Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(sillwio @ 2007 09 30, 10:01)
Ar priimsi ir mane čia, Rooly? Vakar pas mane atejo nauji metai, gimtadienis ir velykos smile.gif Įsigijau juostinį Nikon f65 ir blykstę sb-800.

Visada prasom mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 09 28, 22:44)
Na tikrai ne tu vienas lankaisi  mirksiukas.gif tik mes visai nebefotografuojam - laiko stoka verysad.gif
barso pastebejimas - ''Fujifilm FUJICOLOR PRESS 800 ISO hm g.gif neteko tokios matyt g.gif ''
beje, su pergale praeitam fotokonkurse 4u.gif

Tu juosteliu nebera pardavimuose jau senai .. Dabar yra analogiska juosta ''Fuji SG800 135-36 new''.
Atsakyti
sveiki raritetų mėgėjai biggrin.gif atsiprašau, kad lankausi tokiais prišokimais. džiugu, kad yra bent vienas narys, kuris palaiko ją gyva.

pas mane irgi kaip ir Kalėdos mirksiukas.gif nusipirkau e-bajui BRONICA ETRS, kadras 6x4,5. ilgai rinkausi tarp kvadrato ir 645 formato ir nusprendžiau vis tik 645 naudai. kvadratą jau kaip ir turiu - kievas visai padoriai dirba (žemiau įkeliu foto iš atostogų graikijoje, kur buvau nusivežęs senuką.... oi kiek fiziniu pastangų tam reikėjo). be to kvadratu spausdinti nuotraukas sudėtinga, daug nusikerpa, o portretai tuo labiau kadruojami stačiakampiu. be to ir 6x6 sistema sunkesnė, iš rankų nelabai pafotografuosi.

kamera labai patenkintas. viskas veikia ir labai patogu. bet ji tokia... kaip čia išsireiškus - darbininkė. fotografuoti kievu veža procesas, čia gi labiau panašu į 35 mm SLR. tai vat ir nusprendžiau laikyti abi kameras.

dėl spalvotų juostų grūdėtumo. na bendrai, kuo aukštesnis ISO - tuo didesnis grūdas. protingi žmonės man sakė, kad norint mažesnio grūdo reikia duoti daugiau šviesos (ypač patalpose ar blogesnio apšvietimo sąlygomis). ISO 400 eksponuoti per 1/3 stopo mažiau (arba daryti ekspokorekciją arba nusistatyti mažesnį ISO. mano canone berods stačiau ISO 320).

na o čia pvz iš Griakijos:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

juostelės skirtingos kodak portra, ilford HP4, kodak T-Max
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 10 03, 09:54)

Labai geras vaizdelis thumbup.gif nekasdieniskas. Sitokiui kadrui vieta ant sienos ... Kokiam nors pajurio restoranelyje drinks_cheers.gif

Dar klausymas apie technika , kuria nutraukei si kadra ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 03 spalio 2007 - 20:06
senukas Kiev 6c (kadras 6x6), objektyvas kitinis - Vega, 90 mm židinio nuotolio (kas 35 mm kamerai atitinka 50 mm), kažkos indiškas noname poliarizacinis filtras, juosta kodak t-max iso 400, kurią reikėjo išryškinti iki 1999 metų ir minilabinis fuji skaneris.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 10 05, 12:28)
senukas Kiev 6c (kadras 6x6), objektyvas kitinis - Vega, 90 mm židinio nuotolio (kas 35 mm kamerai atitinka 50 mm), kažkos indiškas noname poliarizacinis filtras, juosta kodak t-max iso 400, kurią reikėjo išryškinti iki 1999 metų ir minilabinis fuji skaneris.

Na tai dar karta irodo kad ne technikoj esme, cool.gif ... Tikrai super fotografija.
Atsakyti
sena tiesa, kad otografuoja ne aparatas. neseniai skaičiau vieno fotografo mintis, kad dažnas fotografuojantysis tiesiog iššvaisto kone 20 metų ieškodamas "geresnio aparato" ir tik supratęs, kad tokio tiesiog nėra pradeda fotografuoti. pritariu visu 100 procentu, kad aparatas viso labo neturi trukdyti fotografuojant, neturi būti kliūtis tarp fotografo ir objekto. tai bando paneigti marketologai, kepantys naujus aparatų modelius kaip prancūziškas bandeles ir sakantys, kad dabar jau modelis - pats pačiausias ir garantuotai kiekviena nuotrauka - šedevras. bet nusiperka žmogelis tokį aparatą - o šedevrų kaip nėr, taip nėr.....
Atsakyti
Truputis svieziu vaizdeliu...
Nikon F75 Nikkor 85mm F1.8D ISO-800. ''Upelis''
user posted image

Nikon F75 Nikkor 85mm F1.8D ISO-800. ''Medis stipresnis uz akmeni''
user posted image

Nikon F75 Nikkor 85mm F1.8D ISO-800. ''Briedis''
user posted image

Nikon F75 Nikkor 85mm F1.8D ISO-800. ''Seimyna miske''
user posted image

Nikon F75 Nikkor 85mm F1.8D ISO-800. ''Lights in Alingsas 2007''
user posted image
Atsakyti
Rooly, grazu thumbup.gif Labiausiai patiko briedis, faini briedziai pas jus miskuose vaiksto biggrin.gif
Dar klausimukas butu...Nesuprantu savo skanerio...norejau keleta senu kadru perskanuot, bet tas kad ji kur galas neveikia. Tai idomu pasidare, jei ryskinant juosta ir spausdinant nuotraukas, paprascius sudeti nuotraukas i CD diska ax.gif Ta pati "juostine" kokybe islieka? Ar bandet kas? Nes galvoju, jei neiseis su skaneriu susitarti, vistiek noriu nuotraukas ir pc tureti.
Vakar pirma juostele ispyskinau...nezinau kas gausis, nes juostele fotike tupejo pora metu doh.gif Jauciu nuotraukos tiesiai i siuksline bus, bet visiteik pabandysiu spausdinti, idomumo delei...
O artimiausiu metu isbandysiu, nusipirkau kazkokia j/b juosta- KodakProfesional BW400CN g.gif
Beje mano fiksas 50mm kuo graziausiai uzsisuka ant juostinio Canon EOS ax.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 19, 00:39)

O ko jam neužsisukti? smile.gif Juk dauguma objektyvų (tame tarpe ir visi Canon fiksuoto židinio objektyvai) atkeliavo iš 35mm juostos laikų smile.gif

Beje, aš irgi visai nesenai nusipirkau juostinį fotoaparatą: Pentax ZX-5n. Su visais parsiuntimais sumokėjau ~300Lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 10 19, 08:35)
O ko jam neužsisukti? smile.gif Juk dauguma objektyvų (tame tarpe ir visi Canon fiksuoto židinio objektyvai) atkeliavo iš 35mm juostos laikų smile.gif

blush2.gif Cia man toks klausimas anksciau iskiles buvo... biggrin.gif Galvojau, kaip toks naujas svytintis objektyvas gali tikti senukui juostiniui biggrin.gif Tinka thumbup.gif
O va zoominis sigma, kuri naudoju skaitmeniniui Canon, jau nebetinka ant juostinio smile.gif

Sveikinu su nauju pirkiniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 18, 23:39)
Rooly, grazu thumbup.gif  Labiausiai patiko briedis, faini briedziai pas jus miskuose vaiksto biggrin.gif
Dar klausimukas butu...Nesuprantu savo skanerio...norejau keleta senu kadru perskanuot, bet tas kad ji kur galas neveikia. Tai idomu pasidare, jei ryskinant juosta ir spausdinant nuotraukas, paprascius sudeti nuotraukas i CD diska ax.gif  Ta pati "juostine" kokybe islieka? Ar bandet kas? Nes galvoju, jei neiseis su skaneriu susitarti, vistiek noriu nuotraukas ir pc tureti.
Vakar pirma juostele ispyskinau...nezinau kas gausis, nes juostele fotike tupejo pora metu doh.gif  Jauciu nuotraukos tiesiai i siuksline bus, bet visiteik pabandysiu spausdinti, idomumo delei...
O artimiausiu metu isbandysiu, nusipirkau kazkokia j/b juosta- KodakProfesional BW400CN g.gif

Dekui uz komplimentus mano kadram mirksiukas.gif , briedis turejo but susirupines ir besizvalgantis i sonu pajutes pavoju lotuliukas.gif , bet manau supranti kaip su vaikais lengva dirbt lotuliukas.gif . Tai jiem mesijuok, tai lupas patempk, tai nejudek ... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o gaunas taip kaip gaunas.

Jo as butent taip ir darau dabar. Isryskina juosta laboratorijoj ir nuskanuoja negatyva i CD. Kadangi nuotrauku ant popieriaus nespausdinu, tai kaina iseina ta pati. Bet namie perziurejes kokios gavosi kokios ne, ar patiesint kokia. Po to galiu nusiust ir isspausdinti ant popieriaus. Arba su negatyvu nueit ir pasigamint kuri patiko.
Tiek archyvuot fotografijas patogiau tiek vietos maziau uzima.

Dar noriu susirast lab. kurie gali nuskanuot RAW formatu o ne JPEG. Butu rimciau norint kazka pataisyt fotografijoj ar bent jau archivuot tikrai gerai pavykusius kadrus.

Manau nuotraukas kelia i CD visuose fotolab. Ir skanuoja jie negatyva, o ne popierine fotografija.

Su bendradarbiais pasnekejau, tai jie i skaidre fotografuoja. Sake tiek spalvos tiek kokybe yra geresne. Gal kiek sudetingiau fotografuot (jaurios juostos pereksponavimam) bet manau reik paciam pabandyt. smile.gif kai isbaiksiu savo juosteliu arsenala uzsipirksiu skaidriniu juostu. Jas taippat ant popieriaus be problemu manau spausdins, nes visi lab. nuskanuoja juosta ir tada skaitmeniniu budu perkeliama ant popieriaus. Rankomis svieciant fotografijas manau susimoketum desimt kart daugiau rolleyes.gif

P.S. Laukiu tavo kadru mirksiukas.gif , tikrai idomu pamatyt kaip kitiem gaunas..
Atsakyti