Įkraunama...
Įkraunama...

Vandens atrakcionų parkai

Pasiziurejau, kad tas Nemo veikia tik iki rugsejo 30 dienos. O kur vaziuojant su masina i akvaparka galima dar pernakvoti? Kad butu papigiai?
Atsakyti
beje, ar matet, kad subines akvaparkas po savo didziojo valymosi ir tvarkymosi dar labiau kainas pakele? dabar savaitgali 4 valandos suaugusiems kainuoja 11 Ls, o vaikams - 8,1 Ls.

nu blyn blyn, o as kaip sykis turiu grupe, kuriai susakiau senas kainas. kur kas mazesnes...
Atsakyti
Rygoj daug prastesnis nei Jurmaloj , bent man sad.gif - tada geriau i Lenkija vaziuot.
Atsakyti
QUOTE (Arvira @ 2004 09 29, 23:32)
Rygoj daug prastesnis nei Jurmaloj , bent man sad.gif - tada geriau i Lenkija vaziuot.

Na nežinau kiti tai atvirkščiai sako. Lenkijoj nebuvau bet Jurmaloj thumbup.gif , nes Lenkijoj daug kas subines nusitarkavo, nes be tų guminių reikia leistis. O Jūrmaloj, dauguma takelių su guminėm valtim.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 09 28, 05:58)
o tai Rygoj gal pigiau? Nes as jau dabar mastau savo seimai Kaledoms ne materialias kokias dovanas iteikt, o kelialapius i Rygos akvaparka

Rygoj ir Jūrmaloj kainos skiriasi ne taip daug, bet pramogų net nėra ką lygint. Į Rygą važiuot tikrai nebeverta.
Atsakyti
QUOTE (manyte @ 2004 10 21, 11:08)
Rygoj ir Jūrmaloj kainos skiriasi ne taip daug, bet pramogų net nėra ką lygint. Į Rygą važiuot tikrai nebeverta.

Tikrai Jurmaloje labai fainas aquaparkas ir verta vaziuoti i ji. Nieko ten nenusibraizia. Gi yra ciuzyklos kur ant uzpakalio reikia ciuozti ir yra kur su guminem valtim ar ratais. Taip, kad tikrai nera ten pavojinga ar kaip nors nefaina......
Atsakyti
jeigu vaikas keliauja tik su vienu is tevu - butina tureti nevykstanciojo tevo notariskai patvirtina sutikima. del to sutikimo abu tevai turi nueiti pas notara, ir nevykstantis tevas paraso sekancio turinio sutikima: "as, toks ir kitoks, asmens kodas, gimimo data, vieta, tevo vardas, mamos vardas bla bla bla sutinku, kad mano nepilnametis sunus toks ir tokiukas, asmens kodas ir visi kiti asmens duomenai, vaziuotu i tokia ir kitokia kelione su mama tokia ir tokiene, asmens kodas ir kiti duomenai". sitas sh kainuoja ~6 Lt.

yra keli niuansai.

1. patarciau pasidaryti ne vienkartini sutikima, o, tarkim, metini ar net penkiems metams. tada sutikimas skambetu sekanciai: as nepriestarauju, kad mano vaikas vaziuotu i visas europos (arba pasaulio salis) su mama penkeriu metu laikotarpyje. ar pan. beda ta, kad ne visi notarai nori israsyti tuos ilgalaikius sutikimus.

2. jeigu turi pasidariusi sutikima, butiniausia turek ir jo kopija. uztenka paprasciausios, atsviestos dauginimo aparatu, ji neturi buti originali. originala butiniausiai turek su savim. as buvau apakes, kai geguzes 3 diena pamaciau, kaip latviai skaito tuos sutikimus - o paskutiniu metu jie reikalauja jiems atiduoti kopijas. net jeigu sutikimas surasytas vienai kelionei, latviai pasiima kopija - originala palieka. jeigu kopijos neturi - tada tenka uztrukti ant sienos, kol jie atsisviecia sutikimus. panasios proceduros ir lietuvos bei lenkijos pasienyje.

3. jeigu turi skyrybu liudijima ir teismo nutarti, kurioje yra numatyta, kad globa vaiko yra skirta tik tau, tuomet uztenka siu dokumentu kopiju, tevo sutikimo nereikia.

4. jeigu sutikimo reikia, o jo gauti nera galimybes, tada reikia kreiptis i vaiku teisiu apsaugos tarnyba ar kokia ten (liezuvi galima nusilauzhti istariant ju pavadinima) ir tada sutikima isduoda jie. lygiai vienodai reikia sutikimo originalo + kopijos.

tokios tokeles. jeigu kas neaisku, skambyk ar atlek prie seimo. as ten ryt ekskursuosiu smile.gif
Atsakyti
Na, Lenkijos Mikolaikai tai jau labai "nudrengti", neverta ten važiuoti. Geriau jau į Latviją - Jūrmalą. tik reiktų važiuoti geriau darbo dieną, o ne savaitgalį, nes poilsio dienomis ten apstu žmonių.taip pat patartina važiuoti dviem dieno, tada tikrai puikiai pailsėsit, kai nereikės niekur skubėt.
Atsakyti
Taip, Mikolaikose Tropikana. bet tame puslapy iš vis naparodyta jokių kalniukų. Ten yra iš viso 3 atrakcionai.
Krokuvoj didelis akvaparkas. bet aš ten labai baisu buvo čiuožt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2005 01 22, 15:47)
"nudrengti" tai cia kaip suprast, viskas pasene, mazai atrakciju?... Ar cia sitas ? Jei taip, tada gal tikrai ne kas g.gif


cia yra vandens atrakcionu parkas, taciau ne Mikolaikose. viesbutis Golębiewski yra ne tik Mikolaikose, bet ir Bialystoke bei dar kazkur. prie ju visu yra ikurti vandens parkai. geriausias parkas yra butent Mikoliskese (o cia pateikta Bialystoko viesbucio nuoroda). taciau kaip ten bebutu - ir Mikoliskese parkas yra tik apgailetinas...

tada jau geriau vaziuoti i LIVU Jurmaloje, nors apie LIVU as irgi turiu savo nuomone. o ji nelabai sutampa su visu bendra nuomone smile.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif blink.gif AŠA, ko aš nežinau, kad tu žinai apie mane??? nustebinai smile.gif o gal aš kažką kažkur prikeverzojau - ir pats neprisimenu? nu, žinok, neužmigsiu šiąnakt smile.gif

taigi, šiek tiek kelionių vadovo informacijos.

LIVU. maudotės 4 valandas - nes dviejų ryškiai per mažai (įvertinkit tai, kad rašo žmogus, kuris absoliučiai nemėgsta vandens pramogų ir tokio tipo parkų). jeigu važiuojate visa šeima - taupykite. patarčiau per daug nesimėgauti parko viduje esančiais barais - kadangi ten kainos aukštos. juk visiškai šalia yra RIMI smile.gif beje, važiuodamas su savo grupėmis visą laiką audringai papasakoju tekstą apie saugumą parke - tačiau nėra jau viskas taip nekalta, kaip aš nupasakoju. štai - yra TORNADO (trečias pagal dydį tokio tipo atrakcionas pasaulyje ir didžiausias Europoje). jo esmė: įlendi į vamzdį su tokiu pašikniuku, nusileidi tuo vamzdžiu į didžiulį "kubilą", ten apsuki kelis ratus (lyg į tornado sūkurį papuolęs) - tada iš karto įkrenti į kitą vamzdį ir sėkmingai nusileidi (beje, leidžiamasi poromis). aš su kolege apvirtau ir iš pašikniuko išvirtau antrajame vamzdyje. vienas mano turistas iškrito iš pašikniuko dar nespėjęs nusileisti į kubilą... ir ne vienas bei ne du turistai pasakojo, kaip jie tornade išsiverčia iš pašikniuko. o parkas ir visi vadovai pasakoja, kad ten saugu...
vamzdžiai. jeigu leisitės raudonu ir oranžiniu vamzdžiais, įvertinkite savo širdies pajėgumus. atrodo, esu sveikas kaip arklys - o besileidžiant oranžiniu vamzdžiu širdis buvo pradėjusi stoti, pritrūkau kvapo ir net pradėjau dusti. nereiškia, kad taip nutiks jums, bet įvertinkite savo jėgas.

vandens parkai VAKARŲ EUROPOJE (lenkai į tą kategoriją nepatenka). jeigu eisite į saunas, nepamirškite, kad saunų poveikis jaučiamas tik tada, kai ant kūnų nėra jokios sintetikos. į vienas einama apsisiautus medvilniniais natūraliais rankšluosčiais, į kitas saunas einama visai be rankšluosčių (bet ir be maudymosi kostiumėlių). lietuvius dažnai tai šokiruoja. atkreipkite dėmesį: yra didžiausias nepagarbos ženklas kitiems "besisauninantiems", jeigu į sauną eisite "apsirengę".

SERENA. pagrindinis visų nusiskundimas, kad besileidžiant vamzdžiais yra "nutarkuojamos" nugaros. taip pat itin pavojingas žalias vamzdis - štai paskutinės kelionės metu vienas keleivis susilaužė net du šonkaulius. ir apskritai gan dažnai atsitinka draudiminiai įvykiai leidžiantis būtent tuo vamzdžiu. beje, pastebėjimas. kai vieną turistę registravome parke į "nelaimių knygą" (tokia standartinė procedūra), nei prie vieno atrakciono nebuvo prirašyta tiek daug nelaimingų atsitikimų, kiek prie šio.

naujasis parkas Vokietijoje - BRANDENBURGE. jis nelabai tinkamas su vaikais, nes ten nei vamzdžių kokių daugiau yra, nei ko. tai - ramus parkas. daugiau nelabai galiu papasakoti, nes pats jame dar nesilankiau, žinau tik tiek, kiek teko pačiam bendrauti su parko darbuotojais + kiek teko girdėti iš kolegų.

TROPIKANA. šis parkas yra Vysloje (toks miesteliūkštis, o ne upė), Bialystoke ir Mikolaikose. jeigu važiuosite - važiuokit tik į Mikoliškes, nes kiti parkai yra tarytum kažkokios parodijos. pats parkas yra gan prastas - jau "sudėvėtas", tačiau lenkai nelabai stengiasi jį atnaujinti. plytelės jau kai kur pradeda atšokinėti, dažai - luptis. na, nebent nuo rudens lenkai jau bus pasidarę remontą. apskritai turint pašonėje LIVU, į Mikoliškes yra tiesiog neprotinga važiuoti. beje, dar iš kelionių vadovo pastabų: važiuojant į Mikoliškes būdavo visada problemos su WC (nėra aikštelių), su pavalgymų (nėra normalių barų) ir su keliais (atstumas nuo Kauno iki Mikoliškių ir Jūrmalos yra vienodos. pirma trasa važiuodavom į vieną pusę 7 valandas, antrą trasą įveikiam per nepilnas 4...).

KROKUVA. be abejonės geras parkas. geriausias Lenkijoje. jeigu važiuojate pro šoną - užsukti verta. kiek pamenu, jokių didesnių pastabų šiam parkui neturėjau. tiesa, buvau senokai - prieš pusantrų ar porą metų. atrakcionai - kažko ypatingo nėra, tačiau bent jau nelaimingų atsitikimų jokių. tik vienas dalykas: įsimeskit drėkinančio kremo. bent jau prieš porą metų Krokuvos akvaparke net ir dušuose bėgo chloruotas vanduo, kuris žiauriai sausino odą.

BEŠENIOVAS (Slovakija). terminiai vandenys. įspūdinga maudytis rudenį ar žiemą - ypač kai aplinkui šalta arba lyja. tačiau... terminis vanduo bus drumzlinas. visada. nežinau kaip kitiems, bet mane tos drumzlės ir neaiškios kokybės iš žemės gelmių trykštantis vanduo, prisipažinsiu, visada atstumdavo nuo maudynių. kažkokių atrakcionų ar didelių nusileidimo vamzdžių neieškokite. yra pora nusileidimo takelių - bet tuo viskas ir baigiasi smile.gif

kažkoks akvaparkas Estijoje (Piarnu). jis tik vadinasi taip. tai - paprasčiausias baseinas, kuriame dar padaryta čiožykla į vandenį. vienintelis parkas, į kurį, mano nuomone, nosį kišti ne tik kad neapsimoka - bet yra net ir kvaila smile.gif

Nesupraskite to kaip kritikos ar išdėjimo į šuns dienas smile.gif Taip nėra. jeigu jau dėčiau į šuns dienas - tai visus iki vieno parkus - nes, primenu, vandens atrakcijų nemėgstu. aš čia surašiau savo - kelionių vadovo - pastabas, kurias, manau, vertėtų žinoti ir jums.
Atsakyti
matroškinas viską išsamiai aprašė,o aš galiu išreikšt savo nuomonę tik apie jūrmalos parką (livu).šiaip aš net plaukt nemoku,bet ten turėjau ką veikt.buvom keturias valandas,man truputį atsibodo (plaukt nemoku,dar ir vandens bijau,tai nuo išbandžiau anaiptol ne visus galimus nusileidimo būdus).bet...yra ką veikt ir su vaikais,ir su draugais.visos tos saunos,jakuzi,baseinai visokie ir pan...tik supratau vieną dalyką,ko ten labai reikia-tai guminių šlepečių,nes vietom be proto slidu.o šiaip tai tikrai faina,tik pakliūt sunku
Atsakyti