Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Jei priimsite, prisijungsiu.smile.gif Dar tik pradedu apskritai domėtis fotografija, o juostinukus atradau tik pavasarį. Priešingai nei dauguma vyresniųjų, nepamenu, kaip tai buvo daroma tais laikais, kai nebuvo skaitmeninės fotografijos. Pati gimiau "pigių muilinių" laikais, veidrodinį fotoaparatą paėmiau į rankas neseniai. smile.gif Ryškinti nemėginau. Dirbti teko su Zenitais (TTL, 12cd), bei su Canon EOS 300 truputį. Juostos... Pigiosios Superijos ir Kodak Pro 400cn (: Manau, tikrai dar reikia daug mokytis. Štai pirmieji mėginimai:
http://i4.photobucke...meni/000016.jpg - Canon EOS 300 (objektyvo nepamenu, nes ne mano, bet 18mm židinio nuotolio sigmutė) ir Superia.
http://i4.photobucke...meni/000018.jpg - Zenit TTL ir Kodak pro 400cn
http://i4.photobucke...etai/000007.jpg - Zenit 12cd ir Superia.

Žinau, man dar reikia daug daug mokytis. Bet gal nemušite? (:
Atsakyti
QUOTE(DziNNy @ 2007 10 28, 17:06)

Be problemu mirksiukas.gif taigi cia ne privatus forumas, kas nori tas raso cool.gif

Tavo antra fotografija patiko thumbup.gif . O ir siaip smagu kai atsiranda daugiau salininku megstanciu fotografuoti juostiniais fotoaparatais..
Atsakyti
smagus buvo šis savaitgalis. išpleškinau 4 juostles. juodai baltą Ilfordo jau išryškinau ir atskanavau. fotografavome draugus mieste (labai vestuvininkam oras nusisekė). draugų neodysiu, bet vat vienas kadras praeinant padarytas:

user posted image

nevilniečiams reik paaiškinimo - Užupio rajono tiltas, kur jaunieji kabina spynas su išgraviruotais savo vardai ir vestuvių data. tokia XXI a. vestuvinė tradicija:))
Atsakyti
o čia iš sekmadienio pasivaikčiojimo po Verių parką (jostelė 7 metai po termino blink.gif )

user posted image
Papildyta:
o vat čia iš legendų apie juostos "atlaidumo" ekspozicijos klaidoms skyrelio. tądien fotografavau dviem juostelėm: skaidre iso 400 ir negatyvu iso 160 (pasenusiu 7 metais, dėl to eksponavau jį kaip iso 100). kadangi eksponometras pas mane canon 50e aparatas, kartais pasitaiko, kad pamirštu jame pakeisti iso nustatymus. taigi, vietoj iso 100 eksponavau kaip iso 400 ir štai rezultatas:

user posted image
Atsakyti
na vat, vakar pasiėmiaiu slaidą ir vieną cross procesu ryškinta. slaidas - įdomiai atrodo, spalvas labai natūraliai perteikia, bet kaina (juostelė+22lt ryškinimas blink.gif niveliuoja visus pliusus).
cross'as įdomu bet tokie pastebėjimai - nelabai tinka portretams ir peizažams. manau kad jis geras kokiems urbanistiniams vaizdams. spalvos neprognuozuojamos ir net vienoje nuotraukoje tam tikros spalvos atitinka, o kitos nugrybauja. vat keli pvz. iš Verkių parko:

user posted image

user posted image

user posted image

po truputi einu prie minties, kad spalvą palikti skaitmenai, o juosta fotografuoti tik juodai baltą ir ryškinti pačiam. malonu+rezultatas+ekonomiška.
Atsakyti
o vat pvz. apie tai, kos siaras yra slaido dinaminis diapazonas ir kaip jis neatleidžia ekspozicijos klaidų:

user posted image

negatyve gerai prasidirbtų ir šešėliai.
Atsakyti
kažkaip tikėjaus, kad po ilgojo savaitgalio kas nors pasidalins savo patirtimi g.gif

keliu temą iš užmaršties ir noriu pakalbėti tokia tema, kaip juostinis body kaip atsarginis (back up) skaitmeniniam. ar renkates juostinį aparatą to paties brendo ir bajoneto sistemos, kad tiktų optika/blykstės ar pasirinkimą lemia kažkas kita (kaina, senelio palikimas, tiesiog negalvojote apie tai)?
aš dabartinį savo 35 mm juostinį pirkau sąmoningai kaip atsarginį kritiniam atvejui (po to, kai vienų atostogų metu apturėjau nemalonią situaciją su antrą atostogų dieną sugedusiu tuometiniu 300d ir visa mano optikos/blyksčių/filtrų armada tapo nereikalinga krūva metalo). užimamažai vietos, patikimai veikia, juosteles dar galima nusipirkti bet kur. labai pravartu.

vat keli pvz iš kuklios "vestuvinės" praktikos, kai panaudojau atsargarginį aparatą ne pagal "tiesioginę" paskirtį, o todėl, kad buvo B/W juosta įdėta (reportažui juosta irgi neblogai tinka ir jei kas sako, kad brangu, nes iš juostos tik keli kadrai išeina - tas arba sako nebandęs, arba nemoka fotografuoti).

user posted image

user posted image

p.s. dar ką norėjau paklausti - ar jums sunku surasti žmonių, kurie sutiktų papozuoti? klausiu todėl, kad neseniai susidūriau su tokia situacija: kelis savaitgalius norėjau pasipraktikuoti fotografuojant porų portretus ir išbandyti savo broniką ir light diską šiame reikale ir ką manote? du savaitgalius nieko neradau (net šiame forume buvau paklausęs) ir tik trečiam vos įkalbėjau draugų porą... ir įsivaizduokit situacijos kurjoziškumą - pasiūlymas buvo visiškai nemokamas, siūliau fotografuoti B/W ir netgi slaidu (reikėjo išbandyti šį brangų malonumą), netgi kelias nuotraukas padariau optine spauda. nesuprantu. aplinkiniams mano nuotraukos patinka. ar žmonės taip aptingo, kad net nemokamai nenori pasidaryti įdomesnių ir geresnių nei skaitmenine muiline nuotraukų? aš pasimetęs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 07 lapkričio 2007 - 09:49
QUOTE(andriuska @ 2007 11 07, 09:41)
kažkaip tikėjaus, kad po ilgojo savaitgalio kas nors pasidalins savo patirtimi g.gif

keliu temą iš užmaršties ir noriu pakalbėti tokia tema, kaip juostinis body kaip atsarginis (back up) skaitmeniniam. ar renkates juostinį aparatą to paties brendo ir bajoneto sistemos, kad tiktų optika/blykstės ar pasirinkimą lemia kažkas kita (kaina, senelio palikimas, tiesiog negalvojote apie tai)?
aš dabartinį savo 35 mm juostinį pirkau sąmoningai kaip atsarginį kritiniam atvejui (po to, kai vienų atostogų metu apturėjau nemalonią situaciją su antrą atostogų dieną sugedusiu tuometiniu 300d ir visa mano optikos/blyksčių/filtrų armada tapo nereikalinga krūva metalo). užimamažai vietos, patikimai veikia, juosteles dar galima nusipirkti bet kur. labai pravartu.

vat keli pvz iš kuklios "vestuvinės" praktikos, kai panaudojau atsargarginį aparatą ne pagal "tiesioginę" paskirtį, o todėl, kad buvo B/W juosta įdėta (reportažui juosta irgi neblogai tinka ir jei kas sako, kad brangu, nes iš juostos tik keli kadrai išeina - tas arba sako nebandęs, arba nemoka fotografuoti).

p.s. dar ką norėjau paklausti - ar jums sunku surasti žmonių, kurie sutiktų papozuoti? klausiu todėl, kad neseniai susidūriau su tokia situacija: kelis savaitgalius norėjau pasipraktikuoti fotografuojant porų portretus ir išbandyti savo broniką ir light diską šiame reikale ir ką manote? du savaitgalius nieko neradau (net šiame forume buvau paklausęs) ir tik trečiam vos įkalbėjau draugų porą... ir įsivaizduokit situacijos kurjoziškumą - pasiūlymas buvo visiškai nemokamas, siūliau fotografuoti B/W ir netgi slaidu (reikėjo išbandyti šį brangų malonumą), netgi kelias nuotraukas padariau optine spauda. nesuprantu. aplinkiniams mano nuotraukos patinka. ar žmonės taip aptingo, kad net nemokamai nenori pasidaryti įdomesnių ir geresnių nei skaitmenine muiline nuotraukų? aš pasimetęs...

Nu jo labai jau neaktyvus paliko visi.. ir as visu tarpe. smile.gif Matyt menulio faze netinkama bendraut lotuliukas.gif

Saunios tavo nuotraukeles. Ir dar klausimelis: ar pas tave rankinio nustatymo kamera? nes labai jau skirtingi kadrai.. tokie skirtingai eksponuoti.
Pas mane tokiu variantu pasitaiko kai uzsisuku pilnai rankini nustatyma ir ekspermentuoju smile.gif O dazniausia tai fotografuoju ant diafragmos arba islaikimo pirmumo programa.

Kamera savo pirkau nauja, tiesiai is atstovu. Modelis kuri turiu yra paskutinis is neprofesionaliu veidrodiniu gamintas. Jai neklystu sukurtas 2003, ir po to jau begaminami FM10 ir F6.

Cia nuoroda jai kam idomu. ax.gif

http://nikonimaging....4/f75/index.htm

Kodel toki pasirinkau, tai galiu iskart atsakyt. Juostinio norejau del pramogos. tiesiog idomu... Ir po to kai isigijau juostini, tai skaitmeniniu labai apimtys sumazejo doh.gif . Nikon'a pasirinkau todel, kad nuo vaikystes stebedavom kataloguose Nikon reklamas ir svaikdavom lotuliukas.gif Tuo metu lankem foto bureli su broliu, tai tuometines Nikon kameros buvo labiau nei ispudingos. O teko ciupinet tik Smena, Liubitel, Zenit ir dar tokie budavo miniatiuriniai pailgi. Ai ir dar buvo Agat jai neklystu... bratka buvo nusipirkes. Jame dedavos juostele 35mm ir fotkindavo du kadus i viena (dvigubai daugiau tilpdavo.
Modeli toki rinkausi tiesiog todel, kad tuo metu buvo paskutiniai sandeliuose like. O ju gamint ir nebegamina. Aisku galima buvo pirkt profesionalu, tik kaip pramogai manau biski per brangu.
Savo pirkiniu esu patenkintas per visa pilva cool.gif

Papildyta:
is vestuviniu antra patiko thumbup.gif
Papildyta:
Dar is ankstesiu labai patiko ta su spynomis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
vis paskaitinėju temą, bet trigrašio neikišu... Nes nesuprantu temos paskirties. Fotografuoju į juostelę, bet tai ką darau nepavadinčiau senaja fotografija.
Senoji fotografija - tai gal todėl, kad darote bandymus į pasibaigusio galiojimo juosteles? Bet tai kad seniau šito nedarydavo, tai tik neseniai paplitęs bumas...

QUOTE(andriuska @ 2007 11 07, 08:41)

nemanau, kad esmė tingume.. Aš tarkim irgi nesutinku fotografuotis, bet pati save fotografuoju su normaliu juostiniu, bei nemuiline skaitmena.
Dažniausiai nenorima būti bandymo zuikiais. Ne visada žmonės sutinka fotografuotis, nors ir rezultatai galėtu būti super nuostabūs.
Atsakyti
pavadinimas"senoji" turbūt todėl, kad nemaža dalis forumo skaitytojų net nepamena, kad buvo juostiniai aparatai. arba pamena, bet tai buvo seniai (pas tėvą ar senelį). vis tik laikotarpis tarp 1989 ir 1999 metų buvo gan "įdomus" ir jei šeima ir turėdavo aparatą, tai dažniausiu atveju buvo juostinė focus free muilinė, o viena juostelė talpindavo visus metų laikus - nuotraukos buvo nuo kalėdų iki kalėdų (dvi per gimtadienį, penkios per atostogas, viena su draugais kepant šašlykus).....
eksperimentai su sena juostele.... nu tiesiog įdomu ir, kas be ko, pygu. vat įdomu, kaipkokia skaitmeninė muilinė po kokių 7 metų fotografuos. su juostele tai aišku - normaliai. bet aš pateikiu pvz ir šviežios juodai baltos juostelės, skaidrių, krosproceso skanų. man tai įdomus laiko praleidimas, įdomesnis nei tarkim, trankytis naktimis po klubus. kiekvienas pats sau pasirenka laisvalaikio veiklą. šemia periode man įdomu fotografuoti ir eksperimentuoti su juosta. skaitymo ir galvojimo yra kur kas daugiau, nei apie skaitmeną (skaitmeninį aš tiesa irgi turiu ir ji naudoju, kai reikia daug, nebrangiai ir užtikrinto rezultato).
o kad tai būtų bumas irgi negirdėjau. nu randa žmonės kur pas gimines senas juosteles ir išfotografuoja. aš gavau kaip priedą prie aparato kai pirkau. kokių 15 kodak portra 120 ritinėlių. ką man juos - išmesti? mokausi su jais. išmokau kaip įdėti reikia, kaip išimti, pabandžiau kaip rolfilmas šiesoje apsišviečia ekspoziciją nustatinėti ir pan. kai reikia "rimtai" fotografuoti - statau šviežutėlį ilfordą ar fuji.

dabar į roolio klausimą: nu skirtingumo priežastis aš kaip ir aprašiau - tai arba ekspozicijos klaida, arba kitokia juosta, arba kitoks ryškinimo procesas. o aparatas pas mane tikrai full manual - tiek fokusas, tiek ekspozicija. ekspoziciją nustatau pagal juostinio canon parodymus. galvojau pirkti eksponometrą, bet jei pigus - tai seleno pagrindu ir rodys marso orų prognozę. jei rodo grai - tai kaina nuo 700 lt ir pagal gabaritus menkai canonui nusileidžia.

p.s. fotografuoti save....įdomus užsiėmimas, turbūt. bet aš jo nesuprantu. bandžiau - nepatiko, prastas iš manęs modelis matyt. o ir ką daryti su tokuiom nuotraukom? pačiam savimi grožėtis?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 11 08, 14:52)
p.s. fotografuoti save....įdomus užsiėmimas, turbūt. bet aš jo nesuprantu. bandžiau - nepatiko, prastas iš manęs modelis matyt. o ir ką daryti su tokuiom nuotraukom? pačiam savimi grožėtis?

fotografuoju save. paskui groziuosi ne savimi, o savo darbais smile.gif
Atsakyti
Aha ... idomus budas ave isreiksti smile.gif . Nebandziau saves fotkit biggrin.gif , bet gal ir pabandysiu kada rolleyes.gif tik va distancini valdyma reik isigyti tada tai be problemu smile.gif smile.gif

Gal geriau seimyna fotkinsiu, bus bent jau kaip kitiem parodit. O tai sakys kad esu Narcizas koks doh.gif

Jo, del temos pavadinimo tai gal ir nevisai tikslingas, bet kai uzvedinejau tema, tai nesinorejo rasyti : Zmoniu, fotografuojanciu i fotojuosteles, patirties pasidalinimo vieta. lotuliukas.gif
Manau supranta visi kas norima pasakyt.

Del modeliu tai manau klaida padarei sakydamas, kad uz dyka fotografuosi. Reikejo sakyt, kad fotografijos kainuos tik pagaminimo savikaina ir juostos. O darba padengsi is savo kisenes, nes reikalinga isbandyt naujai isigyta technika. Nes prireikus dirbt rimta darba, nebus kada zaist mirksiukas.gif . Ir nenustebciau, kad butum surades modeliu, kurie susigundis pasinaudoti tavo naujos technikos isbandymo momentu bigsmile.gif

P.S. ''Nereik nuvertinti saves, ir kiti ziures i tave su pagarba''
.roolys.
Atsakyti