Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(avytess @ 2008 03 28, 00:46)
Gal kas žino, ar Kodak 3200iso juotą galima būtų papushint atgal iki 400iso? ax.gif

kažin ar pull'as (nes tu nori būtent pulinti. pushinimas kai didini jautrumą - iso 100 eksponuoji kaip 200 uir po to pailgini ryškinimo laiką) per 3 f stopus yra pateisinamas. kiek skaičiau rekomenduojama ne daugiau 1 stopo. bet kam to reikia? nu push'ą dar suprantu. nėr didesnio iso juostų, o kartais reikai. bet kam mažinti? iso 400 pilnos parduotuvės.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 28, 09:20)
kažin ar pull'as (nes tu nori būtent pulinti. pushinimas kai didini jautrumą - iso 100 eksponuoji kaip 200 uir po to pailgini ryškinimo laiką) per 3 f stopus yra pateisinamas. kiek skaičiau rekomenduojama ne daugiau 1 stopo. bet kam to reikia? nu push'ą dar suprantu. nėr didesnio iso juostų, o kartais reikai. bet kam mažinti? iso 400 pilnos parduotuvės.

Tam, kad netyčia vietoj 400iso juostelės įsidėjau 3200iso ax.gif Aš niekada nieko nepushinau nepulinau w/e, tai idomu ar imanoma ką nors ištraukt iš tos juostos smile.gif)
Nu dėkui už atsakymąwink.gif
Atsakyti
o tai aparatas nepažino iso? jei jau išfotografavai kaip 400, tai būdas vienas - ryškindama sutrumpink laiką kokiom 3-4 minutėm. gal kas ir bus...
labai trumpai ir populiariai čia: http://www3.telus.ne...m/push-pull.htm
Atsakyti
Ne, nepažino biggrin.gif Būtų juokinga jei pažintųsmile.gif) Pas mane Olympus om2, tai jame reikia nustatyt pačiai, o aš per savo žioplą galvą kartais pamirštu persukt tą ISO, bet šį kartą tieios galvojau, kad idėjau 400iso juostą, o pasirodo.. ax.gif ax.gif
VAt taip vat..Dėkui už info;)
Atsakyti
vat, dabar fiksuoju savo ilford iso 3200. paskaičiau ant ryškalų buteliuko (lc29) tai ilfordinę galima pulinti iki iso 400, bet ryškinimo laikas skieinyje 1:19 nuo 14.30 min. mažinamas iki 6 min. blink.gif o prie kodak iso 3200 neparašyta (matyt sąmoningai nutyli apie konkurentus mirksiukas.gif ) bet bandyti galima. kažkas tikrai išeis.

na, einu žiūrėti, kas išėjo g.gif
Atsakyti
Sveiki, prisijungiu prie juostininkų.

Iš karto noriu pasidalint viena labai mėgstama juosta.
Tik ji nėra labai populiari ir nelengvą ją gauti.

Kodak Elite Color 200 UC.

Kažkada pirkau Klaipėdoje TOPO centre už 12 litų. Paskui Kaune Akropolio Kodak'e po 25lt.
Jei kur užmatysit tokių pigiau nei 25lt netylėkit.

Kartą pusė juostos fotografavau kaip 400ISO vietoj 200. Reiškia dvigubai nedašviesta. Bet gavosi vistiek idealiai.

Čia pora foto darytų su ja:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žmogus: 29 kovo 2008 - 11:48
QUOTE(Žmogus @ 2008 03 29, 11:46)

O, spalvikes tikrai super cool, o tokios juostos dar išbandyt neteko, bet man rodos turėtų būti procentre arba kodak atstovybėj.
Apskritai kažkaip aš kodak spalvotų nelabai bandžius:))
O su kokiu fotiku fotkini, žmogau? tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Atsakyti
Fotografuoju su Nikon F100, kartais Zenit ET. smile.gif

Dar nebloga juosta Fuji reala, bet jų jau lengva gauti. smile.gif
Jei kas bus Kodako atstovybėj užmeskit akį ar yra ir kiek kainuoja tos Kodak Elite Color 200 UC.

QUOTE(avytess @ 2008 03 29, 13:42)
O, spalvikes tikrai super cool, o tokios juostos dar išbandyt neteko, bet man rodos turėtų būti procentre arba kodak atstovybėj.
Apskritai kažkaip aš kodak spalvotų nelabai bandžius:))
O su kokiu fotiku fotkini, žmogau?  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Žmogus @ 2008 03 29, 15:57)
Fotografuoju su Nikon F100, kartais Zenit ET. smile.gif

Dar nebloga juosta Fuji reala, bet jų jau lengva gauti. smile.gif
Jei kas bus Kodako atstovybėj užmeskit akį ar yra ir kiek kainuoja tos Kodak Elite Color  200 UC.

Jap, reala jau seniai išbandyta, man iš fuji dar fuji 160c patinka,o šiaip tai daugiausia crossinu:))
Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 03 29, 16:15)
Jap, reala jau seniai išbandyta, man iš fuji dar fuji 160c patinka,o šiaip tai daugiausia crossinu:))

Su krosinimu nedaug teko. Tiesa sakant pusė juostos išfotkinau su Liubitel 166. Ten su skaidre velvia 50. Sakiau krosinsiu kažkaip...
Atsakyti
atskanavau išryškintą ilford iso3200. pirma, ką pastebėjau - tai storis ir "tankis". kadangi kartu ryškinau ir iso 50 tai galėjau palyginti. iso 50 apšviestas galas, kuris išryškinus tampa juodu, pagal skaidrumą yra kaip akiniai nuo saulės (40 W lemputė puikiai matosi, ir kambaryje daiktai). o vat iso 3200 nieko nesimato. net šiandien dieną į saulę žiūrėjau - tai vos vos matosi. taigi, pagalvojau, kaip ją skaneris pramuš? na ir aišku - kaip. chrenovai. bandysiu optiniu būdu. kažkada sillwio rašė, kad netinka portretams. išbaigdamas pabandžiau "ant smūgio" dukrą nufotografuoti. nu ir nieko visai mano akim žiūrint....

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 30, 18:59)
atskanavau išryškintą ilford iso3200. pirma, ką pastebėjau - tai storis ir "tankis". kadangi kartu ryškinau ir iso 50 tai galėjau palyginti. iso 50 apšviestas galas, kuris išryškinus tampa juodu, pagal skaidrumą yra kaip akiniai nuo saulės (40 W lemputė puikiai matosi, ir kambaryje daiktai). o vat iso 3200 nieko nesimato. net šiandien dieną į saulę žiūrėjau - tai vos vos matosi. taigi, pagalvojau, kaip ją skaneris pramuš? na ir aišku - kaip. chrenovai. bandysiu optiniu būdu. kažkada sillwio rašė, kad netinka portretams. išbaigdamas pabandžiau "ant smūgio" dukrą nufotografuoti. nu ir nieko visai mano akim žiūrint....

man pirmas patinka. Apšvietimas, grūdas, pati smuikininkės veido išraiška... daug aštrumo, kažkiek griežtumo. Gerai viskas susigroja.

Portretams 3200 tinka ir dar kaip tinka. Pati dabar fotografuoju, bet ne Kodak o į Ilford. Man grūdas labiau patinka. Ne toks aštrus, ir išdidinant nuotraukas nepastebimas.
Atsakyti