Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Labas visiem smile.gif , matau nauju veidu prisijunge...

Retokai beprisedu prie kompiuterio tai ir zinutes pasirodo mano, kaip menulis jaunas ax.gif

Beisradinedamas kaip efektyviai perkelti skeidres ir negatyvus i skaitmenine laikmena, prisigalvojau visokiu variantu. Ir bandziau skanuoti ant plokscio skanerio (kuris nepritaikytas juostom skanuoti), ir perfotografavau pasiguldes skaidres, ir netgi pasigaminau biggrin.gif spec prieda, i kuri istumus juosta galima perfotografuot negatyva su skaitmenine kamera. Ir butent sis paskutinis variantas, neblogai gavos.
Ir po keliu valandu ieskojimo suradau tokia imone kuri gamina tokius priedus. Ir uzsakiau komplekta.... g.gif ziuresim kaip pasiteisins tas mano pirkinys. Idesiu rezultatu kai tik gausiu prekes ir isbandysiu.

atrodo sitaip:
http://us.st11.yimg....ic_1982_1538969

dar priedas negatyvam:
http://us.st11.yimg....hic_1982_758029

O stai su savadarbiu ''adapteriu'' gavau tokius rezultatus:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Is pirkinio tikiuosi geresniu rezultatu, nors ir is popieriaus padarytu ''adapteriu'' gaunas sis tas biggrin.gif

P.S. remeliu nedeliojau, cia tiesiog kartonas taip atspuryjas o daugiau pritraukus, kad neliktu krastu, nebefokusuoja rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2008 04 02, 00:05)
Labas visiem  smile.gif , matau nauju veidu prisijunge...

Ir po keliu valandu ieskojimo suradau tokia imone kuri gamina tokius priedus. Ir uzsakiau komplekta....  g.gif ziuresim kaip pasiteisins tas mano pirkinys. Idesiu rezultatu kai tik gausiu prekes ir isbandysiu.

smile.gif kai jau isbandysi, butinai pasidalink rezultatais ir is kur uzsisakei. As kol kas savuosius negatyvus taip pat pefotografuoju,, idejus tarp didintuvo ploksteliu (nezinau, kaip jos tiksliai vadinasi). Bet labai nepatogu. Ir kokybe gaunasi tokia, kad tik bendram vaizdui susidaryti smile.gif
Atsakyti
visai neblogi rezultatai. kaip iš siauros juostos - tai panašiai su planšetiniu skaneriu gaunasi. bet vat 2 foto krioklio verčia susimąstyti. kažkaip fioletinės spalvos baltose putose daug. jei padidini vaizdą ar nematai palei ribas mėlyno kanto? reiškinys lyg ir chromatinėmis aberacijomis pravardžiuojamas. bet kodėl jis čia pasidarė? gal čia skaidrė?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 02, 07:27)
visai neblogi rezultatai. kaip iš siauros juostos - tai panašiai su planšetiniu skaneriu gaunasi. bet vat 2 foto krioklio verčia susimąstyti. kažkaip fioletinės spalvos baltose putose daug. jei padidini vaizdą ar nematai palei ribas mėlyno kanto? reiškinys lyg ir chromatinėmis aberacijomis pravardžiuojamas. bet kodėl jis čia pasidarė? gal čia skaidrė?

Matosi, g.gif na cia fotkinau pakises prie lempos po virtuvine kriaukle lotuliukas.gif , tai del atspalviu visko gali but. Dar gali but, kad fokusas truputi nubego, Nes noredamas paslept tuos krastus zoominu kiek fokusas leidzia...

Dar paziuresiu namie priartines, nes siuo metu neturiu jokios programos fotkem. Tai per Paint delioju ir karpau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 02 balandžio 2008 - 09:46
QUOTE(roolys @ 2008 04 02, 00:05)

Bet kokios mielos spalvos ir kraščiukai ax.gif
Aš tai savo juostas skanuoju su senuku Polaroid dedikuotu skaneriu ir džiaugiuosi rezultatais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 02, 07:27)
bet vat 2 foto krioklio verčia susimąstyti. kažkaip fioletinės spalvos baltose putose daug. jei padidini vaizdą ar nematai palei ribas mėlyno kanto? reiškinys lyg ir chromatinėmis aberacijomis pravardžiuojamas. bet kodėl jis čia pasidarė? gal čia skaidrė?

Dar pastebejau viena dalyka, kad kai ijungta ''antijudesio'' funkcija, tai vaizdas kazkodel stumdinetis i sonus pradeda. Matyt sensorius reaguoja i sviesos stiprumo pasikeitimus, nes pakisus po lempa sujuda nemazai.
Kai isjungiu ta ''antijudesio'' funkcija, tai galiu judint kamera ir vaizdas nesistumdo.

user posted image
Atsakyti
keliu temą, kad nenugrimztų... žiūriu beveik metų senumo nuotraukas. dvi kažkuom patraukė. pirmają iš viso buvau prie techninio broko priskyręs. o dabar kabina dukros emocija. antrojoj lauko erdvė patinka, bet kadravimas kažkaip neišėjo... (pradedu gailėtis, kad saliutą pardaviau. gražus aparatas buvo ir plačiakampis neblogas).

user posted image

user posted image
Atsakyti
Išbandžiau Ilford Delta 400. Labai labai patiko. Juodai balta silver printas t.y. ne C-41 procesas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Žmogus @ 2008 04 13, 02:13)
Išbandžiau Ilford Delta 400. Labai labai patiko. Juodai balta silver printas t.y. ne C-41 procesas.

user posted image

man tai shita super thumbup.gif gera kompozicija.
kur cia fotografuota?
Atsakyti

user posted image

truputį pridėk kontrasto ir KŪDRON..wink.gif
Atsakyti

user posted image

faina fotkė!
Nieko nekeisčiau, kontrasto man čia netrūksta ax.gif
hmm, vat reik ir man išbandyt šia juostą, kazkaip tik su ilford c41 juosta teko dirbt:)), tiesa neseniai nusipirkau Ilford PAN juostų pabandymans..O šiaip pastaruoju metu fotkinu su kodak tmaxu arba su adox smile.gif biggrin.gif

pora neseniai darytų foto:
Kodak tmax 400iso

user posted image

Adox chs 100iso

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 04 13, 13:13)
truputį pridėk kontrasto ir KŪDRON..wink.gif

Kūdron nebent kaip seriją dėti pridėjus dar tokiu kaip:

user posted image

Papildyta:
Čia Dubline Patriko paradas. Tiksliau dar pasiruošimas iš ryto. Apšilimas kitaip sakant.
Pačio parado šiais metais nefotografavau.
QUOTE(chille @ 2008 04 13, 11:35)
man tai shita super  thumbup.gif gera kompozicija.
kur cia fotografuota?

Papildyta:
O kaip tik dabar šią bantysiu tmax 400.
Labai gražios nuotraukos.
Čia kažkas keista su PS? Ar tiesiog toks kontrastas?

QUOTE(avytess @ 2008 04 13, 14:31)
faina fotkė!
Nieko nekeisčiau, kontrasto man čia netrūksta ax.gif
hmm, vat reik ir man išbandyt šia juostą, kazkaip tik su ilford c41 juosta teko dirbt:)), tiesa neseniai nusipirkau Ilford PAN juostų pabandymans..O šiaip pastaruoju metu fotkinu su kodak tmaxu arba su adox smile.gif  biggrin.gif

pora neseniai darytų foto:
Kodak tmax 400iso

user posted image

Adox chs 100iso

user posted image

user posted image

Atsakyti