Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(Degutė @ 2008 07 08, 15:54)
Aš tai nea. Nesu labai patenkinta.
Išlaikymas min 2000, fokusavimo taškas neapšviestas (tik apačioj matosi). Nepatogu keisti fokusavimo tašką. Žodžiu, pripratus prie patogesnio  ax.gif
Ir dar blogybė - nžn, kur nukišau instrukciją  lotuliukas.gif Ir ieškot tingiu smile.gif  Dvigubą ekspoziciją radau "baksnojimo" metodu. Bet matau, kad dar yra funkcijų nenaudotų.

man tai kaip pagrybaujančiai pilnai pakanka biggrin.gif
Atsakyti
Valio, Gaziulka, nusipirkai tikrai nebrangiai, aš ebay mokėjau apie 340 Lt, plius buvo Battery grip, ir dar pridėjo 6 juostas, taip pat aparate buvo įdėta juosta su išfotografuotais 10 kadrų, tai žodžiu gavau dar ir su palikimu lotuliukas.gif Kaip tik šiandien planuoju skenuoti kelias juostas, ir viena bus paveldėtoji, žiūrėsim ką žmogas fotografavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 07 08, 15:56)
čia ne nikonistams postas, o canonistams (kad negalvotų suklydę canon pasirinkę bei nepultų savo skaitmeninių keisti į nikon, kad galėtų, neatsilikdami nuo kolegų, juostinius nusipirkti.... cool.gif

dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 18:17)
Valio, Gaziulka, nusipirkai tikrai nebrangiai, aš ebay mokėjau apie 340 Lt, plius buvo Battery grip, ir dar pridėjo 6 juostas, taip pat aparate buvo įdėta juosta su išfotografuotais 10 kadrų, tai žodžiu gavau dar ir su palikimu lotuliukas.gif  Kaip tik šiandien planuoju skenuoti kelias juostas, ir viena bus paveldėtoji, žiūrėsim ką žmogas fotografavo biggrin.gif

as irgi, kiek zinau, su paveldeta juosta perku bigsmile.gif man tai buvo papildomas stimulas del jos aukcione dalyvauti. biggrin.gif aciu, kas sveikino su pirkiniu, bet bent mintyse atidesiu ju priemima iki kol turesiu aparata rankose ir zinosiu, koks jo stovis cool.gif
Atsakyti
greičiausiai viskas o.k. bus. dauguma pardavėju visai padorūs.... iš kuklios 30 pirkimų praktikos apturėjau ir visišką sumos grąžinimą, ir dalinį. bet dabar nesulaukiu IR filtro ir jau paypale skundą iškėliau. ryt paskutinė dieną pardavėjui atsakyti. įtariu šnipštas bus ir teks apsiriboti mopraliniu džiaugsmu negatyvą kiniečių ožiui parašyti. o gaila. taip laukiau.... verysad.gif
Atsakyti
aleliuja-a-a-a-a
grįžęs namo dėžutėje radau pranešimą, kad gavau krūvą siuntinių, tarp kurių bubvo ir prarastieji. tai bent pakeliavo - JAV paštas gavo 05.23, o mano pašto skyrius - 07.09 blink.gif dabar džiaugsiuosi ir raudonu filtru, kuris b/w laaabai naudingas.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 07 09, 18:19)
aleliuja-a-a-a-a
grįžęs namo dėžutėje radau pranešimą, kad gavau krūvą siuntinių, tarp kurių bubvo ir prarastieji. tai bent pakeliavo - JAV paštas gavo 05.23, o mano pašto skyrius - 07.09 blink.gif dabar džiaugsiuosi ir raudonu filtru, kuris b/w laaabai naudingas.

ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
a-a-a-a-a-a tiek rašiau ir užlūžo.... dabar tai jau tingiu ir pateiksiu sutrumpintą variantą (kam bus įdomu - paklaus).

adox juostelės (tos, kur iš vokietijos atkeliavo) ryškinasi normaliai ir ilfordo koncentrate (kur fototechnikoje parduodamas). tik perksiačiuojant laiką reikia jį kiek pamažinti. perskaičiavmui naudojau ilford pan f juostos lemtelę. rezulatas:

user posted image

nedaryškinau kodak tmax 2 minutėm (susimašiau su kodak xp juosta). tai išėjo pulas apie 2 pakopas.... rezultatas neblogas, sakyčiau:

user posted image

ilfordiniame tirpale pagal instrukciją galima ryškinti kik 3 juostų. vakar išryškinau 2 plačias ir 2 siauras. tiesiog turėjau sukauptas. gavosi kaip anekdote apie kiaulę su ramentais - negi dėl dubenėlio šaltienos visą kiaulę pjauti? tai negi dėl vienos juostos koncentratą naują pradaryti ir skiesti? rezultatas:

user posted image
Atsakyti
na, pirmas blynas ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

ačiū wyshniai už virtualią pagalbą mirksiukas.gif
Atsakyti
pirmoji ne super, užtat antroje ir trečioje jau atsiskleidžia formato braižas. labai graži "žolė" smile.gif
na ir kaip jausmas, kai turi tik 12 kadrų? kuom ekpoziciją matavai?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 07 16, 08:40)
pirmoji ne super, užtat antroje ir trečioje jau atsiskleidžia formato braižas. labai graži "žolė" smile.gif
na ir kaip jausmas, kai turi tik 12 kadrų? kuom ekpoziciją matavai?

aišku, kad kitaip nei su skaitmena, kai pleškini kairėn, dešinėn doh.gif šiek tiek labiau apgalvoji, viskas lėčiau vyksta, nes kol susifokusuoji ir pan doh.gif bandysiu šeštadienį miestą fotografuot.
ekspoziciją su skaitmena žiūrėjau. neįkertu tos sistemos iki galo, jei ne wyshnia, tai tikrai būčiau sėdėjus su 0 rezultatu smile.gif
Atsakyti
Sveikinu su pirmu blynu Bitele 4u.gif Kaip perfotografavai? ir nedekok man, nieko daug as ten tau nepadejau - gal atsiras kas geriau zinos g.gif Siuo atveju sakyciau antrojoj geriausiai ekspozicija apskaiciuota, bet as irgi daug nesuprantu. unsure.gif Ir siaip man antroji faina - erdvine rolleyes.gif

O mes pries pora dienu ebejui radom waist level finderi Mamyjai thumbup.gif Savaitgali zadu bandyti thumbup.gif
Atsakyti