Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

nutvarkiau taip. padorios dabar spalvos? g.gif

user posted image

sansara, o kodel spalvota butinai i procentra reikia nesti, jeigu vis tiek aparatu ryskina g.gif ar ten kzk kitoks procesas?
Atsakyti
o. dabar spalvos normalios ir gyvos. asfaltas, žolė, čerpės - viskas o.k.
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Norėjau paklausti, ar senom rusiškom JB juostelėm ryškinti reik kažkokių spec ryškalų, ar jas ryškintų minilabe? Rankiniu būdu visą šitą esu darius n kartų pati, bet dabar neturiu nei bakelio, nei chemijos. Reiktų įsigyti, aišku, bet knieti greičiau pažiūrėt smile.gif
Ir jei juostelės su geroku išlaikymu (jas reikėjo apdirbti iki 1993.08 biggrin.gif ), ar reiktų laikytis instrukcijos, t.y. pvz 125 GOST ryškinti 7 min, kaip parašyta ant pakuotės, ar ilginti laiką? Fotkinta tai šiom dienom, ne anam amžiuj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 02, 18:58)
sansara, o kodel spalvota butinai i procentra reikia nesti, jeigu vis tiek aparatu ryskina g.gif ar ten kzk kitoks procesas?

vidutinis formatas pas mane. ir C-41 procesas. ten zinau tikrai daro, o ar kitur - nezinau
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 11 02, 19:26)
Sveiki smile.gif
Norėjau paklausti...

minilabas ne ryškinimo proceso pavadinimas, o vieta. o procesas yra c-41, e-6, na ir nežinau, kaip "rankinis" vadinasi. tai vat, tau reikia to "rankinio" daro procentre ir fototechnikoje. kadangi padarei vieną klaidą - nepakeitei juostelės jautrumo eksponuojant ( t.y. reikėjo bent dvigubai ekspoziciją pailgint ar net trigubai), tai dabar ją reiktų pušinti. o kažin ar procentras tai daro, bo ryškina mašina. bandyk gal fototechnikoje - ten kažkas rankom ryškina. ir būtinai nupasakok situacija. super rezultatų nesitikėk. aš kai tokią išryškinau, tai blink.gif jokių fotošopinių sendinimo pluginų nereikėjo. pinholas+lomografija+monoklis ir visokios kitios perversijos...

QUOTE(Sansara @ 2008 11 02, 19:27)
vidutinis formatas pas mane. ir C-41 procesas. ten zinau tikrai daro, o ar kitur - nezinau

dar daro akropolio fuji, žirmūnuose iki parduotuvėje (ten irgi fuji berods), šeškinėje prie gėlių turgelio fujimoje.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 02, 19:43)
minilabas ne ryškinimo proceso pavadinimas, o vieta. o procesas yra c-41, e-6, na ir nežinau, kaip "rankinis" vadinasi. tai vat, tau reikia to "rankinio" daro procentre ir fototechnikoje. kadangi padarei vieną klaidą - nepakeitei juostelės jautrumo eksponuojant ( t.y. reikėjo bent dvigubai ekspoziciją pailgint ar net trigubai), tai dabar ją reiktų pušinti. o kažin ar procentras tai daro, bo ryškina mašina. bandyk gal fototechnikoje - ten kažkas rankom ryškina. ir būtinai nupasakok situacija. super rezultatų nesitikėk. aš kai tokią išryškinau, tai blink.gif  jokių fotošopinių sendinimo pluginų nereikėjo. pinholas+lomografija+monoklis ir visokios kitios perversijos...

njooo... kas yra minilabas, tai jau aš žinau tongue.gif vat tik nemokėjau išsireikšti, kad paklausti, ar koks standartinis procesas toms juostelėms tinka smile.gif tai kaip supratau - netinka.
o dėl ekspozicijos - kadangi fotkinau su senuku Zenitu, tai viskas iš akies. užtai gali būti ir pereksponuota, ir nedaeksponuota smile.gif bet aš tų juostelių turiu dar kokias 5. paeksperimentuosiu smile.gif

Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
nu tai ko dar reikia? nusipirk/pasiskolink bakelį, fototechnikoje paimk ryškalų ir fiksažo, išfotografuok tas juosteles (tik ne iš akies, o ekspoziciją pagal skaitmeninį aparatą nusistatyk) ir ryškink. jei ir nepatiks, tai maksimum neteksi 40 litų (neskaitant bakelio kainos) ir galėsi pagrįstai sakyti "neeee, ryškinimas ne man"...arba paimti normalią juostelę ir aparatą ir pereiti į tikrą BW pasaulį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 02, 20:58)
nu tai ko dar reikia? nusipirk/pasiskolink bakelį, fototechnikoje paimk ryškalų ir fiksažo, išfotografuok tas juosteles (tik ne iš akies, o ekspoziciją pagal skaitmeninį aparatą nusistatyk) ir ryškink. jei ir nepatiks, tai maksimum neteksi 40 litų (neskaitant bakelio kainos) ir galėsi pagrįstai sakyti "neeee, ryškinimas ne man"...arba paimti normalią juostelę ir aparatą ir pereiti į tikrą BW pasaulį mirksiukas.gif

na, kad patiks, tai žinau smile.gif kablys nugaroj nuo senų laikų. tik per kraustymusis išbarsčiau kažkur savo techniką.
žodžiu, eisiu chemijos ieškot smile.gif
Atsakyti
kilsteliu temą su įdomiais ryškalų receptais blink.gif http://forum.pinhole...php?topic=167.0
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 11, 21:33)
kilsteliu temą su įdomiais ryškalų receptais blink.gif  http://forum.pinhole...php?topic=167.0

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif išradingumas žmonių beribis, ypač patiko šis natiurmortas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 11 12, 08:57)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif išradingumas žmonių beribis

nu jo, nufotografavo žmogus "ryškalą" ir "idėjų generatoriaus kurą" biggrin.gif bet ten dar ir prie lėktuvo yra... gaila negeriu tirpios kavos, o šiaip įdomu būtų pabandyti. o dar patiko pasakojimas apie karo korespondentus, kurie fiksuodavo negatyvus šlapime blink.gif o jei kadrai buvo verti dėmesio, tai siūsdavo juos į redakcijas, kur jau normaliai fiksaže palaikydavo. beliko dar sužinoti, kad galima vietoj emulsijos kokį batų tepalą ant celofano tepti ir ekonomikos nuosmukis mums nebaisus: batų tepalo, tirpios kavos, sodos ir šlapimo visuomet bus galima gauti lotuliukas.gif
Atsakyti
va čia dar krizės laikotarpiui nereiks objektyvų pirkt smile.gif Aišku, gal fotikas nebūtinai toks krūtas smile.gif
o pabandyti tą su skylute dangtelyje visai ruošiuosi smile.gif
su kava nebandysiu smile.gif
ir dar turiu mintį - pinholą ne su viena skylute, o su keliom smile.gif įdomiai turėtų gautis smile.gif
Atsakyti