Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Gaziulka, ar naujoviskai, ar senoviskai, manau ne tame esme. o esme, kad darai ne tu ir tik tikimybe yra, kad fototechnikas pataikys su tavo noru, arba ne. ir cia nesvarbu ar juostele nesi, ar DVD, ar SD kortele... vis tiek, kiekviens zmogus daro pagal save: pasviesina, pakontrastina, atspalvis pvz ir nuo popieriaus gali priklausyt, koks jam patinka smile.gif ir rezultate turi tai, ka nori matyt kitas zmogus. bet tu to nekontroliuoji. sutaps - tavo laime, nesutaps - nelabai yra ka kaltinti. g.gif
pupeliukas dare procentre atrodo po vestuviu foto. ir atrode tikrai puikiai. ar spausdinimas senoviniu budu esme - nemanau.
Atsakyti
man atrodo, gausiu geriausia siais metais gimtadienio dovana - dede atkapste deze su savo pries 20 m pirktu didintuvu, tada buvo naujas bigsmile.gif dar Nu nezinau, nemaciau dar, kas per stovis, bet tikiuos, bus imanoma ka nors daryti - galesiu kontrastint, sviesint, ir tik save paskui kaltint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 16, 13:50)
man atrodo, gausiu geriausia siais metais gimtadienio dovana - dede atkapste deze su savo pries 20 m pirktu didintuvu, tada buvo naujas bigsmile.gif dar Nu nezinau, nemaciau dar, kas per stovis, bet tikiuos, bus imanoma ka nors daryti - galesiu kontrastint, sviesint, ir tik save paskui kaltint ax.gif

sveikinu su nuostabia dovana. as irgi tokios tikejausi, ale.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 15, 19:10)
ar bandei?

skiriasi rezultatai nuo "naujovisku" budu? ar kokiu kt nesamoniu - atspalviu ir co nepridaro?

nebandžiau, bet kadangi jie praktiškai mano darbo kieme įsikūrę, būtinai nunešiu kokį negatyvą ir pranešiu apie rezultatus..smile.gif
Atsakyti
mano debiutinis juostinis kadras. ryskinau, foto dariau procentre. vidutinio formato.
su andriuskos maloniai paskolintu kiev'u darytas. juosta Kodak T-Max 400.
cia nuskanuota jau padaryta foto
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 rugsėjo 2008 - 17:07
QUOTE(Sansara @ 2008 09 22, 17:06)
mano debiutinis juostinis kadras.

Pati ryškinai? bigsmile.gif Tokia itin kontrastinga, mano akimis. Nostalgiška miela nuotrauka. Grūdo nesimato g.gif Galvojau, kad 400 duoda grūdą. Šiandien aš nunešiau tokią pačią juostą ryškinimui. Atiduos tik penktadienį, geriausiu atveju. Jie ten surenka kelias ir neša ryškinimui. Ilgu laukti..
Atsakyti
Puriena, ne ne pati blush2.gif dar tokiam zaidimo lygmenyje, kad neuzsiimu pati niekuo be fotografavimo lotuliukas.gif
man irgi per kontrastinga... norisi svelsnes, juolab kai toks turinys. vat cia ir slyksciausia dalis prasideda, kad negali nieko kontroliuot....
nera grudo smile.gif nezinau kiek tai itakoja, kad negatyvas gi gana didelis gaunasi 6x6. todel nedaug kartu tera didinamas, kai spaudzia. mazam kadre, itariu, labiau matysis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 09 22, 18:59)
Puriena, ne ne pati  blush2.gif dar tokiam zaidimo lygmenyje, kad neuzsiimu pati niekuo be fotografavimo  lotuliukas.gif
man irgi per kontrastinga... norisi svelsnes, juolab kai toks turinys. vat cia ir slyksciausia dalis prasideda, kad negali nieko kontroliuot....
nera grudo smile.gif nezinau kiek tai itakoja, kad negatyvas gi gana didelis gaunasi 6x6. todel nedaug kartu tera didinamas, kai spaudzia. mazam kadre, itariu, labiau matysis smile.gif

Nežinau, aš irgi matysiu, kas pas mane gavosi su kontrastais. Ilgai aš tą juostą mūčijau ir fotkinau labai jau skirtingoje šviesoje - ir namie ir pajūryje ir kitur.. Viena aišku, kad išryškins valdiškai ir turėsiu džiaugtis tuom, ką gausiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 22 rugsėjo 2008 - 19:25
4u.gif
Sveiki,

paskaiciau apie bedas ir klausimus ryskinant juosteles ir galiu pasiulyti "master klase" apie juodai baltu juostu ryskinima(rotacinis ir nerotacinis (погружной) budai). Zinias keisciau i chemija: 0,5l AGFA Rodinal arba 5l Microfen arba 5l D-76 arba 5l ID-11.
Jei bus susidomejusiu- parasysiu ko ketinu pamokyti tiksliau ir sutarsim kada (grupe- iki 5 zmoniu, viskas vyks rusu k., galimas vertimas, vieta- Vilnius, Jeruzale).
Atsakyti
va primeciau programa mazdaug:

Мастер класс по проявке фотоматериалла

- физико-химический состав чёрно-белой плёнки

- Классификация проявителей и их хим состав.

- необходимый набор инструментов для качественной обработки плёнки от минимума до максимума.

- факторы, влияющие на результаты обработки фотоплёнки.

- методика обеспечения стабильных результатов обработки плёнки.

- выявление проявкой микроструктуры ( зернистость, сенсибилизационная кривая и коэффициент контрастности) плёнки.

- обработка различных форматов чёрно-белой плёнки.

- специфика обработки нестандартных чёрно-белых фото и кино плёнок.

- хранение и архивация плёнки.
Atsakyti
as noreciau. tik butu gerai, kad pasakytumet, kur tos chemijos gauti (fototechnikoj musu butu?) Jeigu kam butu problemu su rusu kalba - galeciau pavertejauti vietoj. tik specifiniu fotografiniu terminu galiu tiksliai nezinoti.
Atsakyti
rekomenduokite kokia nors nepernelyg kontrastinga (gal net sakyciau i svelnesne puse) j/b juosta su graziu grudeliu. Turejau Kodak Tri-X 400 visa poka, arteja i pabaiga, noriu ka nors kt isbandyt. TX pasirode gan stipriai kontrastingas (kas man nevisada patiko), ir grudelis kazkodle nelabai matosi, nors gal 400 taip ir turi matytis.
Atsakyti