Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(westa @ 2008 03 14, 20:41)
rodyk  smile.gif

sillwio, jei nieko nepasakysi, pagalvosiu, kad ir Tu susireikšminai  cool.gif

skanuoju. jei vyras nenuprotės iš pavydo, dar šiandien parodysiu. verysad.gif
jopšikmat'.
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2008 03 13, 08:38)
O senas spalvotas skaidres su juo galima skanuoti? Aš irgi šiuo metu renkuosi skanerį.

Galima.

QUOTE(La Bronė @ 2008 03 13, 08:51)
O gal dar galite pakomentuoti abiejų mane sudominusių skanerių: Epson V350 ir CanoScan 8800F kokybės skirtumus?

Kažkur internete mačiau būtent šių dviejų palyginimą. Rezultatai buvo labai artimi.

QUOTE(westa @ 2008 03 14, 11:00)
laba diena  smile.gif

gal priimsit emigrantę? kadangi turiu juostinuką ir jau išfotografavau net 2 juostas, noriu į jūsų ratą  smile.gif

šjei rimtai, šiandien pasiimsiu pirmąją savo JB išryškintą.. ryškino rankomis. sakiau antrąją norėčiau pati.. prisiskaičiau kalną info, apie c-41 procesą.. bet iki smulkmenų taip ir neradau info.. na sakykim kaip iškrapštyt juostelę iš tos plastmasės? atrodo ką nors sugadinsiu..
reikia nusipirkt ryškalų.. gal kas, kol to nepadariau, patarimų kokių gali duot? kokius ryškalus naudojat? kokį tą bakelį pirkt?
nėra kur nusipirkt

Sillwio šaunu dėl skanerio.. aš irgi jau turiu .. Canoną.. juosteles pačiai tenka karpyt ir dėt i rėmelį.. kiek supratau pas tave jis pats paima juostą?

Labas smile.gif

Ryškalus pirk pagal juostą. Bus geriausias rezultatas. Viską reikia daryti pagal instrukciją ir viskas pavyks iš pirmo karto. Tiesa pats pirmą juostą sugadinau - blogai įdėjau į bakelį smile.gif
Karpyt ir man reikia, bet rėmelin dėt nereikia. Pasiima pats, tik galą paduot reikia.

QUOTE(westa @ 2008 03 14, 20:34)
va įdedu kelias foto

iš principo dėl spalvų originalių abejoju, nes skanerio opcijoj radau tik Negative ( color) opciją.. ir skenavo ta tokiu lyg rausvu atspalviu..

Nesuprantu kodėl toks atspalvis g.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 20:37)
man toks jausmas, kad ir Tau ryškindami sugadino sad.gif
aš ką tik nuskanavau iš tobulojo blin procentro gautą juostą, violetinė labiau, negu anos iš fototechnikos buvo violetinės. bliausiu.

Nebliauk. Violetinė tai dar ne visai palaidota. Tikiu, kad galima ištraukt.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 20:49)
1. Nesuprantu kodėl toks atspalvis  g.gif
Nebliauk. Violetinė tai dar ne visai palaidota. Tikiu, kad galima ištraukt.

1. kadangi esu "patyrus" atspalvių tragediją, manau, kad ryškinant sugadino.

2. lotuliukas.gif

Atsakyti
o be spalvos bus dar pastabų ?

sayonara, nekantrauju
Atsakyti
demonstruoju atspalvį. techninės pusės būčiau dėkinga, kad nekomentuotumėt, žinau klaidas ir iš jų mokysiuos, bet va noriu atspalvį parodyti.

user posted image
Atsakyti
sayonara, nu violetinė g.gif

įdedu, jei kam įdomu, mano naujos juostos foto pavyzdžių internete ČIA
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 20:55)
sayonara, nu violetinė  g.gif

įdedu, jei kam įdomu, mano naujos juostos foto pavyzdžių internete ČIA

tai va BLIN. violetinėsnė už anas dvi violetines. nu jei procentras šūdą mala, tai kas tada nemala? verysad.gif
Papildyta:
šita iš portros ką tik nuskanuota.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 20:51)
1. kadangi esu "patyrus" atspalvių tragediją, manau, kad ryškinant sugadino.

2.  lotuliukas.gif

1. gal nesugadino? Kažkada ryškinau kodak d-76 ryškalais senoką kodak juostą. Ant ryškalų įpakavimo ji buvo paminėta. Išryškinus pasirodė, kad ji melsvai rausva. Galvojau su ryškalais koks šūdas. Gerokai vėliau ryškinau T-Max ISO 3200 su naujais ryškalais - tas pats, nors juosta irgi nurodyta ant ryškalų pakelio. Spaudžiant melsvumas neturi jokios įtakos (bent nepastebėjau). Taip ir nežinau ar taip turi būt, ar čia aš kažką negerai darau. Andriuška, ką manai?

QUOTE(westa @ 2008 03 14, 20:53)
o be spalvos bus dar pastabų ?

sayonara, nekantrauju

Matau skanavimo trūkumų. Nėra detalizacijos kažkaip. Kokia juosta buvo, kad toks grūdas? Ypač matosi orchidėjų nuotraukoj.

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 20:53)
demonstruoju atspalvį. techninės pusės būčiau dėkinga, kad nekomentuotumėt, žinau klaidas ir iš jų mokysiuos, bet va noriu atspalvį parodyti.

Jau parašiau aukščiau
Atsakyti
sillwio, T-max 400.. grūdas tikrai muša.. kitą turiu 100.. bandysiu su ta.. o kas dėl skenavimo.. įtariu čia dėl aparato bus? ar kažką dar galiu padaryt ?

sayonara, portretas geras ..wub ... smile.gif gal kiek per arti priėjai tik.. lyg nosį didint norėtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 kovo 2008 - 21:08
sillwio, ačiū. reikės pabandyt atspaust..

o, ką tik sugalvojau, kad indekse tai buvo gražiausias juodai / baltas.. g.gif o nuskanavus violetinė.

westa, kad gal nosis didoka senolio..biggrin.gif visas jo apžiūrėjau, visur nemaža biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 kovo 2008 - 21:43
QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 21:49)
Galima.
Kažkur internete mačiau būtent šių dviejų palyginimą. Rezultatai buvo labai artimi.

Karpyt ir man reikia, bet rėmelin dėt nereikia. Pasiima pats, tik galą paduot reikia.

Tai, sakote, su Epson V350 juostų skanavimas yra paprastesnis nei su CanoScan 8800F ?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 21:07)
sillwio, T-max 400.. grūdas tikrai muša.. kitą turiu 100.. bandysiu su ta.. o kas dėl skenavimo.. įtariu čia dėl aparato bus? ar kažką dar galiu padaryt ?

sayonara, portretas  geras ..wub ...  smile.gif gal kiek per arti priėjai tik.. lyg nosį didint norėtų  g.gif

400 neturėtų būt toks ryškus grūdas. Gal smarkiai "traukiai" iš tamsos?

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 21:14)
o, ką tik sugalvojau, kad indekse tai buvo gražiausias juodai / baltas.. g.gif o nuskanavus violetinė.

Va va, taigi nesinervuok. Atspaudus viskas bus gerai.

QUOTE(La Bronė @ 2008 03 14, 21:15)
Tai, sakote, su Epson V350 juostų skanavimas yra paprastesnis nei su CanoScan 8800F ?

Su canonu skanuoti nebandžiau, bet pasitikėdamas apžvalgomis pasirinkau epsoną.
Atsakyti