Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

sillwio, bandžiau LT ieškoti epsono, kuri Tu įsigijai, tai būtų tektę laukti iki balandžio vidurio. doh.gif
tai nelaukiau..smile.gif
Papildyta:
westa, vakar dėl savo juostų zyziau, nepakomentavau Taviškių.

pirmoji. man apačios per daug, o viršaus per mažai. ta prasme, bokšto smaigalys beveik remiasi į kraštą.

antroji. vietomis padegę, bet simpatiškas, dinamiškas vaizdas. aš tokių nemoku gaudyti..smile.gif

trečioji. nekabina (nekenčiu šito žodžio biggrin.gif )

ketvirtoji. patinka kompozicijos taisyklių gausi, visi pasikartojimai, susikirtimai, perspektyva, taškai ir pan. ir dar veikėjų yra, pagyvinančių vaizdelį.

penktoji. labai patinka karieta. suteikia nuotraukai tam tikro dvelksmo. o ir kokybė smagi. bene labiausiai patiko.smile.gif

šeštoji. pernelyg didelis grūdas. gali būti ta pati problema kaip man anose fotkėse - kai 400-inėj išlindo nenormalus grūdas. be to, rodos, skanuojant dulkių prisigaudei.

septintoji, neįdomi. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 15, 10:32)
sillwio, bandžiau LT ieškoti epsono, kuri Tu įsigijai, tai būtų tektę laukti iki balandžio vidurio.  doh.gif
tai nelaukiau..smile.gif
Papildyta:

va va ir aš užsiieškojau Epson V350:(. tai kokį vis dėl to nusipirkai?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 15, 09:32)
sillwio, bandžiau LT ieškoti epsono, kuri Tu įsigijai, tai būtų tektę laukti iki balandžio vidurio.  doh.gif
tai nelaukiau..smile.gif

Teisingai. Kokybė jų visų panaši.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 21:07)
o kas dėl skenavimo.. įtariu čia dėl aparato bus? ar kažką dar galiu padaryt ?

Vakar neatsakiau doh.gif Trūksta detalių. Gal padidink kokybę.
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 03 15, 09:54)
va va ir aš užsiieškojau Epson V350:(. tai kokį vis dėl to nusipirkai?

canoscan 4400F, patį paprasčiausią, spėju. skenavau didžiausia kokybė, man kaip internetui tai manau pakaks.. ir tai vos ne deficitas, per 5 vietas perskambinau, kol radau, kur turi ir rezervavau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 15, 11:05)
canoscan 4400F, patį paprasčiausią, spėju. skenavau didžiausia kokybė, man kaip internetui tai manau pakaks.. ir tai vos ne deficitas, per 5 vietas perskambinau, kol radau, kur turi ir rezervavau. doh.gif

O aš po epson V350, jau ieškojau Canoscan 8800F, bet irgi niekur nerandu ... Ai gal palauksiu tos balandžio 11 d., niekas man čia nedega...
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 22:01)
1. gal nesugadino? Kažkada ryškinau kodak d-76 ryškalais senoką kodak juostą. Ant ryškalų įpakavimo ji buvo paminėta. Išryškinus pasirodė, kad ji melsvai rausva. Galvojau su ryškalais koks šūdas. Gerokai vėliau ryškinau T-Max ISO 3200 su naujais ryškalais - tas pats, nors juosta irgi nurodyta ant ryškalų pakelio. Spaudžiant melsvumas neturi jokios įtakos (bent nepastebėjau). Taip ir nežinau ar taip turi būt, ar čia aš kažką negerai darau. Andriuška, ką manai?

d-76 ant visų juostų nurodomas. jo analogas ilfordinis 11-? (nepamenu raidės). dėl ružavumo-feličitavumo. da normaliai ten viskas. sillwio, ar pastebėjai, kad ryškalas po kodak juostų buvo irgi kaip su margancovkės priemaišom? vat kiek pamenu, tai kodakinės juostos savybė. tas ružavumas turi išsiplauti tam tikru ryškalu ar fiksažu, nebepamenu (gal tai vizualiniai fiksavimo kontrolei?). bet problemų tai tikrai jokių nesudaro nei optiškai spaudžiant, nei skanuojant. skanuoti reiktų kaip b/w negatyvą (ar pozityvą). jei programinė įranga tokios galimybės nesuteikia - tai vėliau šope nuimti spalvas. ir pasieškoti normalios programos, kuri palaiko turimą skanerį.

o dėl tų kadrų - tai įdomiai ten. būtų ant visų - kaltas būtų aparatas. būtų juosta foma - kalta būtų juosta. ten toks įdomus ornamentas... lyg varvėtų emulsija kas. o kaip pats negatyvas to kadro atrodo? nu būna nuo per didelės temperatūros emalė pradeda trauktis.... bet juk ne selektyviai. vat man paskutinį kartą buvo - kabinant džiūti iškrito iš rankų juosta ir ant grindų... praploviau kaip galėjau, nes iš bakelio jau išimta ir išvyniota. džiūna, apžiūrinėju ją, dulkių nesimato, tik vinoj vietoj kažkas. paėmiau padidinimo stiklą ir ilgai žiūrėjau, kol supratau: gal kokių 3 mm ilgio įtrūkimas emulsijos ir ji atšoko. išdžiūvo aišku ir liko toj vietoj.... gerai, kad nelabai svarbioje, bet is vien defektas aiškiai matomas.

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 22:14)

o, ką tik sugalvojau, kad indekse tai buvo gražiausias juodai / baltas.. g.gif o nuskanavus violetinė.

todėl, kad indeksams skanavo be spalvų.

QUOTE(La Bronė @ 2008 03 14, 22:15)
Tai, sakote, su Epson V350 juostų skanavimas yra paprastesnis nei su CanoScan 8800F ?

o kuom? į rėmelį įdėti jokio vargo. užtat nėra pavojaus, kad pakliuvus kokiai smiltelei bus subraižyti 6 kadrai. canone 8800 juda lempa viršuje ir skanuojantis elementas apačioje. epsone juostelė pro juos juda. vis vien juostelę reikia imti su spec pirštinėm (pelesos g. po 2,5 lt kainuoja), kad atspaudų neliktų. be to canonas gali talpinti 12 kadrų iš siauros juostos ir gali 120 skanuoti. o epsonas šio modelio gali?

QUOTE(sayonara @ 2008 03 15, 11:05)

nieko skaneris, turėjau. iš siauros juostos planšetiniu nereikia tikėtis gero rezultato.

kažkas apie skaidres klausė, kaip skanuoja. vat pvz.

user posted image

nieko nedaryta po skanavimo, tik sumažinta (skanuojant pašarpinta ir šviesumas nustatytas). apšvietimas toks, nes eksperimentavom su atšvaitu.

o čia fuji 400 spalvota (nepamenu kokia, bet ne reala...H raidė pamenu, neturiu po ranka)

user posted image

abu kadrai iš plačios juostos. grudo beveik ir nėr.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 15, 13:04)
kažkas apie skaidres klausė, kaip skanuoja. vat pvz.

user posted image

nieko nedaryta po skanavimo, tik sumažinta (skanuojant pašarpinta ir šviesumas nustatytas). apšvietimas toks, nes eksperimentavom su atšvaitu.

o čia fuji 400 spalvota (nepamenu kokia, bet ne reala...H raidė pamenu, neturiu po ranka)

user posted image

abu kadrai iš plačios juostos. grudo beveik ir nėr.

Super. Man tokios kokybės ir užtektų mirksiukas.gif o kokiu čia skaneriu?
Atsakyti
canoscan 8600f (oi, kur prieš tai kalbėjot buvo 8800F, tai jo nežinau. viską ką rašiau, tai apie 8600F....bet gal jie nelabai ir skiriasi).

iš 600x420paveiksliuko apie kokybę nespręsk. vat cropai ir originalo, 29,7x22,7 cm 300 ppi rezoliucija:

user posted image

lapai iš kairio viršutinio kampo

user posted image

nepasikeitė nuomonė? ir nepamiršk, kad skanuotas negatyvas, kurio dydis yra 6x4,5 cm. jei skanuoti 3,5x2,4 bus kiek kitaip. ne į geresnę pusę, žinoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 15 kovo 2008 - 12:35
QUOTE(andriuska @ 2008 03 15, 13:33)

iš 600x420paveiksliuko apie kokybę nespręsk. vat cropai ir originalo, 29,7x22,7 cm 300 ppi rezoliucija:

Aš tik noriu kompe pavartyt senas skaidres ir prisimint vaikystę ir ankstyvą jaunystę ax.gif Aš tikiu, kad iš senų skaidrių negausiu superinio rezultato, ale kad nors kiek matytųsi. Mano skaidrės apie 20 metų senumo.
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 03 15, 13:56)
Aš tik noriu kompe pavartyt senas skaidres ir prisimint vaikystę ir ankstyvą jaunystę  ax.gif 

tai duok skelbimą ir manau iki 100 lt gausi projektorių (jei būtų 6x6 projektorius tai paimčiau negalvodamas, o 135 juostai tai manau be vargo gausi).

taigi malonumas ant sienos žiūrėti bus 1000000 kartų didesnis.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 15, 14:57)
tai duok skelbimą ir manau iki 100 lt gausi projektorių (jei būtų 6x6 projektorius tai paimčiau negalvodamas, o 135 juostai tai manau be vargo gausi).

taigi malonumas ant sienos žiūrėti  bus 1000000 kartų didesnis.

Tai aš turiu tą projektorių, tik kad paklodės kabinimas ant durų mane nervina biggrin.gif Paskutinį kartą tą dariau prieš kokis penkerius metus...
Noriu kompe vartyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La Bronė: 15 kovo 2008 - 14:21
Gal kas žino, ar Kodak 3200iso juotą galima būtų papushint atgal iki 400iso? ax.gif
Atsakyti