Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Andriuska, tavo tinklapyje nemazai graziu fotografiju. Kaip supratau ir studija turi ?
Atsakyti
Rooly, as irgi masciau apie temos pavadinima... ax.gif Gal tiesiog "Fotografuojam i juosta" geriau skambetu? biggrin.gif Nes na kokia cia senoji...? As pasenusiu juosteliu viena turejau, ta pacia isfotkinau ir daugiau neturesiu bigsmile.gif
O i juosta fotografuoti man patinka ax.gif Dabar jau turiu kokias 5 juostas prifotografavusi...nesiu ryskinti greitu metu rolleyes.gif
Deja as sioje temoje nieko negaliu pasakyti, nei apie juostas, nei apie ryskalus tik tiek kokia juostele isfotkinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 11 09, 01:09)
Rooly, as irgi masciau apie temos pavadinima... ax.gif  Gal tiesiog "Fotografuojam i juosta" geriau skambetu? biggrin.gif  Nes na kokia cia senoji...? As pasenusiu juosteliu viena turejau, ta pacia isfotkinau ir daugiau neturesiu bigsmile.gif
O i juosta fotografuoti man patinka ax.gif  Dabar jau turiu kokias 5 juostas prifotografavusi...nesiu ryskinti greitu metu rolleyes.gif
Deja as sioje temoje nieko negaliu pasakyti, nei apie juostas, nei apie ryskalus tik tiek kokia juostele isfotkinau biggrin.gif

drinks_cheers.gif kai kadanors pasibaigs temos apimtys, tai pervadinsim kitaip mirksiukas.gif

O tau reiktu dainele padainuot:

OI LAUKIAM, LAUKIAM
NUOTRAUKELIU LAUKIAM

biggrin.gif nemazai prifotkinai, tikrai idomu bus paziuret ka gero nutraukei rolleyes.gif As tai juoda/balta turiu juostu neryskintu, bet kaip sakiau laikysiu atostogom ir tada ryskiniu lietuvoj.
Na gal savaitgali skaidrine viena isfotkinsiu g.gif , nes nerimstu labai.

Kai tavo fotkes dingo is kudros, tai ir pats susimasciau.... gal ir geriau nesireklamuot seimos nariu fotografijomis g.gif g.gif g.gif visokio plauko zmoniu gyvena ant svieto ...
Atsakyti
Jo prifotografavau nemazai, tik kazi kas gausis... pyskinau na pravo, na levo biggrin.gif Nors ne, fotografuojant su juostiniu kazkaip daugiau apgalvoti reikia, tik va vaikai paciu netinkamiausiu momentu ima ir atkisa dubce doh.gif
Pagalvojau, kad nesamone kiekviena kart po viena juostele ryskinti ir skanuoti i CD kuris $3.99 kainuoja...diske 24 kadrai kaip niekas biggrin.gif Va kantrybe pasikausciau ir manau 5-6 juostos i diska tilps kaip uoga bigsmile.gif

Del kudros....norejau issiregistruoti vienu momentu visai, neradau tokios fukcijos "issiregistruoti", tai istryniau visas nuotraukas doh.gif
Vis abejoju del vaiku afisavimo nete...nors gal ir nieko blogo, pliku nededu... g.gif Bet....na nezinau g.gif
Bet man su Kudra "buti arba nebuti", nes kitkas nei vaikai man nesifotografuoja...tiesiog nedomina blush2.gif Paziuresim kas man uzplauks ryt, poryt ar po savaites...bangom tokiom biggrin.gif Ner svarbu man ten...kritikos vistiek nieks neduoda cool.gif

Kada pats ka nors naujo parodysi???????????????

Del temos pavadinimo... kol mes tema damusim trise, keturiese kalbedami ir metai praeis lotuliukas.gif
Atsakyti
turiu ne studiją, o mini blyksčių komplektą: dvi falckoneyes blyksets su softboksasi, to paties gamintojo fono laikiklį, kelis medžiaginius fonus ir kitų smulkmenų. smagu kartais namuose pasidaryti "studiją" kai rankos niežėti pradeda. vat kai prasidės ilgi žiemos savaitgaliai, kai oras lauke bus šiaip sau ir nuo švenčių liks tik prisiminimas - pabandysiu plačiajuosčiu portretus pasidaryti. jau pabandžiaiu, per laidą sinchronizuojasi puikiai, o ekspoziciją pagal skaitmeninio parodymus nustačiau. spalvai pataikė neblogai, tai manau B/W bus pats tas. o centrinis užraktas tai iš vis pasaka, leidžia sinchronizuotis prie visų išlaikymų. nes kai su canon bandžiau, tai paaiškėjo, kad ne daugiau 1/100, nes po to penktadalį kadro užuolaidėlė užsoja, nespėja užraktas pilnai atsidaryti.

vakar išbandžiau dviakę yashica lm. po veidrodinių aparatų, ypač bronicos, kur veidrodis yra 6x4,5 cm, tai atrodo, kad aparatas nefotografuoja visai. išlaikymą stačiau 1/25 ir iš rankų fotografavau. diena buvo niūri ir išėjo tamsokai, bet įdomiai. skanavau irgi nesivargindamas - tiesiog padėjau juostą ant stiklo ir išėjo gan įdomiai - su užrašais. taip ir palikau. antroje foto bandžiau fokusą, tai pagal šiaudą išėjo super.

user posted image
Shot at 2007-11-08

user posted image
Shot at 2007-11-08
Atsakyti
o vat tos žolės kropas iš originalaus failo (šope nešarpinau, o dėl skanerio nustatymų nepamenu, gal ir buvo USM nustatytas... bet įvertikite, kad tai planšetinis):

user posted image
Shot at 2007-11-09
Atsakyti
atėjo į galvą mintis. štai kodėl skyrelis vertas vadintis "Senoji fotografija": fotografuojame juk senais fotoaparatais (bent jau dalis). mano "jauniausiam" juostiniam eosui jau kokie 10 metų (o gal ir 12, nes pradėti gaminti šio modelio aparatai buvo 1995 metais). bronicai gali būti ir 20 metų. kievui panašiai, o gal ir visi 30. o vat yashikai tai ir pasakyti sunku. kad vyresnė už mane - tai net neabejoju. kokie 40-50 metų? kuom ne senoji fotografija? įdomu, mano canon 30d veiks po kokių 5 metų? g.gif
Atsakyti
Na sveiki. Isryskinau juosteles ir baisiai klydau, kad sutaupysiu dedama visas 5 ant vieno disko biggrin.gif Pasirodeo ne diskas kainuoja, o pacios juostos nuskanavimas i diska...Taigi gavau viena diska, bet mokejau kaip uz 5-is biggrin.gif Bet vienam diske man patogiau, nei po 24 kadrus ant skirtingu...

Pastebejimas...kazkas jau rase, kad ryskumo zona kazkaip kitaip visai nei su skaitmeniniu. Fotografuojant ant f1.8- 2 su juostiniu daug siauresne ryskumo zona, nei su skatmena g.gif Retai kada pakankama...Va jau f2.5-2.8 daug geriau. Pasakykit ar sapnuoju, ar teisybe? biggrin.gif

Parodau kai ka...(ziuriu kuo toliau tuo daugiau pusetinu kadru gaunu is 24-iu blush2.gif )...Pirma juosta isfotkinus tik 2 buvo pakenciami doh.gif

Pavyzdys...pirmas kadras su f1.8, antras kazkur apie f4(bet fotografuota skirtingom dienom)
user posted image

user posted image

Si j/b juosta man visai nieko...kontrastinga gana ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Dar keletas...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Na prikroviau cia biggrin.gif Prasomrodytis kiti...Rooly, simtas metu nieko nerodei mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 11 lapkričio 2007 - 06:36
šaunu, kad progresą darai. pamatysi, kaip juosta greit išmokins galvoti prieš nuspadžiant mygtuką biggrin.gif bent jau manyje pasikeitė požiūris ir jei svarstau, ar reikia šį kadrą nufotografuoti, tai dažniausiai nusprendžiu, kad nereikia. taip sutaupau daug laiko žiūrint ir tvarkant nereikalingas ir neįdomias nuotraukas, taupau vietą kietame diske. gerą kadrą pradedi jausti. o juosta dar ir tuo įdomi, kad pamatai rezultatą neiškarto.
dėl ryškumo gylio - tai nesapnuoji smile.gif taip ir yra. pradžioje ir man taip buvo. žmonės kadre atrodo kaip iškirpti ir įdėti šope. Kaip suprantu taip yra todėl, kad DSLR turi apypjaustytą matricą, lyginant su 35 mm juosta (canon 1,6, nikon lyg tais 1,5 karto mažesnę už juostinį kadrą. dėl to ne tik matymo kampas keičiasi (ką dar kiti laiko židinio nuotolio pasikeitimu) bet ir DOF (ryškumo gylis). bet čia ir yra visas juostos fainumas. tik juostoj supratau pasakymą, kad nuotraukoje jaučiamas "oras". erdvė kitaip perteikiama, atsiranda "trimatiškumas" ir skaitmeninės nuotraukos kažkokios "ploksčios" pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 11 11, 06:41)
Pastebejimas...kazkas jau rase, kad ryskumo zona kazkaip kitaip visai nei su skaitmeniniu. Fotografuojant ant f1.8- 2 su juostiniu daug siauresne ryskumo zona, nei su skatmena g.gif  Retai kada pakankama...Va jau f2.5-2.8 daug geriau. Pasakykit ar sapnuoju, ar teisybe?  biggrin.gif

Nesapnuoji. Kuo didesnis kadras, tuo siauresnė ryškumo zona.

Nespalvoti portretai kažkiek plokštoki... O vat paskutinė nuotrauka tai labai labai thumbup.gif
spalvos tiesiog fantastiškos!
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 13, 17:50)
Nespalvoti portretai kažkiek plokštoki... O vat paskutinė nuotrauka tai labai labai  thumbup.gif
spalvos tiesiog fantastiškos!

Turi omeny baltapukio portretukas plokstokas? Na as ziurejau ir galvojau, kad tai seseliu ant veiduko tikrai mazoka...Sutinku zinok. Tik nesuprantu kur suo pakastas...sviesa plokscia labai ta diena buvo- na tiesiog pilkuma, be saules...O gal jis tiesiog labai baltas, super sviesaus gymio zmogutis dar itakoja biggrin.gif Nes ta kur mazius per liepteli persisveres, man gana kontrastinga ir neplokscia atrodo... g.gif

Dekui, paskutine ir man patinka blush2.gif
Atsakyti
Smagiai laiką leidžiat smile.gif Ir aš jungiuosi prie jūsų. Pirmą juostą baigiu išfotografuot, bet ji pati pigiausia spalvota ir įdėjo man ją nemokamai, taigi vilčių nededu smile.gif

Rooly, apšviesk kokias j/b juostas perki ir kur. Ruošiuosi užsipirkti partiją. Žiūrėjau ryškalų kainas. Pačiam ryškint turėtų išeit ženkliai pigiau, ypač jeigu ryškintume kartu iš karto keletą juostų.

Spausdinti irgi manau pats, bet čia daug klaustukų. Visų pirma reikia didintuvo. Ir taip toliau pagal sąrašą smile.gif LT pas tėvus mėtosi visa įranga, bet jos stovio dabar net neįsivaizduoju.

California, puikios nuotraukos. Paskutinė geriausia, tik skersas medis trukdo.
Atsakyti