Įkraunama...
Įkraunama...

Karibų salos - gal kas buvot?

Mes norim vaziuot medaus menesio kazkur i Karibus, girdejus esu tik apie Dominykos sala ir tik tiek kiek paraso spaudoj kad kazkas yra buves...
Noreciau suzinoti jusu nuomone jeigu buvot kurioj nors is Karibu salu kaip jums ten patiko... ax.gif
Westexpressas sako kad ten nera ka veikti, tipo nera jokiu ekskursiju, nera ka paziureti, kur nuvaziuoti ir t.t., visi viesbuciai su "viskas iskaiciuota" maitinimu, tai tik guli, gaudai zagara, maudaisi, ziuri i palmes, valgai ir geri vacation4.gif . Vien del to kazkaip nesinoretu trenktis taip toli. Bet gal verta? Negaliu apsispresti todel noriu isgirsti kokiu nors atsiliepimu, nes pvz Dominykoj gyvena 8 mln zmoniu, tai kaip trys Lietuvos, tai neisivaizduoju kaip ten gali nebuti ka veikti blink.gif
Tiesa, mes vaziuotumem liepos men., tipo ten ne sezonas, bet vidutine oro temperatura 29 laipsniai blink.gif . Vidutininskai 8 dienas per menesi gali nulyti tropinis lietus, bet jis labai trumpas - uzeina, praeina ir vel sutina saule biggrin.gif
Cia visa mano turima informacija apie Karibus.
Nu zodziu lauksiu atsiliepimu is ten buvusiu 4u.gif
Atsakyti
Jei labai norisi nuvaziuoti - as tiesiog ieskociau bilietu ir viesbuciu informacijos Internete, ne per kelioniu agenturas. Ir rinkciausi sala su kalnais, nes labai daug Karibu salu yra plokscios ir be jokiu peizazu, isskyrus sviesiai zydra jura. Bet daug maloniau matyti ir kalnus thumbup.gif Istorijos ten tikrai yra, bet daugiau susijusios su vergais - ten juk buvo kolonijos, todel galima pamatyti ispudingu fortu. Bet tokia vieta greiciausiai nebus arti viesbucio, todel tektu samdytis taxi arba nuomuotis masina.

Manes asmeniskai niekada netrauke dideli viesbuciai su iskaiciuotu maistu - man atrodo, tada susitinki tik su kitais turistautojais, nepamatai vietiniu gyvenimo (sutinki tik tuos, kurie sukasi aplink turistus del biznio), netgi maistas ir tas buna skirtas daugmaz turistams. Vien todel i tokia aplinka taip toli tikrai nevaziuociau. Bet labai daug kam patinka leisti laika sausakimsame papludimyje, todel patarti kazko negaliu. Mes su vyru esame keliave savarankiskai ir susiradom tarp turistu nepopuliaru viesbuti - jis buvo toli nuo amerikietisku diskoteku ir t.t., bet uztat labai gerai pailsejom thumbup.gif Visas baseinas teko mums, bara uzdarydavo kai mes eidavom miegoti, o nakti budedavo sargas. Jauciausi kaip karaliene laugh.gif Kasytes ir tas vietine moteris - viesbucio priziuretojos drauge - supyne nemokamai, nors turistu papludimy uz tai ima $40. Maudydavomes irgi vietiniu papludimy, nes turistautojams skirtams visi vis siulo ka pirkti, pailseti neimanoma. Tiesa, bunant atokiau nebutume issiverte be masinos.

Vasara ten isties labai karsta, siaip jauciasi daug karsciau nei kad rodo termometras. Be to - uraganu sezonas. Savarankiskai bet kur nepatarciau vaziuoti, nes kai kuriose valstybese yra daug nusikaltimu ir nestabili vyriausybe. Pvz., seimos draugas pagal grazu bukleta uzsisake kelione i Jamaika, o rado viesbuti su grotuotais langais ir sargybinio... bokstu. Greit suprato, kodel - kartu vaziaves draugas ryte sumane pabegioti uz viesbucio saugomos teritorijos ribu, ir vietinis bande ji suvazineti blink.gif Taip kad viskas padaryta kaip auksinis kanareles narvelis.

Mes buvome St.Kitts ir Nevis (galima keltis i ta sala), kur, pasirodo, uz viesa keikimasi sodina i kalejima ohmy.gif Jei domina - galiu parekomenduoti ta privatu viesbutuka, nors nezinau, ar susitaupytu pinigu taip keliaujant (reiks masinos ir pietauti restoranuose kitoje salos puseje, nes viesbutyje ruosia tik pusrycius). Bet vaizdas ten - nepakartojamas, matysit ir Nevis sala, ir jura thumbup.gif Beje, toje saloje ir gyvaciu nera wink.gif Mano vyras senbernystes laikais yra buvojes ir kitose salose, bet i St.Kitts grizo tris kartus del grozio ir vietiniu zmoniu draugiskumo (ten labai saugu).

Na ir prirasiau, o informacijos beveik nera ohmy.gif
Atsakyti
geras baltic*girl biggrin.gif ir as Nevis ir St. Kitts buvau ir visi sake, kad cia as 1 lietuve ax.gif biggrin.gif . Gyvenom mes Nevis saloje auksiniame narvelyje...Viskas buvo super - aptarnavimas, gamta...Zmoniu mazai, praktiskai papludimyje vienas kitas zmogus...Tik pritrenke vaizdeliai - na saldytuvai nereikalingi po palmemis guli blink.gif ir kt. nereikalinga blink.gif technika...Na, mes pakrante traukdavom i artimiausia "didmiesti" .
St. Maarten - laabai daug zmoniu blink.gif
Buvom Curacao...Grazu, na, architektura primena Amsterdama - Nyderlandu kolonija smile.gif
Puerto Rico - galima aplankyti Bacardi darykla, kur veltui duoda 2 kuponus gerimams...Galima isgerti, o paskui apsipirkti biggrin.gif , yra didelis fortas, labai priziuretas ir dar yra fantastisku kavinukiu thumbup.gif

Mes buvom visada geguzes pradzioj - buvo silta, kai kur karsta, bet laaabai mazai zmoniu papludimiuose...Internete yra geru puslapiu, tiesiog ivesk salos pavadinima ir gal ka nors atrasit sau...
Vienais metais skridom is Europos...Susisiekimas buvo nesamone schmoll.gif , reikejo su nakvyne skristi...ir bent keliais persedimais.Cia daug tu mazu salu, tai lektuvai nera geros kokybes - juda, kruta, kedes kliba yess.gif O i Nevi tai laivu dar reikejo plaukti. Kazko laaabai ypatingo negaliu papasakot, nes buvom palyginus trumpa laika - aisku geri prisiminimai, daug ispudziu liko...
Atsakyti
RIKITIKITAKI, jau norejau parodyti tau sia tema smile.gif Kazkur buvau skaiciusi, kad ten buvote clap_1.gif Turbut tu buvai pirma lietuve - mes buvome 2001m. rudeniop. O jus? Nevis mane sukrete savo keliais blink.gif Man kuo labiau patiko ten nei St.Kitts - kad is ten atsivere labai grazi St.Kitts panorama. Nors mano vyra labiau zavejo ziurejimas i Nevis is kitos puses. Susisiekimas turbut panasus su visom salom - nenuostabu, kad ten skraido ne geriausi pilotai (tokie skraidina didelius lektuvus). Bet verta nuskristi paragauti tikro mango skonio ir cukranendriu vyno alc.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 01 25, 04:53)
RIKITIKITAKI, jau norejau parodyti tau sia tema smile.gif Kazkur buvau skaiciusi, kad ten buvote clap_1.gif Turbut tu buvai pirma lietuve - mes buvome 2001m. rudeniop. O jus? Nevis mane sukrete savo keliais blink.gif Man kuo labiau patiko ten nei St.Kitts - kad is ten atsivere labai grazi St.Kitts panorama. Nors mano vyra labiau zavejo ziurejimas i Nevis is kitos puses. Susisiekimas turbut panasus su visom salom - nenuostabu, kad ten skraido ne geriausi pilotai (tokie skraidina didelius lektuvus). Bet verta nuskristi paragauti tikro mango skonio ir cukranendriu vyno alc.gif

tai vis delto nemelavo biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Mes buvom 2000 geguzes pirmom dienom...As pirmesne tongue.gif
Man patiko musu papludimys, bet kiek ten gali guleti ax.gif , patiko , kad buvo labai mazai zmoniu...niu o vyna drinks_cheers.gif tai praziopsojau doh.gif , reiks dar vaziuoti smile.gif
Atsakyti
Karmen, uraganu nebijok, nes jie numatomi is anksto ir zmones evakuojami. Tik vietiniai kazkaip ramiai i juos reaguoja! As ju vietoje slepciausi fortuose, jie tikros tvirtoves! Man dar kas patinka apie St.Kitts - ten nera zinoma rykliu ispuoliu pries zmones, kazkokie rifai ar kas ju netraukia i ta puse. Bahamuose mat kitaip smile.gif

Tiesa, pavadinime paminejai Haiti - nejuokauk, ten tokia nestabili krize, pirmadieni zuvo ar 70 zmoniu! Kam vaziuoti i tokias vietas? Per Sausio ivykius Lietuvoje juk nebutum pailsejusi. Laukiam keliones ir ispudziu smile.gif
Atsakyti
Karmen, manes jokios audros negasdina smile.gif . Aisku nenoreciau, kad per mano medaus menesi pralytu sad.gif . Kam tada trenktis i kita pasaulio krasta ir dar moketi tokius didelius pinigus. Lietuva tokiu atveju kaip tik biggrin.gif .
O del kelioniu pasiulymu.... tai turiu as ju, tik aisku ne is Lietuvos. Bet kaina gasdina ir dar nezinia kiek tos vestuves atsieis, kiek teveliai pades ax.gif , ar pasiseks loterijoje biggrin.gif . Gali buti taip, kad vos iki Palangos istengsime nuvaziuoti. O sitas variantas greiciausiai ir bus smile.gif

Bet aisku labai noretume isgirsti visu egzotinius krastus aplankiusiu keliautoju ispudzius.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 01 26, 23:33)
Tiesa, pavadinime paminejai Haiti - nejuokauk, ten tokia nestabili krize, pirmadieni zuvo ar 70 zmoniu! Kam vaziuoti i tokias vietas? Per Sausio ivykius Lietuvoje juk nebutum pailsejusi.

blink.gif Nezinojau, kad ten tokia situacija doh.gif O kas ten vyksta? Del ko?

Vakar kelioniu agentura pasiule imti kruiza aplink Karibu salas yess.gif
Bet nezinau ar apsimoka? Jo trukme tik apie savaite.
Gal geriau varyt i viena sala ir tupet ten nesiblaskant per daug...
Mano viena pazistama buvo tokiam kruize, tai sake kad nerealiai patiko thumbup.gif grizo labai geros nuotaikos ir atsipalaidavus.

O apie ryklius, krokodilus ir kitus tik filmuose iki siol man matytus gyvunus tai net baisu ir pagalvot doh.gif

Dar vienas dalykas. Vakar internete skaiciau kad 2004 m. Dominykoj buvo baisus uraganas kuris labai nusiaube Punta Cana kurorta, tipo iki dabar ten dar ne viskas atstatyta cry.gif
Atsakyti
Kruizas labai geras dalykas 4u.gif . Zinau keleta zmogeliu ,kurie plauke po Karibus,- daug pamate, nes organizuojamos ekskursijos, nardymo kursai...niu liabai sake puiki kelione, o ir valgyt galejo tiek kiek norejo biggrin.gif ...Tik reikia ziureti i kainas...buna l. brangiu ir pigiu, pasiziurekit ju puslapius smile.gif
Jeigu savaites mazoka, tai sustokit kur nors dar pakeliui beskrendant vistiek skrisit su persedimu...
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2005 01 27, 16:36)
blink.gif Nezinojau, kad ten tokia situacija  doh.gif O kas ten vyksta? Del ko?

Haityje jau senai vyksta vidiniai musiai del valdzios. I ju politika nelabai gilinaus, tai kazko konkretaus negaliu pasakyt. Skaitydama radau tik tiek, kad ten bet kuriuo metu gatveje gali ivykti politinis grupuociu musis su ginklais, daug nusikaltimu susijusiu su narkotikais ir pan. Daugelis tarptautiniu organizaciju visai paliko Haiti. O policijos daznai nera schmoll.gif Stai vienas is ispejimu apie Haiti. Data sena, bet panasiu galima rasti ir maziau nei metu senumo.

As tai pat savarankiskai nevaziuociau i Venesuela ar giliaja Meksika (nebent i koki kurorta), bet cia tik mano nuomone. Beje, tai nera Karibai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 28 sausio 2005 - 05:00
Aš buvau 2000 m. Trinidade ir Sent Lusijoje, lapkricio-gruodzio men. Mano kelione buvo neturistine, dalyvavau tokiame zurnalistu seminare, kur tris savaites visur vezioja ir pazindina su vietiniu gyvenimu. Bet glaiu pasakyti, kad iki siol mano prisiminimai nerealus. TEn reikia vaziuoti vien tam, kad ismoktum dziaugtis ir myleti gyvenima. Ten pragyvenimo lygis daug zemesnis, negu pas mus, bet zmones tikra ta zodzio prasme soka ir dainuoja ir sziaugiasi gyvenimu. Dar vienas dalykas - ten gali paragauti tikro romo, nuo kurio niekada neskauda galvos. O jei rimtai, kaip turistine kelione daugiau isivaizduoju Sent Lusijos (Saint Lucia) sala. Ten teko lankytis ir nezinau keliu zvaigzduciu viesbuty, zodziu, paslaugos ir infrastruktura yra, o jei nori, ekskursiju papildomu ten yra, gali nuvezti prie pvz. prie ugnikalniu. Del uraganu, tai tarkim Trinidadas ir Tobagas yra nuo ju apsaugoti, nes juos ten juosia kalnai, o Sent Lusijoje apie juos kazkaip irgi niekas nekalba. Zodziu, tau rinktis, bet jei man pasitaikyti proga vel ten vaziuoti, lekciau uzsimerkusi.
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2005 01 27, 16:36)

Vakar kelioniu agentura pasiule imti kruiza aplink Karibu salas yess.gif
Bet nezinau ar apsimoka? Jo trukme tik apie savaite.
Gal geriau varyt i viena sala ir tupet ten nesiblaskant per daug...
Mano viena pazistama buvo tokiam kruize, tai sake kad nerealiai patiko  thumbup.gif  grizo labai geros nuotaikos ir atsipalaidavus.

O apie ryklius, krokodilus ir kitus tik filmuose iki siol man matytus gyvunus tai net baisu ir pagalvot  doh.gif

Vasara kruizu gali buti ir netaip gerai , kartais ir didelius laivus pasupa taip, kad eini sienas ramstydama tongue.gif , jeigu lietus pila tai dar netaip baisu ,tik atsigaivini nuo jo be to tokiam laive pramogu netruksta thumbup.gif , o va jeigu norit i ryklius paziuret tai Bahamai pats tas wink.gif
Atsakyti