Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Labadiena visiems.

Labai idomi tema, teko mokytis siek tiek fotografijos mokykloj, bet daugiau kaip jas daryt, o ne meniniu pagrindu. Noretusi ir toliau testi, bet va labai brangios juosteles, Man butu idomu kur jus, esantys Svedijoj, randat pirkti juosteliu (nespalvotu). Gal galima intere kaip nors uzsisakyti? Pai turiu Zenita, bet su juo fotkint laimes reikalas, nes as nelabai susigauau, pagal ka nustatyt, kiek sviesos i ji patenka g.gif

cia keletas mano namu darbu is mokyklos:

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kakarieku @ 2008 01 11, 21:02)
Labadiena visiems.

Labai idomi tema, teko mokytis siek tiek fotografijos mokykloj, bet daugiau kaip jas daryt, o ne meniniu pagrindu. Noretusi ir toliau testi, bet va labai brangios juosteles, Man butu idomu kur jus, esantys Svedijoj, randat pirkti juosteliu (nespalvotu). Gal galima intere kaip nors uzsisakyti? Pai turiu Zenita, bet su juo fotkint laimes reikalas, nes as nelabai susigauau, pagal ka nustatyt, kiek sviesos i ji patenka  g.gif

cia keletas mano namu darbu is mokyklos:

Labas.

Randam parduotuvėse. Aš šiuo metu užsakinėju va čia ir va tokias http://www.scandinav...spx?iID=1560721

Tavo interpretacijos labai įdomios. Kur čia taip moko?
Atsakyti
Labai aciu u nuoroda, manau jog vel reikes bandyti fotografuoti.

Mokiausi paprastoje gimnazijoje, duoda tema, papliauskini ir labaratorijoj eksperimentuoji.

Bet dabar didelis minusas, jog su Zenitu sunku nusttyti sviesos ryskuma. bet bandysiu intere ka nors iskrapstyti.

Atsakyti
QUOTE(kakarieku @ 2008 01 11, 21:13)
Labai aciu u nuoroda, manau jog vel reikes bandyti fotografuoti.

Mokiausi paprastoje gimnazijoje, duoda tema, papliauskini ir labaratorijoj eksperimentuoji.

Bet dabar didelis minusas, jog su Zenitu sunku nusttyti sviesos ryskuma. bet bandysiu intere ka nors iskrapstyti.

Tai nusipirk kokį rimtesnį aparatą. Yra visai nebrangių canon.
Atsakyti
Californiagirl, as per Amazon ieskojau:

http://www.amazon.de...rds=dia scanner

Kakarieku, labai sauniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 11, 21:38)
Californiagirl, as per Amazon ieskojau:

http://www.amazon.de...rds=dia scanner

Kakarieku, labai sauniai 4u.gif

Oi, Aciu Uzuolaida 4u.gif Nebrangus palyginus daikciukai. As net nezinojau, kad tokiu daiktu buna blush2.gif ot... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 11 sausio 2008 - 23:27
Sveiki, smagu, kad atsiranda vis daugiau pasnekovu smile.gif

Nusprendziau kolkas nepirkti juostinio skanerio. Issprendziau problema kitu keliu. Panaudojau savo SONY skaitmenini aparata, naudodamas MAKRO funkcija. Pasidejau skaidre su remeliu ant saules atspindziu apsaugos (nes kaiptik tiko) ir uzdejes balta popieriaus lapa, kad sviesa issisklaidytu, fotografavau prikises prie dienos sviesos sviestuvo. Nors gal geresni rezultatai bus jai lauke fotografuosiu dienos metu.
Galiu pora pavyzdziu idet is skaidriu, kurias fotografavo tevas pries 35 metus. Tiesa neuzilgo isimsiu fotkes..

user posted image

user posted image

user posted image

Savo skaidriu dar neireminau, tai negalejau ''nuskanuot'' smile.gif . truputi veliau idesiu jusu teismui savo pirmus skaidriu blynus (aisku isrinksiu geriausias lotuliukas.gif )

Remeliu nedariau, cia naturalus, rankom daryti skaidriu remeliai, nevisai lygiai apkirpti smile.gif Idejau sumazintas nes pilno formato labai jau dideles '' na kaip fotografija''
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2008 01 14, 22:41)
Sveiki, smagu, kad atsiranda vis daugiau pasnekovu  smile.gif

Nusprendziau kolkas nepirkti juostinio skanerio. Issprendziau problema kitu keliu. Panaudojau savo SONY skaitmenini aparata, naudodamas MAKRO funkcija. Pasidejau skaidre su remeliu ant saules atspindziu apsaugos (nes kaiptik tiko) ir uzdejes balta popieriaus lapa, kad sviesa issisklaidytu, fotografavau prikises prie dienos sviesos sviestuvo. Nors gal geresni rezultatai bus jai lauke fotografuosiu dienos metu.
Galiu pora pavyzdziu idet is skaidriu, kurias fotografavo tevas pries 35 metus. Tiesa neuzilgo isimsiu fotkes..

Savo skaidriu dar neireminau, tai negalejau ''nuskanuot''  smile.gif . truputi veliau idesiu jusu teismui savo pirmus skaidriu blynus (aisku isrinksiu geriausias  lotuliukas.gif )

Remeliu nedariau, cia naturalus, rankom daryti skaidriu remeliai, nevisai lygiai apkirpti  smile.gif  Idejau sumazintas nes pilno formato labai jau dideles '' na kaip fotografija''

Pasirodo tu fotografiją genuose turi smile.gif
Rezultatai geri. Geresni, negu galima tikėtis iš tokio namudinio sprendimo ir senų skaidrių. Labai įdomu pamatyti ir tavo darbus.
Atsakyti
na čia geras pavyzdys, kaip galima iš naujo atrasti dviratį. kontaktinė spauda, įtaisai juostų perfotagrafimui su makrožiedais jau buvo žinomi seniai. skaitmeninių naudojimas šiam reikalui irgi ne naujiena, ebejui mačiau konstrukcijas, panašias kaip tu pasidariai (su šviesos sklaidyuvu ir rėmeliu negatyvui/pozityvui). chemijos institute net mačiau aparatą, skirtą kinojuostos kopijavimui kontaktiniu būdu (t.y. išryškinta juosta su ant jos uždėta nauja pravaroma pro šviesos šaltinį ir tokiu būdu eksponuojama). nepagalvok, kad čia kritika. šaunu, jei pats sugalvojai. reiškia turi gerą galvoklę drinks_cheers.gif

o kadrai faini. patiko volgos ir bakenbardai. nors tai mano vaikystės laikai kurių beveik neprisimenu, ale vis vien malonia nostalgija padvelkė..... ir spalvos bei erdvės perteikimas - aš kai savo skaidrių skanus nunešiau į minilabą daryti,operatorius kai tarp kitų kadrų pamatė iš karto pradėjo klausinėti, kokiu plaginu naudojausi, kaip tokias spalvas gavau biggrin.gif
Papildyta:
tiesa, o kaip kokybė? iš tokių mažų sunku spręsti. gal gali kropą įdėti kur kokios smulkios detalės būtų? gal tikrai nėr reikalo terliotis su skanavimu? kaip tik dabar ieškausi muilinės (na labiau filmavimui ir užstalėm, kad daug vietos neužimtų ir negaila būtų prarasti), tai gal irgi į makro dėmesį atkreipti ir negatyvų laikyklio ebejui pasižiūrėti, kad tiktų tam modeliui? nors negatyvus aš sliveriuose laikau po kelis kadrus sukarpytus....
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 15, 08:22)

Jo imesiu kropa, mano galva tikrai normaliai gaunas. O del isradimo , tai sutinku kad nenaujiena perfotografavimas, bet esme, kad jokiu prietaisu nanaudojau o tiesiog uzdejau skaidre su remeliu tiesiai ant saules apsaugos (labai fain isistato smile.gif ) ir pyskinu...

Gaila, kad negatyvu nelabai iseina tokiu budu perfotkint. Nes gaunas nevienodas juodumas ar baltumas, o toks plemuotas... imesiu irgi pavyzdeliu mirksiukas.gif

O perfotografuot galima ir su veidrodiniu jai tik makro gera turi arba makro ziedus susidejes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 15 sausio 2008 - 10:39
sorry, kad įkišau nosį.. Rooly, persiųsk tas foto mums blush2.gif šaunuolis, kad tokis išradingas.. o trečioj foto tas su bakenbardais mano uošvis topsecret.gif smile.gif

dingstu....
Atsakyti
Na stai, ir iskirpau. Nedailinau su jokiom programom, nors itariu galima pakankamai pagrazinti...

Pilnas vaizdas sumazintas kad tilptu i ekrana smile.gif

user posted image

Ir kropas vienos vietos kuri matau ryskiausiai gavos

user posted image

Dar pastebejau, kad i krastus truputi issilieja, nes pasilanksciusios skaidres ir dar kad sviesa truputi praeina pro krastus g.gif
Papildyta:
Dar padariau isvadas, kad reikia fotografuoti su kuo didesniu zidinio nuotoliu, kad neissilenktu krastai g.gif
Papildyta:
QUOTE(kakarieku @ 2008 01 11, 21:02)

patiko ta fotografija su batais cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 15 sausio 2008 - 22:08