Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Westa Vilniuje juostos ir chemijos gauti dabar ne problema. bakelį irgi manau galima susiveikti (duok kokį skelbimą į vietinį rajoninį laikraštį - pamatysi kiek gėrio dar pas žmones liko). tavo aparatas sutraukia visą juostą? nemalonu, bet ne problema. kai pati ryšknsi galėsi arba alaus kamsčių atidarytuvu naudotis (sillwio receptas) arba prašyti minilabuose, kad galiuką ištrauktų. yra toksai spec prietaisėlis (ebėjui apie 20-30 lt galima gauti).

sesę nukreipk į Pamėnkalnio g. adreso nepamenu, bet ten Tauro kalno papėdėje, priešais kazino tornado yra parduotuvė. tau pirmai pradžiai reikės fiksažo (20 litų užtenka labai ilgam) ir ryškalų juostai (30 lt priklausomai nuo to kaip skiesi ir kiek ryškinsi. ten 250 ml, kuriuos galima skiesti 1:9, 1:19 ir 1:29. tai jei bakelis bus 350 ml ir skiesi 1:19, o tokiame tirpale galima iki 3 juostų ryškinti.... oi, nu virš 30 juostų tikrai.). stopo tirpalą galėsi ir iš acto pasidaryti (prailgins fiksažo darbą ir kt).
ten pat pradžiai galėsi juosteles paimti. ilfordo pan 36 kadrų 10 lt kainuoja. nieko geriau už tokią kainą ir nesugalvotum. užeik www.fototechnika.lt ten viską rasi.

turėdamas laiko nuo SM cool.gif pasiskaitinėjau šiandien protingų žmonių pokalbius apie skanavimą, negatyvus ir skaidres. žodžiu galutinai pasitvirtino mano intuityvus spėjimas, kad spalvotas negatyvas prastai skanuojasi. ten tiesa kalba ir apie b/w negatyvą, bet ypač apie c-41 proceso juostas. esminė priežastis - kaukė (mask) t.y. tas rudas pagrindas, kuris skanuojant padaro daug bėdų (triukšmo ir pan.). prisideda ir invertavimas (pasirodo vien PS padaryti invert yra negerai, ten aprašyta sudėtinga seka).
aišku, tie dėdės kalbėjo apie spaudą (knygas ir pan.) bet ir po savaitgalio atsiėmęs juostelę (fuji, dar galiojančią) atskanavau kažkokį visišką š. o vat su b/w geriau nepalyginamai gaunasi. nesmagu pripažinti, bet man kol kas skanuotos ir šopintos geriau gaunasi, nei optiškai spausdinant ( neimant tų kelių variantų, kur labai šviesūs plotai yra ir skanuojant jie išdega negražiai).

žodžiu jei klausimų bus (techninių mirksiukas.gif ) nesidrovėkit. kukliom žiniom pasidalinsim. meniniais aspektais konsultacijas teikia kitoj šakoj, laikinai virtusioj "karštu tašku".... čia gi palikim informatikams ir matematikams būdingą ramybę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 14, 13:05)
Westa Vilniuje juostos ir chemijos gauti dabar ne problema. bakelį irgi manau galima susiveikti (duok kokį skelbimą į vietinį rajoninį laikraštį - pamatysi kiek gėrio dar pas žmones liko). tavo aparatas sutraukia visą juostą? nemalonu, bet ne problema. kai pati ryšknsi galėsi arba alaus kamsčių atidarytuvu naudotis (sillwio receptas) arba prašyti minilabuose, kad galiuką ištrauktų. yra toksai spec prietaisėlis (ebėjui apie 20-30 lt galima gauti).

sesę nukreipk į Pamėnkalnio g. adreso nepamenu, bet ten Tauro kalno papėdėje, priešais kazino tornado yra parduotuvė. tau pirmai pradžiai reikės fiksažo (20 litų užtenka labai ilgam) ir ryškalų juostai (30 lt priklausomai nuo to kaip skiesi ir kiek ryškinsi. ten 250 ml, kuriuos galima skiesti 1:9, 1:19 ir 1:29. tai jei bakelis bus 350 ml ir skiesi 1:19, o tokiame tirpale galima iki 3 juostų ryškinti.... oi, nu virš 30 juostų tikrai.). stopo tirpalą galėsi ir iš acto pasidaryti (prailgins fiksažo darbą ir kt).
ten pat pradžiai galėsi juosteles paimti. ilfordo pan 36 kadrų 10 lt kainuoja. nieko geriau už tokią kainą ir nesugalvotum. užeik www.fototechnika.lt ten viską rasi.

turėdamas laiko nuo SM cool.gif  pasiskaitinėjau šiandien protingų žmonių pokalbius apie skanavimą, negatyvus ir skaidres. žodžiu galutinai pasitvirtino mano intuityvus spėjimas, kad spalvotas negatyvas prastai skanuojasi. ten tiesa kalba ir apie b/w negatyvą, bet ypač apie c-41 proceso juostas. esminė priežastis - kaukė (mask) t.y. tas rudas pagrindas, kuris skanuojant padaro daug bėdų (triukšmo ir pan.). prisideda ir invertavimas (pasirodo vien PS padaryti invert yra negerai, ten aprašyta sudėtinga seka).
aišku, tie dėdės kalbėjo apie spaudą (knygas ir pan.) bet ir po savaitgalio atsiėmęs juostelę (fuji, dar galiojančią) atskanavau kažkokį visišką š. o vat su b/w geriau nepalyginamai gaunasi. nesmagu pripažinti, bet man kol kas skanuotos ir šopintos geriau gaunasi, nei optiškai spausdinant ( neimant tų kelių variantų, kur labai šviesūs plotai yra ir skanuojant jie išdega negražiai).

žodžiu jei klausimų bus (techninių mirksiukas.gif ) nesidrovėkit. kukliom žiniom pasidalinsim. meniniais aspektais konsultacijas teikia kitoj šakoj, laikinai virtusioj "karštu tašku".... čia gi palikim informatikams ir matematikams būdingą ramybę biggrin.gif

ačiū Andriuška . bandysiu pradžiai Klaipėdoj prazonduot, galgi tikrai įmest kokį skelbimuką.. kol kas atrodo viskas baisiau nei baisiai, bet kai tik turėsiu viską, teks vėl čia klausimais apsipilt

beje foto čia rodom ar ne? smile.gif .. o ramybę pažadu iš savo pusės.. bent jau kol kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 12:44)
lauksim kadrų.. aš tikiuos jau šiandien, jei spėsiu, ką nors parodyt..o dėl Vilniaus.. turiu gi sesę ten.. ji kaip tik Velykom lyg grįžt žada.. reikia iki to laiko susižinot, ką pirkt smile.gif.. laukiu kompetetingų asmenų patarimų  cool.gif

sayonara, gal kada Vilniuj ir ryškinimą susiorganizuosim, o gal net foto darymą..  cool.gif .. tik reik susirast kas pamokina..  rolleyes.gif

būtų faina..biggrin.gif
man kolega viena pažadėjo padovanoti didintuvą ir viską viską, kas erikalinga fotkių gamybai.
bet namie pas mane netilps, tai pas tėvus rūsy statyčiau. į Panevėžį tektų Tau atvažiuot biggrin.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 03 14, 13:05)

turėdamas laiko nuo SM cool.gif  pasiskaitinėjau šiandien protingų žmonių pokalbius apie skanavimą, negatyvus ir skaidres. žodžiu galutinai pasitvirtino mano intuityvus spėjimas, kad spalvotas negatyvas prastai skanuojasi. ten tiesa kalba ir apie b/w negatyvą, bet ypač apie c-41 proceso juostas. esminė priežastis - kaukė (mask) t.y. tas rudas pagrindas, kuris skanuojant padaro daug bėdų (triukšmo ir pan.). prisideda ir invertavimas (pasirodo vien PS padaryti invert yra negerai, ten aprašyta sudėtinga seka).

reportažas iš "karšto" taško biggrin.gif biggrin.gif

ta parduotuvė vadinasi Fototechnika biggrin.gif kur ilfordų duoda biggrin.gif
ilford pan man rodos yra ganėtinai nedidelio kontrastingumo, aš bent jau iki šiol kitas bandžiau.. specialiai pirkdama visada pasiklausiu, kurios kontrastingesnės.
Atsakyti
kontrastą galima pakelti šopu arba filtrais optiškai darant. be to vasarą to kontrasto per akis. o mokantis ryškinti ir fotografuoti ar pirkti už 10 lt ar už 17 lt manau yra šioks toks skirtumas. jei kišenė neša - kodėl gi ne? be to, kontrastingumas - skonio reikalas. kiti ryškalus 1:3 o kartais ir žymiai daugiau skiedžia, kad gauti išlyginamąjį efektą...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 14, 13:35)
kontrastą galima pakelti šopu arba filtrais optiškai darant. be to vasarą to kontrasto per akis. o mokantis ryškinti ir fotografuoti ar pirkti už 10 lt ar už 17 lt manau yra šioks toks skirtumas. jei kišenė neša - kodėl gi ne? be to, kontrastingumas - skonio reikalas. kiti ryškalus 1:3 o kartais ir žymiai daugiau skiedžia, kad gauti išlyginamąjį efektą...

aš tai tiek užsikepus, kad nebeskaičiuoju, kiek kas kainuoja. doh.gif kadangi mėgstu didelį kontrastą, tai visada pasiklausiu, kurios kontastingesnės.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 03 14, 09:53)

Aciu, kazkas panasaus, dabar bent jau zinau, kaip vadinasi tas daiktas. dekui, dekui!

QUOTE(westa @ 2008 03 14, 10:00)
laba diena  smile.gif

na sakykim kaip iškrapštyt juostelę iš tos plastmasės? atrodo ką nors sugadinsiu..
reikia nusipirkt ryškalų..

tai va man del to labaiu ir patinka tos tucsios kasetes, jos lengvai atsidaro, zymiai patogiau.

Beje Pnz zinau, jog pardavineja pigiai b/w juosteles, ar ne po 3 ar 6lt ir beje popieriu taip pat. Foma firmos.
Atsakyti
Apie Foma popierių pasisakysiu. Nerekomenduočiau aš jo. Gal tai tik sutapimas buvo, gal ne. Bet iš dviejų pirktų ipakavimų neturiu nė vinos gerai atspausdintos nuotraukos ant to popieriaus, tik daug nervų.
Atspausdini rodos viskas tvarkoje. Ryte pasižiūri prie dienos šviesos, o nuotrauka visa arba juodais taškeliais nusėta, arba tokiom neaišku iš kur atsiradusiom žvaigždutėm. Su kitu popierium tokių prob. neturėjau
Atsakyti
nu va, nusiskanavau savo pirmąją jb .. ir vėl neapsieita be kažkokių mistiškų dėmelių...apskritai ypač kuo nebus pasigirt.. kelias įdėsiu.. ryškumo trūksta daugumoje foto.. iš principo tik jau nusiskanavus pradėjau bėdos ieškot.. ir radau. net gėda sakyt, bet pasakysiu.. mano fotoaparate , pasirodo buvo nustatytas šoninis fokusas.. nu ar ne žiopla aš verysad.gif ...

einu, pažiūrėsiu, ką galiu parodyt verysad.gif

ačiū visiems už patarimus.. ačiū ir Tau, Desiree 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 14:40)
aš tai tiek užsikepus, kad nebeskaičiuoju, kiek kas kainuoja. doh.gif 

kai pradėsi ir ryškalus, ir popierių, ir filtrus, ir objektyvą didintuvui pirkti - pradėsi po truputi galvoti. bet mano pasiūlymas buvo pataupyti pradiniam etapui. kai fokusas dar kampe ax.gif o po to jau galima ir netaupyti. bo skaudu, kai imi galvoti, kad dėl pataupymo geras kadras nuplaukė.

nu einu toliau namų darbus ruošti...
Atsakyti
va įdedu kelias foto

iš principo dėl spalvų originalių abejoju, nes skanerio opcijoj radau tik Negative ( color) opciją.. ir skenavo ta tokiu lyg rausvu atspalviu..

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

šitai keičiau spalvą su PS

user posted image

o šitos dvi sugadintos...

user posted image

user posted image

ir nusipirkau vieną juostelę pabandymui Fujifilm Neopan 100 ACROS.. kainavo nemažai 17 lt, bet nusirpirkau pabandyt.. sakė, kad naujiena..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 kovo 2008 - 20:36
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 20:34)
va įdedu kelias foto

ir nusipirkau vieną juostelę pabandymui Fujifilm Neopan 100 ACROS.. kainavo nemažai 17 lt, bet nusirpirkau pabandyt.. sakė, kad naujiena..

man toks jausmas, kad ir Tau ryškindami sugadino sad.gif
aš ką tik nuskanavau iš tobulojo blin procentro gautą juostą, violetinė labiau, negu anos iš fototechnikos buvo violetinės. bliausiu.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 20:37)
man toks jausmas, kad ir Tau ryškindami sugadino sad.gif
aš ką tik nuskanavau iš tobulojo blin procentro gautą juostą, violetinė labiau, negu anos iš fototechnikos buvo violetinės. bliausiu.

rodyk smile.gif

sillwio, jei nieko nepasakysi, pagalvosiu, kad ir Tu susireikšminai cool.gif
Atsakyti