtų broliuką. Visada paklausiam  ar ji gali tai padaryti ir jei nenori, tai niekad neverčiam. Tai mūsų antras vaikas, mūsų su vyri sprendimas ir dukrytė tikrai neprivalo daryti to kas jai nepatinka. Gal kai broliukas bus didesnis, tada jai bus įdomiau su juo žaisti.  smile.gif

g.gif kad dukra jusu dar net labai maza... a jau prasot kad kudiki priziuretu unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
As tai kategoriskai pries sesiu-broliu auginima. Vaikais turi rupintis tevai, o jei neisgali pasirupinti keliais - tai gali apsistoti ties vienu.
Pati auginau savbo broli, niekam nelinkeciau tokios patirties. Man buvo 7 metai, kai jis atsirado, o kai jam buvo 8 - as pavirtau jo mama. Laisvo laiko turedavau tik namu darbam.. O visa kita reikejo rupintis broliu, tvarkyti namus, daryti jam valgyti.. Kai dabar pagalvoju, man juk buvo tik 8 metai.. Kur tevu protas buvo tai nzn.. Nera jie pas mane asocialus, normali seima, aplinkiniams atrodem pavyzdine seima.. Tiesiog sunkus laikai buvo, jie daug dirbo, mazai namie budavo..O vat as vaikystes visai neturejau..Rytas prasidedavo nuo kambariu tvarkimo, maziaus nuprausimo, pavalgydinimo, isvedimo i lauka, tada uzmigdydavau pietu miego ir varydavau i mokykla (pradinese klasese mokiausi antroje pamainoje)..Kartais ji net viena palikdavau mieganti (nes mama ne visada spedavo grizti ant pietu jo paziureti).. Kai grizdavau padarydavau pamokas ir vel uzsiimti turedavau su broliu.. O vakarais turedavau jam dar iki 10 metu laikyti uz rankutes kol jis uzmogdavo - nes kitaip nemiegodavo.
Aisku apie isejima su draugais ar dar kazka galejau tik svajoti..
Gaila vaikystes ir tiek..
Aisku labiausiai nuoskauda isliko del to, kad as turiu ir vyresni broli, bet jis isvis niekad nepriziurejo maziuko (nes tipo jis berniukas, ne vyriskas darbas).. Gal jei butume abu priziureje, nebutu taip sunku man vienai..
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2008 11 02, 23:53)
As tai kategoriskai pries sesiu-broliu auginima. Vaikais turi rupintis tevai, o jei neisgali pasirupinti keliais - tai gali apsistoti ties vienu.
Pati auginau savbo broli, niekam nelinkeciau tokios patirties. Man buvo 7 metai, kai jis atsirado, o kai jam buvo 8 - as pavirtau jo mama. Laisvo laiko turedavau tik namu darbam.. O visa kita reikejo rupintis broliu, tvarkyti namus, daryti jam valgyti.. Kai dabar pagalvoju, man juk buvo tik 8 metai.. Kur tevu protas buvo tai nzn.. Nera jie pas mane asocialus, normali seima, aplinkiniams atrodem pavyzdine seima.. Tiesiog sunkus laikai buvo, jie daug dirbo, mazai namie budavo..O vat as vaikystes visai neturejau..Rytas prasidedavo nuo kambariu tvarkimo, maziaus nuprausimo, pavalgydinimo, isvedimo i lauka, tada uzmigdydavau pietu miego ir varydavau i mokykla (pradinese klasese mokiausi antroje pamainoje)..Kartais ji net viena palikdavau mieganti (nes mama ne visada spedavo grizti ant pietu jo paziureti)..  Kai grizdavau padarydavau pamokas ir vel uzsiimti turedavau su broliu.. O vakarais turedavau jam dar iki 10 metu laikyti uz rankutes kol jis uzmogdavo - nes kitaip nemiegodavo.
Aisku apie isejima su draugais ar dar kazka galejau tik svajoti..
Gaila vaikystes ir tiek..
Aisku labiausiai nuoskauda isliko del to, kad as turiu ir vyresni broli, bet jis isvis niekad nepriziurejo maziuko (nes tipo jis berniukas, ne vyriskas darbas).. Gal jei butume abu priziureje, nebutu taip sunku man vienai..

Paskaiciau,tai tikrai nepavydziu tau tokios vaikystes.As tai jei paprasau vaiku,kad padetu su maziukais,tai jie nei pamperiu keicia,nei valgyt daro ir nevalgydina.na kartais pabuna su jais,pazaidzia ir viskas,bet as ir tai jau skaitau didziule pagalba.Jei eisiu dirbt,tai mazuosius i darzeli leisiu,tikrai neketinu uzkraut ju vaikams ant sprando.Ir dar visada isleidziu pas draugu,tik kad jie ju nedaug cia turi,tai retai teiseina.
Atsakyti
QUOTE(ginariukas @ 2008 10 09, 17:36)
Ir as manau, kad tik tevai turi auginti vaikus, na zinoma, gali paziuret kai reikia, bet neistisai... Pazystu viena mergaite, jai gal 15m., o ji tasosi su dvynukais, istisai juos priziuri, susitinka su draugem parke kai maziai duksta...ar cia normalu?, jokio laisvo laiko mergaite neturi.. na gali buti, kad seimoj sunki padetis, nera uz ka aukles samdyti..bet...

biggrin.gif Kaži čia ne apie mūsų dičkę rašoma? Nu dar tik 13-ka jai, bet vasarą ne taip retai po 1-2 val kasdien su dvynukais į lauką išeidavo.
Ir ne todėl, kad auklei pinigų nėr. Pačiai dukrai už tą pabuvimą lauke mokėjom pinigus. Neretai ir be užmokesčio ji būdavo nieko prieš su broliais laukan išeiti.

Ir nematau tame nieko blogo. Negi vyresni vaikai neturi namuose pareigų, tik gyvena savo malonumui? Čia gi ne auginimas, o tam tikras darbelis. Kaip indus plauti, kambarius tvarkyti, valgį ruošti, šiukšlės išnešti, šunį pavedžioti. Aišku, kai prasidėjo mokslo metai, nieks jos laukan su dvynukais neleidžia - apsikrovusi ne tik mokslais, bet ir papildoma veikla iki negalėjimo. doh.gif

Beje, kai pati auginau tik vieną vaiką, irgi mąsčiau panašiai, kaip čia kai kas rašo. O dabar galiu drąsiai sakyt, kad vaikai vaikų augint neturi, bet padėti tėvams privalo. tongue.gif

Atsakyti
PASKAICIAU BRUKNIUKES JEI TAI BUTU GALIMA PAVADINTI VAIKYSTES ISTORIJA TAI GRAUDU DAROSI UZ KA TAS VAIKAS TURI AUGINTI NE SAVO VAIKUS NESVARBU KAD BROLIS KA JIS DABAR TAU DEKINGAS TIK TIEK KAD AUKOJAISI DEL MAMOS BET JI IR NESAZININGA KITAIP REIKEJO PROBLEMA SPRESTI.AS AUGAU SU 8 MJAUNESNE SESE TAI LB RETAI KADA ESU SU JA SEDEJUSI NES TUREJOM BABYTE TAI MAN TAS IR NERUPEJO,AS AUGINU 4 VYR 22 JAUNIAUSIEM DVYNIAM 8 VID 14 TAI NEGALIU SAKYT RETKARCIAIS PALIKDAVAU LB TRUMPAM ISBEGDAVAU JUK ATSIRANDA VISOKIU REIKALIUKU TAI VIENA TAI KITA JUOS PAZIUREDAVO BET GINK DIEVE NEATIMAM VYRESNELEM NEI ISEJIMO SU DRAUGAIS O VYRIAUSIA STUDIJUOJA TAI DAR STENGIAMES KAD MAZIAU IR TRUKDYTU.VIENU ZODZIU TEVELIAI NETURI PRARASTI SAIKO IR NEPAMIRSTI JOG TAI JU VAIKIS
Atsakyti
As tai pat esu kategoriskai pries mazesniu broliu ar sesiu auginima tap reikalingi tevai o ne vaikai kurie turi dziaugtis vaikyste
Burbuliuke uzjauciu tave ir suprantu tave nes pas mane panasi vaikyste visai jos nepatyriau jei ne prie broliu sese sededavau ir juos priziuredavau tai turedavau priziuresti savo mociute kuri sirgo nepagydoma liga ir visa laika beveik praleisdavo ant lovos ir zinoma i ja viska darydavo nes neislipdavo is lovos o as smulkute mazute vos 12 metu mergaiciuke turedavau ja iskritusia is lovos ikelti ja atgal (o ji svere net 135 kg ) turedavau ja apiprausti padaryti valgyti ir dienas praleisti salia jos lovos
ir todel sakau kad vaikai turi dziaugtis gyvenimu tureti savo vaikyste praleisti laika su draugais patirti dziaugsma o ne kancias ir buti uz aukles
Atsakyti
Kad padeti tai taip sutinku, bet auginti manau neturetu schmoll.gif
Atsakyti
Maniškis kartais pažiūri sesę, bet iš jo išraiškos suprantu, kad tikrai ne tokio laiko praleidimo norėtų. Pasižiūriu į bendradarbių vyresnėlius, kurie augina 12 metų jaunesnius leliukus ir man taip jų gaila pasidaro. Vaikai neturėtų auginti vaikų, nebent minimaliai pagelbėti tėvams. Juk vaikystė tik vieną kartą būna smile.gif
Atsakyti
as kategoriskai pries tai kad vaikus vaikai augintu... vaikams turi buti tevai, vaikyste ... o ne leliuku auginimas o ka gi tada mama veikia, jei jos vaikus vyresni augina? i darba eina? vaikas turi zaisti, bendrauti su bendraamziais ir bresti kaip asmenybe... mano sese mane augino... o as nuo 11 metu auginau du jos vaikus, tai tikrai ne rojus... kai turi atlikti pareigas kurioms dar net smegeneles nepriaugusios... o ir nesamoniu esu pridirbusi su tais vaikais... ko noreti is tokios "aukles"... schmoll.gif
Atsakyti
Kategoriškai prieš,tėvai turi augint vaikus,o ne vaikai cool.gif
Atsakyti
pritariu mirksiukas.gif
Atsakyti
Auginti brolių ar seserų neturėtų, bet padėti prižiūrėti - taip. Tik reikia nusistatyti patiems kur padėjimo ir auginimo riba yra.
Atsakyti