Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(kakarieku @ 2008 03 09, 21:49)
Gal kas zino gera interneto puslapi apie visa eiga, kaip kuriamas tamsusis kambariukas? Kur butu visos reikalingos  irangos saras ir pan.?

Jei kas netingi galite pasidalinti savais ispudiziais/foto/patarimais kai isirenginejote.

Gana nemazai informacijos galima rasti cia http://www.darkroomsource.net/
Manau rasi atsakymus i visus rupimus klausimus.

As pagaliau nusipirkau skaneri. Pirkau plansetini Epson V350 su juostu skanavimo galimybe. Butent sita pasirinkau del imontuoto automatinio juostu feeder'io, t.y. del specialaus stalciaus juostoms skanuoti - paduodi max 6 kadru juostos gabala ir skanuoji. Jokiu remeliu, jokio vargo smile.gif Skanavimo kokybe mane tenkina visu 100%. Is tikruju tokios kokybes net nesitikejau.
Atsakyti
Dar vienas klausimukas:

Buna pirkti fotjuostele metrais, bet kur butu galima isigyti ta pati mechanizma/masina kuri ta juostele suvynioja i iprasta juosteles dezute?

Atsakyti
būna. fototechnikoje ir dabar yra. mano skaičiavimais skirtumas nuo tos, kuri jau suvyniota bus max. 2 litai. dabar pasvarstykim, kiek toks aparatas gali kainuoti (jei iš viso yra). tad arba perkam jau kasetėse, arba įsigijam daugkartinių kasečių ir vyniojam tamsoje. tik ar verta taip vargti?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 10, 12:54)
As pagaliau nusipirkau skaneri. Pirkau plansetini Epson V350 su juostu skanavimo galimybe. Butent sita pasirinkau del imontuoto automatinio juostu feeder'io, t.y. del specialaus stalciaus juostoms skanuoti - paduodi max 6 kadru juostos gabala ir skanuoji. Jokiu remeliu, jokio vargo smile.gif Skanavimo kokybe mane tenkina visu 100%. Is tikruju tokios kokybes net nesitikejau.

O senas spalvotas skaidres su juo galima skanuoti? Aš irgi šiuo metu renkuosi skanerį.
Atsakyti
slaidus sunkiai skanuoja ir minilabiniai, ir dedikuoti skaneriai. o planšetiniai juo labiau. šešėlių nepramuš. bus juoda. labai jau "storas" sluoksnis. kiek skaičiau, visi rašo, kad slaidai gražiausiai žiūrisi ant balto ekrano. bet vaizdas bus. ir neblogas. internetui ar indexams tikrai pakaks. skanavau planšetiniu vieną slaidų juostą (6x4,5). spalvos gražesnės, nei negatyvo, bet "muilo" daugiau. nors kai su padidinimo stiklu žiūriu juostą - viskas o.k. maždaug tokį rezultatą visi ir aprašo.
Atsakyti
O gal dar galite pakomentuoti abiejų mane sudominusių skanerių: Epson V350 ir CanoScan 8800F kokybės skirtumus?
Atsakyti
Andriuska, kurioj vietoj cia yra? Gal jie turi internetini puslapi, man reikia to pacio mechanizo. Beje, ten tamsosj nereikia vynioti, mokykloj prie musu akiu privyniodavo. O sis daiktas ne t labai patogus, jei kas tuomet, galima imti nedaug kadru, vadinasi, galima mokytis ir mokytis ir nuostoliu nepatirti mirksiukas.gif
Atsakyti
aš gi sakau, ekonominis efektas minimalus. pasiskaičuok pagal www.fototechnika.lt kainas, kiek kanuoja viena jusota ir kiek perskaičiavus iš metrais vyniojamos. kur tokį aparatą gauti nežinau. e-bayui dar niekad nemačiau.
Atsakyti
kakarieku:

apie šitą kalbėjai? http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem
Atsakyti
laba diena smile.gif

gal priimsit emigrantę? kadangi turiu juostinuką ir jau išfotografavau net 2 juostas, noriu į jūsų ratą smile.gif

šjei rimtai, šiandien pasiimsiu pirmąją savo JB išryškintą.. ryškino rankomis. sakiau antrąją norėčiau pati.. prisiskaičiau kalną info, apie c-41 procesą.. bet iki smulkmenų taip ir neradau info.. na sakykim kaip iškrapštyt juostelę iš tos plastmasės? atrodo ką nors sugadinsiu..
reikia nusipirkt ryškalų.. gal kas, kol to nepadariau, patarimų kokių gali duot? kokius ryškalus naudojat? kokį tą bakelį pirkt?

sayonara, gal netyčia žinai, kur Vilniuj tokie dalykai parsiduoda .nes Klaipėdoj, kiek teko girdėt nėra kur nusipirkt

Sillwio šaunu dėl skanerio.. aš irgi jau turiu .. Canoną.. juosteles pačiai tenka karpyt ir dėt i rėmelį.. kiek supratau pas tave jis pats paima juostą?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 14, 11:00)
laba diena  smile.gif

gal priimsit emigrantę? kadangi turiu juostinuką ir jau išfotografavau net 2 juostas, noriu į jūsų ratą  smile.gif

šjei rimtai, šiandien pasiimsiu pirmąją savo JB išryškintą.. ryškino rankomis. sakiau antrąją norėčiau pati.. prisiskaičiau kalną info, apie c-41 procesą.. bet iki smulkmenų taip ir neradau info.. na sakykim kaip iškrapštyt juostelę iš tos plastmasės? atrodo ką nors sugadinsiu..
reikia nusipirkt ryškalų.. gal kas, kol to nepadariau, patarimų kokių gali duot? kokius ryškalus naudojat? kokį tą bakelį pirkt?

sayonara, gal netyčia žinai, kur Vilniuj tokie dalykai parsiduoda .nes Klaipėdoj, kiek teko girdėt nėra kur nusipirkt

Sillwio šaunu dėl skanerio.. aš irgi jau turiu .. Canoną.. juosteles pačiai tenka karpyt ir dėt i rėmelį.. kiek supratau pas tave jis pats paima juostą?

emigrantai-imigrantai biggrin.gif

ryškalų, fiksažo ir t.t. tikrai yra fototechnikoje.. bakelių, manau, irgi. gal procentre yra, paskambink ir paklausk.. jeigu ką, gi suorganaizinsim kokį perdavimą-persiuntimą. 4u.gif

aš ką tik iš procentro, gal visai nieko keletą kadrų turėsiu juostose, lieka susirasti ir ant smūgio nusipirkti skanerį biggrin.gif nes nebenešiu skanuoti svetur, tingisi vaikščiot..smile.gif noriu namie. tikiuosi, kad po savaitgalio jau ką nors turėsiu parodyti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 12:34)
emigrantai-imigrantai biggrin.gif

ryškalų, fiksažo ir t.t. tikrai yra fototechnikoje.. bakelių, manau, irgi. gal procentre yra, paskambink ir paklausk.. jeigu ką, gi suorganaizinsim kokį perdavimą-persiuntimą. 4u.gif

aš ką tik iš procentro, gal visai nieko keletą kadrų turėsiu juostose, lieka susirasti ir ant smūgio nusipirkti skanerį biggrin.gif nes nebenešiu skanuoti svetur, tingisi vaikščiot..smile.gif noriu namie. tikiuosi, kad po savaitgalio jau ką nors turėsiu parodyti.

lauksim kadrų.. aš tikiuos jau šiandien, jei spėsiu, ką nors parodyt..o dėl Vilniaus.. turiu gi sesę ten.. ji kaip tik Velykom lyg grįžt žada.. reikia iki to laiko susižinot, ką pirkt smile.gif.. laukiu kompetetingų asmenų patarimų cool.gif

sayonara, gal kada Vilniuj ir ryškinimą susiorganizuosim, o gal net foto darymą.. cool.gif .. tik reik susirast kas pamokina.. rolleyes.gif
Atsakyti