Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(bite maja @ 2008 06 20, 17:39)
priimkit ir mane  ax.gif ką tik parsinešiau Pentacon six TL. kaip norisi greičiau išbandyt  doh.gif

Man net seilė nutyso smile.gif Sveikinu, bite maja. Aš ko nors panašaus kaip tik ieškau.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 06 20, 18:39)
priimkit ir mane  ax.gif ką tik parsinešiau Pentacon six TL. kaip norisi greičiau išbandyt  doh.gif

sveikinu. gera pradžia (pusė darbo mirksiukas.gif ). nežinau, ar girdėjai, bet dėl visą ko įspėsiu, kad nebūtų netikėta. šios sistemos aparatai (bent jau rusų analogas kiev6c ir 60) turi problemą su tarpkadriniu atstumu. šiuolaikinės juostos plonesnės, nei tuomet, kai buvo skaičiuojama aparatų mechanika. dėl to kadrai linkę lipti vienas ant kito. tai minusas. bet pliusas tai, kad galima išgauti 13-ą kadrą. žodžiu jei tau taip nutiks, nieko čia baisaus. lengvai gydoma. užtat gali gauti puikiausių objektyvų šiam aparatui. ir nežinau tiksliai, bet gal net TTL matuojančią prizmė tinka nuo kievo? irgi nieko daiktas, bet man labiau patinka kievu nuo pilvo fotografuoti ir per šachtą fokusuotis.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 06 20, 22:18)
Laba juostos mėgėjam smile.gif
Gal galėtumėt biški patarti dėl spalvotos juostos?

laba, kolega drinks_cheers.gif su skaidre turiu begėdiškai mažai patirties. tik vieną išryškinau normaliai, pasidžiagiau gražia juosta ir, neradęs praktinio pritaikymo, daugiau nebeeksperementavau. kodėl neradau praktinio pritaikymo? - ogi neradau projektoriaus kadrui 6x4,5 arba 6x6. o skanuoti planšetiniu blogiau, nei negatyvą. o apie optinę spaudą namuose iš pozityvo (kauip ir iš spalvoto negatyvo) patyliu. kitas reikalas 135 juosta. ją nors ant sienos po to gali pažiūrėti. bet vis vien gaunasi žiauriai brangu verysad.gif už juostą su ryškinimu sumokėti virš 50 litų...nekasdieniam naudojimui malonumas. ir visi smagumai su siauru dinaminiu diapazonu. aš gal nerizikuočiau. paimčiau geriau normalią spalvotą c-41 juostą (kad ir portrą) o po to normaliam minilabe, kur leidžia žiūrėti, kokias korekcijas daro ir įsiklauso į užsakovo pageidavimus, padaryčiau nuotraukas. juk vios vien jas darysi minilabe? skirtumą nuo skaidrės pamatys nedaugelis, o rizika sugadinti kruvą kadrų didelė. nežinau ar kas iš viso fotografuoja reportažus skaidre.... labai jau ji lepi ekspozicijos pasirinkimui ir nelabai mėgsta sudėtingas situacijas. aišku, jei yra mintis padaryti 1-2 geras nuotraukas kaip dovaną, tai gal ir yra prasmės. ir jei fotografuoti neskubant, ramiai įvertinus šviesas kadre. visa bėda tai, kad per vestuves tam nelabai yra laiko (tiksliau nebūna numatyta pakankamai laiko, o ir patys jaunieji nelabai linkę suprasti fotografo "kančių" buriant su nustatymais...
gan padrikai parašiau, bet toks jau minčių srautas į užduotą klausimą 4u.gif
Atsakyti
Skenuoti juodai baltą vienas malonumas. smile.gif
Ilford Delta 100

user posted image

Atsakyti
taip , skanuoti man irgi buvo malonumas, kol nepabandžiau daryti jas taip, kaip priklauso. o kai vakar išsiryškino pirmoji nuotrauka 30x25 formatu ir kai ją dar šlapią pamačiau dienos šviesoje, tai, kaip sakoma, stogą nurovė.....po to, kaip praėjo euforija pasidarė liūdna, kad miršta šis fotografijos etapas užleisdamas vietą patogesniam skaitmeniniam procesui. kaip pragmatikas aš tai suprantu ir man gaila ne tiek to, kad beveik nebeliko tai darančių (menše naroda - bolše kisloroda cool.gif ) bet dėl tą lydinčių procesų: pasiūlos mažėjimo ir deficito, su absoliučiai liūdna perspektyva. bet čia jau nieko nebepadarysi. padariau ir praktinę išvadą: 10x15 popieriaus daugiau nebepirksiu. net "šeimos albumui" darysiu didesniu formatu (vis vien gerų nuotraukų į tos plastikinius prezervatyvus kišti savigarba neleidžia ir norisi jas klijuoti į normalų albumą, o blogom vieta šiukšledėžėje arba atskiroje dėžutėje su pastabom, edukaciniais motyvais, taip sakant).
Atsakyti
as tai sitos temos pavadinima pakeisciau vietoj "Senoji fotografija" i "Tikroji fotografija". Nes, mano nuomone, skaicius yra totalus s...das. Ir tikroji fotografija nemirs tikrai, kol tokiu, kaip Jus esate, yra wink.gif
Atsakyti
Mane irgi kažkaip "užvežė" juosta. Geras juostinis kadras kartais taip sukelia emocijas, pereina kiaurai per mane... Leidžia pajusti kvapus, faktūras...
Aš tai dar dar naujokė šioje vietoje. Bet stengiuosi nenukabinti nosies, kai iš juostelės neturiu gerų kadrų. Nėra ir nereikia - bus kitoje juostelėje biggrin.gif
Kažkaip tas nuotraukų perteklius, kuris atsirado kartu su skaitmeniniu fotiku, mane nervinti pradėjo. Fotkini, apdoroji ir suguldai į folderius amžiams biggrin.gif Iš savo vaikystės turiu labai nedaug nuotraukų, bet tikrai užtenka. Kada tie vaikai spės ir ar išvis norės jas visas žiūrėti - nežinau.. tai va tokie apmąstymai mane vis dažniau aplanko. Bet (kol kas biggrin.gif )nesu tokių radikalių pažiūrų , kaip ms, neatsisakiau dar skaitmeninio fotiko. Čia neseniai fotkinau firmos baliuką, tai su juosta, jaučiu, nieko gero būčiau nepadarius. Buvo daug emocijų, kurias reikėjo suspėti fiksuoti. Fiksuoji - trini, fiksuoji - trini biggrin.gif
O juosta tai tikrai - savo malonumui wub.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif
norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų. Anksčiau, dar studentiškais laikasi, fotkindavau su Zenit 3M, pati ir ryškindavau, ir nuotraukas darydavau. Bet pergyvenimo kraustymusis išsibarstė mano technika, tai kol kas pati nedarau. Dabar fotkinu su Canon'iuku smile.gif Nors ir senukas mano dar veikia smile.gif
Parodysiu dvi "šviežiausias" nuotraukėles ax.gif Taip jau išėjo, kad tik tokie pozuotojai pasimaišė, bet buvo lb įdomu juos stebėti ax.gif

kur du - trečias nereikalingas..

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 03, 16:31)
Sveiki smile.gif
norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų. Anksčiau, dar studentiškais laikasi, fotkindavau su Zenit 3M, pati ir ryškindavau, ir nuotraukas darydavau. Bet pergyvenimo  kraustymusis išsibarstė mano technika, tai kol kas pati nedarau. Dabar fotkinu su Canon'iuku smile.gif Nors ir senukas mano dar veikia smile.gif
Parodysiu dvi "šviežiausias" nuotraukėles  ax.gif Taip jau išėjo, kad tik tokie pozuotojai pasimaišė, bet buvo lb įdomu juos stebėti  ax.gif

kur du - trečias nereikalingas..

user posted image

user posted image

sveika prisijungus wink.gif
man antra - nereali. nepatikėčiau, kad sraigės gali būti tokios kinematografiškos. super..smile.gif
Atsakyti
aha. vat čia tai bučinys wub.gif įtariu kokias 2-3 valandas trukęs (minutę sraigiu laiku).
dar pasižiūrėjau. nu nerealus kadras. ir tas "trečias" susigužęs kamputyje.... būtų mano kadras tikrai atspausčiau dideliame lape ir paupuosčiau kokią sieną. arba dovanočiau draugams kokia "meilės" proga (pvz. santuokos sukaktuvių proga. labai filosofiškai-alegoriška....)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 04 liepos 2008 - 08:06
Degute, šauniai! Gerai sayonara tarė -kinematografiška thumbup.gif Antroji ir man labiau patiko.
Atsakyti
nezinau, kurioj temoj geriau ir klausti. Noriu nusipirkti juostini Nikina, kazkodel uzsiciklinau ties 80 - gal del to, kad girdejau, kad daug kas butent ji turi. Bet galvoju, kad nieko is tikruju apie juos nezinau - gal man ir jaunesni, pvz F75, 65, 50 tiktu? g.gif Gal galit kas nors pakomentuoti, kame ju esminiai skirtumai. Siuo metu fotografuoju su skaitmeniniu Nikon 40, tai mane jis visai tenkina - jeigu butu analogiskas juostinis irgi buciau patenkinta.
Atsakyti
Turėjau Nikon F75, padovanojau sesei. Ne kartą ir F80 bandžiau.
Esminis skirtumas kuris man turi didelę reikšmę tai vaizdo ieškiklio dydis.
F80 jis gerokai didesnis nei F75.
O visa kita tai panašiai smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 07 05, 19:29)
nezinau, kurioj temoj geriau ir klausti. Noriu nusipirkti juostini Nikina, kazkodel uzsiciklinau ties 80 - gal del to, kad girdejau, kad daug kas butent ji turi. Bet galvoju, kad nieko is tikruju apie juos nezinau - gal man ir jaunesni, pvz F75, 65, 50 tiktu? g.gif Gal galit kas nors pakomentuoti, kame ju esminiai skirtumai. Siuo metu fotografuoju su skaitmeniniu Nikon 40, tai mane jis visai tenkina - jeigu butu analogiskas juostinis irgi buciau patenkinta.

Atsakyti