Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas - 25 dalis

Pasikartosiu - ankstesnėse temose skaičiau apie siuvinėto darbo išplovimą ir džiovinimą - gal galit priminti... T.y.,

1. kokiam vandeny plauti (šiltam / šaltam),
2. ar su skalbimo priemone (muilas / šampūnas / milteliai),
3. kaip džiovinti (įtariu, kad ištiesus ),
4. ar lyginti?

Ačiū už atsakymą iš anksto.

Papildyta:
QUOTE(cacukas @ 2007 06 21, 07:51)
Sveikutės, susidėliojau savo darbelius ir nusifockinau, kad jei kada kam padovanosiu, tai net pamiršiu, ką esu padariusi.
Bet tu čia ir pridarius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2007 06 21, 05:05)
Pasikartosiu - ankstesnėse temose skaičiau apie siuvinėto darbo išplovimą ir džiovinimą - gal galit priminti... T.y.,

1. kokiam vandeny plauti (šiltam / šaltam),
2. ar su skalbimo priemone (muilas / šampūnas / milteliai),
3. kaip džiovinti (įtariu, kad ištiesus  ),
4. ar lyginti?

Ačiū už atsakymą iš anksto.

Aš skalbiu rankomis, drungnam vandenį su skalbimo milteliais. Tik labai netrinu, tiesiog pateliuškuoju, o paskui kelis kartus išskalauju. Ir negręžiu,o lengvai nuspaudžiu. Džiovinu pakabintą ant džiovyklės, nors žinau, kad geriau būtų ištiesus. Lyginu būtinai biggrin.gif Bet "per nosinaitę", t.y. per skuduriuką (išvirkščią pusę ir be skuduriuko galima) mirksiukas.gif

Tiesa, dar tokią mintį turiu, kad jei siuvinėji ant lino, būtų gerai prieš pradedant darbą jį išskalbti, kad po to siurprizų nebūtų (nesusitrauktų ar neišsitampytų)...
Atsakyti
ruci, pasakysiu kaip aš darau. Darbelį plaunu drungname vandenyje, įbėrusi skalb. miltelių. Vietoje jų galima naudoti ūkišką muilą, indų ploviklį. Pastarasis labai populerus tarp siuv. profų biggrin.gif . Perskalauju švareme vandenyje, be minkštiklių, negrežiu, o palieku vandeniui nuvarvėti. Džiovinu vertikalioje padėtyje, ant rankšluosčio ar kitokios švarios medžiagėlės. Prieš baigent išdžiūti {dar šiek tiek drėgną} lyginu su lygintuvu iš blogosios pusės, na jei yra reikalas ir iš gerosios, bet reikėtų užsitiesti skudurėlį. Kai kas dar naudoja standiklį, skirtą apykaklėms tvirtinti. Tokių prieparatų nenaudojus, tai ir nuomonės apie juos neturiu. Bet girdėjau, kad darbelis gražiau žiūrisi, reiks išbandyti mirksiukas.gif . Kaip ir visa procedūra doh.gif cool.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saliuky: 21 birželio 2007 - 08:15
pratęsiant vakarykštę temą apie bogasias puses biggrin.gif

taip atrodo geroji pusė (fotkinau vakar kai dar nebuvau pabaigus ax.gif bet paskui vistiek pabaigiau biggrin.gif )
user posted image

o taip atrodo blogoji pusė rolleyes.gif
user posted image

čia vienas iš tų paprastųjų greitųjų darbelių po sudėtingojo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės

Vakar diskutavot apie išvirkščiąją pusę. Norėčiau parodyti kaip man gaunasi.

http://s156.photobuc.....r isvirkscia/

Draugė sakė galėčiau rėmint bet kuria puse (aišku taip nėra),bet man tikrai netrunka daug laiko,kad kita pusė būtų tvarkinga.

Beje, na ir tempai pas jus visas. Nežinau,kas čia man pasidarė,bet vasarą taip nesisiuvinėja... Pasigrožėjus jūsų darbeliais,lyg pagauna azartas,bet tuoj vėl praeina... Iki rudens savojo leliuko ko gero nė neįpusėsiu...
Atsakyti
pagaliau baigiau mergaitę iš nuotraukos rolleyes.gif
user posted image

bet daugiau iš nuotraukų nesiuvinėsiu blush2.gif nebent spalvotas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnytea @ 2007 06 21, 11:05)
ir kodel gi nesiuvinesi? labai graziai gavosi  thumbup.gif

4u.gif
gražu, bet žiauriai daug darbo, spalvos mikronais tik skirias, o ir ant juodos medžiagos siuvinėti ne pyragai unsure.gif vnz išvarvinau akis, kol išsiuvinėjau ax.gif

QUOTE(Domė @ 2007 06 21, 11:23)
as apakus, ir is kur tiek kruosptumo.. grazu ziureti...

tai kad man savaime taip gaunas biggrin.gif
aš jau nuo 5 klasės siuvinėju taip /\/\/\, tai kitoj pusėj ir gaunas kvadratukai

ištikro tai tik dabar iš forumo ir sužinojau kad dauguma čia siuvinėja taip, kad viržutiniai dyksneliai visada vieną pusę gula ax.gif
Atsakyti
Ką tik grįžau iš miesto, '' Sagoje'' nusipirkau va tokios medžiagytės DMC, Aida 14
user posted image
Atsakyti
[quote=saliuky,2007 06 21, 12:43]
Ką tik grįžau iš miesto, '' Sagoje'' nusipirkau va tokios medžiagytės DMC, Aida 14
[url=http://www.picoodle.com/view.php?

Aš ant tokios siuvinėjau Rafaelio angeliukus

http://i189.photobuc...te/P6020046.jpg
Atsakyti
[quote=Matelyk,2007 06 21, 10:26]
blink.gif nu jo
kaip tu taip sugebi mastau.gif
gal gali iš arčiau nufotkint motyvą ax.gif labai smalsu apžiūrėti rolleyes.gif

Tai padaryti visai nesunku ir neužima papildomo laiko: aš ir pradedu,ir pabaigiu gerojoj pusėj. Pradėdama pranarstau siūlą pirmyn-atgal per medžiagos langelius,o baigdama-po jau išsiuvinėtais kryželiais.
Nufotografuoti dabar negaliu,nes kažko užsiožiavo fotoaparatas-kažkas su programom. Reikia prie jo prisėsti su instrukcijom,bet visi savi-nėr kam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hindevad @ 2007 06 21, 20:20)
SVEIKOS  4u.gif  .AS TAIP PAT UZSIKRECIAU SIUO VIRUSU  lotuliukas.gif MAN ISVIRKSCIA  PUSE GAUNASI LINIJA.

Sveika prisijungus. 4u.gif
O išvirkščioji pusė ir turėtų būti linijomis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saliuky @ 2007 06 21, 21:47)
ReNcYtEa, įspūdinga blogoji pusė blink.gif  thumbup.gif . Tokius užbaigimus esu mačiusi, bet pati nesirįžau praktikoje panaudoti. Man vienas klausimas iškilo, kaip darai, jei šalia esantys kryžialiai būna kontrastingų spalvų. Na kaip pvz. balti ir juodi. Gi jei prakiši juodo siūlo galiuką pro baltą kryžialį, tai kaip įsivaizduoju, tas galiukas matosi  g.gif ... Labai norėčiau, kad papasakotum visas gudrybes 4u.gif . Vienas reikalas žurnale paveiksliuko pavidalu matyti, kitas reikalas kai žmogus jau išbandęs ir su visom plonybėm susidūręs  mirksiukas.gif. Labai lauksiu paskaitos apie tokį užbaigimą 4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Aš tai irgi pradėdama siūlą užkaišioju už kelių langelių, o užbaigdama siūlą užkišu blogoje puseje irgi už kryželių, bet galiuką ilgesnį palieku, todėl ir netvarkingai atrodo. O jei ta pačia spalva reikia siuvinėti pvz. ten kokiais 5 langeliais žemiau, tai labai nenoriu siūlo nutraukti, ir jo nenutraukiu, ir tai blogajai pusei grožio nesuteikia... schmoll.gif
Aš siuvinėju dažniausiai irgi kai vyras dirba, kartais prie jo siuvinėju, bet jau bamba. rolleyes.gif Ir aš visada siuvinėju atsisėdus ant lovos, kai žiūriu kokį filmą ar serialus.
Beje norėjau paklausti, kas turite rėmą, pastatomą ant žemės, ar patogu su tokiu siuvinėti? Aš pavyzdžiui, nenaudoju lankelio. Neseniai nusipirkau, bet man labai nepatogu, tai spėju, kad tas rėmas irgi būtų man nereikalingas... g.gif unsure.gif Na bet pasidalinkit patirtimi. Ir tokių pirkti, spėju, rasčiau tik Vilniuje arba Kaune... cool.gif
Atsakyti