Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(andriuska @ 2008 07 29, 10:58)
na štai ir praėjo pirmieji lauko bandymai. likau labai patenkintas tiek procesu, tiek ir rezultatu. fotografavau canon 300 ir yashica. canone laiks nuo laiko bandžiau pažiūrėti, ką jis pasiūlys. situacija tokia: jei situacija paprasta ( žmogus apšviestame lauke arba portretas stambiu planu, kuomet apšvietimas vienodas) tai aparato ir eksponometro parodymai idealiai sutampa. tačiau jei sudėtingesnė situacija pvz. kai pirmame plane stovintis apšviestas ryškia saula ir užima mažiau nei 20 proc kadro, o už jo yra medžių šešėlis, parodymai ryškiai skirėsi, per kokis 2-3 stopus. aparatas siūlė pailginti išlaikymą matyt tam, kad suvienodintų šešėlius ir šviesas. manau rezultatas būtų nekoks (galva, baltos kelnės, pečiai peršviesti, užtat lapai gal atsirastų).

Andriuska, idomiu koki matavimo buda buvai ijunges canon'e. Man keista, kad jis prasauna 2-3 stopais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 29 liepos 2008 - 16:33
matricinį. jei skaičiuoti matematiškai žiūrint - nieko keisto. 1/5 kadro nuo 80 iki 100 proc. baltos. o 4/5 beveik 0. dar priklauso nuo to, kaip jutikliai išsidėstę kadre. ju juk 35 berods. taigi, yra tikimybė, kad balta spalva pataikė net mažiau, nei 1/5 jutiklių. pvz. 4 arba 3. tuomet 31 arba 32 fiksavo juodą. tuomet aparatas karštligiškai pabandė rasti tokią ekspoziciją, kad priartintų viską prie 18 proc. atitinkamai ir aparato pasiūlytas išlaikymas. kadangi man buvo aktuali būtent balta spalva, ją išsaugoti buvo prioritetas, išlaikymas buvo pasirinktas 2 ar 3 kartus trumpesnis (nebepamenu tiksliai). juostelė iso 100. diafragma berods 8. na ir žiūrim, kas tie 2 stopai. aparatas pasiūlė tarkim 1/50, o eksponometras 1/200. visai normalu. kai matavau lapų šešėlyje ir šakas vėjas judino, tai kai ant pusiausferos šešėlis užkrisdavo/pasitraukdavo, tai žinok ir didesnis skirtumas buvo. su tuo pačiu išlaikymu nuo f 11 iki f4 krisdavo.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 07 29, 18:15)
matricinį. jei skaičiuoti matematiškai žiūrint - nieko keisto. 1/5 kadro nuo 80 iki 100 proc. baltos. o 4/5 beveik 0. dar priklauso nuo to, kaip jutikliai išsidėstę kadre. ju juk 35 berods. taigi, yra tikimybė, kad balta spalva pataikė net mažiau, nei 1/5 jutiklių. pvz. 4 arba 3. tuomet 31 arba 32 fiksavo juodą. tuomet aparatas karštligiškai pabandė rasti tokią ekspoziciją, kad priartintų viską prie 18 proc. atitinkamai ir aparato pasiūlytas išlaikymas. kadangi man buvo aktuali būtent balta spalva, ją išsaugoti buvo prioritetas, išlaikymas buvo pasirinktas 2 ar 3 kartus trumpesnis (nebepamenu tiksliai). juostelė iso 100. diafragma berods 8. na ir žiūrim, kas tie 2 stopai. aparatas pasiūlė tarkim 1/50, o eksponometras 1/200. visai normalu. kai matavau lapų šešėlyje ir šakas vėjas judino, tai kai ant pusiausferos šešėlis užkrisdavo/pasitraukdavo, tai žinok ir didesnis skirtumas buvo. su tuo pačiu išlaikymu nuo f 11 iki f4 krisdavo.

Nu jo. Mano skaitmeninis nikon'as turi 420 pixelių matricą ekspozicijos nustatymui. Automatika grybą pjauna labai retai. Tuo tarpu juostinis F65 dalina kadrą į 25 zonas. Technologija žengia sparčiai į priekį. Įdomu, kokiu principu veikia išoriniai eksponometrai g.gif
Atsakyti
dekui musu "destytojui" andriuskai uz puiku instruktaza eksponometrijoje, juostu ryskinime ir kituose panasiuose dalykuose. 4u.gif
kad leido palaikyt jo Yashika ir net isfotografuot visa juostele.
puikiai praleidau laika, daug ko ismokau, kazka supratau ir jau gerai thumbup.gif o kur dar sauni kompanija ir ekstrymas tamsoje thumbup.gif
o problema, kad uzkrete vidutiniu formatu ir matyt sunkiai pagydomai. kai pamaciau vidutinio formato negatyva, i siaura juostele ziuret nebesinori. kaip Gaziulka sako, vat kabo toks namie dziuna ir jau grazu grazu wub.gif nes ispudis tikrai nerealus.
Atsakyti
tiesa, andriuska ir gaziulka neleis sumeluot, pagirsiu tarybine Svema juostele.
priesistore, kad budama apie 15-17 metu amziaus, buvau issitraukusi tevo fotika Vilija-Avto ir bandziau fotograuot. visai netiketai pries menesi ta fotoaparata radau sode ir jame juostele. smile.gif vakar ja isryskinom. juostele patyrusi 15 metu islaikyma, temperaturu svyravimus vasarnamyje (ziema isala, vasara kaista), neaiskias laikymo salygas ir t.t. isryskino tiesiog puikiai thumbup.gif joje rastas tik vienas geras kadras, su mano a.a. suniuku. ten kazkokia problema matyt atsirado su persukimu ir todel juostele tiesiog buvo atsukta atgal ir palikta, net nefotografuota toliau.
zodziu: istorija prisikele suniuko pavidalu, patenkintas mano smalsumas, nugaletas andriuskos skepticizmas, kad juostele sugedusi nuo laiko ir laikymo salygu, gaziulka turejo proga pabandyt pati susukti juostele i ryskinimo bakelio spirale..... na zodziu buvo verta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 02, 07:25)
o problema, kad uzkrete vidutiniu formatu ir matyt sunkiai pagydomai. kai pamaciau vidutinio formato negatyva, i siaura juostele ziuret nebesinori. kaip Gaziulka sako, vat kabo toks namie dziuna ir jau grazu grazu  wub.gif nes ispudis tikrai nerealus.

wub.gif biggrin.gif

dar karta aciu Andriuskai uz 'pamoka'. Kt karta kurios eisit, patariu anksciau pradet - nes mums tai gerooooookai viskas issitiese smile.gif Jeigu tikslas buvo paskatinti, tai as tai jauciuos paskatinta - grizus is atostogu reikes pradet 'pricindalu' paieskas ir bandyt. nes as kol pati neisbandysiu (nesitikedama, kad salia bus kas pades), tol neismoksiu, matyt.

nu ir aisku, maga i musu 'sedevrus' pasiziuret, kas ten is tikro gavosi, ar bent kiek ryskumas suvestas ax.gif
Atsakyti
Ooo koks smagumas jum buvo su Andriuska pasimokyt bigsmile.gif Aš irgi kada norėsiu jo pamokėlių ir drinks_cheers.gif bet dabar nelabai noriu dirbti su chemija dėl nestuke.gif tai net juostelių ryškinimą patikėjau Procentrui ax.gif
Atsakyti
andriuska, o fotoaparatas Liubitel'? ar atitinka savo pavadinima kokybes atzvilgiu g.gif lyg ir kazka minejai anksciau, kad Liubitel' ir yra Liubitel' g.gif
Atsakyti
liubitel tai matyt smena 8m, tik vidutinio formato. jei yra tokia šeimos relikvija ar kažkas siūlo už keliasdešimt litų - gal ir galima paimti kolekcijai. tikrai geriau kiev 6 ar pentacon six (optikos bent nebrangios ir geros galima nusipirkti). nors liubiteliu kažkada Rakauskas fotografavo. pamenu iš vaikystės "ąžuoliukinių" prisiminimų....
Atsakyti
Atsakau šioje temoje biggrin.gif neskenavau planšetiniu, o atrinkau kadrus iš indekso ir spausdino Procentras. Namie jų net neskenavau dėl tikrai mano skoniu prasto rezultato. Tikrai labai įdomu būtų išbandyti, kaip tai būtų optinėje spaudoje, bet va kad nestuke.gif su chemikalais dirbti neleidžia, o pasimokyti labai norėčiau thumbup.gif
Atsakyti
*****, atsakymą parašiau, bet neišsisiuntė kažkodėl.... kartoju sutrumpintą variantą:

3200 labai stora emulsija. skanuojasi blogai.
jei kas suteiks prieglobstį - galima organizuoti bendrą nuotraukų darymą. arba gali porą tų išbrokuotų kadrų duoti man. sekantį kartą darysiu nuotraukas rugsėjo pirmą savaitę. galsiu ir tavo pabandyti.
Atsakyti
andriuska aciu uz skanus. kokybe, ryskumas ir ekspozicijos parinkimas tikrai nustebino smile.gif
o ziurint i sia foto suprantu ka tu kalbi apie 3D efekta ir erdve vidutinio formato kadruose.

user posted image
Atsakyti