Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

andriuska, o su kuo vandens temperatura matuoji? ir dar gi taip gan tiksliai reikia g.gif

o purienai lyg labe ryskino, tai speju, kad nezino, daug ar mazai suko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 05 spalio 2008 - 17:27
andriuska, ne aš sukau, ne aš ryškinau. Pati kalta. Škias, kol nepradėsiu pati ryškinti, tol neverta gadinti jb juostelių verysad.gif Nes jau tokio broko ištaisyti neišeina su PS. Ačiū, kad nustatei priežastį, nes jau galvojau, kad gal aš pati juostelę blogai įdėjau, ar dar kas g.gif
Atsakyti
temperatūra matuoju termometru, kurįpirkau senukuose (toks kambario temperatūrai matuoti, bet skaičiukai ant plastmasės parašyti, kad nuo ryškalo ir fiksažo neištirptų cool.gif )

na procentras tai lyg ir mašina ryškina, tai negi ir ten pasitaiko? o jei kur kitur rankom - na tai nieko nuostabaus. eini į sendaikčių turgų ir perki bakelį. ir ryškini pati. kalvarijų turguj prieš mėnesį siaurai dar mačiau bent kelis.

o štai pvz.

tmax 400 kaip 800

user posted image

tmax 400 kaip 1600

user posted image

ir pabaigai kodak 3200 kaip 2500

user posted image

su pirma nuotrauka biški kreivosios patampytos, kad ne tokia pilka būtų, kitos dvi neliestos. siauroje grūdas išlindo ir triukšmai, bo negatyvas labai tankus ir planšetnikui sunku susitvarkyti. laukiu nesulaukiu laisvos dienelės ir su didintuvu padaryti bei normaliai įvertinti. kol kas pirmi įspūdžiai tokie - jėga. iso 800 arba 1600 žiema labai pravers. natūralus apšvietimas - kas gali būti geriau. o tai, kad iso gali keisti beveik kaip skaitmeniniam, iš viso praplėčia galimybes.

p.s. dar laukia ilford delta 3200 plati. tuoj šeima nusipraus ir eisiu ryškinti. ech, gerai vakar fotografavosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 05 spalio 2008 - 19:22
andriuska, kuo sios fotografuotos (fotoaparatas?)?
siaip vat sios foto yra patogios akiai kontrasto, detalumo atzvilgiu, priesingai nei gaziulka kur rode. g.gif kai pats skanuoji, gali tai kontroliuoti.
siaip foto tikrai neblogos (tiek techniskai, tiek siuzetiskai)
Atsakyti
aha, man irgi nieko. tik jose reikia į grūdą žiūrėti (o tiksliau stengtis jį pamatyti pirmose dvejose, nes trečioji akivaizdžiai gauna į kaulus, nors ir pulinta per 0,5 pakopos, o antroji pušinta per 2).

pirmos dvi - bronica (ekspozicija pagal krentančią šviesą)
trečioji - canon eos 50 su 50/1.8 (ekspoziciją parinko pats aparatas...ir neblogai sakyčiau, bo prieš tai buvo bandymas, tai užgrybavęs buvo kaip reikiant, bet matyt todėl, kad žvakes žmonės laikė ir jų šviesa suklaidino vargšelį).

išryškinau ir delta 3200. kai ištraukiau buvo lengvas šokas, galvojau apšviečiau. nes kol suvyniota buvo, tai atrodė juoda, tokio juodumo, kaip bakelio plastmasė. bet kai išvyniojau, tai supratau. ten pagrindas toks tamsus, vos ne kaip akiniai nuo saulės. siaurose kažkaip nepastebėdavau to (nors ilfordo tamsesnis, nei kodako). bet šiaip tai lyg ir viskas o.k. žiūrėsiu kaip skaneris susitvarkys. o didintuvas tai manau tikrai susitvarkys, tik ekspozicija reikėks kokias 100-200 sekundžių daryti blink.gif

p.s. po truputi pradedu galvoti apie užsakymą iš fotoimpexo. kažkaip popieriaus mažesnio formato pradeda mažėti ir gal dar juostelių. ar būtų norinčių kooperuotis?
Atsakyti
as prisijungciau. taip pat ir Kristina, kiek zinau smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 10 06, 10:22)
p.s. po truputi pradedu galvoti apie užsakymą iš fotoimpexo. kažkaip popieriaus mažesnio formato pradeda mažėti ir gal dar juostelių. ar būtų norinčių kooperuotis?

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 10 06, 08:22)

aš aš aš biggrin.gif
Atsakyti
ir aš juostų užsisakyčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
o.k. katalogą žinote (jis nuo rugsėjo atnaujintas). žiūrite ko norite, kainas (tos, kur didesnės, nes mažesnės be PVM). kainos koreaguojamos atsižvelgus į faktorius:

atsiskaitau paypal - fotoimpexas ima apie 4 proc. priemoką, nes paypalas tokią dalį nuo pavedimo pasiima;
siuntimas - jei "dramblių" nesiūsim - tai paskutinį kartą kainavo 15 eu (sinčiausi pora pokų 30x40 ir juostelų, tai dėžutė atitinkamo dydžio buvo.

belieka pagalvoti kaip dalintis siuntimo mokestį. mano variantas - proporcingai užsakomų daiktų vertei. tai jei kas užsisakys dvi juosteles ir tai sudarys 2 proc. nuo siuntinio vertės, tai siuntimas kainuotų 15x3,46/100x2=1,03 LT (čia tik pavyzdys). logika tokia, kad tie, kas užsako daugiau ar brangesnius ir nelabai pajaus tos pridėtinės siuntimo vertės.

jei tinka - tai renkames ir siunčiam norus andriuska <eta> puslapiai.lt sudarysiu grupę ir visą susirašinėjima su fotoimpex (išankstinę sąskaitą ir pan.) operatyviai siūsiu. realybėje tai pasirodo labai mažytė parduotuvėlė. ir kartais ne visada visko turi (na man su popieriumi buvo problemų). bet komunikacija ir logistika aukščiausiam lygyje. vokiška, skant, tvarka.

p.s. mielosios "skolininkės" mirksiukas.gif ir kiti prijačiantys. kaip dėl susitikimo? mačiau paralelei kalbama apie šį sekmadienį. planuojat dalyvauti.
p.p.s. pirmajame "šlapio" proceso know how dalinimosi seminare dalyvavo net du dalyviai (kaip supratau iš jų 50 proc. buvo paveikti imtis savarankiškų veiksmų biggrin.gif ). ar būtų norinčių antram (finaliniam) skausmingos patirties dalinimosi etapui - vaizdo perkėlimo iš juostos į popierių? veiksmas vyktų kažkurį lapkričio-gruodžio šeštadienį ir tam reikalui reikia skirti daug savo brangaus laiko (na kokias 4-5 val mažiausiai).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 10 06, 10:53)
o.k. katalogą žinote (jis nuo rugsėjo atnaujintas). žiūrite ko norite, kainas (tos, kur didesnės, nes mažesnės be PVM). kainos koreaguojamos atsižvelgus į faktorius:

atsiskaitau paypal - fotoimpexas ima apie 4 proc. priemoką, nes paypalas tokią dalį nuo pavedimo pasiima;
siuntimas - jei "dramblių" nesiūsim - tai paskutinį kartą kainavo 15 eu (sinčiausi pora pokų 30x40 ir juostelų, tai dėžutė atitinkamo dydžio buvo.

belieka pagalvoti kaip dalintis siuntimo mokestį. mano variantas - proporcingai užsakomų daiktų vertei. tai jei kas užsisakys dvi juosteles ir tai sudarys 2 proc. nuo siuntinio vertės, tai siuntimas kainuotų 15x3,46/100x2=1,03 LT (čia tik pavyzdys). logika tokia, kad tie, kas užsako daugiau ar brangesnius ir nelabai pajaus tos pridėtinės siuntimo vertės.

jei tinka - tai renkames ir siunčiam norus andriuska <eta> puslapiai.lt sudarysiu grupę ir visą susirašinėjima su fotoimpex (išankstinę sąskaitą ir pan.) operatyviai siūsiu. realybėje tai pasirodo labai mažytė parduotuvėlė. ir kartais ne visada visko turi (na man su popieriumi buvo problemų). bet komunikacija ir logistika aukščiausiam lygyje. vokiška, skant, tvarka.

p.s. mielosios "skolininkės" mirksiukas.gif  ir kiti prijačiantys. kaip dėl susitikimo? mačiau paralelei kalbama apie šį sekmadienį. planuojat dalyvauti.
p.p.s. pirmajame "šlapio" proceso know how dalinimosi seminare dalyvavo net du dalyviai (kaip supratau iš jų 50 proc. buvo paveikti imtis savarankiškų veiksmų biggrin.gif ). ar būtų norinčių antram (finaliniam) skausmingos patirties dalinimosi etapui - vaizdo perkėlimo iš juostos į popierių? veiksmas vyktų kažkurį lapkričio-gruodžio šeštadienį ir tam reikalui reikia skirti daug savo brangaus laiko (na kokias 4-5 val mažiausiai).

aš aš aš noriu dalvyauti visur, kur tik įmanoma, nes noriu bent jau ryškinti pati išmokti, visa kita dar tolimoje ateityje, bet procese sudalyvaučiau kuo mieliausiai. mažu kada staigia prireiks biggrin.gif

aš skolininkė. nepamiršau. blush2.gif
man siuntimosi ir kiti mokesčiai nelabai rūpi kaip padalinsi, taip bus gerai smile.gif aš šiandien iki vakaro atsiųsiu savo norus. ir ms'o gal irgi, nes jis žadėjo mane gana greitai informuoti, ko jam reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 09 27, 13:53)

žodžiu rašyti čia galima valandų valandas. reikia daryti susitikimą  drinks_cheers.gif .

jei Viktor siūlo - reikia pasinaudoti. iš jo paminėtų Lietuvoje yra tik D-76, pelesos gatvėje berods 28 lt kainuoja.

Sveiki,

atleiskit, kad ilgai buvau prapuoles- niekaip po atostogu neieinam i vezias..smile.gif

Kadangi yra norinciu pasimokyti- galbut noretumet/galetumet sia savaite? idealiu atveju butu darbo metu, bet turbut tokiu neatsiras- tai tada kuri vakara- esam Jeruzalej- gal parasykit cia ar i az kas kada galit- susiderintumem kaip nors.

O del ryskalu- del to, kad nelabai orientuojuosi kur ju isigyti Lt ir paskelbiau tokia akcija..smile.gif del d-76- jei butu galimybe geriau butu koks kitas- maciau fototechnika internet puslapyje siulo id-11 (http://www.fototechnika.lt/?prekes=&prekiugr=94&parent=54&grupes_pav=Fotochemikalai)- jei kas zaidziat su ebay- ten irgi yra ir man rodos gerokai pigiau.

siaip siulomas apmokymas- vienam vakarui- kazkur porai valandu-tai teorinis apmokymas- turekite su savim kuo ir kur rasyti, jei ka- suorganizuosim ir vietoj, bet gal kam patogiau konspektu sasiuvinys nei atskiri lapai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 10 06, 10:53)
kaip supratau iš jų 50 proc. buvo paveikti imtis savarankiškų veiksmų biggrin.gif ).

biggrin.gif o dabar tik nesijuokit tongue.gif

nusprendziau as sian ryskinti savo juosta pagaliau, visa seimyna namie, sergam. ok suruosiau bakelius, paruosiau chemikalus, pasipraktikavau uzsimerkus juosta vyniot. nu pasiruosiau kaip reikiant. uzsidariau tamsioj vonioj su vyno atidarytuvu ir juosta. krc, nieko man neiseina, kvieciu vyra - paduoda dar ir plaktuka. pasitesiu ranksluosteli ir kalu susinervinus. kasete deformuojasi, bet juostos kaip nematyt, taip nematyt. kvieciu vyra - sakau, sulauzyk man ta kasete kaip nori. Tas su savim atsiveda ir vaika, nes bijojau, kad sviesos neijungtu - tas sedi ant keliu ir verklena, kad jam nieko, matai, nesimato cool.gif MB irgi nieko neiseina - iseina repliu. grizta su jom - nieko neiseina. Susunervinus sakau - duok ta juosta, vis tiek jau turbut sugadinta, taip ar taip, reikia islauzyt. ir man kazkaip tai pavyksta bigsmile.gif nu paskui ryskinu, fiksuoju ir t.t. ir net kazka tai turiu (tiesa, su mechaniniais keliu kadru pazeidimais unsure.gif ), dziuna vonioj, vis uzsuku pasigrozet rolleyes.gif rolleyes.gif vakare gal nuskenuotu idesiu.

aisku, po visko dar kruva klausimu yra:

1) Kokiu normalesniu budu ta juosta is kasetes iskrapsyt? cool.gif Andriuska, paaiskink kaip vyras vyrui (jauciu, kt karta ir vel mano vyras bus pristatytas prie siu pareigu).

2) ar ryskindamas nenaudoji koki guminiu pirstiniu, ar galima? nes griauzia rankas po visko? unsure.gif

3) ar juosta po laikymo fiksaze dar reikia vandeniu praplauti? ka reiskia violetinis juostos atspalvis? Nepakankamai praplauta po ryskinimo?

Atsakyti