Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

nusipirk/gauk bakelį (vieno užtenka, tik žiūrėk, kad spiralės nenulaužtos būtų) ir išfotografuok kelias b/w juostas (pradžiai tiks ir tos ilford pan po 10 lt....jos tik mokymuisi ir tetinka, tiek galiu pasakyti, kai pabandžiau po didintuvu pakišti). ir lauk. ateis į tavo gatvę šventė. jei planai nepasikeis, tai lapkričio 29 d. (šeštadienis) aš būsiu laisvas ir ketinu tą dieną skirti know how dalybai į kairę ir dešinę, jei tik norinčių atsiras.
Atsakyti
Sutarta drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu idedu savo klaidu, gal kas pasiulys kokiu ideju, kas ne taip buvo. zdz, isryskinau savo spalvota juostele kodak ultramax 400 lyg, tai beveik visose foto gausybe siuksliu - cia kas? ryskinimas, dziovinimas, skenavimo problema? g.gif ir antra, nu nezinau, kzk ziauriai truksta kokybes tom foto, visos tokios lyg senobines butu, su isplaukusiu fokusu - ir nepasakyciau gi, kad visai jau fokusuot nemoku g.gif

user posted image

user posted image

o sitoj atspalvis kzk unreal, is kur tik?? buvo paprasta apsiniaukusi diena unsure.gif
user posted image

ir organizacinis dalykas
Victor kviecia pas save sestadieni (arba sekmadieni, dar patvirtis veliau) 10.00 val. i teorine paskaita apie j/b ryskinima, juostu saugojima ir t.t. Apie 2 val uztruktu. Noretu 5 pakeliu ilford ryskalo (viso - 90lt fototechnikoje). Kas galetu/noretu? Paprase mane perimt organizacinius rupescius, nes mums tarpusavy paprasciau susitarti, negu jam su kiekvienu atskirai. Sayonara, Sansara, Andriuska, Puriena?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 10 15, 20:30)
nu idedu savo klaidu, gal kas pasiulys kokiu ideju, kas ne taip buvo. zdz, isryskinau savo spalvota juostele kodak ultramax 400 lyg, tai beveik visose foto gausybe siuksliu - cia kas? ryskinimas, dziovinimas, skenavimo problema? g.gif ir antra, nu nezinau, kzk ziauriai truksta kokybes tom foto, visos tokios lyg senobines butu, su isplaukusiu fokusu - ir nepasakyciau gi, kad visai jau fokusuot nemoku g.gif

user posted image

user posted image

o sitoj atspalvis kzk unreal, is kur tik?? buvo paprasta apsiniaukusi diena unsure.gif
user posted image
ir organizacinis dalykas
Victor kviecia pas save sestadieni (arba sekmadieni, dar patvirtis veliau) 10.00 val. i teorine paskaita apie j/b ryskinima, juostu saugojima ir t.t. Apie 2 val uztruktu. Noretu 5 pakeliu ilford ryskalo (viso - 90lt fototechnikoje). Kas galetu/noretu? Paprase mane perimt organizacinius rupescius, nes mums tarpusavy paprasciau susitarti, negu jam su kiekvienu atskirai. Sayonara, Sansara, Andriuska, Puriena?

aš negalėsiu, deja, nes arba vaikas sirgs (jau sirguliuoja), arba važiuosim (jei nesirgs) pas senelius.. 4u.gif
Atsakyti
aš pasuoju.

o ėl juostos - suprantu, kad ne pati ryškinai, o labe. šiukšlių galėjo prisigaudyti bet kur: pradedant neplauta ryškinimo mašina, toliau labe kai gulėjo (gal ant grindų netyčia numetė?) toliau transportuojjant ir skanuojant (tos nefokuse šiukšlės matyt ura ant skanerio stiklo - jį irgi reikia švaroje laikyti). o dabar trumpai apie laikymą: kad susuktų negalima laikyti - tai manau visiems aišku. tada kai ryškinom sudėjau kažkuriai jūsų negatyvus į popieriaus armonikėlę - irgi not gud, nes popierius nuo lankstymosi ir pan. plaušelius mėto, o juosta vis tik polietilenas ir linkusi elektrintis. polietileniniai sliveriai irgi not gud. juose dedant/išimant negatyvas įsielektrina ir traukia dulkes iš aplinkos (o jų ten yra milijardai). geriausias variantas - "pergamentinio" (dar vadinamo sviestinio)popieriaus sliveriai. pats tokiais naudojuosi ir jumi to linkiu. dar vienas pliusas -negatyvas juose '"kvėpuoja" - t.y. medžiagos, po truputį išsiskiriančios dėl vis dar vykstančių procesų išeina į aplinką, o nesikaupia, kaip plastikiniame sliveryje ir neardo negatyvo. vienintelis minusas - drėgmė. jau jei pašlaps - tai amen.

su fokusu tai dar puse bėdos, bet vat spalvos tai blink.gif jau N+1 kartą sakiau: kokia prasmė fotografuoti spalvota juosta? skaitmenos amžius juk. spalva - skaitmena. bw- jei ryškini ir spaudi foto šlapiuoju būdu - mūsų viskas. kas myte buvo ir matė mano kelis kuklius bandymus 30x24 - paliudys manau. spalvotą juostą pirk tada, kai neduok dieve kur kelionėje ar atostogų metu pareis skaitmena. tada taip, imi objektyvus, suki prie juostinio body ir kiši spalvotą juostą. turi spalvotus prisiminimus. o šiaip - nu nematau prasmės. nematau. nu skaidrė dar dar. ir tai, kai viską sukalkuliuoji, tai geriau projektorių nusipirkti. galėsi ir skiadres žiūrėti ir filmus kaip kine biggrin.gif
Atsakyti
tingiu kiekvienai atskirai rasyti, kai visi visu atsakymus mato, kzk paprasciau susitarti. tai va:

Victor siulo taip. Jis yra laisvas pvz siais savaitgaliais, lapkricio 1-2 ir 8-9. Mums visiems, norintiems dalyvauti teorinej paskaitoj apie j/b ryskinima ir co, reiketu pasirinkti tenkinanti savaitgali. O tada mazdaug diena pries Victor galetu tiksliai pasakyti diena ir valanda (nes savaitgaliai jam darbingiausios dienos, ir jo paties planai gali netiketai keistis). Ar tinka? Turim nuspresti del savaitgalio. Victor pageidaujamas ryskalas kainuotu apie 90 lt - kaina ismetytumem ant dalyvaujanciu skaiciaus.
Atsakyti
Šis ir ateinantis savaitgalis susitikimui - niekaip verysad.gif Dėl lapkričio 8-9 dar nežinau. Kol kas lyg nesuplanuotas.

Na su spalvom tai labai čia įdomiai nukrypę g.gif . Nemaloniai nustebintų jei tokias gaučiau.

Aš Andriuska su tavimi nesutinku, kad spalvota juosta yra blogiau nei skaitmena. Juostoje aš matau visai kitokį vaizdą nei skaitmenoje. Man patinka vaizdo minkštumas, šviesos perteikimas, spalvų perteikimas - na jie visai kitokie. Man sunku tai paaiškinti tiesiog žodžiais. Čia daugiau žaidžia mano jausmai, nei sveikas protas biggrin.gif Skaitmeninis vaizdas man yra šaltas, kietas, stiklinis ir pagaliau sintetinis biggrin.gif O dar kai PS'o be galo be krašto..Pykit, kiek norit, kas nesutinkat, bet mano galvelėje šviečia taip ir ne kitaip. Būna situacijų, kai be skaitmeninio tiesiog negali. Žinai, kad reikės daug kadrų, reikės greitos reakcijos ir imi skaitmeną. Čia kaip Sansara - spjaudau ir geriu biggrin.gif Na bet nemielos man tos nuotraukos, nors tu ką doh.gif Ligonis aš jau.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 spalio 2008 - 15:36
o viazdą matai juostoje, ar skane per LCD monitorių? mirksiukas.gif
taip, sutinku, jos atrodo kitaip. minkštesnės, nes skanuojant pasimuilina detalės (o šarpinti negražu), spalvos nuplaukusios, nes baltos spalvos balanso skanuojant nieks nenustatinėja, o kiekviena juosta duoda savo atspalvį. vienintelis dalykas, kuris gali būti teigiamas - tai normalus erdvės perteikimas, nes yra pilnas kadras. na gal kiek platesnis dinaminis diapazonas kontrastingose scenose. aš niekam neperšu savo nuomonės. tik pasakiau iš savo patirties. nematau prasmės leisti pinigus spalvotoms c-41 proceso siauroms juostoms, kurias vėliaus skanuosi planšetiniu printeriu ir žiūrėsiu per LCD monitorių. o leisiu pinigus tikroms sidabrinėms plačioms juostoms, kurias vėliau ryškinsiu ir nuotraukas iš kurių darysiu šlapiu optiniu būdu. labai paprasta mintis. ją galima suprasti ir priimti. galima ginčytis ir įrodynėti savo tiesą. aš su malonumu paklausysiu argumentus. vieną apie jausmus jau supratau. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 10 23, 19:36)
o viazdą matai juostoje, ar skane per LCD monitorių? mirksiukas.gif

Žinoma, kad skane. Taigi juostelėje turėtų būti dar geriau g.gif Bet yra vienas bet... Mane neramina štai kas. Kažkodėl skane nuotrauka žiūrisi geriau, nei ant popieriaus g.gif Bandžiau keletą nuotraukų popieriniame variante ir man pasirodė, kad kokybė prastesnė nei matau monitoriuje. Ar čia labas kaltas, ar taip ir turi būti?
P.S. Ryškinimo bakelio vis dar ieškau. Pažįstami apklausti - niekas neturi. Turbūt reiks siūstis g.gif
Atsakyti
o kas tau gražiau? spalvos, ryškumas, erdvė? "gražiau" reikia pasistengti paaiškinti.
man kai kurie kadrai skanuoti irgi gražesni. tiksliau sakant - juos ištraukti geriau sekasi. greičiau. nes patampei kreivasias ir matai. o tamsiam kambaryje negali taip greitai ir akivaizdžiai daryti. o labe nieks nežaidžia. ten žiuri paprastai. ekspezicija - normos ribose, spalvos - normos ribose ir o.k.
vat šiandien tinklapiuką radau: www.frugalphotographer.com ten DUK yra neblogų pamąstymų apie įprastą ir skaitmeninį procesą.

o dėl bakelio - siaurai juostai tikrai bent pas kelis mačiau kalvarijų turgaus sendaikčiuose.
Atsakyti
"atšaudžiau" šviežiai atkeliavusią ADOX juostelę. vat tiesiog panižo rankos. ir kartu pažiūrėjau kaip pušinasi. ir kaip naujasis objektyvas (40 mm) veikia. vat kiek zuikių nušoviau biggrin.gif

lauke 40 mm:

user posted image

ten pat 150 mm:

user posted image

namuose (įtariu, kad 150 mm) aš fotografuoju:

user posted image

mane fotografuoja:

user posted image

dviejų "fotomenininkų" autoportretas 40 mm (gerai, kad kabelį ilgą nusipirkau smile.gif ) :

user posted image

p.s. juostelė iso 125, eksponuota kaip 250.
Atsakyti
Andriuska, patika man tavo kadrai. Švarūs. Jb fainas.

O dėl tų spausdintų spalvotų nuotraukų tai ko gero labaiusiai galima kabinėtis prie ryškumo. Tokios paplaukę. Spalvos, erdvė - viskas normaliai. Bet, gerai pagalvojus, gal aš tik kabinėjuosi g.gif

Bakelio ir aš Kaune sendaikčiuose ieškojau smile.gif Yra dar vienas variantas - savaitgalį važiuojam į kaimą ir ieškosim palėpėje biggrin.gif Jei ten nebus, prašysiu vilniečių, kad nupirktumėt turgelyje mirksiukas.gif
Atsakyti