Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Puikūs darbai. Ačiū, andriuska, už nuorodą.

Tai niekas nenorit pasimokyti? Sansara, Gaziulka, Sayonara...? Ar dar nenorite per anksti planuoti?
Parašykit, ką manot dėl meeto mirksiukas.gif
Atsakyti
Tik aš bakelio tai ko gero taip ir nesusiorganizuosiu. šnd jį parvežė, bet plačiai juostai ir vyrija nusprendė, kad man netiks. kol kas aš nieko apie tai nenusimanau tai ir sutikau, kad netiks smile.gif
Atsakyti
reikėjo imti. jei rusiškas, tai ten galima iš karto dvi siauras ryškinti. o jei ir ne - negali žinoti, gal kada prie plačios pereisi...pvz. kai pamatysi skirtumą mirksiukas.gif
Atsakyti
puriena, vaziuosiu kazkada i kalvariju turgu kopustu pirkti, paziuret tau bakeliu? biggrin.gif siaip imesk man i az savo mob, jeigu kada pamatysiu, paskambinsiu, ar dar reikia nupirkt mirksiukas.gif

isryskinau savo antra juosta - su atidarymu sikart vyrui greiciau pavyko biggrin.gif bet bet nusivylimo biski yra - gan nemazai eksponavimo klaidu matau sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 15 lapkričio 2008 - 18:31
Puriena, tiesą sakant, turėjau Tau parašyti dėl susitikimo mokytis, bet neprisiruošiau. aš pati dalyvausiu, taip kad ir Tu atvažiuok smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Na tada gerai, bandysim sudalyvauti mokymuose smile.gif Jau laukiu rolleyes.gif

Gaziulka, pažiūrėk man bakelio - ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 15, 19:30)
isryskinau savo antra juosta - su atidarymu sikart vyrui greiciau pavyko biggrin.gif bet bet nusivylimo biski yra - gan nemazai eksponavimo klaidu matau sad.gif

o kaip tai atrodo? ar vienas kadras šviesesnis, kitas tamsesnis? ar visa juosta į kažkurią vieną pusę? ir kuom matuoji šviesą?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 15, 22:40)
o kaip tai atrodo? ar vienas kadras šviesesnis, kitas tamsesnis? ar visa juosta į kažkurią vieną pusę? ir kuom matuoji šviesą?

ne, as tiesiog kai kur eksperementavau visai tamoj, arba su nedaug apsvietimo (bet su ISO 400 nereik tiketis stebuklu cool.gif - tiesa, toj vietoj bandziau nustatyt ISO800, galvoju, gal vis tiek kas nors matysis, bet tokiu atveju matyt visa juosta reikia push'int, o as gudruole norejau). bet ir su ryskinimu, tiesa sakant, sikart turejau viena gabala sugadintos juostos, tuoj idesiu pvz, norejau paklaus, i ka tai panasu: turiu itarima, kad nelabai gerai ivyniojau juosta i bakeli ir vietomis ji sulipo g.gif
Papildyta:
va, tiesiog gabalas juostos (vienoj vietoj is eiles 6-7 kadrai) daugmaz toks vaizdas. kitur - daugiau ar maziau ok

user posted image

user posted image
Atsakyti
Gaziulka, o tai galima fotike didinti ISO, jei juosta yra mažesnio? Labai sudomino.

Fotokūdroje labai faina tavo "aleee-op" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 11 16, 17:30)
Gaziulka, o tai galima fotike didinti ISO, jei juosta yra mažesnio? Labai sudomino.

Fotokūdroje labai faina tavo "aleee-op"  thumbup.gif

tai galima, jeigu visa juosta ant to pacio padidinto fotografuoji ir paskui atitinkamai ryskini (aukstesnes temperaturoj ryskale arba ilgesni laika) - cia tuo push'u ir vadinama, kaip as suprantu. ir pull'as - kai zemesni negu tikra juostos ISo nustato. aisku, yra t.t. ribos - is 100 juostos 1600 nepavarysi, bet per 1-2 ISO zingsnius tikrai galima

man irgi patinka, bet kudros vertinimai tuo neitikina cool.gif siaip kzk nelabai vykusi sita juosta, vos vienas kt sirdziai mielas kadras.

http://en.wikipedia....Push_processing
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 16 lapkričio 2008 - 17:41
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 16, 17:35)
man irgi patinka, bet kudros vertinimai tuo neitikina cool.gif siaip kzk nelabai vykusi sita juosta, vos vienas kt sirdziai mielas kadras.

Na ir kas tie kūdros vertinimai irnesakyk.gif Subjektyvūs ir tiek. O tavo darbelis nepopsinis. Tame ir grožis, kad nepozuota, natūrali kasdienybės ištraukėlė. Man tai tokie kadrai be galo artimi.

O dėl nepavykusios juostos tai yra geras priežodis pas mane - mažiau yra daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 15, 23:55)
ne, as tiesiog kai kur eksperementavau visai tamoj, arba su nedaug apsvietimo (bet su ISO 400 nereik tiketis stebuklu cool.gif

reik tikėtis smile.gif ir iš iso 1600 gaunasi bevei begrūdžiai negatyvai, žmonės ir iso 6400 fotografuoja.

- tiesa, toj vietoj bandziau nustatyt ISO800, galvoju, gal vis tiek kas nors matysis, bet tokiu atveju matyt visa juosta reikia push'int, o as gudruole norejau).

jo. pošinti ar pulinti reikia iš karto apsispręsti ir visą juostą tik taip ir fotografuoti. čia su c-41 proceso bw galima sukioti, kaip tik nori, o su sidabrine taip neišeis.

bet ir su ryskinimu, tiesa sakant, sikart turejau viena gabala sugadintos juostos, tuoj idesiu pvz, norejau paklaus, i ka tai panasu: turiu itarima, kad nelabai gerai ivyniojau juosta i bakeli ir vietomis ji sulipo g.gif

panašu, kad sulipo. matyt pasukai ne tą kryptim ryškindama arba blogai įdėjai. antras panašiau - iš abiejų pusių negatyvas skaidrus ir gabalas 7 kadrai kaip tik viena apvija. matyt dvu kartus į vieną apviją susukai. kai susuki, prieš dėdama į ryškalus turi nykščiu berbraukti per apvijų briaunas (panašiai kaip profai pinigus kai skaičiuoja). turi pajausti, kuri apvija yra kietesnė.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 16, 18:35)
tai galima, jeigu visa juosta ant to pacio padidinto fotografuoji ir paskui atitinkamai ryskini (aukstesnes temperaturoj ryskale arba ilgesni laika) -

geriau ilginti laiką. pakėlus temperatūrą didėja grūdas ir gali astirasti vualis. nerekuomenduojama viršyti 20 C. vienam forume skaičiau, kad žmogus ryškina 16C tam, kad būtų normalus kontrastas ir neišlįstų vualis. tiesa ryškina jis 80 minučių kažkokiam skiestam ryškale. blink.gif

Papildyta:
o aš tik baigiau nuotraukas daryti. išbandžiau seleninį tonerį. negatyvą įdomios spalvos padarė: biški sepią bigsmile.gif o nuotraukas irgi įdomiai, tik dar nesuprantu - patinka man ar ne. bet užtat saugojimo laiką prailgina, bo sidabrą modifikuoja į kažkokią atmainą....ech, būčiau žinojęs, kad tai patiks, chemijai mokykloje daugiau laiko skirčiau...
Atsakyti