Tik kad ten daugiau sudetos mano skaitmenines fotografijos... tik keleta idejas buvau juostos darbu.
O su skaitmena tai beveik nebefotografuoju tik isskirtiniais atvejais. Labai jau sintetines foto gaunas...
Na na, negi jau tokios labai ir sintetinės? Daug metų fotografuoju į skaitmeną ir dar daugiau į juostą, o tokių pareiškimų daryti nedrįstu. Žinoma, ir juosta, ir skaitmena turi savo privalumų ir trūkumų, bet nemanau, kad skaitmeninės nuotraukos "sintetinės", o juostiniai kadrai yra gėris, jau vien dėl to, kad nufotografuoti į juostą. Gal pamėgink skaitmeną į rankas dažniau paimt
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso
Sveiki As va turiu toki klausima..tik nezinojau kam geriau pateikti, bet va radau tokia tema ir kaip matau yra zmoniu profes. cia...gal padetu man Pas tevus sode tokia kamera radau (idesiu nuoroda)... http://whitemouse.ru...ware/is3000.wmb
ir net nezinau ar verta man ja :atgaivinti".....Kazkaip ishmesti net nezinau ar gera ideja butu...Aisku nei elementu nei juosteles nera...bet bandziau su paprastais pajungti..tai veikia
Sveiki As va turiu toki klausima..tik nezinojau kam geriau pateikti, bet va radau tokia tema ir kaip matau yra zmoniu profes. cia...gal padetu man
Pas tevus sode tokia kamera radau (idesiu nuoroda)... http://whitemouse.ru...ware/is3000.wmb
ir net nezinau ar verta man ja :atgaivinti".....Kazkaip ishmesti net nezinau ar gera ideja butu...Aisku nei elementu nei juosteles nera...bet bandziau su paprastais pajungti..tai veikia
šis aparatas savo laikais matyt buvo neblogas. "pašustrinta" muilinė. jei ji veiks - nuotraukas žinoma darys. bet vat ar bus kaifas? mano galva fotografuojant juosta pats procesas sudaro trečdalį (jei ne daugiau) malonumo. toliau ryškinimas ir jaudulys, po to rezultatas (kuris gali ir nuvilti). aš nesakau, kad reikia imtis visiškai radikalių sprendimų (pinholų ar obskurų, ar smenų m8). eksponometras aparate yra didelis pliusas. bet tuomet, kai matai, ką jis rodo. jau pripratau prie rankinio fokusavimo ir man jis neatsiejama fotografavimo proceso dalis. ypač patinka didelis vaizdo ieškiklis (o vidutinio formato šachta tai iš viso super). patinka juostelę rankom persukinėti. galima vadinti mane technofobu ar mazochistu, bet man patinka būti ne formaliu mygtuko minkytoju, o pačiam dalyvauti procese ir kamera naudoti kaip įrankį. patinka neskubėti. patinka galvoti. nuotraukų skaičius dabar bedieviškai mažas. jei pirmais metais su dar tuomet turėtų 300d padariau 10000 kadrų, tai dabar 12-15 kadrų juostelės užtenka 2-3 savaitėm. ir man tai patinka. nes anksčiau krūvą laiko praleisdavau prie kompo tvarkydamas tas foto (na pramokau dirbti fotošopu), kurios dabar manęs visiškai nebedomina. vertinu tai kaip naturalų kelią, mokymosi procesa, tam tikrą brandą. ne kadrų kiekis kietame diske teikia malonumą, o procesas. pasivaikščiojimas, aplinkos stebėjimas. oi, galiu čia skleistis be galo ir eiti ratu, bet manau jau supratai.
aišku, dėl įdomumo gali vieną juostelę išfotografuoti. bet perspektyvai tai patariu susirasti kitokį aparatą. arba to brendo, kurio DSLR turi ir tiktų objektyvai ir blykstė, arba jei neturi DSLR - tai bet kokį aparatą, kuri gali gauti ir kuris tau bus prie širdies. ar tolimatis, ar veidrodinis, o gal didesnio formato.
dekui labai kad atsiliepet i mano posta...as pati turiu skaitmenini "fotika" tad su juostele man kazkaip net nekylo poreikio fotografuoti .........bet va noretusi pabandyti..ir tik va toki varianta te turiu Na tai gal pabandysiu pasieshkoti elementu, nusipirkti juostele ir ziuresime kas cia gausis pas mane... O del pacio fotografavimo: as nesu kokia profe ar panasiai, bet megstu padaryti grazias nuotraukas...butent graziais naturalias (nezinau ar teisingai cia as ishsireshkiau)..ta prasme netvrakytos su jokiom programom, nedailintos
įtariu, kad batareikos daug kainuos (jei cr123 ar panašios), kaip vienam pabandymui gali atšokti fantazija. geriau pasiklausinėk pažįstamų, gal kas turi kokią šeimos relikviją (zenitą ar pan.) ir pabandyk su juo. didesnis malonumas bus. o nustatymus labai paprasta. imi skaitmeninį, iso nustatai tokį, kaip juostelės, nustatai diafragmos prioritetą, nustatai tokią diafragmą, kokios nori ryškumo zonai gauti, nukreipi į tą objektą, kurį fotografuosi ir pažiūri, kokį išlaikymą tau skaitmeninis siūlo. tada nustatai ji mechaniniame aparate ir pirmyn.
p.s. vakar vakare buvau nuvažiavęs sakurų fotografuoti. naiviai tikėjausi, kad esu originalus. susidūriau su 30-40 fotoenuziazistų minia ir eile prie kiekvieno žydinčio medelio
Būtent! Mažas kadrų skaičius ir man patinka. Tiesiog laiko susitaupo.
Ir kažkoks kaifas fotkinti.
Pardaviau prieš kelis mėnesius skaitmeną. Maniau pirksiu naujesnį modelį, bet dabar gerai ir be skaitmenos
Imu dar ir medium 6x6 TLR.
QUOTE(andriuska @ 2008 04 22, 06:43)
šis aparatas savo laikais matyt buvo neblogas. "pašustrinta" muilinė. jei ji veiks - nuotraukas žinoma darys. bet vat ar bus kaifas? mano galva fotografuojant juosta pats procesas sudaro trečdalį (jei ne daugiau) malonumo. toliau ryškinimas ir jaudulys, po to rezultatas (kuris gali ir nuvilti). aš nesakau, kad reikia imtis visiškai radikalių sprendimų (pinholų ar obskurų, ar smenų m8). eksponometras aparate yra didelis pliusas. bet tuomet, kai matai, ką jis rodo. jau pripratau prie rankinio fokusavimo ir man jis neatsiejama fotografavimo proceso dalis. ypač patinka didelis vaizdo ieškiklis (o vidutinio formato šachta tai iš viso super). patinka juostelę rankom persukinėti. galima vadinti mane technofobu ar mazochistu, bet man patinka būti ne formaliu mygtuko minkytoju, o pačiam dalyvauti procese ir kamera naudoti kaip įrankį. patinka neskubėti. patinka galvoti. nuotraukų skaičius dabar bedieviškai mažas. jei pirmais metais su dar tuomet turėtų 300d padariau 10000 kadrų, tai dabar 12-15 kadrų juostelės užtenka 2-3 savaitėm. ir man tai patinka. nes anksčiau krūvą laiko praleisdavau prie kompo tvarkydamas tas foto (na pramokau dirbti fotošopu), kurios dabar manęs visiškai nebedomina. vertinu tai kaip naturalų kelią, mokymosi procesa, tam tikrą brandą. ne kadrų kiekis kietame diske teikia malonumą, o procesas. pasivaikščiojimas, aplinkos stebėjimas. oi, galiu čia skleistis be galo ir eiti ratu, bet manau jau supratai.
Pasieshkojau elementu kamerai...na radau tik per ebay Kaina svyruoja mazdaug nuo30 iki 50 litu heh..bet ten su pakroveju te elemntai su tokia kaina.....O del kokiu senesniu fotiku "relikviju" nemanau, kad rasiu sunku klausimas
išryškinau juostelę, fotografuotą su oranžiniu filtrų. skanuose nelabai matosi, o ir priburti galima visko, bet negatyvai kontrastingesni atrodo ir dangus išraiškingesnis juose. reiks ant popieriaus atsispausdinti ir pažiūrėti..... o čia keli sakurų kadrai (kai pavyko sulaukti savo eilės, nes tiek fotografuojančiųjų buvo, kad )
o šiame kadre vienas iš šachtos privalumų, kad gali aparatą iškeltą apversti ir kadruoti žiūrint į šachtą iš apačios į viršų, ir taip gauti įdomų rakursą:
P.S. kamera pati nefotografuoja, rezultatai priklauso nuo fotografo... O kaikurie zmonės net su degtuku dėžutėm fotografuoja mirksiukas.gif ir gaunas liuks... *
Oho, tokio dar negirdejau biggrin.gif
Teko darytis is popieriaus. Rezultatas liuks. Pagal si principa galima ir is bet kokios dezutes pasidaryti fotoaparata .