Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(Žmogus @ 2008 06 16, 21:15)
Pieš metus pirkau nikon F100. Dabar parduotuvėse kainuoja lygiai tiek pat kaip ir tada.
O va skaitmenos kurias pirkau kas metus vis atpigdavo ~ 2000lt per metus.

Pas mus Švedijoj F100 ir F6 kainuoja tiekpat, apie 7000 lt. O F100 1998 metais paleistas. Neitiketina. bigsmile.gif

Bandysiu po kelių metų ieškot F6 modelį, nes pasitaiko pas mus tokių technikos kelekcionierių. Prisiperka fotikų ir po to pardavę puse kainos ieško kitokių, nes kažkas pasako, kad kita technika geresnė doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 16 birželio 2008 - 21:40
Gali būti, kad rūkelis susidaro kai nedaeksponuoju - čia ir bus šuo pakastas. Čia kaip su skaitmeniniu - bijau peršviestų vietų ir todėl "apsidraudžiu". Bet iš tiesų prisiminiau, kad kai kartą per neapsižiūrėjimą fotkinau čiut pašviesinusi, tai nuotraukos visai normalios išėjo. O hypersaturuotų spalvų, kaip kad andriuska sakė, aš nemėgstu taipogi. Bet kokybės norėtųsi vistik geresnės iš savęs išspaust.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 06 16, 21:37)
Gali būti, kad rūkelis susidaro kai nedaeksponuoju - čia ir bus šuo pakastas. Čia kaip su skaitmeniniu - bijau peršviestų vietų ir todėl "apsidraudžiu". Bet iš tiesų prisiminiau, kad kai kartą per neapsižiūrėjimą fotkinau čiut pašviesinusi, tai nuotraukos visai normalios išėjo. O hypersaturuotų spalvų, kaip kad andriuska sakė, aš nemėgstu taipogi. Bet kokybės norėtųsi vistik geresnės  iš savęs išspaust.

Kiek domejausi, su juosta visiskai priesingai nei su skiatmena - geriau jau sviesiau, nei per tamsu, nes ten atvirksciai is per sviesiu vietu detales istraukt lengviau nei is seseliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 06 16, 21:55)
Kiek domejausi, su juosta visiskai priesingai nei su skiatmena - geriau jau sviesiau, nei per tamsu, nes ten atvirksciai is per sviesiu vietu detales istraukt lengviau nei is seseliu g.gif

Pabandysiu įsivesti korekcija koki 0,7 . Pora juostų išpleškinti ir matysiu ar veikia... g.gif
Atsakyti
apie skanerius. rašiau, kad planšetinis su spalvom prastai susitvarko. ir kad mano garsioji 6 metai kaip a.a. juosta geriau skanuojasi, nei šviežutėlė (dėl negatyvo tankio). tai vat. iš kopenhagos parsivežiau kelias spalvotas senutes. kur ryškinausi kaip tik į skanerį (fuji minilabinį) buvo 6x6 rėmelis įdėtas. rezultatas aiškus - negali skaneris už 600 lt konkuruoti su ?00 000 lt skaneriu.. bet ir juostelės patvarumas sakyčiau akivaizdus:

user posted image

(žr. detales šėšėliuose ir įvertinkit siužeto dinaminį diapazoną).

o čia detalės (originalo dydis vos 1 mb, 72 dpi, 64 cm per kraštinę...kai skanuoju planšetiniu, tai 300 dpi ir 30 cm išeina veik 8 mb, o kokybė žymiai blogesnė):

user posted image

o čia 100 proc. kropas:
user posted image

korekcijų po skanavimo jokių nedariau. negaliu nepasidžiaugti ir eksponometru leningrad 6, kuris puikiai susitvarko.
Atsakyti
Juostiniuose klausimuose palaikau andriuską - juosta - malonumas, skaitmena - darbas. Nematau prasmės investuoti krūvas pinigų į juostinius aparatus ir pačias juostas, kai nekontroliuoji proceso - nunešei juostą, gavai nuotraukas. Man užtenka vidutinės klasės skaitmeninio ir vidutinės klasės juostinio aparatų. Dark room'as aišku didelė aistra, bet jei reikėtų žaisti su 300 nuotraukų iš karto, tai man taptų nebe malonumu, o katorga.
Ryt pamėginsiu nuskenuoti ką nors su savo planšetiniu. Turėsim mažą skanerių duomenų bazę smile.gif
Andriuska, norėčiau pabandyti vidutinį formatą. Tark žodį, nuo ko pradėti, kad neišleisti krūvos pinigų.
Atsakyti
Dar vienas klausimas:
Kokį didintuvą parekomenduotumėte, kad būtų galima daryti foto su 6x7 6x6 ir 35mm juosta. Čia vienoj parduotuvėlėj prigrasino, kad jei nori daryti 6x7 tai didintuvas bus žymiai didesnis nei daryti tik 6x6 ir 35mm. Ir kainuos 300eu brangiau.

Kokie yra šiuo laikiniai gamintojai ir gal žinot kokių nuorodų?
Online parduotuvių etc.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 18, 23:23)
Andriuska, norėčiau pabandyti vidutinį formatą. Tark žodį, nuo ko pradėti, kad neišleisti krūvos pinigų.

čia sunku pasakyti. reikia pačiam pabandyti. viso turėjau 5 aparatus, pasilikau tris. saliut s pardaviau (labai gaila optikos kuri buvo prie jo), yashicaLM gražinau pardavėjui. abu atvejai - techninės bėdos. saliutas labai kaprizingas, pas yashika mechanika sugedusi buvo.
dabar turiu tris (ir visos sistemos skirtingos): kiev 6c, bronica etrs ir yashica mat. ir visi trys savotiškai patinka. pigiausia, ką gali rasti, tai matys pentacosn six/kiev 6c/60. "peraugęs" zenitas - t.y. komponuotė tokia, kaip standartiniame juostiniame slr. pliusas - nebrangus, daug optikos (tame tarpe zeiss), minusai - tarpkadrinio atstumo problema ir kadangi fokalinis užraktas, tai veidrodžio 6x6 cm pliaukštelėjimas labai tri įtakos. bet palyginti su kaina šie minusai - niekas. įtariu, kad galima gauti apie 40 eu visai darbinį variantą.

antra kainų kategorija - yashica. mano meilė. mažas mechanikos stebūklas (nulaižytas no vokiečių rolleiflexų/cordų). pliusas - centrinis užraktas ir galima fotografuoti iš rankų drąsiai iki 1/30, nieks nepliaukši, nesitranko, net pats nepajunti, kaip kadras padarytas. ryškiausias pliusas - žmonės pamatę šypsosi, nesibaido, o vyresni net džiūgauja (kopenhagoje vienas pagyvenęs vyras net priėjo, papasakojo, kad tokią turėjo jaunystėje, pasigyrė, kad buvo Lietuvoje...o viena močiutė vos ne su ašarom akyse pasakė, kad tokią kamerą turėjo jos vyras, amžiną jam atilsį). minusas - nekeičiama optika. jei nori keičiamos, ieškok mamia tlr sistemos, bet tai jau kita kaina. savo pirkau apie 140 eu.

trečia kamera yra bronica etrs. patinka sistemiškumu (kubikas yra kubikas). bronica yra "vargšų haselis":)) turiu jai du objektyvus ir dvi kasetes. čia ir yra jos pliusas. kad gali keisti juostas neišfotografavęs (pvz. nori padaryti dubli spalvotai ir b/w). dar pliusas - centrinis užraktas. todėlnors veidrodis ir pliaukši, tačiau tai ne taip įtakoją vaizdą. kadras 6x4,5, todėl juostoje 15 kadrų (kvadratas labiau patinka, bet šią kamerą pirkau pimą, pabandymui, ekonominis faktorius irgi buvo svarbus, ji yra pigiau, nei 6x6 analogas....bet nesigailiu).

žodžiu aš trumpai aprašiau, ką turiu. jei nori visiškai kitokio fotografavimo, nei su slr, tai pirk dviakį TLR ir yashica vienas geriausių kandidatų (pagal kokybę/išvaizdą/kainą).

dar yra dumpliniai tolimačiai. tokio dairausi, bet gal labiau kaip eksponato kolekcijai. vis tik tolimatis yra tolimatis, fotografuojama hiperfokale ir ten stiklai pagrinde elementarūs tripletai (o jei ne, tai kaina ohoho).

žodžiu kokią kamerą gausi veikiančią ir už priimtiną kainą - tokią ir bandyk. b/w jos visos geros. o su spalvom būna problemų dėl senesnių stiklų padengimų ir pan.

manau, kad ten vietoj gali rasti pigiau, nei ebejui.

QUOTE(Žmogus @ 2008 06 19, 00:12)
Online parduotuvių etc.

kažin ar dar kas begamina..... Lietuvoje nieko gero nerasi, o ebejui parduoda, bet tik atsiimti gali (arba siuntimas kainuos nežinau net kiek). aš pirkau čia krokusa. man profanui jo per akis. pirkau nauja, su visa gamykline pakuote...pasitaiko ir taip. žiauraus deficito metu žmogus paėmė du. vieną naudojo, o kitą laikė matyt tam atvejui, jei pirmas sugestų....bet greičiau nustojo nuotraukas daryti, tai ir pardavė.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 06 19, 10:28)
čia sunku pasakyti. reikia pačiam pabandyti. viso turėjau 5 aparatus, pasilikau tris.

Ačiū, andriuska, už tokią išsamią informaciją. Kas žinot kodėl Mamiya gerokai pigesnė, negu Hasselblad? Gal aš neteisingą nuomonę susidariau?

Skanų kol kas negaliu parodyti. Visur ISO3200 juosta, taigi 100% crop'ai neparodys realybės. Išfotkinsiu ISO100, įdėsiu ką nors.
Papildyta:
QUOTE(Žmogus @ 2008 06 18, 23:12)
Dar vienas klausimas:
Kokį didintuvą parekomenduotumėte, kad būtų galima daryti foto su 6x7 6x6 ir 35mm juosta. Čia vienoj parduotuvėlėj prigrasino, kad jei nori daryti 6x7 tai didintuvas bus žymiai didesnis nei daryti tik 6x6 ir 35mm. Ir kainuos 300eu brangiau.
Online parduotuvių etc.

Pas mus (Švedijoj) pardavinėja dar naujus. Užmesk akį čia http://www.scandinav...spx?sid=3701362

Nedaug ką suprasi, nebent švedų žinai bet gamintoją matysi, formatą ir kainą matysi. Pirmi trys spalvotiems darbams, sekantys trys - j/b, paskutiniai trys - multigrade. Pvz. apie Kaiser VP7005 rašo, kad gali spaust iki 6x7.
Atsakyti
priimkit ir mane ax.gif ką tik parsinešiau Pentacon six TL. kaip norisi greičiau išbandyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 06 20, 17:39)
priimkit ir mane  ax.gif ką tik parsinešiau Pentacon six TL. kaip norisi greičiau išbandyt  doh.gif

Priimam 4u.gif Tik kodel ne leika auksine? lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba juostos mėgėjam smile.gif
Gal galėtumėt biški patarti dėl spalvotos juostos? Fotografuosiu šiek tiek vestuvėse, planavau tik j/b kadrus, bet draugė užmačiusi mano darytas nuotraukas su astia skaidre labai paprašė, kad padaryčiau ir spalvotų nuotraukų, jei spalvos gausis panašios į tas matytas. Esu išfotografavus ir normaliai E6 procesu išryškinusi tik 1 astia juostelę, nes šiuo metu naudoju praktiškai tik j/b. Rezultatas tikrai man patiko, spalvos labai natūralios ir švelnios, bet.. mano astia skaidrės kiek pasenusios, tai bijau, kad to gauto rezultato nepakartosiu. Dar turiu Velvia, nesibaigusio galiojimo ir Portra. Labiausiai bijau vieno dalyko - melsvo atspalvio portretuose šešėlyje, kas esu pastebėjusi pasitaiko skaidrinėse juostose, ar čia tik tam tikrose? unsure.gif

Gal galit patarti ką rinktis? Andriuska, matau ir Žmogus, daug išbandę juostų. Portra tikrai nepaves, man labai patinka jos spalvos rolleyes.gif bet norisi kiek minkštesnių spalvų unsure.gif tarp NC ir VC didelio skirtumo nepastebėjau... ar rinktis Portra NC ir nesukt galvos?

Skaitmenos neimsiu, kad nesitampyti toninės kuprinės. Užteks ir juostos man.. Tuo labiau, kad fotografuosiu tiesiog savo malonumui ieškodama įdomesnių kadrų ir kampų, nes bus kita fotografė. Taigi niekuom nerizikuoju rolleyes.gif

Ooo Bitele iškart prie vidutinio formato cool.gif šaunumėlis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 20 birželio 2008 - 21:19